Co słychać w MTK Polfie?
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Sylwia Wlaźlak: Chcę nadal grać w Pabianicach
Sylwia Wlaźlak (z prawej) zamierza nadal występować w Pabianicach. W tej chwili nie ma jednak ważnej umowy z klubem
Dzisiaj koszykarki Polfy Pabianice rozpoczną przygotowania do nowego sezonu.
Brązowe medalistki ostatnich rozgrywek rozpoczną ligową rywalizację 11 października.
Pierwszym rywalem podopiecznych trenera Tomasza Herkta będzie Odra Brzeg. Na razie sytuacja nie jest zbyt wesoła. W Pabianicach nie będą już grać Brazylijki Karla da Costa i Jacintho Micaela oraz Rumunka Gabriela Toma. Mówiło się także o odejściu doświadczonej Sylwii Wlaźlak.
Zostanie pani w Pabianicach?
Sylwia Wlaźlak: - Mam nadzieję, że w tym tygodniu podpiszę nową umowę z klubem. Mam inne propozycje, ale zdecydowanie wolę wciaż grać w Polfie.
(bart) - Express Ilustrowany
Sylwia Wlaźlak (z prawej) zamierza nadal występować w Pabianicach. W tej chwili nie ma jednak ważnej umowy z klubem
Dzisiaj koszykarki Polfy Pabianice rozpoczną przygotowania do nowego sezonu.
Brązowe medalistki ostatnich rozgrywek rozpoczną ligową rywalizację 11 października.
Pierwszym rywalem podopiecznych trenera Tomasza Herkta będzie Odra Brzeg. Na razie sytuacja nie jest zbyt wesoła. W Pabianicach nie będą już grać Brazylijki Karla da Costa i Jacintho Micaela oraz Rumunka Gabriela Toma. Mówiło się także o odejściu doświadczonej Sylwii Wlaźlak.
Zostanie pani w Pabianicach?
Sylwia Wlaźlak: - Mam nadzieję, że w tym tygodniu podpiszę nową umowę z klubem. Mam inne propozycje, ale zdecydowanie wolę wciaż grać w Polfie.
(bart) - Express Ilustrowany
-
zawodniczka
- Żak
- Edzia
- Junior
- Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P
Niewesoła sytuacja Polfy Pabiancie
Klub przeżywa poważne kłopoty organizacyjne, co siłą rzeczy musiało znaleźć odzwierciedlenie w składzie personalnym drużyny.
Rozgrywająca Alicja Perlińska ćwiczyła wczoraj w pocie czoła. Mamy nadzieję, że w rozpoczynającym się w październiku sezonie kontuzje będą ją omijać.
W zajęciach wzięły udział: Alicja Perlińska, Beata Krupska-Tyszkiewicz, Sylwia Wlaźlak, Agnieszka Pałka oraz kilka zajzdolniejszych juniorek.
Emilia Lamparska i Leona Krystofova przebywają jeszcze na zgrupowaniach reprezentacji, ale za jakiś czas dołączą do koleżanek. Podobnie jak rekonwalescentka Olga Pantelejewa. Wiadomo, że w Polfie nie będą już grać: Gabriela Toma, Karla da Costa i Jacintho Micaela.
Tomasz Herkt (trener Polfy): - Wszystko wskazuje na to, że nie możemy się spodziewać żadnych wzmocnień. Jest jak jest, ale nie załamujemy rąk. Wybraliśmy wariant oszczędnościowy, ale przede wszystkim rozsądny. Najbliższe dwa miesiące spędzimy na własnych obiektach. Zrobimy wszystko, aby stworzyć jak najsilniejszy zespół. Ci, którzy skazują nas już na pożarcie, mogą się więc mocno pomylić.
(bart)
(źródło: www.naszemiasto.pl / Express Ilustrowany)
Klub przeżywa poważne kłopoty organizacyjne, co siłą rzeczy musiało znaleźć odzwierciedlenie w składzie personalnym drużyny.
Rozgrywająca Alicja Perlińska ćwiczyła wczoraj w pocie czoła. Mamy nadzieję, że w rozpoczynającym się w październiku sezonie kontuzje będą ją omijać.
W zajęciach wzięły udział: Alicja Perlińska, Beata Krupska-Tyszkiewicz, Sylwia Wlaźlak, Agnieszka Pałka oraz kilka zajzdolniejszych juniorek.
Emilia Lamparska i Leona Krystofova przebywają jeszcze na zgrupowaniach reprezentacji, ale za jakiś czas dołączą do koleżanek. Podobnie jak rekonwalescentka Olga Pantelejewa. Wiadomo, że w Polfie nie będą już grać: Gabriela Toma, Karla da Costa i Jacintho Micaela.
Tomasz Herkt (trener Polfy): - Wszystko wskazuje na to, że nie możemy się spodziewać żadnych wzmocnień. Jest jak jest, ale nie załamujemy rąk. Wybraliśmy wariant oszczędnościowy, ale przede wszystkim rozsądny. Najbliższe dwa miesiące spędzimy na własnych obiektach. Zrobimy wszystko, aby stworzyć jak najsilniejszy zespół. Ci, którzy skazują nas już na pożarcie, mogą się więc mocno pomylić.
(bart)
(źródło: www.naszemiasto.pl / Express Ilustrowany)
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"
Mikey pisze:No to nie wróżę Pabianicom nic dobrego w nadchodzącym sezonie. A gdzie zagra jeśli można wiedziec?gostekk pisze:Sylwia nie będzie grała w Pabianicach w tym sezonie ale (mam nadzieję) nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.
Własnie, gdzie będzie grała???
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!
- Szymon
- Oldboy
- Kontaktowanie:
A może nigdzie nie będzie grała
A tak ogólnie to wielka szkoda, że Sylwia Wlaźlak nie będzie u nas grać
. Niestety będziemy "skazani" na "wizję rozgrywania" Pani Krupskiej, co mi bardzo nie odpowiada
.
No i jeszcze kwestia Ali Perlińskiej, która przychodząc do nas wiele sobie obiecywała po wspólnej grze z Sylwią no i sobie nie pograła

