XII kolejka FGE:TS Wisła Kraków-Orzeł Polkowice

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 16 listopada 2008, 14:40

no to niezbyt ciekawie wyglada sytuacja z polskimi zawodniczkami w krakowie.

A co z Mique - wiadomo kiedy wróci??

racja bardzo kiepsko, cóż Ewka karnecik na 40 min :wink:

Szamikła wróci jak jej się zachce :lol: 8)

Niestety Wielebna wypada na dłużej ale niedługo wraca Pałka!

po nowym roku to niedługo?

Słaby mecz Maksimović i bardzo słaby Skerović 0/6!!!!!,

Boba zagrała bardzo OK, biorąc pod uwagę na to co pokazywała wcześniej w tym sezonie.
a co do Skery, to w koszykówce liczy się nie tylko zdobywanie punktów.

i ogromne brawa dla Skery i Ewki za akcję kolejki:)

P.S.Ałgaja, jeszcze 11 :wink:
Ostatnio zmieniony 16 listopada 2008, 18:27 przez ann, łącznie zmieniany 1 raz.

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 16 listopada 2008, 15:15

Jakoś się dziwnie w tym wątku zrobiło - tak jakby to był mecz AZS-u Gorzów. Ludzie, wyhamujcie trochę! To, że prowadzicie w lidze nie oznacza, że wszędzie musicie się udzielać i delektować swoją (pewnie już niedługo trwającą) przewagą w tabeli... Chyba w ogóle straciliście już rozsądek.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Awatar użytkownika
BlackJuRy
Młodzik

Postautor: BlackJuRy » 16 listopada 2008, 15:16

ann pisze:i ogromne brawa dla Skery i Ewki za akcję kolejki:)

Rzekłbym, że była to akcja rundy a może i sezonu ;) (bo jakoś nie sądzę, żeby w jakimkolwiek meczu coś podobnego się zdarzyło) Ewka zadziwia coraz bardziej... nigdy się po niej czegoś takiego nie spodziewałem :) chciałbym powtórkę zobaczyć :(

P.S. Mi tak kurde jeszcze nigdy nie wyszło;) ... na prawdę szacun i ukłon aż do ziemi !
"Wszyscy ludzie rodzili się równi, dopóki nie pojawił się Michael Jordan."
Rick Barry
Obrazek

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 16 listopada 2008, 15:18

Andrzejku :lol: - możecie wyśmiewać wszystko jak leci, nakręcać się nawzajem - wasza sprawa. Jeśli pokonacie i Wisłę u siebie i Lotos w Gdyni to wówczas powiem otwarcie, że macie dobrą pakę i śmiało możecie powalczyć o coś więcej w tym sezonie. Ale narazie - zejdzcie z obłoków, bo nikt nie powie przed tymi meczami, że jesteście faworytami :lol:

Podajesz wyniki Wisły np. z Łodzi - co chcesz zyskać takim zestawieniem? Porównujesz swój AZS do ŁKSu? Kpisz, czy drwisz? Z całą sympatią do eŁKSy i niechęcią do Was ;-) ale na troszeczkę innych pułapach rozgrywacie mecze. ŁKS marzy o play-off, a wy - hoho - o czym to wy nie marzycie :lol: , ale jeśli porównywanie się do najsłabszych naszej ligi Cię dowartościowuje to proszę bardzo.

Z drugiej strony - może to i lepiej, że wasza forma przyszła juz na poczatku sezonu...

Jakoś specjalnie mnie nie boli, że przegraliśmy i z Wisłą i z Gdynią (co próbujesz mi wmówić). Nie jestesmy jeszcze na tyle silni, by tego dokonać. I co z tego, że Wisła grała bez CH? ja również mógłbym wyliczać co "dolegało" mojej drużynie, ale po co? Przegrana i tyle.

Longerinho - do Ciebie jedno zdanie, bo i tak nic nie dotrze: nie przeszkadza, ale irytuje.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 16 listopada 2008, 15:32

Co do Skery: jak dla mnie to gra bo musi, a jedyne co się dla niej liczy to ze z każdym dniem jest bliżej do końca kontraktu.

Co do Mique - widziały gały co brały. Jaka jest wiadomo nie od dziś wiec odpowiedzialnością za jej zachowanie obarczam osoby podpisujące z nią kontrakt.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Longerinho
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Longerinho » 16 listopada 2008, 15:41

Kuba pisze:Andrzejku :lol: - możecie wyśmiewać wszystko jak leci, nakręcać się nawzajem - wasza sprawa. Jeśli pokonacie i Wisłę u siebie i Lotos w Gdyni to wówczas powiem otwarcie, że macie dobrą pakę i śmiało możecie powalczyć o coś więcej w tym sezonie. Ale narazie - zejdzcie z obłoków, bo nikt nie powie przed tymi meczami, że jesteście faworytami :lol:

Podajesz wyniki Wisły np. z Łodzi - co chcesz zyskać takim zestawieniem? Porównujesz swój AZS do ŁKSu? Kpisz, czy drwisz? Z całą sympatią do eŁKSy i niechęcią do Was ;-) ale na troszeczkę innych pułapach rozgrywacie mecze. ŁKS marzy o play-off, a wy - hoho - o czym to wy nie marzycie :lol: , ale jeśli porównywanie się do najsłabszych naszej ligi Cię dowartościowuje to proszę bardzo.

