koszykarz pisze:ENERGA ma mecze z TOP4 (Lotos, Wisła , Orzeł , AZS) za sobą - więc też moznaby rzec : teraz tylko WYGRYWAĆ![]()
Dziś wygraliśmy z GORZOWEM i co ??? Gorzów się równa z Lotosem i Wislą a my dziś z Gorzowem wygraliśmy więc też powinniśmy![]()
![]()
Ale nie o to chodzi przecież...
Przed Energą bardzo trudne pojedynki wyjazdowe w Lesznie , Poznaniu z AZS oraz w Rybniku - tam rostrzygnie się czy Torunianki powalczą o 5 miejsce przed play off....
Co ważne - my już mecze z TOP4 mamy za sobą a RYBNIK przed - a obecnie tracimy zaledwie 1 pkt - więc szansa jest ogromna...
Twoj plan jest juz dzo bardziej prawdopodobny realizacji:) A co do rownania sie...hmmm troche nietrafione stwierdzenie bo Jelenia wygrała z Lotosem, a to nie znaczy ze moze sie z nim rownac bynajmniej:)
Zakładam że 4 miejsce będzie dla Orzełka...
Taki jest mój misterny plan
XVII kolejka FGE: Energa Toruń - AZS PWSZ Gorzów Wlkp.
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
koszykarz pisze:ENERGA ma mecze z TOP4 (Lotos, Wisła , Orzeł , AZS) za sobą - więc też moznaby rzec : teraz tylko WYGRYWAĆ![]()
Dziś wygraliśmy z GORZOWEM i co ??? Gorzów się równa z Lotosem i Wislą a my dziś z Gorzowem wygraliśmy więc też powinniśmy![]()
![]()
Ale nie o to chodzi przecież...
Przed Energą bardzo trudne pojedynki wyjazdowe w Lesznie , Poznaniu z AZS oraz w Rybniku - tam rostrzygnie się czy Torunianki powalczą o 5 miejsce przed play off....
Co ważne - my już mecze z TOP4 mamy za sobą a RYBNIK przed - a obecnie tracimy zaledwie 1 pkt - więc szansa jest ogromna...
Zakładam że 4 miejsce będzie dla Orzełka...
Taki jest mój misterny plan
Twoj plan jest juz dzo bardziej prawdopodobny realizacji:) A co do rownania sie...hmmm troche nietrafione stwierdzenie bo Jelenia wygrała z Lotosem, a to nie znaczy ze moze sie z nim rownac bynajmniej:)
Gratulacje dla Energi. Chyba pozytywnie zaskoczyła Chaney, która w poprzedniej kolejce w Krakowie wypadła bardzo blado, a dzisiaj "posadziła" na ławkę S. Moore i była jedną z liderek Energi. Widać, że wśród gorzowianek kompletnie zawiodła Zohnova. Eval -2 mówi wszystko... Mimo korzystnego terminarzu AZS-u, tej drużynie może przytrafić się jeszcze jakaś wpadka. Mają jeszcze przecież osiem meczów do rozegrania i wiele może się zdarzyć. Przypomnę choćby porażkę u siebie Lotosu z AZS KK, czy ubiegłosezonową przegraną wiślaczek z Energą na własnym parkiecie. Każdy ma w sezonie taki dzień, w którym nic nie wychodzi i sztuką jest wtedy wygrać.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
paulo2907 pisze:Gratulacje dla Energi. Chyba pozytywnie zaskoczyła Chaney, która w poprzedniej kolejce w Krakowie wypadła bardzo blado, a dzisiaj "posadziła" na ławkę S. Moore i była jedną z liderek Energi. Widać, że wśród gorzowianek kompletnie zawiodła Zohnova. Eval -2 mówi wszystko... Mimo korzystnego terminarzu AZS-u, tej drużynie może przytrafić się jeszcze jakaś wpadka. Mają jeszcze przecież osiem meczów do rozegrania i wiele może się zdarzyć. Przypomnę choćby porażkę u siebie Lotosu z AZS KK, czy ubiegłosezonową przegraną wiślaczek z Energą na własnym parkiecie. Każdy ma w sezonie taki dzień, w którym nic nie wychodzi i sztuką jest wtedy wygrać.
Pewnie ze moze sie przytrafic jakas wpadka AZS-owi, tak samo jak kazdemu innemu zespolowi z czolowki.
Wydaje mi się jednak, że Wisła i Lotos już ten limit w sezonie wyczerpały. Chociaż nie da się ukryć, że wiślaczki mają jeszcze trudne wyjazdy (Rybnik, Polkowice), a gdynianki oprócz wyparawy do Krakowa również czeka walka w Rybniku.
