III kolejka FGE: Energa Toruń - Wisła Kraków

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 29 września 2008, 11:38

A kto cię zachwycił koleżanko w druzynie toruńskiej? Może Emilia Tłumak? :wink: Moim zdaniem Ewelina,jak na pierwszy mecz zaprezentowała się przyzwoicie. Trzeba pamiętać,że był to jej debiut i to odrazu z nie byle kim 8) Będzie z tej koszykarki pożytek i oto głównie w tym wszystkim chodzi...
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Awatar użytkownika
betti
Senior

Postautor: betti » 29 września 2008, 11:55

Podobała sie mi gra Moni o której już wspominałam. Poza tym Shenna Moore która ma niezły rzut i całkiem fajnie grała. No i Ilonka która już starym zwyczajem rzuciła nam 3 trójki. Co do Gali to nie twierdzę że nie będzie nic grać tylko oceniałam to co widziałam czyli wczorajszy mecz. Pożytek z niej będzie jeśli nie będzie łapać 4 fauli w 10 min. A Emilia niestety słabiutko...
Ale może ja się w ogóle na koszu nie znam...
Debiutantka Roku!!!

"Rozpędź się a ściana sama Cię znajdzie" - Tomasz M.

Ave Becky!!!

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 29 września 2008, 12:16

Dobre wrażenie wyniosłaś z tego meczu,bo co do drużyny toruńskiej mam takie same odczucia. Ewelina to skromna i pracowita przede wszystkim dziewczyna w odróżnieniu od kilku innych zawodniczek FGE. Małymi krokami dojdzie do celu i oby w Naszym klubie...
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

friel
Kadet

Postautor: friel » 29 września 2008, 14:11

Greebo pisze:Ja tam nie widziałem bu Holdsclaw robiła sobie cokolwiek z krycia (strefy..) Gorzowa. Rzucała jak chciała i kiedy chciała, jak zawsze. A że nie wchodziło jej tak jak wczoraj to już inna sprawa. Ogólnie na ten moment nie widzę możliwości by ktoś w naszej lidze mógł ją wyłączyć z gry. To czy zdobędzie 30pkt czy 20 zależy tylko od tego czy jej będzie w dany dzień siedziało i czy wytrzyma mecz fizycznie (to akurat mogło mieć znaczenie w środowym mecz). W meczach finałowych nawet Dupree była w stanie jedynie nieco ograniczyć jej poczynania. A że te zawodniczka potrafi bronić gdy jest w formie to widać było na przykładach Jarkowskiej i Zurowskiej we wcześniejszych rundach PO.

A Taylor to wyłączyła co najwyżej Kobryn.

Jedno pytanie jeden argument jedna odpowiedz :
Dlaczego skoro może na parkiecie robić co jej się podoba i rzucać ile chce bo obrone ma w d... to czemu czemu czemu nie było jej na olimpiadzie?

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 29 września 2008, 14:19

A ona nie zrezygnowała z gry w kadrze?
Ostatnio zmieniony 29 września 2008, 14:22 przez rzymi, łącznie zmieniany 1 raz.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 29 września 2008, 14:21

friel pisze:Jedno pytanie jeden argument jedna odpowiedz :
Dlaczego skoro może na parkiecie robić co jej się podoba i rzucać ile chce bo obrone ma w d... to czemu czemu czemu nie było jej na olimpiadzie?

Odpowiedź jest dość prosta, choć może trudno w nią uwierzyć.
Holdsclaw już jeden złoty medal ma z 2000. Potem były problemy osobiste i rezygnacja z grania w reprezentacji- po prostu. Tak samo jak po prostu zrezygnowała z gry w wnba. Przesyt całą zabawą, zmęczenie, a jednak w Polsce płaci się więcej i jest sympatyczniej :wink:
Oczywiście można w to nie wierzyć, i założyć że tak się zawsze mówi gdy Cię gdzieś nie chcą...tylko wystarczy popatrzyć na jej statsy zewsząd (chociażby z euroligi czy z wnba) by jednak dojść do wniosku, że to była jej decyzja.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
ansol
Nowy na forum

Postautor: ansol » 29 września 2008, 14:22

friel pisze:
Greebo pisze:Ja tam nie widziałem bu Holdsclaw robiła sobie cokolwiek z krycia (strefy..) Gorzowa. Rzucała jak chciała i kiedy chciała, jak zawsze. A że nie wchodziło jej tak jak wczoraj to już inna sprawa. Ogólnie na ten moment nie widzę możliwości by ktoś w naszej lidze mógł ją wyłączyć z gry. To czy zdobędzie 30pkt czy 20 zależy tylko od tego czy jej będzie w dany dzień siedziało i czy wytrzyma mecz fizycznie (to akurat mogło mieć znaczenie w środowym mecz). W meczach finałowych nawet Dupree była w stanie jedynie nieco ograniczyć jej poczynania. A że te zawodniczka potrafi bronić gdy jest w formie to widać było na przykładach Jarkowskiej i Zurowskiej we wcześniejszych rundach PO.

