TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2008/09
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
- diablewcielone:P
- Kadet
- Kontaktowanie:
żenada...choć na pewno ambicje działaczy zostały zaspokojone.
Maksimovic jak rozumiem kontraktem dziękujemy za pomoc w wywalczeniu Mistrzostwa. Zacnie.
Canty bierzemy bo jest w pakiecie z Holdsclaw. też zacnie. tym samym mamy na pozycji 1-2 Skere, Martę, ADF i Canty. Ciekawe która z Amerykanek -ADF czy Canty wyleci z euroligi..liczę że jednak ta druga. Nie wiem też po co w zespole pozostała Marta, skoro parkietu to raczej wąchać nie będzie...no chyba że w eurolidze.
Odejście Moni...w obliczu przepisu o 2 Polkach na parkiecie, mega posunięcie. Mamy same wysokie Polki (bo ani Edzi ani Anety nie traktuję w kategoriach zawodniczek do gry).
Ogólnie beznadziejnie zbudowany, bardzo drogi skład...wypada mieć tylko nadzieję, że jak np. rok, albo dwa lata temu skład był budowanym fajnie, a wyników nie było, to teraz będzie inaczej.
Pomijam już kwestie tego, że ani Canty, ani Maksimović, ani nawet Holdsclaw w Krakowie widzieć nie chcę. Dwie panie amerykanki pokazały że w obliczu dolarów nie mają znaczenia deklaracje typu: z tą panią nie zagram... zero szacunku dla tych pań, bo klasa sportowa to nie wszystko!
Maksimovic jak rozumiem kontraktem dziękujemy za pomoc w wywalczeniu Mistrzostwa. Zacnie.
Canty bierzemy bo jest w pakiecie z Holdsclaw. też zacnie. tym samym mamy na pozycji 1-2 Skere, Martę, ADF i Canty. Ciekawe która z Amerykanek -ADF czy Canty wyleci z euroligi..liczę że jednak ta druga. Nie wiem też po co w zespole pozostała Marta, skoro parkietu to raczej wąchać nie będzie...no chyba że w eurolidze.
Odejście Moni...w obliczu przepisu o 2 Polkach na parkiecie, mega posunięcie. Mamy same wysokie Polki (bo ani Edzi ani Anety nie traktuję w kategoriach zawodniczek do gry).
Ogólnie beznadziejnie zbudowany, bardzo drogi skład...wypada mieć tylko nadzieję, że jak np. rok, albo dwa lata temu skład był budowanym fajnie, a wyników nie było, to teraz będzie inaczej.
Pomijam już kwestie tego, że ani Canty, ani Maksimović, ani nawet Holdsclaw w Krakowie widzieć nie chcę. Dwie panie amerykanki pokazały że w obliczu dolarów nie mają znaczenia deklaracje typu: z tą panią nie zagram... zero szacunku dla tych pań, bo klasa sportowa to nie wszystko!
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."
Eve pisze:diablewcielone:P pisze:A myślałam, że Ałgaja mnie wkręca........, to teraz z pakietowej dwójki zrobił się pakietowy trójkącik....
Były bliźniaczki teraz trojaczki...
A ja powiem że miały być dwa kroki w tył, a są trzy
Te transfery w jakimś senisieprzypominają mi raczej polityke Prokomu , czyli zero logiki, wydajmy kase, no bo ona jest

-
pepe1
Anonymous pisze:Przecież de Forge nie bedzie i to na bank.
żartujesz !!! - ona ma ważny kontrakt .
wlasciwie Wisla ma mistrza w kieszeni - bo nawet Lotos juz nie podskoczy - bo KIM ???? Gala , tomialowicz może JUJKą /??
wisla ma mistrza na bank .
i teraz trzeba kciuki trzymac by cos w EUROLIDZE ugrali .!!!
-
pepe1
P.OLD pisze:po ch*** ta maksimovic ?? oby to był prima aprilis ...!!!
no własnie !!! Maksimovic nie jest wogole potrzebna - choc tu pewnie w kontekscie Euroligi (nieamerykanka) ale są przeciez Palka , wielebna i Kobryn no i CHAMIQUE a chcą jeszcze srodkową.. więc SLOBODANKA niepotrzebna !!! Bo znowu POLKI będą grzaly lawe
Bez pomysłu, bez sensu.. dużo kasy wydanej w kretyński sposób, skład ani na eurolige, ani na Lotos..
A nie można było zamiast 3 pań bez zasad z Lotosu zostawić Dupree, ściągnąć Kirete i Petrovic.. skład byłby tańszy, lepiej zbilansowany, nie grożący konfliktami..
ehh..
A nie można było zamiast 3 pań bez zasad z Lotosu zostawić Dupree, ściągnąć Kirete i Petrovic.. skład byłby tańszy, lepiej zbilansowany, nie grożący konfliktami..
ehh..
