VIII kolejka FGE:TS Wisła Kraków-Tęcza Leszno

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
wlodi9
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: wlodi9 » 20 października 2008, 17:11

Marco pisze:
Abcdef pisze:

I bardzo się cieszę, że odwiedzający to forum działacze, koszykarki i inni związani z koszykówką w Polsce przeczytają jakie podejście prezentują niektórzy kibice koszykówki w Polsce. Publicznie nieskazitelni a gdzies tam pokątnie prezentujący faktyczne swoje oblicze.

Rozumiem ze to sie tyczy m.in kibicow Tęczy. Jak tak to sie mylisz. Na pewno za takich sie nie uwazamy i tak nie mowimy.
T Ę C Z A
L E S Z N O

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 20 października 2008, 17:36

Abcdef pisze:Hmm tak czytam te wszystkie bzdury co napisali Wislaccy fani ijeden krzykacz z Polkowic..i zaprawde nei wiem czy mam plakać czy się śmiać ?

Znowu jak co roku temat Makowska the killer woow sorki nei znudzilo wam się to ?

Zrozumcie jedno koszykówka gra kontaktowa ...coż Szopen czasem przesadzi ale nie robice z niej postrachu ligi , sami prowokujecie te tematy i naglasniacie to i sam itworzycie jakies durne legendy a co za tym idzie sami robicie jej te "popularnośc" i z tego co wiem o Szopenie to bynajmniej nie zalezy jej na takiej popularnośći

i na koniec taka rada dla was wszystkich PRZERZUCIE SIĘ NA SZACHY tam chyba nie ma agresywnych zagrań tam sie odnajdziecie bo jak czytam te posty to tez sie zastanawiam boże co to są za panienki ci kibice (z przeprosinami dla dziewczyn na tym forum) twarda gra twarda liga tak bywa ... tyle w temacie

a teraz osobny wątek dla znakomitego forumowicza KUBY

mowisz ze leszno ci wypomina impelka? a dziwisz się ? bylem u was 2 razy ale takiego syfu to nie ma nigdzie nawet na stadionie Leszna gdzie przychodzi grubo powyzej 20 tys wiary, kibice są lepiej traktowani przez ochrone i policje niz u was . A nie wspomne ze to ty sam wypominasz non stop co temat o Makowskiej jak ona brutalnie gra wooow czlowieku zluzuj zainteresuj sie sprawami w swoim klubie swoimi zawodniczkami tam też mozna sie doszukac kilku problemow pewnie bardziej interesujacych niz postawa Makowskiej :)
A i nei baw sie we wrózke jak my bedziemy reagowac gdy nasze zawodniczki będą faulowane ...bo argument dałes istnie dziecinny.
A i pamietaj ze ja pamietam co powiedziales kiedys o Lesznie na tym forum ty wiesz o co chodzi wiec lepiej zamilcz i nie wypowiadaj sie o Lesznie. Bo jestes glownym prowodyrem problemow na lini Leszno - Polkowice

a teraz dla naszej niestrudzonej Ann

Boze ty jestes blondynką? za przeproszeniem Leszno gra zenade nei da sie ukryc ale czym tu sie chcesz chelpic? podoba ci sie ze dosrasz slabszej druzynie? ze jestes fanka Wisly krakow myslisz ze mozesz sie wysmiewac z polskich zawodniczek lub tez trenera? Wiesz w twoim klubie ciezko o gre polką wiec tylko upokarzasz sie w ten sposob bo smiejac sie z polek tak naprawde wysmiewasz sie z polskich zawodniczek a wiadomo ze w wisle macie niezly zaciag obcokrajowek
Wiec pozwol tylko na jedno Ann na oceny przyjdzie czas po sezonie zatrzymaj te swoje glupotki dla siebie
a i jeszcze jedno dlaczego kibice obcej druzyny maja wstawac przy hymnie Wisly ? pogielo was? to tak jakby legia wstawala i klaskala a stadionie lecha przy ich hymnie ...
Wasz hymn super fajnie macie tradycje bardzo dluugie i wielkie ale ja i inni nie musimy ich szanowac tak zreszta jak i wy nie szanujecie innych prawde powiedziawszy wstaje tylko przy hymnie polski a klubowe hymny wiecie gdzie kazdy przyjezdny kibic ma? nie zyjcie historia bo takto chyba byscie chcielipikniki robic na meczach ligowych zeby bylo milo fajnie i przyjemnie :)ale sie nie uda

