16 kolejka FGE: AZS KK Jelenia Góra-Arcus SMS PZKosz 84-62

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 22 stycznia 2008, 18:08

tadeo86 pisze: Biorąc jednak pod uwage fakt, że wiele z nich po ukończeniu SMS-u trafia do zespołów macierzystych, które niestety nie potrafią im zagwarantowa dużej liczby minut na parkiecie to jak jest w tym sens.
Pozdrawiam :wink:

Czyli powinny od razu bez SMSu być w macierzystych, które niestety nie potrafią im zagwarantowa dużej liczby minut na parkiecie
czy ...pograć w niższej lidze o słabszym poziomie a potem dopiero trafić do zespołów macierzystych, które niestety nie potrafią im zagwarantowa dużej liczby minut na parkiecie

Pozdrawiam :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 22 stycznia 2008, 18:18

Saletra pisze:A jak inaczej młode koszykarki mają się ogrywać? Może tak jak np W Rybniku gdzie fantastycznie ogrywają młodziez? Nawet jak dostają baty to chociaż grają na najwyższym poziomie.
Poziom pierwszej ligi jest tak żenująco niski, że żadnemu zespolowi nie życzę tam wystepowania. Jedyna szansa na rozwijanie w ekstraklasie
Osobiście sam wolalłbym dostawać baty od najlepszych, a satysfakcję miałbym jak po którymś tma razie udałoby mi się bardziej utytułowanego rywala ograć ( nawet jesli 10 razy dostałbym baty).

Ale nie każdy takie rzeczy potrafi pojąć .
A może tak o czym ty piszesz. Przecież w Polsce tysiące dziewczyn zrobiło kariere poprzez pierwszą ligę z pominięciem SMSu.
Taka Bibrzycka miała by otwartą drogę do kariery z kluby z Bytomia...oczywiście gdyby ktoś zauważył jak gra w Bytomiu i gdyby kogoś to obchodziło jak jakaś zawodniczka szaleje w niższej lidze.
Zresztą co ja głupi piszę ę przecież jak wspomniałem w Polsce tysiące dziewczyn zrobiło kariere poprzez pierwszą ligę z pominięciem SMSu
Obrazek

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 22 stycznia 2008, 23:40

patrese pisze:Hahahah... No to się ubawiłem wypowiedzią fana kabaretu pt. "SMS w ekstraklasie". :lol:
Gówno mnie obchodzi, że ktoś taki jak Ty lubi pasjonowac się tym, czy dziewczynki z liceum przegraja dziś 40-oma punktami czy może 50-oma nie spadając przy tym z ligi. Wiesz co oznacza termin "ekstraklasa"? To liga o określonym prestiżu- dla najlepszych jak sama nazwa wskazuje. Nie dla szkolnych drużyn.
Ale widać nie wszyscy są w stanie to pojąć...

http://www.plkk.pl/index.php?p=archive& ... es&id=1729

Awatar użytkownika
bartas
Żak

Postautor: bartas » 22 stycznia 2008, 23:47

ajaja pisze:
patrese pisze:Hahahah... No to się ubawiłem wypowiedzią fana kabaretu pt. "SMS w ekstraklasie". :lol:
Gówno mnie obchodzi, że ktoś taki jak Ty lubi pasjonowac się tym, czy dziewczynki z liceum przegraja dziś 40-oma punktami czy może 50-oma nie spadając przy tym z ligi. Wiesz co oznacza termin "ekstraklasa"? To liga o określonym prestiżu- dla najlepszych jak sama nazwa wskazuje. Nie dla szkolnych drużyn.

no i co w zwiazku z tym?
Obrazek

Marek1990
Kadet

Postautor: Marek1990 » 22 stycznia 2008, 23:50

Czasami jeden mecz trzeba przegrac, zeby wygrac nastepne 3 ;) :D

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 23 stycznia 2008, 00:04

ajaja pisze:

No czekałem tylko na to. Jeszcze długo będziecie podniecać się tym jedynym zwycięstwem? Choć przyznaję, że była to kompromitacja Tęczy, która nigdy nie powinna się zdarzyć.
Ale kto i dlaczego utrzymał się w ekstraklasie mając na koncie aż to jedno zwycięstwo?

Jeszcze tylko przypomnę kilka dokonań Dream Teamu z Łomianek w najwyższej klasie rozgrywkowej w Polsce w obecnym sezonie :

Lotos PKO BP - Arcus SMS PZKosz 93:40
Arcus SMS PZKosz - Wisła Can Pack 39:108
INEA AZS Poznań - Arcus SMS PZKosz 93:32
Arcus SMS PZKosz - Energa Toruń 45:80
Arcus SMS PZKosz - Lotos PKO BP 42:91

A to jeszcze nie koniec. Zabawa trwa... :lol:
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ
Obrazek

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 23 stycznia 2008, 01:05

hellraiser pisze:
Saletra pisze:A jak inaczej młode koszykarki mają się ogrywać? Może tak jak np W Rybniku gdzie fantastycznie ogrywają młodziez? Nawet jak dostają baty to chociaż grają na najwyższym poziomie.

Poziom pierwszej ligi jest tak żenująco niski, że żadnemu zespolowi nie życzę tam wystepowania. Jedyna szansa na rozwijanie w ekstraklasie

Osobiście sam wolalłbym dostawać baty od najlepszych, a satysfakcję miałbym jak po którymś tma razie udałoby mi się bardziej utytułowanego rywala ograć ( nawet jesli 10 razy dostałbym baty).

Ale nie każdy takie rzeczy potrafi pojąć .

A może tak o czym ty piszesz. Przecież w Polsce tysiące dziewczyn zrobiło kariere poprzez pierwszą ligę z pominięciem SMSu.

Tak - dostając "baty" faktycznie grają na wysokim poziomie... - ich rywalki znaczy chyba chciałeś powiedzieć...

Pytam - czy skoro poziom 1 ligi jest upadlający nie należałoby zmienić raczej jej formuły, tak by była faktycznym zapleczem ekstraklasy zamiast rozgrywkami SKS'ów - niż w związku z jej dennym poziomem wciskać SMS tam, gdzie być nie powinien (znaczy powinien oczywiście... jeśliby jego poziom pozwalał na samodzielny awans lub utrzymanie)

A czy rozpatrzyłeś to od innej strony? Nie co To "osobiście" byś wolał tylko cxo woleliby "osobiście" Twoi rywale?

Istotnie, ja nie potrafię...

Z pominięciem SMSu? Ile dziewczyn zrobiło karierę? ano wszystkie inne poprzez dziesięciolecia - poza wymienioną czwórką czy piątką... ze złotymi medalistkami ME na czele...

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”