Play-off Euroligi
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: Play-off Euroligi
Brno wygrywa w Madrycie 88:83 i jest bliżej awansu do ćwierćfinału Euroligi.
Wiślaczki fantastycznie wybiły dziś z głowy rywalkom koszykówkę w 3 kwarcie, już do końca meczu kontrolując grę, to fakt.
Ale faktem jest też, że w MiZo grało dziś praktycznie w 6 (Krnijc nie liczę, bo właściwszym miejscem dla prezentowania tego co dziś pokazała byłby skład drewna).
Co do Vajdy - z tego co mówił trener MiZo to dopiero w środę/czwartek będą mieli wyniki badań, po których będą wiedzieli na ile poważna jest ta kontuzja.
Pytanie do obecnych na konferencji: czy mi się wydaje, czy Liron nie mówiła raczej o tym, że granie dla takiej publiczności jest przywilejem (privilege)?
Ale faktem jest też, że w MiZo grało dziś praktycznie w 6 (Krnijc nie liczę, bo właściwszym miejscem dla prezentowania tego co dziś pokazała byłby skład drewna).
Co do Vajdy - z tego co mówił trener MiZo to dopiero w środę/czwartek będą mieli wyniki badań, po których będą wiedzieli na ile poważna jest ta kontuzja.
Pytanie do obecnych na konferencji: czy mi się wydaje, czy Liron nie mówiła raczej o tym, że granie dla takiej publiczności jest przywilejem (privilege)?
Brawo Panie Koszyakrki, brawo Panowie Trenerzy, brawo kibice
Pierwszy kroczek do 8-ki zrobiony.. został jeszcze ten drugi, zapewne dużo trudniejszy, ale liczę że go wykonamy już w piątek .. a potem .. się zobaczy 
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
Jeszcze jedna uwaga mi się nasunęła. Jedną z zasadniczych różnic w porównaniu z poprzednimi sezonami jest to, że potrafimy wreszcie bezlitośnie wykorzystać problemy przeciwnika i wyciągamy wnioski (albo przynajmniej staramy się) z tego co się dzieje na parkiecie. To było to co do tej pory mocno złościło. Wielokrotnie widywałem, jak euroligowe rywalki punktowały bezlitośnie nasze słabości, podczas gdy nasz zespół grał nieraz tak, jakby nie miało znaczenia co się dzieje po drugiej stronie. A w tym sezonie wreszcie jest pod tym względem normalnie.
Mam nadzieję, że w Pecsu dziewczyny nie pozostawią złudzeń rywalkom i udowodnią, że zasługują na wszystkie komplementy
Mam nadzieję, że w Pecsu dziewczyny nie pozostawią złudzeń rywalkom i udowodnią, że zasługują na wszystkie komplementy
Bez wątpienia świetny mecz wiślaczek. Do przerwy jeszcze nieco za dużo błędów, zwłaszcza w zastawianiu na własnej desce czy też pochopne decyzje w ataku. Jednak trzecia kwarta to koncert. Zastanawiałem się, czy w końcu przełamie się Izi (zeszła już po 3 min, łapiąc 2 faule i pudłując bodajże dwukrotnie), mając w pamięci jej debiut właśnie przeciwko Pecsowi. No i w ważnym momencie odebrała rywalkom chęć do gry. Bardzo dobrze zagrała Liron (chociaż nieco przesadzała z odpalaniem "trójek"), która - co widać - ma duży wpływ na pozostałe koleżanki, nawet nie tylko z racji grania na PG. Może trochę irytowały jej niecelne rzuty z dystansu, ale całokształtem postawy nadrobiła to z nawiązką. Janell nie tylko punktowała i zbierała, ale zaliczyła kilka przechwytów, co ostudziło zapędy rywalek. Marta może miała lepsze występy, ale również jej wkład w wygraną był niepodważalny. Ewka lepsza w drugiej połowie, za to Katka wykonała świetną robotę w pierwszej części. Aga i Paulina nieco zawiodły. Nie spodziewałem się przed meczem, że będzie kończyć taka piątka.
Debiut Kułagi w Eurolidze. Pecs zagrał przyzwoicie w pierwszej połowie, męcząc wiślaczki (zwłaszcza Ohlde i Quigley), ale w drugiej całkiem zgasł, w czym oczywiście spora zasługa naszych dziewczyn, zwłaszcza jeśli chodzi o obronę. Poza tym Bujdoso to nie Vajda. Bardzo ważne dla wyniku rewanżu będzie, czy lekarze postawią węgierską liderkę ją na nogi. Trener Pecsu poddał mecz już na 6-7 minut przed końcem, czemu nie ma się co dziwić. Myślami był już przy rewanżu.
Świetna atmosfera, doping z obydwu stron. Takie mecze długo się pamięta... Klub zaliczył (nie)małe potknięcie z programem - jest w nim skład Pecsu, tylko że... z ubiegłego sezonu.
Nasi południowi sąsiedzi narobili zamieszania. Koszyce w Schio, a Brno w Madrycie. Ciekawe, czy u siebie będą w stanie ponownie wygrać. O ile końcówka we Włoszech to niezły horror (Schio miało niecałą 1 min przed końcem -7 pkt, a gdyby wpadła "trójka" w ostatniej sekundzie, byłaby dogrywka...), to Brno kontrolowało wynik i 5 pkt różnicy nie oddaje wcześniejszej przewagi tego zespołu. Skera bez rewelacji jeśli chodzi o staty, ale grała aż 37 minut.
Bardzo dużo, zważywszy na dotychczasową średnią, zwłaszcza gdy już wczesniej Zirkova była kontuzjowana.
