1 runda PO:Lotos Gdynia-KK AZS Jelenia Góra 3-0

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Rosso-Nero
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Rosso-Nero » 24 marca 2007, 16:33

Lotos wygrał z Jelenia Górą 88:51.
- Przegraliśmy, więc naokoło wciąż słyszę ludzi, którzy mówią: ale jesteście starzy. W zeszłym roku wygraliśmy, a ci sami ludzie mówili: ale jesteście doświadczeni - Gregg Popovich, trener San Antonio Spurs

Dario_P
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: Dario_P » 25 marca 2007, 10:50

Kilka fotek z meczu Jelenia Góra - Lotos Gdynia można obejrzeć tutaj... - http://www.sportowefakty.pl/galeria/ind ... &p=2&g=617

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 25 marca 2007, 11:32

Amerykanki Penn i Beachem opuściły AZS KK Jelenia Góra
Data: 24.03.07 21:02, Autor: Paweł Krygier, Źródło: inf. własna

Sobotni mecz między zespołami AZS Kolegium Karkonoskie Jelenia Góra a Lotosem Gdynia, był ostatnim w tym sezonie występem dla Jocelyn Penn i Keili Beachem. Zarząd klubu zezwolił zawodniczkom na opuszczenie zespołu i udział w testach do zawodowej ligi WNBA.

Uroczyste pożegnanie obu zawodniczek z Zarządem Klubu, Kadrą oraz kibicami odbyło się po zakończeniu przegranego meczu z Lotosem. W zespole Kolegium Karkonoskiego do zakończenia bieżących rozgrywek play-off pozostanie trzecia z Amerykanek Sabrina Scott.

Oświadczenie Zarządu KU AZS Kolegium Karkonoskie.

Zarząd KU AZS Kolegium Karkonoskie Jelenia Góra informuje, że przychylił się do prośby zawodniczek Jocelyn Penn i Keili Beachem i wyraził zgodę na ich wcześniejszy wyjazd z Polski do USA związany z udziałem w testach do zawodowej ligii WNBA w terminie od 28. marca 20007 r. do 15. kwietnia 2007 r. Warunki wcześniejszego rozwiązania kontraktów uzgodniono z agentami obu koszykarek.

Na pozytywną decyzję Zarządu KU AZS Kolegium Karkonoskie wpływ miały wyniki sportowe zespołu, którego zadaniem było utrzymanie w Ford Germaz Ekstraklasie, w czym duża zasługa obu zawodniczek. Uważamy, że gra w najlepszej lidze światowej WNBA stanowi ogromne wyróżnienie i dlatego nie zamierzamy zamykać drogi sportowego awansu obu zasłużonym zawodniczkom.

Informujemy ponadto, że mimo trudności finansowych spowodowanych między innymi utratą dwóch sponsorów (Ciech S.A. oraz Bumar S.A.) wszystkie zawodniczki mają w pełni zrealizowane kontrakty.

Zarząd Klubu dziękuję zawodniczkom amerykańskim za godne reprezentowanie Klubu, Miasta i Uczelni na parkietach koszykarskich całej Polski oraz dostarczenie mieszkańcom Jeleniej Góry niezapomnianych emocji sportowych.

W najbliższym meczu ligowym fazy play-off o miejsce 5-8, które odbędzie się w dniu 31. marca 2007 r. o godzinie 15.00 w Jeleniej Górze, zespół KK AZS Jelenia Góra zagra w krajowym zestawieniu z Sabriną Scott, która wypełni kontrakt do końca, tj. do 15. kwietnia 2007 r. Przeciwnikiem naszych dziewcząt będzie drużyna pokonana z pary CCC-Polkowice - ŁKS Łódź.