Marco i Wiślak PB napisali już sporo i w pełni zgadzam się z ich postami. Niestety, cytowana powyżej "twórczość" jest zbliżona poziomem do wielu stadionowych kiboli. Nie jest to dobry znak, gdyż gołym okiem widać różnicę między widownią koszykarską a piłkarską w poziomie kultury, itp. Rozumiem, że niestrudzonym wzorcem jest dla Ciebie zachowanie kiboli Legii... Cóż, nikt nie każe bić Tobie braw podczas hymnu Wisły, ale zachowałbyś choć pozory zwykłego ludzkiego szacunku, podnosząc z siedzenia swoje szacowne cztery litery. Jeśli jednak go nie posiadasz, to nie miej pretensji, że ktoś raczy zwracać Ci uwagę. Kibice Lotosu - odwiecznego rywala Wisły - umieją się zachować w takiej chwili i to wówczas, gdy waga meczu jest multum razy większa niż sobotniego, który był niemal jak sparing. Co do Makowskiej - nie będę się powtarzać. Gdyby grała twardo, ale fair, świadczyłoby to o tym, że jest bardzo dobrym obrońcą i nikt wówczas nie miałby pretensji co do jej zachowania. Jest różnicą między nieustępliwą, twardą grą a brutalnością i Makowska tą granicę przekracza.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

rodgers-kibic z torunia
Kadet

Postautor: rodgers-kibic z torunia » 20 października 2008, 18:46

nie wiem po co sie tyle kłócicie.Chyba naturalne jest to, że skoro cała hala stoi na hymnie to co tym kilkunastu osobom kklubu przeciwnego tez szkodzi stac??ciekawe jakby oni sie czuli gdyby ktoś siedzial w czasie gdy jest ich hymn??Widać, niektorym brakuje kultury, ale co, chcecie z tym walczyc na forum?? :D :D

Dobrze ze wisla rozgromila leszno.

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 20 października 2008, 18:47

Z tego, co wyczytałem, to tylko Wisła ma swój hymn.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
bartas
Żak

Postautor: bartas » 20 października 2008, 19:52

Na początku nie planowalem w ogole zabierac w glosu w tej dyskusji, ale jednak sie skusilem. Z czego wogole robicie problem? Skoro zdarzaja sie kibice Wisly ktorym sie dupska nie chce podniesc do gory to nie wymagajcie tego od kibicow przeciwnej druzuny. Tyle w temacie.

A co do Szopena, to zdania nie zmieniam od poczatku. Nie byl to faul niesportowy.
Ostatnio zmieniony 20 października 2008, 19:59 przez bartas, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 20 października 2008, 19:57

rzymi pisze:Z tego, co wyczytałem, to tylko Wisła ma swój hymn.

a to Gdynia nie ma już swojego hymnu???
O ile pamięc mnie nie myli to swojego czasu coś chyba było, z jakimś - bynajmniej dla mnie- śmiesznym tekstem o kłach tygrysa, wilka czy jakoś tak???
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 20 października 2008, 20:00

Niby jest fragment "Być tam, zawsze tam gdzie ty" Lady Pank, ale w zeszłym sezonie leciał tylko przy okazji Euroligi. A w Krakowie jest przed każdym meczem, więc to co innego.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Wiślak PB
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Wiślak PB » 20 października 2008, 20:01

bartas pisze: Z czego wogole robicie problem? Skoro zdarzaja sie kibice Wisly ktorym sie dupska nie chce podniesc do gory to wymagajcie tego od kibicow przeciwnej druzuny. Tyle w temacie.

A co do Szopena, to zdania nie zmieniam od poczatku. Nie byl to faul niesportowy.

My nie mówimy o kibicowaniu przez cały mecz tylko o momencie kiedy odśpiewywany jest hymn.
A tutaj mogę zagwarantować Ci , że nie znajdziesz nawet jednego który by siedział.( i to ni tylko na hali gdzie jest 1000 osób ale i na stadionie gdzie jest 20 000 tys osób. )
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki" H. Reyman

Awatar użytkownika
bartas
Żak

Postautor: bartas » 20 października 2008, 20:03

Wiślak PB pisze:
bartas pisze: Z czego wogole robicie problem? Skoro zdarzaja sie kibice Wisly ktorym sie dupska nie chce podniesc do gory to wymagajcie tego od kibicow przeciwnej druzuny. Tyle w temacie.

