Polskie juniorki zagrają w finałach ME koszykarek

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 13 sierpnia 2005, 12:56

Wracając do tematu...

LIVE Polska - Chorwacja

14:10 na razie! Trzymać to dziewczyny!!!! DO BOJU POLSKA!!! :)
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

gall anonim

Postautor: gall anonim » 13 sierpnia 2005, 13:21

gosciu pisales ze zawodniczki beda to czytalo co seba pisze i ze sprawia to im przykrosc moze i tak ale czy ty jak pisales i oczerniales zawodniczki z polskiej reprezentacji kadetek to one tez to czytaly u je ranily te slowa przykro im bylo zepewne tezz,ale nie obchodilo cie to i sam nadal je oczerniales ale jak inni powiedza prawde na temat juniorek to jest zle to wczale nie sa az takie przykre slowa jak do weroniki idczak cytuje"...broni na prostych nagach...","...jest przereklamowana..."to wtedy sie tym nie przejmowales!?to z jakiej racji seba ma sie nawet przejmowac tym copisze i czy je urazi?tobie wolno a jemu nie?zastanow sie nad soba...

Gość

Postautor: Gość » 13 sierpnia 2005, 13:31

O przepraszam, ale to nie są moje słowa. Chyba wszyscy powinni zastanowić się nad tym co piszą. Czasami co niektórych ponoszą emocje.
Uważam, że Weronika jest przyszłościową koszykarką i nigdy z mojej strony nie było żadnej krytyki pod jej adresem.

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 13 sierpnia 2005, 13:41

Anonymous pisze:O przepraszam, ale to nie są moje słowa. Chyba wszyscy powinni zastanowić się nad tym co piszą. Czasami co niektórych ponoszą emocje.
Uważam, że Weronika jest przyszłościową koszykarką i nigdy z mojej strony nie było żadnej krytyki pod jej adresem.

No właśnie problem w tym, że tyle anonimowych wpisów "gości", że ciężko się potem połapać co, kto napisał ;) Domyślam się, że Gall Anonim (Pozdrowionka!!!) miał na myśli innego "gościa", który atakował Weronikę Idczak po jednym ze spotkań w ME kadetek. Na całe szczęście kadetki i Wera obroniły się doskonale same swoją dobrą grą i zdobytym medalem :)

Kontynując główny wątek tego tematu...

Polska - Chorwacja 45:39! (25 minuta)... było już 11 punktów przewagi ... ale i tak póki co jest bardzo dobrze! Oby tak do końca... A co do rozmów o systemie - wrócić do nich chyba będzie można, jak zrobi się trochę spokojniej ;) Teraz najważniejsze jest by nie spaść z grupy A juniorek!!! DO BOJU POLSKA!!!

Gość

Postautor: Gość » 13 sierpnia 2005, 13:49

55:46 dla Polski i tak trzymać

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 13 sierpnia 2005, 14:10

uffffff... chyba wygrają :)) Na 44 sekundy do końca 73:67! Choć jeszcze chwilkę temu było 68:67 ;) Na szczęście Chorwatki znowu w końcówce dają ciała... BRAWO POLSKA!!! Czas dla rywalek...

74:70 !!! FT ... Ufffff... :) Gratulacje!

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 13 sierpnia 2005, 14:16

Noo wygrały... Trudno wygrać mecz jak punktują praktycznie tylko i wyłącznie dwie zawodniczki : Ivanković - 27 pkt plus Salopek 19. Gratulacje dla naszego zespołu.

Waldi
Kadet

Postautor: Waldi » 13 sierpnia 2005, 14:35

Gratulacje! Grupa A utrzymana :D

Gość

Postautor: Gość » 13 sierpnia 2005, 16:19

gall anonim pisze:gosciu pisales ze zawodniczki beda to czytalo co seba pisze i ze sprawia to im przykrosc moze i tak ale czy ty jak pisales i oczerniales zawodniczki z polskiej reprezentacji kadetek to one tez to czytaly u je ranily te slowa przykro im bylo zepewne tezz,ale nie obchodilo cie to i sam nadal je oczerniales ale jak inni powiedza prawde na temat juniorek to jest zle to wczale nie sa az takie przykre slowa jak do weroniki idczak cytuje"...broni na prostych nagach...","...jest przereklamowana..."to wtedy sie tym nie przejmowales!?to z jakiej racji seba ma sie nawet przejmowac tym copisze i czy je urazi?tobie wolno a jemu nie?zastanow sie nad soba...