Do AZS-u na pewno ktoś dojdzie, skoro w ostatnich meczach nie grały Zalesiak i Crawford. Ciekawe jaka była przyczyna tych absencji? Kontuzje czy może pożegnanie? Nie da się ukryć, że te zawodniczki najbardziej zawodzą w Gorzowie, no a skoro mówi się o pozyskaniu dobrej koszykarki, to ktoś musi odejść. Dobrych Polek praktycznie nie ma na rynku, a granie tylko trzema (pomijam Pietraszek czy Chaliburdę, które wchodzą tylko epizodycznie) może okazać się zgubne dla zespołu.
-
koszykarz
paulo2907 pisze:Gratulacje dla Energi. Chyba pozytywnie zaskoczyła Chaney, która w poprzedniej kolejce w Krakowie wypadła bardzo blado, a dzisiaj "posadziła" na ławkę S. Moore i była jedną z liderek Energi. Widać, że wśród gorzowianek kompletnie zawiodła Zohnova. Eval -2 mówi wszystko... Mimo korzystnego terminarzu AZS-u, tej drużynie może przytrafić się jeszcze jakaś wpadka. Mają jeszcze przecież osiem meczów do rozegrania i wiele może się zdarzyć. Przypomnę choćby porażkę u siebie Lotosu z AZS KK, czy ubiegłosezonową przegraną wiślaczek z Energą na własnym parkiecie. Każdy ma w sezonie taki dzień, w którym nic nie wychodzi i sztuką jest wtedy wygrać.
można powiedziec że CHENEY dokonała ,,dzieła zniszczenia '' w końcówce
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
paulo2907 pisze:Wydaje mi się jednak, że Wisła i Lotos już ten limit w sezonie wyczerpały. Chociaż nie da się ukryć, że wiślaczki mają jeszcze trudne wyjazdy (Rybnik, Polkowice), a gdynianki oprócz wyparawy do Krakowa również czeka walka w Rybniku.
Prosze Cie człowieku skończ błaznowac
Tak tak... AZS zagrał dzisiaj zajebisty mecz... tak samo w Polkowicach... i jeszcze nie wykorzystał limitu tych słabszych meczów
Gratulacje dla Torunia
Dla Omanica za perfekcyjne rozpracowanie Gorzowskiej 7-ki która juz chyba przy stole wigilijnym w wiekszosci była. Tak słabej gry dawno nie widzialem... brak pomysłu ... (co na pewno nie umniejsza bardzo dobrze dysponowany Torun dzisiejszego wieczoru).
hellraiser pisze:Greebo pisze:Ta porażka niewiele jeszcze zmienia. Lotos chcąc być pierwszy i tak musi wygrać w Krakowie,.
Po tym co Wisła pokazała w Salamance ,myślę że Lotos wygra w Krakowie jak będzie taka potrzeba![]()
Mój plan to Gorzów na 4 miejscu przed playoffami.
Napisz list do Mikołaja moze Cie wysłucha.
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
Nawet jeśli w Polkowicach i Toruniu graliście słabo to nie można tych porażek traktować jako wpadek. Bo te zespoły maja bardzo zbliżony do Was potencjał. Więc Paulo w tym co napisał miał absolutną racje.
Ostrzeżenie za "błaznowanie".
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
To sie zastanowcie kibice z Krakowa. Najpierw paulo2907 pisze ze przytrafi nam sie jeszcze jakas wpadka, co by znaczylo ze juz jakies byly. A potem Greebo pisze ze przegranych w Polkowicach i Toruniu jako wpadek traktowac jednak nie mozna. Super zatem AZS nie mial zadnej wpadki a Lotos i Wisła owszem.
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
Greebo pisze:Nawet jeśli w Polkowicach i Toruniu graliście słabo to nie można tych porażek traktować jako wpadek. Bo te zespoły maja bardzo zbliżony do Was potencjał. Więc Paulo w tym co napisał miał absolutną racje.
Tak samo jak nie mozna porazek Wisły uznac jako wpadek
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
paulo2907 pisze:Do AZS-u na pewno ktoś dojdzie, skoro w ostatnich meczach nie grały Zalesiak i Crawford. Ciekawe jaka była przyczyna tych absencji? Kontuzje czy może pożegnanie? Nie da się ukryć, że te zawodniczki najbardziej zawodzą w Gorzowie, no a skoro mówi się o pozyskaniu dobrej koszykarki, to ktoś musi odejść. Dobrych Polek praktycznie nie ma na rynku, a granie tylko trzema (pomijam Pietraszek czy Chaliburdę, które wchodzą tylko epizodycznie) może okazać się zgubne dla zespołu.
przyganial kocioł garnkowi....
Konstytucja RP - Rozdział II Art. 54.
1.Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji.
1.Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji.
-
walczacy z wiatrakami
- Żak
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”