ŁKS Siemens AGD
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
nie rozumie? dziwne - jakoś się wszyscy (ogromna większość) z nim dogadują.
Dobra - nasza "cieciówka" i jej "wkład ludzki" to faktycznie jeden z największych obciachów dla klubu - tu masz racje, a ja nie potrzebnie się uniosłem. Ale tak to jest, gdy dyskusja przestaje być przedmiotowa a zaczynają grać emocje. Pewnie wszędzie znajdzie się coś bardziej i mniej obciachowego – zapewniam Cię, że nie jesteśmy jakąś wyspą na marketingowej mapie kraju.
Nie mogę Ci napisać, że nie masz racji - ale wszystko trzeba dozować, wyważać - i "miłość" do sponsora i fanatyzm klubowy. Jedni mają 95% tego pierwszego - inni 80% tego drugiego.
To, że uwielbiam wiśnie, nie oznacza że "mam coś" do truskawek.
Pozdrowienia stary
Dobra - nasza "cieciówka" i jej "wkład ludzki" to faktycznie jeden z największych obciachów dla klubu - tu masz racje, a ja nie potrzebnie się uniosłem. Ale tak to jest, gdy dyskusja przestaje być przedmiotowa a zaczynają grać emocje. Pewnie wszędzie znajdzie się coś bardziej i mniej obciachowego – zapewniam Cię, że nie jesteśmy jakąś wyspą na marketingowej mapie kraju.
Nie mogę Ci napisać, że nie masz racji - ale wszystko trzeba dozować, wyważać - i "miłość" do sponsora i fanatyzm klubowy. Jedni mają 95% tego pierwszego - inni 80% tego drugiego.
To, że uwielbiam wiśnie, nie oznacza że "mam coś" do truskawek.
Pozdrowienia stary
Zag', nie przeczytałeś wszystkich. Poszło tylko o to, że nie ma klubu AGD Łódź dla wyjaśnienia. Nie napierdzielamy na sponsora - wielki szacun dla niego. Nie widzę jednak powodów, abym miał kidykolwiek dopingował sponsora zamiast klub sportowy - podobnie jak pewnie nie kupię nigdy lodówki ŁKS Łódź.
Miałem bardzo wiele kontaktów swego czasu z Żywcem - który też był w nazwie. Otórz oni np. byli dowartościowani i dumni z tego, że ŁKS Łódź jest "Żywiec". Nie chcieli aby tradycyjna nazwa zniknęła - bo to ona przydawała im prestiżu. My nie mieliśmy (nie mamy i mieć nie będziemy) również żadnego, "ale" w kwestii sponsora w nazwie. Są po prostu granice "włażenia" bez wazeliny - szacun wzajemny to wszystko czego oczekujemy po swoim sponsorze (oprócz kasy oczywiście) i także to wszystko co my możemy jako kibice zaoferować wzamian. Jeśli tego z jego strony do nas (a więc do nazwy ŁKS) nie będzie - to masz racje, wolimy grać w ogonie 2 ligi ale jako ŁKS. Nic na siłę...
Miałem bardzo wiele kontaktów swego czasu z Żywcem - który też był w nazwie. Otórz oni np. byli dowartościowani i dumni z tego, że ŁKS Łódź jest "Żywiec". Nie chcieli aby tradycyjna nazwa zniknęła - bo to ona przydawała im prestiżu. My nie mieliśmy (nie mamy i mieć nie będziemy) również żadnego, "ale" w kwestii sponsora w nazwie. Są po prostu granice "włażenia" bez wazeliny - szacun wzajemny to wszystko czego oczekujemy po swoim sponsorze (oprócz kasy oczywiście) i także to wszystko co my możemy jako kibice zaoferować wzamian. Jeśli tego z jego strony do nas (a więc do nazwy ŁKS) nie będzie - to masz racje, wolimy grać w ogonie 2 ligi ale jako ŁKS. Nic na siłę...
Ostatnio zmieniony 25 września 2005, 13:29 przez simon, łącznie zmieniany 1 raz.