My nie mówimy o kibicowaniu przez cały mecz tylko o momencie kiedy odśpiewywany jest hymn.
A tutaj mogę zagwarantować Ci , że nie znajdziesz nawet jednego który by siedział.( i to ni tylko na hali gdzie jest 1000 osób ale i na stadionie gdzie jest 20 000 tys osób. )

Ja tez nie mowie. Niestety pewnie to zawod, bylem, widzialem - zdarzaly sie pojedyncze przypadki.
Obrazek

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 20 października 2008, 20:19

Generalnie zrobiła się tu niezła komedia o hymnach...
Powiem tak- stać to ja mogę przy hymnach narodowych, a nie przy klubowych. Wtedy kiedy grają oba i dwa kluby są jednakowo traktowane. A gdy leci sobie jakaś pioseneczka Wisły czy Lotosu dla podgrzania atmosfery gospodarzy, to sobie np. siedzę, bo nie do mnie ona jest adresowana. Oczywiście nie gwiżdżę czy krzyczę, ale po prostu cicho siedzę. Czy coś w tym złego? Nie wyobrażam sobie, gdybym miał stać na baczność przy dźwiękach kretyńskiego "Zawsze tam gdzie Ty" Lady Pank... :lol:
Gdy na Bułgarskiej leci hymn "W górę serca niech zwycięża Lech...", to wielkopolscy kibice po prostu śpiewają swoje i w dupie mają, czy ktoś z Legii, Wisły czy Śląska wtedy leży, śpi czy może się kula. :roll:
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ
Obrazek

Awatar użytkownika
Wiślak PB
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Wiślak PB » 20 października 2008, 20:24

bartas pisze:
Wiślak PB pisze:

Ja tez nie mowie. Niestety pewnie to zawod, bylem, widzialem - zdarzaly sie pojedyncze przypadki.

Chodzę na Wisłę już od dobrych "paru lat" i jeszcze nie zauważyłem , żeby ktoś w trakcie śpiewania hymnu siedział .
Więc sorx ale nie uwierzę póki nie zobaczę... Jeżeli takowa osoba znajdowała by się w pobliżu mnie to chętnie zwróciłbym jej uwagę... ale jak wyżej napisałem nie spotkałem jeszcze takiego "kibica".
Chociaż akurat hymn w meczu z Wami był tak dziwnie wtrącony.W ogóle nie zapowiadał spiker (prośby o powstanie) o ile dobrze pamiętam, i tak z niczego puścili więc jakimś "cudem" mogło to mieć faktycznie miejsce . Ale to , że wśród kilkunastu często tysięcy osób nie wstanie 4- osobników :(bo jeden pisze sms-a, drugi dzwoni do rodziców że jest na meczu a 3-i wiąże buta )nie zmieni mojej postawy wobec tego zjawiska - braku szacunku dla tradycji naszego klubu...
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki" H. Reyman

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 20 października 2008, 20:26

patrese pisze:Generalnie zrobiła się tu niezła komedia o hymnach...
Powiem tak- stać to ja mogę przy hymnach narodowych, a nie przy klubowych. Wtedy kiedy grają oba i dwa kluby są jednakowo traktowane. A gdy leci sobie jakaś pioseneczka Wisły czy Lotosu dla podgrzania atmosfery gospodarzy, to sobie np. siedzę, bo nie do mnie ona jest adresowana. Oczywiście nie gwiżdżę czy krzyczę, ale po prostu cicho siedzę. Czy coś w tym złego? Nie wyobrażam sobie, gdybym miał stać na baczność przy dźwiękach kretyńskiego "Zawsze tam gdzie Ty" Lady Pank... :lol:
Gdy na Bułgarskiej leci hymn "W górę serca niech zwycięża Lech...", to wielkopolscy kibice po prostu śpiewają swoje i w dupie mają, czy ktoś z Legii, Wisły czy Śląska wtedy leży, śpi czy może się kula. :roll:

