XV kolejka FGE: AZS PWSZ Gorzów Wlkp.-TS Wisła Kraków

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

JaroTS
Amator

Postautor: JaroTS » 06 grudnia 2008, 21:02

W Wiśle widziałem większość meczy Skery i ten był dramatycznie słaby, ale ogólnie w tym sezonie Skera zawodzi...
Bez 3 podstawowych piątkowych zawodniczek i tak dziewczyny walczyły dopóki starczyło sił...
a jak wygramy z Lotosem np tymi 5 pkt to gramy z nimi w półfinale przedwczesny finał z 4 meczami na wyjeździe i w pełnym składzie damy radę...choć lepiej trafić Lotos 10...
WISŁA-MISTRZ POLSKI 2008!!!

Awatar użytkownika
xavery2
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: xavery2 » 06 grudnia 2008, 21:03

gratulacje dla Gorzowa :D forma Skerovic az poraża :shock: a tez nie wiem dlaczego Fernandez nie gra prawie wogole i to jeszcze przy takiej okrojonej kadrze zespolu :?

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 06 grudnia 2008, 21:03

Longerinho pisze:
Greebo pisze:
Longerinho pisze:Ale trzbea przyznac ze Skerovic zagrała najgorszy mecz w swojej kareirze :) to co dzisiaj robi to ejst tragedia

Rozumiem ze widziałeś wszystkie mecze Skery w jej karierze?

Gratulacje dla Gorozwa, w półfinale PO się zrewanżujemy :wink:

Nie widziałem ale sądzac po statach i po oglądaniu koncówki w TV to była katastrofa :) Pozdrawiam :D powinien dodac jeden z gorszych :D

racja rzutowo kiepsko, ale do tego 10 zb, 5 asyst i 6 przechwytów.
no w sumie niby po co ma siedzieć z nimi w szatni, przecież i tak nie mam im nic do powiedzenia, mimo, że po angielsku umie więcej niż tylko fajf sekond.szkoda, że po Polsku o koszykówce wie wielkie g.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 06 grudnia 2008, 21:05

W półfinale to na pewno 4 meczy na wyjeździe mieć nie będziemy ;-)

A co do Skery - to przecież zawsze tak wychwalasz zawodniczki patrząc na statsy - dziś poza rzutami ma te bardzo przyzwoite ;-)

edit: to drugie zdanie to do JaroTS
Ostatnio zmieniony 06 grudnia 2008, 21:06 przez Greebo, łącznie zmieniany 1 raz.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 06 grudnia 2008, 21:05

jimmy pisze:
Longerinho pisze:Ja mam pytanie , dlaczego Fernandez która jest dzisiaj w dyspozycji grała tylko niecałe 13 minut jak do tej pory ??

z Martą jest pewien problem. Hiszpanka jak schodzi na ławkę to ściaga maskę i wtedy Wojt jej już nie poznaje :wink: i nie wystawia na parkiet, może sobie myśli: gdzie jest ta w masce?/ może poszła do kibla??

Więc może niech trener przestanie tyle pić, to będzie lepiej widział?
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 06 grudnia 2008, 21:07

Ałgaja pisze:
jimmy pisze:
Longerinho pisze:Ja mam pytanie , dlaczego Fernandez która jest dzisiaj w dyspozycji grała tylko niecałe 13 minut jak do tej pory ??

z Martą jest pewien problem. Hiszpanka jak schodzi na ławkę to ściaga maskę i wtedy Wojt jej już nie poznaje :wink: i nie wystawia na parkiet, może sobie myśli: gdzie jest ta w masce?/ może poszła do kibla??

Więc może niech trener przestanie tyle pić, to będzie lepiej widział?

:lol: :lol: :lol: 8)

aha, żeby nie było gratulacje dla Gorzowa i uwaga uwaga dla Canty za dobry mecz!
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

Awatar użytkownika
Wiślak PB
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Wiślak PB » 06 grudnia 2008, 21:09

Ale jak tu przegrać mecz z Lotosem jak chyba jest ten kolejny genialny przepis , że jak drużyna wygra 2 mecze w sezonie zasadniczym to potem w play off wystarczy im jedna wygrana i seria się kończy już po 1 meczu celem zmniejszenia ilości meczów w całym sezonie... AZS nie jest w stanie nawiązać równorzędnej walki z nami czy Gdynią ale taki jeden mecz i niech im się trafi dzień "konia" ... aż się boje nawet pomyśleć ...

Obowiązuje taki przepis czy nie , bo nie jestem do końca pewien ?
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki" H. Reyman

JaroTS
Amator

Postautor: JaroTS » 06 grudnia 2008, 21:10

Greebo 20% za 2pkt
12% za 3 pkt
w sumie 7 pkt za 35 min na parkiecie + 4 straty...to sa dobre statystyki?
Szkoda słów!!!
tak w półfinale zagramy do 3 wygranych ale ja wierze że trafimy Lotos 10pkt!!!!!!

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 06 grudnia 2008, 21:10

Wiślak PB pisze:Ale jak tu przegrać mecz z Lotosem jak chyba jest ten kolejny genialny przepis , że jak drużyna wygra 2 mecze w sezonie zasadniczym to potem w play off wystarczy im jedna wygrana i seria się kończy już po 1 meczu celem zmniejszenia ilości meczów w całym sezonie... AZS nie jest w stanie nawiązać równorzędnej walki z nami czy Gdynią ale taki jeden mecz i niech im się trafi dzień "konia" ... aż się boje nawet pomyśleć ...

Obowiązuje taki przepis czy nie , bo nie jestem do końca pewien ?

tak, ale w 1 rundzie play-off, czyli w chwili gdy na placu boju jest 8 drużyn.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 06 grudnia 2008, 21:10

Obowiazuje, ale w 1 rundzie PO. A tam raczej na Lotos nie wpadniemy ;-)
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 06 grudnia 2008, 21:11

JaroTS pisze:Greebo 20% za 2pkt
12% za 3 pkt
Szkoda słów!!!
tak w półfinale zagramy do 3 wygranych ale ja wierze że trafimy Lotos 10pkt!!!!!!

A rozumiesz stwierdzenie "poza rzutami"? Ann przytoczyła statsy..

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 06 grudnia 2008, 21:13

JaroTS pisze:Greebo 20% za 2pkt
12% za 3 pkt
Szkoda słów!!!

oszalałam :lol: :lol: :lol:

jak rozumiem krateczki z asystami, zbiórkami i przechwytami niewidoczne :shock:

JaroTS
Amator

Postautor: JaroTS » 06 grudnia 2008, 21:13

aha, żeby nie było gratulacje dla Gorzowa i uwaga uwaga dla Canty za dobry mecz!

Warto było czekać na te słowa...

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 06 grudnia 2008, 21:17

szkoda :( :( :(
Zabrakło Eweliny. Dupree w formie delikatnie takiej se.

Wisła teraz powinna przegrać jeszcze raz np. z Energą dla bezpieczeństwa + porażka z Lotosem i pilnować 3 miejsca.Szans na wyprzedzenia AZS Wisła nie ma prawie żadnych (patrząc na terminarz AZS został tylko jeden trudny mecz-wyjazd do Torunia)
AZS może teraz pozwolić sobie na jedną porażkę która nie będzie miała żądnego znaczenia dla układu tabeli (chyba że Wisła przegra dla bezpieczeństwa)
Obrazek

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 06 grudnia 2008, 21:18

JaroTS pisze:

Warto było czekać na te słowa...

nie licz jednak na szybką powtórkę :lol:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”