Z drugiej strony - może to i lepiej, że wasza forma przyszła juz na poczatku sezonu...

Jakoś specjalnie mnie nie boli, że przegraliśmy i z Wisłą i z Gdynią (co próbujesz mi wmówić). Nie jestesmy jeszcze na tyle silni, by tego dokonać. I co z tego, że Wisła grała bez CH? ja również mógłbym wyliczać co "dolegało" mojej drużynie, ale po co? Przegrana i tyle.

Longerinho - do Ciebie jedno zdanie, bo i tak nic nie dotrze: nie przeszkadza, ale irytuje.
pozdrawiam

Do kogo nie dociera??? Chyab masz jakies kompleksy ?? albo cos cie boli ???
A to że Cie irytuje to twoja sprawa, ale neistety musisz sei ze wszystkim pogodzic
Leszno naszym miastem , Tęcza naszym klubem

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 16 listopada 2008, 15:45

Kuba pisze:Andrzejku :lol: - możecie wyśmiewać wszystko jak leci, nakręcać się nawzajem - wasza sprawa. Jeśli pokonacie i Wisłę u siebie i Lotos w Gdyni to wówczas powiem otwarcie, że macie dobrą pakę i śmiało możecie powalczyć o coś więcej w tym sezonie. Ale narazie - zejdzcie z obłoków, bo nikt nie powie przed tymi meczami, że jesteście faworytami :lol:

O ile wygrac w Lotosie bedzie niebagatelnie trudno... o tyle szanse w meczu AZS-WISLA jednoznacznego faworyta nie widze... i widze podobne szanse obydwu zespolów jak w meczu sobotnim w Polkowicach.

Nie bujamy w oblokach... tylko interpretujemy tabele i jezeli uda sie wygrac w Polkowicach mozemy miec 2 pkt przewagi nad Lotosem i Wisla...
(przy zwyciestwie Lotosu dzien pozniej).

PS.(zakladajac wariant ze przegramy z Lotosem a wygramy z Wisla... nadal nie zyskamy szacunku ? ;) I nadal bedziemy bujali w oblochach :?: :lol: )
Pozdro
Ps2(porownanie do eŁKSy moze faktycznie nie trafne... ale wkleiłem poprostu pare zdan naszego wspolnego frienda ;) ktory nie jest zalogowany).
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 16 listopada 2008, 15:48

skończcie w końcu pisać tutaj o Gorzowie,przenieście się na priv albo do odpowiedniego tematu na forum.

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 16 listopada 2008, 16:11

Downar-Zapolski: Tak się gra w obronie

Nasze mecze z CCC Polkowice zawsze są zacięte. Tak też było i dzisiaj - powiedział po meczu trener Wisły Can-Pack, Wojciech Downar-Zapolski, który był zadowolony z gry drużyny w defensywie.

- Może nie był to dobry mecz dla widza, efektowny, ale obydwie drużyny pokazały jak pracować w obronie. Z tego jestem zadowolony - podkreślił szkoleniowiec mistrzyń Polski.
Trenera zmartwił natomiast uraz odwiezionej do szpitala na badania Anny Wielebnowskiej. - Ta nasza kadra i tak była już wąska, a w środę czeka nas bardzo ważny mecz z Nadieżdą, który musimy wygrać - martwił się Wojciech Downar-Zapolski.

(Biuro Prasowe Wisły Can-Pack)

Koziorowicz: Gratulacje dla Wisły

Losy meczu rozstrzygnęły się na przełomie trzeciej i czwartej kwarty - przyznał po spotkaniu Wisły Can-Pack z CCC Polkowice trener przyjezdnej drużyny, Krzysztof Koziorowicz.

- Nie wyszły nam wtedy 2-3 akcje w ataku, nie wróciliśmy też na czas do obrony i Wisła odskoczyła na kilka punktów. Biliśmy się mocno w obronie, ale zabrakło dobrej gry z przodu - dodał szkoleniowiec CCC Polkowice, który był po meczu zadowolony z postawy swoich podopiecznych.
- Nie byliśmy faworytem, ale postawiliśmy Wiśle mocne warunki. Jestem zadowolony z gry w obronie, nad atakiem musimy w najbliższym czasie popracować. Słowa uznania zarówno dla Wisły za zwycięstwo, jak i dla moich dziewczyn za postawę w dzisiejszym meczu - podkreślił Krzysztof Koziorowicz.