Kurde nie wiem wlasciwe dlaczego z toba stale polemizuje
.......caly ten syf jaki widze przeraza mnie ale mieszkajac w nim pewnie sie tego nie widzi z daleka to jakos odrazajaco wyglada...
jezeli wasz klub bedzie zyl tak jak to bylo 3 miesiace temu to niestety nie bedzie tradycjii za rok i wtedy kogo bedziemy winic?
Ja to poprostu widze z boku pewnie mam spaczony wzrok:-)
.......caly ten syf jaki widze przeraza mnie ale mieszkajac w nim pewnie sie tego nie widzi z daleka to jakos odrazajaco wyglada...
jezeli wasz klub bedzie zyl tak jak to bylo 3 miesiace temu to niestety nie bedzie tradycjii za rok i wtedy kogo bedziemy winic?
Nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo.
Zagloba pisze:Kurde nie wiem wlasciwe dlaczego z toba stale polemizuje
Nie masz nic spaczonego - wiesz, jak odwiedzam raz na 2 lata starą ciotkę, to na widok grubej ropuchy i tak mówię, że ładnie wygląda. polemizujemy, bo każdy woli komplementy a nie wytykanie "dziur" w pozornie całym. Kiedyś jak się spotkamy to przy browcu okaże się, że mamy takie samo zdanie na większość poruszanych tematów - no może "kosmetyczno" odmienne.
Jednak trzeba pamiętać, że do kościoła się zdejmuje czapkę a do synagogi - zakłada. Choć tak naprawdę "fizycznie" to przecież nie ma żadnego znaczenia co się robi. Trzeba jednak uszanować poglądy i priorytety innych.
ja jeszcze dorzuce kilka groszy od siebie w/s sponsora i nazwy bo byłem jednym z prowodyrów całej dyskusji. Co do Zaga, to zrozumiałe że pewne problemy widzisz "do góry nogami" z przyczyn obiektywnych, i dopiero musisz je sobie w głowie ponownie postawić na nogi ( piwo pomaga w tym procesie ) - to naturalne więc twoje pierwsze posty przyjmuję ze zrozumieniem
.
Teraz do meritum. Sponsor wykładający kasę liczy na efekt marketingowy, z reguły chodzi o wzomcnienie wizerunku, buudowe pozytywnuych skojarzeń itp itd. Faktycznie jesli zaczyna sponsorować klub anonimowy, mało znany i liczy że ten dzięki kasie przebije się do czuba tabeli a tym samamym szerzej będzie o nim w mediach, to wtedy taki sponsor powinien brać wszystko - czyli zmieniać nazwe zespołu na promowaną przez siebie markę. Natomiast w wypadku takich drużyn jak ŁKS czy Wisła, które są rozpoznawalnymi markami samymi w sobie, powinien raczej czerpać korzyści wynikające z prestizowego dlań mariażu z taką "marką". Znak firmowy ŁKS i nawet logo są w Polsce bardzo dobrze znane dlatego dużo lepiej jest dla sponsora stanąć w jednym szeregu z tak prestizowym partnerem niż robić głupie kroki w stylu "Dospel Katowice".
pozdro i zapraszmy na to piwko ( u nas wypić duzo łatwiejbo nie stoi się do góry nogami )

Teraz do meritum. Sponsor wykładający kasę liczy na efekt marketingowy, z reguły chodzi o wzomcnienie wizerunku, buudowe pozytywnuych skojarzeń itp itd. Faktycznie jesli zaczyna sponsorować klub anonimowy, mało znany i liczy że ten dzięki kasie przebije się do czuba tabeli a tym samamym szerzej będzie o nim w mediach, to wtedy taki sponsor powinien brać wszystko - czyli zmieniać nazwe zespołu na promowaną przez siebie markę. Natomiast w wypadku takich drużyn jak ŁKS czy Wisła, które są rozpoznawalnymi markami samymi w sobie, powinien raczej czerpać korzyści wynikające z prestizowego dlań mariażu z taką "marką". Znak firmowy ŁKS i nawet logo są w Polsce bardzo dobrze znane dlatego dużo lepiej jest dla sponsora stanąć w jednym szeregu z tak prestizowym partnerem niż robić głupie kroki w stylu "Dospel Katowice".
pozdro i zapraszmy na to piwko ( u nas wypić duzo łatwiejbo nie stoi się do góry nogami )
- Edzia
- Junior
- Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P
Majoneez, ja mam ALE tylko do jednego... Fakt, ŁKS jest marką rozpoznawalną, ale jako klub piłkarski... Chyba jak spytasz przeciętnego ludzia (nawet w Łódce) z czym kojarzy się klub przy aleii Unii, to raczej większość powie, że z kopaczami.