Prezes KU AZS Kolegium Karkonoskie
dr Andrzej Błachno

www.sportowefakty.pl

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 25 marca 2007, 11:50

Zrobiliśmy co do nas należało.
Pora na CCC.Rywal trudniejsze ale wybitnie nam leży.Mysle że będzie 3-0 lub 3-1.
Obrazek

Awatar użytkownika
Pamela
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Pamela » 25 marca 2007, 17:51

Roman Skrzecz: Cztery brylanty

- Zespół z Jeleniej Góry w Gdyni postawił nam dość trudne warunki i byłem wręcz pewien, że tutaj będzie jeszcze ciężej. Aczkolwiek obrona zespołu jeleniogórskiego nie była tak mocna jak w Gdyni. Było nam zdecydowanie łatwiej - mówił po wczorajszym meczu Roman Skrzecz, trener Lotosu Gdynia.

Natalia Kusztal: Spodziewał się pan łatwego zwycięstwa?

Roman Skrzecz: Nie, gdyż zespół z Jeleniej Góry w Gdyni postawił nam dość trudne warunki i byłem wręcz pewien, że tutaj będzie jeszcze ciężej. Aczkolwiek obrona zespołu jeleniogórskiego nie była tak mocna jak w Gdyni. Było nam zdecydowanie łatwiej.

- Ale już po dwóch kwartach pana zespół prowadził aż dwudziestoma dwoma punktami...

- Tak się ułożyło spotkanie i dziewczyny do końca wytrzymały tempo gry, chociaż w pewnym momencie były pewne momenty dekoncentracji, ale na szczęście tylko chwilowe.

- Kolejnym waszym rywalem będą polkowiczanki lub łodzianki (rozmawiamy po meczu w Jeleniej, spotkanie ŁKS-u z CCC rozpoczynało się o godz. 17.30 - dop. red.), z którym z tych zespołów wolałby pan zagrać?

- Dla mnie nie ma żadnej różnicy, bo z jednym i z drugim zespołem trzeba wygrać. Z ŁKS-em już graliśmy, gdy prowadziłem już wtedy Lotos i bardzo łatwo nam poszło. Z Polkowicami nie było już tak łatwo. Do Łodzi jest bliżej i myślę, że to byłoby dla nas lepsze.

- Najlepszą zawodniczką w pana zespole była bez wątpienia Betty Lennox, która miała 70% skuteczność w rzutach za trzy punkty. Amerykanka w całym meczu zdobyła 23 punkty, miała 7 zbiórek i 3 asysty. Jak ocenia pan jej występ?

- Bardzo dobrze. Znakomicie też broniła. Wiadomo, że Betty jest dobrym strzelcem i potrafi trafiać. Natomiast dołożyła w meczu również bardzo mądrą grę w obronie. Widać, że będę miał bardzo duży problem.

- Jest pan jedynym trenerem w Ford German Ekstraklasie, który ma w swoim składzie cztery Amerykanki, ale grać w meczu mogą tylko trzy zawodniczki ze Stanów Zjednoczonych...

- Myślę, że dobrze jest mieć cztery brylanty i wśród nich wybierać niż ich nie mieć.

Rozmawiała: Natalia Kusztal/plkk.pl
Antychryst powrócił ;)
lołszyn in loco mołszyn ;) redehader ;) B&B :)
:lol: C'MoN PoKeMoN :lol: i ŻóŁwIk ;)
:mrgreen: Pimp My Pokemon :mrgreen:

matishe
Żak

Postautor: matishe » 26 marca 2007, 07:00

Ten 3 mecz to lipny mecz :( nikomu nic nie wchodziło nawet Amerykankom :/ :D Ale utrzymanie w ekstraklasie jest i to Trener podkreśla bo o to chodzilo ::) A co do Amerykanek Penn i Beachem to że opuściły AZS KK Jelenia Góra i jadą do USA :D to szkoda.. wiadomo, ale kiedyś to musiało sie skończyc ? Ja życzę im dalszych sukcesów :D Pozdrawiam

P.S Zapraszam do przeczytania artykułów i oglądniecia zdjeć z meczu :)

JG24.PL ~~> http://jg24.pl/?exp=10&txt=4823
JELONKA.COM ~~> http://www.jelonka.com/?module=template ... 21&id=cc0e
AZSKK.JAK.PL ~~> http://azskk.jak.pl/
"WSZYSTKIE ANIOŁY NA ŚWIECIE..ZRÓBCIE CO MOŻECIE"

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”