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
-
pepe1
Greebo pisze:Bez pomysłu, bez sensu.. dużo kasy wydanej w kretyński sposób, skład ani na eurolige, ani na Lotos..
ehh..
no własnie - bo z jednej strony MOCNO na obwodzie - ale teraz znów ,,dupa'' pod koszem - bo nie ma zawodniczek typu Braxton czy Dupree.
moze zatrudnia LAUREN JACKSON - : od lutego np:
No to generalnie plotki się sprawdziły i generalnie nie jest to najfajniejsze co mogło się stać. Co by nie wymyślić i jakby nie narzekać, należy docenić klasę zarówno Domki jak Chamique... tyle, że rzeczywiście ta mniejsza, była nam w ogóle nie potrzebna... W zamian za super centra mamy cień centra którego największym problemem (jak to ujął kiedyś jakiś trener) jest gra w koszykówkę... Do tego zamiast Moniki, która była nam potrzebna najbardziej od kilku sezonów zostawiliśmy Dorotę ... po co!! Mam nadzieję, że nie będzie żadnego syfu w związku z tym, która z pań gra w Euro... choć wydaje mi się, że jednak będzie. No i wydaje mi się też, że to Anka powinna kontynuować swoją końcówkę sezonu na jedynce, a nie Domka (bo jak już jest to niech nie skupia się na rozgrywaniu - to tylko moje zdanie)...
Liczę na to, że znajdzie się porządny center i wypieprzą Bobę...
A poza tym, jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma...
Liczę na to, że znajdzie się porządny center i wypieprzą Bobę...
A poza tym, jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma...
dziwi na maksa, że puścili Monikę, na obwodzie nie mam żadnej wartościowej polskiej zawodniczki.
we wcześniejszych spekulacjach pojawiała się opcja D.C, Ch.H, S.M, ale chyba większość traktowała to w kategoriach żartu.. Holdsclaw będzie potrzebna, ale nie wiem po co jej rozgrywająca- i to jedna z najlepszych w Europie. a dwie pozostałe panie.. wg mnie skład budowany bez pomysłu. Szkoda Dupree. Wielebna, Pałka i Ewcia mają zagwarantowane po 30 min na parkiecie.
słabo, ale może trzeba się wstrzymać i zobaczymy co panie ugrają.
No to w takim układzie z otwartymi ramionami przyjmiemy Monię K.
Mam mieszane uczucia co do tych transferów. Z jednej strony Boba jak to Boba, jeszcze się okaże - na Vilipić też psy wieszaliście a potem tęsknota napadła. Może i ona będzie chciała nam coś udowodnić? A pakiecik, no cóż. Holdsclaw to jest Holdsclaw, i jak nie weźmiemy Parker to 99% zawodniczek których byśmy na 3 nie zakontraktowali będzie słaaaabsza.
Z drugiej strony jednak to się cieszę. Bo albo zestaw Boba, Marta, Skerović, 3xusa = 6 slotów wykorzystanych, albo w lutym robimy hokejowe zmiany a'la niedawny Lotos. Tak czy inaczej nie jest to najgorsza dla nas opcja. Tzn nie jest dopóki ja naszej szóstki wspaniałych nie poznam. Bo na razie zakładam, że poznałem 2,5 (Marczanka, Fleicher i pół Catchings)
Mam mieszane uczucia co do tych transferów. Z jednej strony Boba jak to Boba, jeszcze się okaże - na Vilipić też psy wieszaliście a potem tęsknota napadła. Może i ona będzie chciała nam coś udowodnić? A pakiecik, no cóż. Holdsclaw to jest Holdsclaw, i jak nie weźmiemy Parker to 99% zawodniczek których byśmy na 3 nie zakontraktowali będzie słaaaabsza.
Z drugiej strony jednak to się cieszę. Bo albo zestaw Boba, Marta, Skerović, 3xusa = 6 slotów wykorzystanych, albo w lutym robimy hokejowe zmiany a'la niedawny Lotos. Tak czy inaczej nie jest to najgorsza dla nas opcja. Tzn nie jest dopóki ja naszej szóstki wspaniałych nie poznam. Bo na razie zakładam, że poznałem 2,5 (Marczanka, Fleicher i pół Catchings)
Nikt jeszcze nie zwrócił uwagę na nasze "juniorki" w składzie. Wytłumaczy mi ktoś jakie szanse na zrobienie kariery w Wiśle mają Błaszczak, Gajdosz, czy Kotnis?? Bez obrazy dla tych dziewczyn, ale nie tak chyba powinny wyglądać nadzieję na przyszłość Mistrza Polski....
Pozostałych spraw kadrowych, a także związanych z nimi spraw pozasportowych, jak np przywiązanie do barw klubowych, aż się nie chce komentować... Nasi działacze utarli nosa tym gdyńskim, ale czy naprawdę o to w tym wszystkim chodzi??
Pozostałych spraw kadrowych, a także związanych z nimi spraw pozasportowych, jak np przywiązanie do barw klubowych, aż się nie chce komentować... Nasi działacze utarli nosa tym gdyńskim, ale czy naprawdę o to w tym wszystkim chodzi??
Zawsze wierni, choć pijani, zawsze z Wisłą, Pakos-Fani!!!
każda z nich jest w składzie tylko po to żeby spełniać przepisy i chyba nie mogą liczyć na gre.. Wisła nie była w stanie wykorzystać potencjału Moniki K.- talentu bez dwóch zdań, to z pewnością one dostaną szansę szczególnie przy tym urodzaju na pozycjach 1, 2, 3.
pod względem zawodniczek '85> w Lotosie dużo lepiej- Lecia Jujka Gala i Oli bez względu na wszystko nie ma przepaści takiej jak w Wiśle.
pod względem zawodniczek '85> w Lotosie dużo lepiej- Lecia Jujka Gala i Oli bez względu na wszystko nie ma przepaści takiej jak w Wiśle.
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”