Być może się mylę, ale czytając Twój post w tym fragmencie, mnie od razu przyszli na myśli piłkarze.
Być może się mylę, ale czytając Twój post w tym fragmencie, mnie od razu przyszli na myśli piłkarze.
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"
- Mikey
- Senior
- Kontaktowanie:
Edzia ale to w niczym, w tym konkretnym przypadku nie zmienia faktu ze ŁKS jako marka rozpoznawalna w takim samym stopniu jak Cracovia, Lech czy Górnik jest zachętą dla sponsora wg teorii majoneza ( z którą się równiez zgadzam co sie ostatnio rzadko zdarzaEdzia pisze:Majoneez, ja mam ALE tylko do jednego... Fakt, ŁKS jest marką rozpoznawalną, ale jako klub piłkarski... Chyba jak spytasz przeciętnego ludzia (nawet w Łódce) z czym kojarzy się klub przy aleii Unii, to raczej większość powie, że z kopaczami.

witam wszystkich po wakacjach!! czytam to i czytam i naprawde nie jest trudno rozgraniczyć te 2 stanowiska. jedno jest poparte tradycją i przywiązaniem : TO JEST NAZWA KLUBU!! jej się uzywa chodząc na mecze a to ze moj klub ma sponsora to inna sprawa, oni sie zmieniaja co sezon, u nas w Kraku bylo juz Pepsi, Cristal (same niezdrowe rzeczy) i inni , ja juz nawet nie pamiętam czy bylo coś jeszcze... drugie to niestety znak naszych czasow , ze prawie wszystko mozna sobie za kase zmienic, nazwe, szyk ... a cholera wie co jeszcze ( mozna przeniesc zespol z rodowitego miasta) tylko tu zaczyna sie klopot dla wielu ludzi, albo jak kto woli wygoda, wiadomo ze najlepiej lizac dupe sponsorowi spiewajac piosenki podczas meczu o nim czy o jego produkcie, wiadomo reklama itp to sie mu pewnie spodoba .... ale w ten sposob to w sumie nie wiadomo komu sie podczas takiedo meczu kibicuje jesli obie druzyny zamiast nazwy wlasnej maja jakies Lotosy CAnpaki czy inne Cukierki...... i tu wychodzi pewna kultura kibicowania, niestety niektorzy do niej nie dorosli, lub poprostu jej nie znają i dlatego wiele osob stara sie to wytlumaczyc, niestety wyglada to tak ze ślepy mowi gluchemu ze ladnie maluje...
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z

No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z

- Matii
- Młodzik
- Kontaktowanie:
No to osesek jak zes taki madry to wytlumacz mi jak bys kibicowal w przypadku gdy Twoja druzyna ma nazwe Meblotap AZS Chełm a druzyna przeciwna zakladamy ze bedzie to AZS Poznań. I teraz zeby trzymac sie Twojej jak to okresliles kultury kibicowania zapominamy o nazwach sponsorow a uzywamy nazw stowarzyszen czy sekcji. Czyli tak jak w przypadku oby tych druzyn AZS !! i jak to wyglada w praktyce na takim meczu?? jedni krzycza AZS CHEŁM druga strona AZS POZNAŃ. Doping naklada sie na doping i laski juz nie wiedza kto komu kibicuje. Przeciez nie stana na boisku i nie beda sie wsluchiwaly ktora grupa jest glosniejsza i o ktora ekipe chodzi. Daze do tego ze Ty masz TS Wisłe Kraków (dodali wam teraz CAN-PACK), tamci maja ŁKS Łódź (teraz maja dodac Siemens AGD). Czyli takie nazwy stowarzyszen czy sekcji nie powtarzajace sie w innych druzynach. Natomiast w naszym przypadku klubu z sekcja akademicka czyli AZS posiada rowniez Poznań, Gorzów oraz Jelenia Góra, w przyszlosci takich zespolow moze byc wiecej w ekstraklasie co moze calkiem prowadzic do smiesznych incydentow na hali podczas dopingowania takiego do jakiego Ty pijesz. Stad u nas w dopingu jest AZS MEBLOTAP, stad w Polkowicach jest CCC itd... itd...