A tak ogólnie to wielka szkoda, że Sylwia Wlaźlak nie będzie u nas grać
No i jeszcze kwestia Ali Perlińskiej, która przychodząc do nas wiele sobie obiecywała po wspólnej grze z Sylwią no i sobie nie pograła
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Tak - z Krupą i Sylwią to pabianiccy działacze zrobili trzoszkę w stylu "zamienił stryjek..." - z tym, że Sylwia to ta "siekierka" w/g mnie...
Nie spodziewałem się tego zupełnie, że można wypuścić z rąk taką zawodniczkę, zwłaszcza że jest na miejscu i właściwie to mogłaby pewnie bez oporów oprzeć swą karierę ekstraklasową na grze w 2 klubach... właściwie to nadal może, czy ja wiem...
Wypuścić... a "złapać" delikatnie mówiąc "nieco" słabszą a i raczej "nieco" droższą ekstraklasową "turystkę" (kolejną po Panti), która nie tylko nigdy nie wzięła na swoje barki ciężaru gry w jakimkalwiek klubie (czy też rep.) będącym akurat "pod kreską" ale nawet w karkołomnych momentach meczu delikatnie i niepostrzeżenie zawsze usuwa się w cień - tak by nie mieć udziału w czymś co może się nie udać - takie jest moje zdanie. Zagranie bez sensu, aż dziw bierze...
Pozostaje domyślać się gdzie (i czy wogóle) Sylwia teraz zagra - mam jednego megafaworyta, takiego że mógłbym się nawet zakładać o niezłą kasę, jakby się o to dało u "buków" - oczywiście to moje domysły zatem nie napiszę - ale jak ktoś się chwilkę zastanowi i pomyśli to będzie wiedział co mam na myśli - acha, i nie jest to tym, co się "rzuca" na myśl natychmiast...
Nie spodziewałem się tego zupełnie, że można wypuścić z rąk taką zawodniczkę, zwłaszcza że jest na miejscu i właściwie to mogłaby pewnie bez oporów oprzeć swą karierę ekstraklasową na grze w 2 klubach... właściwie to nadal może, czy ja wiem...
Pozostaje domyślać się gdzie (i czy wogóle) Sylwia teraz zagra - mam jednego megafaworyta, takiego że mógłbym się nawet zakładać o niezłą kasę, jakby się o to dało u "buków" - oczywiście to moje domysły zatem nie napiszę - ale jak ktoś się chwilkę zastanowi i pomyśli to będzie wiedział co mam na myśli - acha, i nie jest to tym, co się "rzuca" na myśl natychmiast...
skoro nie Edzia Koryzna do ŁKS-u, ze względu na urlop macierzyński, to może właśnie Sylwia... 
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
- Szymon
- Oldboy
- Kontaktowanie:
Według mnie są następujące opcje; Polkowice, Łódź, nigdzie.
EDIT:
Własnie wyczytałem w lokalnej prasie:
"We wrześniu zapadnie decyzja czy dotychczasowy sponsor - Polfa przedłuży kontrakt z klubem. Jeśli tak się stanie do zespolu dołączą nowe zawodniczki, jeśli nie to prawdopodobnie nie będzie pieniędzy na wzmocnienia."
EDIT:
Własnie wyczytałem w lokalnej prasie:
"We wrześniu zapadnie decyzja czy dotychczasowy sponsor - Polfa przedłuży kontrakt z klubem. Jeśli tak się stanie do zespolu dołączą nowe zawodniczki, jeśli nie to prawdopodobnie nie będzie pieniędzy na wzmocnienia."
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

- Mikey
- Senior
- Kontaktowanie:
Szczerze mówiąc o ŁKSie wogóle nie myślalem i nie spodziewam sie takiego rozwiązania, może Polkowice skoro kontuzjowana jest Agata Nowacka. Chociaż gdyby to jednak był ŁKS to niewątpliwie byłby to hicior niczym Tomek Hajto u kopaczy i super wiadomość dla naszych tifosi
A co tam- pomarzyc zawsze można 

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”