Z tą krytyką Wery to chodziło Ci chyba o mnie tylko że ja pisząc o niej nie pisałem że nie zasługuje na gre w reprezentacji Polski tylko pisałem że jest przereklamowana. Napisze nawet więcej że gdyby nie krótka przerwa w między kadetkami a juniorkami to powinna wystąpić również tej kadrze. Również uważam że Wera jest przyszłością polskiej koszykówki podobnie jak była kiedyś Kara Kaczmarek (bo jak na razie jej gwiazda blaknie-czyt. Karoliny) i oby kwitła. Tylko ja patrząc z boku widzę że Weronika od roku czasu stoi tzn. nie rozwija się. Nie piszę tu że ma iść do SMS-u ale ktoś musi zacząć pracować nad jej słabymi stronami, ma ich troche (Wera proszę bez urazy). Nie chcę tu nikogo obrażać a jeżeli tak się stało to przepraszam. Tylko zrozumcie że jest takich diamentów dużo u nas i gdzieś giną (może akurat Wera nie zginie i oby tak było).

Awatar użytkownika
talar
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: talar » 14 sierpnia 2005, 11:53

w meczu o 13 miejsce Polki pokonaly Grecje 68 :59

brawo i gratulacje :lol:
parole... moje ulubione... ;)

Awatar użytkownika
paździoch-osanka
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: paździoch-osanka » 14 sierpnia 2005, 12:07

Ejjj... ale jakby nie patrzyc... prawie mielismy medal... :lol: :lol: :lol:
patrzac od konca... :lol: :lol: :lol: hehe... nie no szkoda troche... ze tak to sysko sie potoczylo... ale coz... damy rade :D:D:D
Gratulacje... :D:D:D
________Obrazek

bedziemy in touch Obrazek

Gra miłosna jest z gier ruchowych stosunkowo najłatwiejsza.

Waldi
Kadet

Postautor: Waldi » 15 sierpnia 2005, 00:13

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 15 sierpnia 2005, 13:34

polskiej koszykówki podobnie jak była kiedyś Kara Kaczmarek (bo jak na razie jej gwiazda blaknie-czyt. Karoliny)

Tylko o tą twoim zdaniem przyblakłą gwiazdeczkę ubiegają się najlepsze Polskie kluby, własnie ta przyblakła gwiazdeczka(znów twoje słowa) miała sporo minut na ekstrklasowych parkietach, w zesłym sezonie była podstawową zawodniczką Ostrovii. Na ME dawała bardzo dobre zmiany. Teraz czekam na odpowiedz ile jeszcze jest zawodniczek w jej roczniku takich których trenerzy (ekstrklasy, 1 ligii) zabijają się i chcą mieć w swojej druzynie? ile zawodniczek w jej roczniku grało tyle w e-klasie albo chociaż porównalnie tyle co ona? ile zawodniczek w jej roczniku było tak znaczącą postacią w druzynie ekstrklasowej (pierwsza piątka)? I zapewniam cie kolego, ze Kara jest zawodniczką, która pretenduje do miana najlepszej Polskiej koszykarki. Ja mam tylko nadzieję, że Kara pokaże na co ją stać.
Udowodnij wszystkim swoją postawą jacy jak to mówią mniej życzliwi "są słabi trenerzy w Ostrowie". Pokaż do czego Cię doprowadzili. Powodzenia w AZS (widzimy się w Poznaniu na meczach ;) )!

PS. Jak czytam takie wpisy to nasuwa mi sie taka mysl...rzeczywiscie Karolina byłabys zdaniem ludzi kims gdybys przyjęła propozycje Lotosu :P a tak widzisz:) jaka z Ciebie przyblakła zawodniczka :)

PS2. A tu masz mecz zawodniczki na miarę pierwszej reprezentacji Polski:
Mecz z meblotapem Chełm, sezon zasadniczy, miejsce Chełm.
Kaczmarek Karolina 35 minut, 22 punkty, 9/14 -64% za dwa, 4/9- 44% za 3, 7 zbiórek.

EDIT: Tak z ciekawości. Chciałem zapytać cie trogi gosciu w ilu meczach widziales Karolinę Kaczmarek w ubiegłym sezonie? Ja widziałem w prawie wszystich.