Wazne jest aby dopingowac, oczywiscie nie ma jasno napisanego regulaminu jak wyglada prawidlowy doping, kazdy kibicuje jak potrafi!! Niestety kibice glownie z Lodzi (chodz czytalem wpisy rowniez z innych miast) zachowuja sie jakby taki regulamin kibicowania byl spisany. Nasmiewaja sie z deseczek, nasmiewaja sie z jednolitego kibicowania (czyli bez piosenek, nazwijmy to ubogi repertuar) no i nasmiewaja sie z kibicowania sponsorowi. I tylko z takich powodow czepiam sie, nabijam i jestem zlosliwy w stosunku kibicow z Lodzi poniewaz zachowuja sie jakby byli panami w kibicowaniu. Jak by wszycy innni nie potrafili kibicowac i byli gorsi od nich. Kiedys pisali o Gdyni ze sa bufonami a w tym przypadku sami sie tak panowie zachowujecie. Gdybym przez te wszystkie miesiace nie czytal o nabijaniu sie z czyjegos dopingu i aspektach ktore tu poruszylem uwierzcie mi ze nawet bym sie nie czepil tego AGD u WAS !![/url]
Wazne jest aby dopingowac, oczywiscie nie ma jasno napisanego regulaminu jak wyglada prawidlowy doping, kazdy kibicuje jak potrafi!! Niestety kibice glownie z Lodzi (chodz czytalem wpisy rowniez z innych miast) zachowuja sie jakby taki regulamin kibicowania byl spisany. Nasmiewaja sie z deseczek, nasmiewaja sie z jednolitego kibicowania (czyli bez piosenek, nazwijmy to ubogi repertuar) no i nasmiewaja sie z kibicowania sponsorowi. I tylko z takich powodow czepiam sie, nabijam i jestem zlosliwy w stosunku kibicow z Lodzi poniewaz zachowuja sie jakby byli panami w kibicowaniu. Jak by wszycy innni nie potrafili kibicowac i byli gorsi od nich. Kiedys pisali o Gdyni ze sa bufonami a w tym przypadku sami sie tak panowie zachowujecie. Gdybym przez te wszystkie miesiace nie czytal o nabijaniu sie z czyjegos dopingu i aspektach ktore tu poruszylem uwierzcie mi ze nawet bym sie nie czepil tego AGD u WAS !![/url]
...jest jak jest, nie jak powinno być...
...scena po scenie nasze życie jest jak spektakl
choć nam aktorom być to może trochę nie w smak
...scena po scenie nasze życie jest jak spektakl
choć nam aktorom być to może trochę nie w smak
- czarny
- Młodzik
- Kontaktowanie:
I teraz zeby trzymac sie Twojej jak to okresliles kultury kibicowania zapominamy o nazwach sponsorow a uzywamy nazw stowarzyszen czy sekcji. Czyli tak jak w przypadku oby tych druzyn AZS !! i jak to wyglada w praktyce na takim meczu?? jedni krzycza AZS CHEŁM druga strona AZS POZNAŃ. Doping naklada sie na doping i laski juz nie wiedza kto komu kibicuje.
tak właśnie było na meczu Poznania z Gorzowem w zeszłym sezonie w play off
osobiście uważam, iż utożsamianie się ze sponsorami poprzez okrzyki, szaliki itp. jest totalnym nieporozumieniem. z drugiej jednak strony - można pozazdrościć chociażby ŁKS-owi, który usłyszał od Żywca (tak pisał bodajże simon) iż ten nie wyrzuci z nazwy klubu trzech liter, gdyż one również firmie dodają prestiżu...
ps. pozdrowienia dla Walenia

you're as good as your last performance
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”