Świetna atmosfera, doping z obydwu stron. Takie mecze długo się pamięta... Klub zaliczył (nie)małe potknięcie z programem - jest w nim skład Pecsu, tylko że... z ubiegłego sezonu.
Nasi południowi sąsiedzi narobili zamieszania. Koszyce w Schio, a Brno w Madrycie. Ciekawe, czy u siebie będą w stanie ponownie wygrać. O ile końcówka we Włoszech to niezły horror (Schio miało niecałą 1 min przed końcem -7 pkt, a gdyby wpadła "trójka" w ostatniej sekundzie, byłaby dogrywka...), to Brno kontrolowało wynik i 5 pkt różnicy nie oddaje wcześniejszej przewagi tego zespołu. Skera bez rewelacji jeśli chodzi o staty, ale grała aż 37 minut.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
Brno bez Zuzy i Kulichovej...
Nie wiem czy ktoś o to pytał.. Ale według naocznych świadków Ivanie nic nie się nie stało i po prostu tak mało grała decyzją trenera. Widać Ślimak oszczędza ją na piątek
Nie wiem czy ktoś o to pytał.. Ale według naocznych świadków Ivanie nic nie się nie stało i po prostu tak mało grała decyzją trenera. Widać Ślimak oszczędza ją na piątek

-
reaktywacja
- Junior
Wy naprawdę myśleliście, że Rivas może być problemem dla Brna?
Chociaż jeśli będą grać w szóstkę, to daleko nie zajadą.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
reaktywacja pisze:Wy naprawdę myśleliście, że Rivas może być problemem dla Brna?![]()
...
Czyżbyś postawił jakieś duże pieniądze u buków na wczorajszą wygraną Brna? ;-P
Adasss pisze:...
No to jednak nie tylko ja słyszałem ten "privilege"
Liron Cohen, rozgrywająca Wisły: - Pokazaliśmy, jak ważną rzeczą jest przewaga własnego parkietu. Kibice byli szóstym zawodnikiem drużyny, to był zaszczyt grać dla takiej publiki. Wykonaliśmy 50 proc. planu, chcemy osiągnąć o wiele więcej.
http://www.sport.pl/koszykowka/1,65070, ... oligi.html
Btw. Wisła wreszcie przebija się na pierwszą stronę gazeta.pl
A skoro "nasza" TVP każe sobie płacić za transmisję, to wypadałoby poszukać kogoś kto ma zdrowsze podejście do sprawy? To co wyprawia telewizja podobno publiczna sprawia, że powinna zmienić rozwinięcie skrótu na "paranoiczna" (i nie chodzi mi tylko o transmisje kobiecej Euroligi, a o całokształt) :/
rzymi pisze:Nie wiem czy ktoś o to pytał.. Ale według naocznych świadków Ivanie nic nie się nie stało i po prostu tak mało grała decyzją trenera. Widać Ślimak oszczędza ją na piątek
to dobrze bo juz się martwiłam
reaktywacja pisze:Wy naprawdę myśleliście, że Rivas może być problemem dla Brna?![]()
Rivas ostatnio dołuje, ale wczorajsza 4kwarta meczu wygrana 14p pokazuje, że jeśli Brno straci czujność, a przede wszystkim siły to jeszcze nie wszystko rozstrzygnięte...
Co do meczu Wisły:
Mizo próbowało z nami już chyba wszystkiego w obronie w tych 3 meczach...wczoraj strefę w dużej mierze dedykowali Marcie, która ich w Pecsu najbardziej krzywdziła, ale na szczęście ma kto u nas trafiać z dystansu,a Marta właściwie swoje i tak zagrała.
Dalmie już za Fernandez biegać nie kazano, więc ją w prezencie dostała Liron i świetnie to wykorzystała. Cohen po meczu z Lotosem powiedziała na konferencji, że prawdziwa gra zaczyna się w play-off i ten wczorajszy jej mecz pokazał, że te słowa przekładają się na jej podejście i koncentracje.
W piątek może już zagra Vajda, wracająca po kontuzji Krnjic powinna zagrać lepiej niż wczoraj (wielką zawodniczką jeszcze nie jest, ale wczoraj grała tragicznie), no i zapewne reszta zespołu będzie robić wszystko by zmazać plamę tak wysokiej porażki i to poniesionej na oczach licznej grupy swoich kibiców... ...oby udało się już nie wracać na 3 mecz do Krakowa.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."
Adasss pisze:reaktywacja pisze:Wy naprawdę myśleliście, że Rivas może być problemem dla Brna?![]()
...
Czyżbyś postawił jakieś duże pieniądze u buków na wczorajszą wygraną Brna? ;-P
On może nie ale ja tak

a tutaj malutki fragmencik z wczoraj:)
http://video2.v2.tvp.pl/2010/02/03/230158/film.asf
Ehhh ten redaktor Starowicz i jego Inez Marquez Castro
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
ann pisze:a tutaj malutki fragmencik z wczoraj:)
"Na wielu śliskich parkietach
przy wielu nadzianych facetach
tańczyła ona motyl kobieta..." itd.
pewnie redaktor Starowicz jest fanem tej piosenki.
Swoją drogą kilka razu mu się też zdarzyło wymawiać imiona trenerów zaczynając od litery J.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."
Zagra jutro Vajda? Ladny kurs na Wisle, warto stawiac?
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię na swój poziom a później pokona doświadczeniem
czuken pisze:Zagra jutro Vajda? Ladny kurs na Wisle, warto stawiac?
Myślę, że warto postawić na Wisłę niezależnie od tego czy Vajda zagra czy nie.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”