Gość

Postautor: Gość » 15 sierpnia 2005, 14:35

mati pisze:
polskiej koszykówki podobnie jak była kiedyś Kara Kaczmarek (bo jak na razie jej gwiazda blaknie-czyt. Karoliny)

Tylko o tą twoim zdaniem przyblakłą gwiazdeczkę ubiegają się najlepsze Polskie kluby, własnie ta przyblakła gwiazdeczka(znów twoje słowa) miała sporo minut na ekstrklasowych parkietach, w zesłym sezonie była podstawową zawodniczką Ostrovii. Na ME dawała bardzo dobre zmiany. Teraz czekam na odpowiedz ile jeszcze jest zawodniczek w jej roczniku takich których trenerzy (ekstrklasy, 1 ligii) zabijają się i chcą mieć w swojej druzynie? ile zawodniczek w jej roczniku grało tyle w e-klasie albo chociaż porównalnie tyle co ona? ile zawodniczek w jej roczniku było tak znaczącą postacią w druzynie ekstrklasowej (pierwsza piątka)? I zapewniam cie kolego, ze Kara jest zawodniczką, która pretenduje do miana najlepszej Polskiej koszykarki. Ja mam tylko nadzieję, że Kara pokaże na co ją stać.
Udowodnij wszystkim swoją postawą jacy jak to mówią mniej życzliwi "są słabi trenerzy w Ostrowie". Pokaż do czego Cię doprowadzili. Powodzenia w AZS (widzimy się w Poznaniu na meczach ;) )!

PS. Jak czytam takie wpisy to nasuwa mi sie taka mysl...rzeczywiscie Karolina byłabys zdaniem ludzi kims gdybys przyjęła propozycje Lotosu :P a tak widzisz:) jaka z Ciebie przyblakła zawodniczka :)

PS2. A tu masz mecz zawodniczki na miarę pierwszej reprezentacji Polski:
Mecz z meblotapem Chełm, sezon zasadniczy, miejsce Chełm.
Kaczmarek Karolina 35 minut, 22 punkty, 9/14 -64% za dwa, 4/9- 44% za 3, 7 zbiórek.

EDIT: Tak z ciekawości. Chciałem zapytać cie trogi gosciu w ilu meczach widziales Karolinę Kaczmarek w ubiegłym sezonie? Ja widziałem w prawie wszystich.

Znam Karoline Kaczmarek od bardzo dawna i wiem jak grała kiedyś i jak gra teraz. Kiedyś była graczem bardzo dynamicznym. Ostatnimi czasy jej dynamika bardzo spadła. Nie napisałem tutaj że jest to zawodniczka wyblakła bo tak nie jest, ale kolejny rok z rzędu boryka się z kontuzjami. Myślę że dobrze się dla niej stało że będzie grać w AZS-ie.
Nigdzie w moim wpisie nie jest napisane że powinna przed laty przyjąć propozycje Lotosu, aczkolwiek nie dowiemy się nigdy już co by było gdyby ją przyjęła. Ty patrzysz na grę i bardzo dobrze tylko powiedz mi czy jej wyszkolenie techniczne w ostatnich 3 latach się poprawiło-bo chyba nie. Nie chcę obrażać Karoliny bo nie o to tu chodzi. Mam nadzieję tylko że powróci kiedyś ta Karolina silna, dynamiczna i bez problemów zdrowotnych przed najważniejszymi imprezami.
Proszę Mati żebyś tego nie odbierał w taki sposób jaki odebrałeś. Bo ja naprawdę Karolinę bardzo lubię i szanuje i życzę jej jak najlepiej.

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 15 sierpnia 2005, 18:36

mati pisze:(...) PS. Jak czytam takie wpisy to nasuwa mi sie taka mysl...rzeczywiscie Karolina byłabys zdaniem ludzi kims gdybys przyjęła propozycje Lotosu :P a tak widzisz:) jaka z Ciebie przyblakła zawodniczka :)
(...)

:) Wiesz Mati... widocznie "nie załapała się", podobnie jak Wera, na właściwą promocję :lol: 8)

A poważnie już - tylko pozazdrościć tak młodej zawodniczce aż tylu minut na parkiecie zespołu ekstraklasy (351min w 18 meczach). W naszej lidze jest to ewenement. Od samej już koszykarki zależy, jak z tego czasu na parkiecie (i treningów) skorzysta. Widziałeś Mati, jak piszesz, prawie wszystkie mecze w tym sezonie, więc nie wypada mi choćby nawet i polemizować (gdybym chciał... a nie chcę, bo mam podobną opinię do Twojej) z Twoim zdaniem, że Karo robi stałe, duże postępy i ciągle rozwija swoje niemałe już umiejętności koszykarskie. Ja w końcu widziałem Ovię tylko bodajże 4 razy w tym sezonie... wypowiadanie się na podstawie tak małej ilości "dowodów naocznych", to by była kompromitacja :)) Choć grę Kary również znam nie od wczoraj...

POWODZENIA w AZSie Karolina! Poważne, DOROSŁE wyzwanie ;) Ale DASZ RADĘ! Udowodnij niedowiarkom, że sama potrafisz się wypromować ;) ("Lansuj się!!!" :lol: )

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”