Chyba ktoś już pisał, że na Wiśle jest taka tradycja..
A co do nas...
Nawet nie miałbyś okazji stać przy tym kretyńskim kawałku, bo on leci przed Euroligą, a z Wami raczej nie zagramy w tych rozgrywkach :roll: a nawet gdyby, to i tak nikt nie wymaga od Ciebie, żebyś stał :wink: możesz nawet leżeć - naprawdę to jest wszystkim obojętne.
sorry za offtop.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Wiślak PB
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Wiślak PB » 20 października 2008, 20:49

patrese pisze:Gdy na Bułgarskiej leci hymn "W górę serca niech zwycięża Lech...", to wielkopolscy kibice po prostu śpiewają swoje i w dupie mają, czy ktoś z Legii, Wisły czy Śląska wtedy leży, śpi czy może się kula. :roll:

------->>>>>>>>>>

paulo2907 pisze: Nie jest to dobry znak, gdyż gołym okiem widać różnicę między widownią koszykarską a piłkarską w poziomie kultury, itp.

patrese pisze: A gdy leci sobie jakaś pioseneczka Wisły czy Lotosu dla podgrzania atmosfery gospodarzy,

Może dla Ciebie to jest pioseneczka , dla mnie NIE. Jeżeli Ty porównujesz nasz hymn do Lady Pank to znaczy , że ta całą dyskusja nie ma najmniejszego sensu .

Sory za ten cały offtop , najlepiej to wszystko wykasujcie bo ta dyskusja jak widać do niczego nie prowadziła...

Bez odbioru

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 20 października 2008, 21:59

patrese pisze:A gdy leci sobie jakaś pioseneczka Wisły czy Lotosu dla podgrzania atmosfery gospodarzy,

To teraz żeś pojechał..
W kwestii formalnej, jak zobaczę, że ktoś nie daj Boże wstaje na dźwięki Panasewiczowe to osobiście utłukę... ;) Tyle sądzę o naszym "hymnie". A teraz zapytaj byle jakiego Wiślaka co sądzi o swojej "pioseneczce".
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 20 października 2008, 22:05

patrese pisze:Generalnie zrobiła się tu niezła komedia o hymnach...
Powiem tak- stać to ja mogę przy hymnach narodowych, a nie przy klubowych. Wtedy kiedy grają oba i dwa kluby są jednakowo traktowane. A gdy leci sobie jakaś pioseneczka Wisły czy Lotosu dla podgrzania atmosfery gospodarzy, to sobie np. siedzę, bo nie do mnie ona jest adresowana.Oczywiście nie gwiżdżę czy krzyczę, ale po prostu cicho siedzę.

ty prawnik jesteś podobno tak? to przeczytaj dokładnie o czym kto pisze

bo jak czytasz umowy tak jak to forum to nie wróżę kariery

Nikt nikomu nie nakazuje stać na naszym hymnie ale niech ma świadomość że jest to niemile widziane w naszej hali i nam się to nie podoba a to jak się ktoś zachowa w takim przypadku to generalnie mam w 4 literach bo moja reakcja jest tylko jedna. Ten ktoś ma problem lub go nie ma. Wybór danego człowieka. A nie przyjeżdża do domciu ubiera kapcie i wypisuje jaki to ma "żal" do kibiców, że mu zwrócono uwagę.

Czy coś w tym złego? Nie wyobrażam sobie, gdybym miał stać na baczność przy dźwiękach kretyńskiego "Zawsze tam gdzie Ty" Lady Pank... :lol:

zastanawiam się czy kibice Lotosu uznają tą piosenkę za swój hymn i się z nim utożsamiają , śmiem wątpić bo to co działacze sobie wymyślą niekoniecznie musi od razu być uznane i zaakceptowane przez kibiców

kolejne porównanie do piłki jak miło, to na stadionie zlikwidujmy ogrodzenie od przyjezdnych to zobaczymy czy tak wszyscy wszystko w dupie mają :lol:

a jak śpiewają w odpowiedzi na hymn Lecha "w Poznaniu takie obyczaje są...." to zapewne też mają to gdzieś i wiązanka w stylu "Wisła to stara k...." nie poleci z trybun?! wolne żarty człeku

to co wprowadzamy zachowania ze stadionów na halę?

ogrodzenia sektora gości, wtedy też będziemy mieć w dupie bo się do nich dostaniemy :lol:

Krótko bo temat się rozmywa w innym kierunku. NIe szanujesz licz się z konsekwencjami, a nie płacz na necie.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”