Szkoleniowca reprezentacji Polski zmartwił uraz Anny Wielebnowskiej, która została odwieziona na badania do szpitala. - Miejmy nadzieję, że to nic poważnego. Ania to bardzo ważna postać tak dla Wisły, jak i dla kadry narodowej - dodał trener Koziorowicz.

(Biuro Prasowe Wisły Can-Pack)
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Michu23
Młodzik

Postautor: Michu23 » 16 listopada 2008, 17:54

Endrju pisze:
Michu23 pisze:no ja naprawde się też dziwię kibicom z Gorzowa że plasują sie na równi z Lotosem czy Wisła... - to że wygraliście z Lotosem i Wislą - FUKSIARSKO - nie znaczy że możecie sie równać z nimi :!:

jak mozna wygrac przypadkiem z wisla :?: :?: :?:
..po dogrywce, 7 punktami na wyjezdzie, z ekstra dysponowana Chomik Holdsclaw :?: :?: :?:
...i z lotosem z ktorym prowadzilismy p;rzez caly mecz, lotos szczesliwie przedluzyl egzekucje do dogrywki :?: :?: ...a tam nie mial szans

w poprzednich sezonach wszystko z nami wygrywali, doganialismy, trzymalismy sie, az w koncu pekalismy i nas na finiszu walily...
...teraz bylo na odwrot...

i jesli ktos mowi ze wisla byla slabo dysponowana na poczatku sezonu... to niech spojrzy na wyniki
1. kolejna - Wisla wygrala w Łodzi 85:53 !!!!
a po tym w 3. kolejce wygrywa w Toruniu 75:70 !!

...to my bylismy na otwarcie sezonu o wiele lepsi, a nie wisla i lotos wyjatkowo slabe...
...wczesniej w podobnej dyspozycji wciagaly nas nosem!
AMEN

czlowieku a ty znowu swoje : przecież to było na początku ligi !!! lotos gral w NIEPEŁNYM składzie a Wisła również w ostatniej - zjechaly zawodniczki ze swoich kadr..

a w GORZOWIE skład mieliście dużo wcześniej.....

Teraz w optymalnych składach - Gorzów nie ma żadnych szans z Wisłą i Lotosem - wiec troche ZEJDZCIE z tymi głowami w chmurach....

bodajże KUBA z Polkowic napisał że ,, obrośliscie w piórka '' - TRAFNIE to OKRESLIŁ :D

PS . Szacunek wam sie należy - ale nie bujajcie w obłokach !!!

jeśli wygracie z Lotosem czy Wisła w rewanżach - to OK - ale raczej nie zanosi się na to byście wygrali... ale pomarzyć mozna przecież..

a co do interpretacji TABELI - Endrju :: jeszcze nie dawno w Gorzowie mówili żeby nie patrzeć na tabelę - ale jak oni są na pierwszym to od razu trzeba ta tabele interpretowac :lol: :lol: :lol:
No jeśli tak mysli caly Gorzów - oby ten wasz balonik nie pękł...

tomaszek

Postautor: tomaszek » 16 listopada 2008, 17:59

proszę każdy następny post nie dotyczący meczu Wisła-CCC karać ostrzeżeniami bo co niektórzy nie rozumieją co znaczy "kończymy temat".

Awatar użytkownika
fearless
Kadet

Postautor: fearless » 16 listopada 2008, 18:06

I ja się dołączę do gratulacji dla Skery i Ewki za akcję meczu. Niesamowite to było - byłaby to super akcja, gdyby jakakolwiek zawodniczka skończyła tak akcję, ale Ewka - center łał. A reakcja całej hali - nie mówiąc o standing ovation co niektórych na vipowskim sektorze.

tomaszek

Postautor: tomaszek » 16 listopada 2008, 18:11

fearless pisze:I ja się dołączę do gratulacji dla Skery i Ewki za akcję meczu. Niesamowite to było - byłaby to super akcja, gdyby jakakolwiek zawodniczka skończyła tak akcję, ale Ewka - center łał. A reakcja całej hali - nie mówiąc o standing ovation co niektórych na vipowskim sektorze.

można gdzieś zobaczyć tą akcję?!

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 16 listopada 2008, 18:11

Czy istnieje możliwość obejrzenia tej akcji? Może na SKWK.pl lub gdzieś jest jakiś filmik?
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 16 listopada 2008, 20:56

rzymi pisze:Czy istnieje możliwość obejrzenia tej akcji? Może na SKWK.pl lub gdzieś jest jakiś filmik?

niestety jeszcze nie mamy stałej ekipy TV na koszu :))

PS: jeśli można to używajcie adresu kibicewisly.pl :))) niby to samo ale promujemy ten własnie adres :)
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”