A Taylor to wyłączyła co najwyżej Kobryn.

Jedno pytanie jeden argument jedna odpowiedz :

Na tej samej zasadzie na jakiej nie było Paula Pierca. :idea:

friel
Kadet

Postautor: friel » 29 września 2008, 19:13

Dziękuję za komplet wyjaśnień jak ta nie do zatrzymania pojawi się w gorzowie na rewanż będe bił pokłony od samego jej wejścia na parkiet

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 29 września 2008, 19:26

friel pisze:Dziękuję za komplet wyjaśnień jak ta nie do zatrzymania pojawi się w gorzowie na rewanż będe bił pokłony od samego jej wejścia na parkiet

friel nie wiem po co te teksty ??
Kazdy wie ze takiego zawodnika jakim jes CH.H to nie ma w calej Polskiej FGE.
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Wiślak PB
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Wiślak PB » 29 września 2008, 19:55

Endrju pisze:
friel pisze:Dziękuję za komplet wyjaśnień jak ta nie do zatrzymania pojawi się w gorzowie na rewanż będe bił pokłony od samego jej wejścia na parkiet

friel nie wiem po co te teksty ??
Kazdy wie ze takiego zawodnika jakim jes CH.H to nie ma w calej Polskiej FGE.

I trzeba się cieszyć, że taka zawodniczka występuje na polskich parkietach a my możemy podziwiać jej umiejętności :D:D
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki" H. Reyman

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 29 września 2008, 20:08

Greebo pisze: Ogólnie na ten moment nie widzę możliwości by ktoś w naszej lidze mógł ją wyłączyć z gry.

Nie w naszej lidze -tylko w każdej lidze, nawet Eurolidze.

Holdsclaw to taki prezencik dla każdego trenera- nie trzeba myśleć a i tak na boisku jako tako wszystko wyglądał.( Skrzecz o tym coś wie).Po prostu nie wiesz co zrobić z piłką podaj do Holdsclaw.

Pytanie :Wreszcie przekonaliście się do Boby-elektrody :lol: :lol: :lol:
Obrazek

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 29 września 2008, 20:09

Dokładnie, niezależnie od tego, w jakim klubie gra :) jeszcze Jia Perkins może być taką atrakcją ligi :)
ObrazekObrazek

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 29 września 2008, 22:25

Ja też jestem ciekawy co pokaże Perkins - zwłaszcza po świetnych wystepach w Chicago. Czy ktoś wie, dlaczego jeszcze nie dołączyła do ekipy Utexu? W sumie Canty, która grała w tym samym klubie, jest już w Polsce od tygodnia.
Co do niby zatrzymania Holdsclaw przez Taylor - cóż, kolega z Gorzowa nieco się zapędzi, pomijając już to, że grają na całkiem innych pozycjach... Klasę Chamique po prostu trzeba doceniać. Wiosną przed finałami Zapolski mówił, że ma pomysł jak ją wyłączyć, ale w praktyce okazało się to niemożliwe. Wisła wygrywała dzięki zespołowej grze, dając się wyszaleć duecikowi. Chociaż - pewnie jak wielu kibiców Wisły - pamietam te ciary na plecach, gdy Chamique miała piłkę i składała się do rzutu.:) Wisła przegrała z Gorzowem głównie przez jej słabszą dyspozycję rzutową oraz fizyczną (było to widać gołym okiem w drugiej połowie i OT). Okazało się, że z Energą nawet beznadziejna postawy Skery, Marty i Dominique nie była w stanie odebrać Wiśle wygranej.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Awatar użytkownika
BlackJuRy
Młodzik

Postautor: BlackJuRy » 29 września 2008, 22:28

hellraiser pisze:Pytanie :Wreszcie przekonaliście się do Boby-elektrody :lol: :lol: :lol:

jeżeli o mnie pytasz... bo co by nie było chyba narazie najbardziej na nią narzekałem ... to nie - tak długo jak się nie nauczy rzucać i walczyć pod koszem

Jeżeli pytasz o innych to niech się sami wypowiadają bo jak wiadomo nie wszyscy mają takie same zdanie itd ;)
"Wszyscy ludzie rodzili się równi, dopóki nie pojawił się Michael Jordan."
Rick Barry
Obrazek

Michu23
Młodzik

Postautor: Michu23 » 29 września 2008, 22:38

rzymi pisze:Dokładnie, niezależnie od tego, w jakim klubie gra :) jeszcze Jia Perkins może być taką atrakcją ligi :)

też czekam na panią PERKINS -licze że będzie największą gwiazdą tej ligi...

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”