XVII kolejka FGE: Energa Toruń - AZS PWSZ Gorzów Wlkp.

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 22 grudnia 2008, 18:50

cesare pisze:
Marco pisze:
ale co to zmienia w kwestii możliwości? Cracovia zremisowała w piłce z Wisłą i coś to zmienia? Legia też przegrała kilka spotkań i co to zmienia?

zupełnie nic

nic ?? :]:]:]:]

to to zmienia, że nie ma w ekstraklasie drużyn, które byłyby murowanym faworytem do zwycięstw nad potencjalnie słabszymi drużynami ..
co pozytywnie wpływa na piłkarskie rozgrywki :)
ot. przykład remisu ŁKSu na Reymonta ;)

Hehe... dokładnie...
Mówisz Marco ze pojedynczy remis nic nie zmienia ??... moze w koncówce sezonu własnie np. tych 2 straconych punktów z Łodzią... brakować do Majstra... :)

Marco pisze:ale co to zmienia w kwestii możliwości? Cracovia zremisowała w piłce z Wisłą i coś to zmienia? Legia też przegrała kilka spotkań i co to zmienia?

zupełnie nic

Nie przypominam sobie zeby Cracovia 2 razy w sezonie wygrała z Wisłą ;) :D :D :D ... ot taka różnica :D
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 22 grudnia 2008, 19:17

cesare pisze:
to to zmienia, że nie ma w ekstraklasie drużyn, które byłyby murowanym faworytem do zwycięstw nad potencjalnie słabszymi drużynami ..

faworyci byli są i będą, czyli wg ciebie, jeśli taki ŁKS zremisuje na Reymonta to Lech Poznań nie będzie faworytem przed potyczką z ŁKSem? :) w takim razie wszystkie kluby musialyby dysponować takim samym potencjałem, takimi samymi budżetami i mielibyśmy hit kolejki Piast Gliwice - Polonia Bytom oraz Wisła-Lech, Legia-Odra :)

tak właśnie wynik niespodzianek, jak nie bedzie murowanych faworytów to nie będzie niespodzianek i liga będzie mniej ciekawsza,

Hehe... dokładnie...
Mówisz Marco ze pojedynczy remis nic nie zmienia ??... moze w koncówce sezonu własnie np. tych 2 straconych punktów z Łodzią... brakować do Majstra.

nie ciesz się tak

bo niby co zmienia pojedynczy remis w układzie sił Wisła-ŁKS? skoro i tak sezon zakończymy wyżej od nich? może braknie punktów ale nie o to tutaj chodzi jak dany wynik wpłynie na los jednej drużyny tylko jak wynik druzyny A nad drużyną B wpłynie na przyszłość jednocześnie drużyn AB,a nie na relację z drużyną C
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

koszykarz

Postautor: koszykarz » 22 grudnia 2008, 19:40

bart_81 pisze:No widzisz cesare widocznie musi sie pojawiac skoro pierwsi w temacie AZS-u glos zabieraja kibice z Krakowa i Gdyni:) Oni tak maja:)rozumiem jeden dwa posty ale tyle? Tyle to nawet nie pisza w tematach swoich druzyn

koszykarz - oczywiscie ze samymi wychowankami sie nie da grac o najwyzsze cele, jak ty to sobie niby wyobrazasz, ale to nie znaczy ze nie nalezy przy tym szkolic. Gdyby Wisła czy Lotos wyszkolily rocznie jedna koszykarke z pewnoscia by nie zbiednialy a pozytek mieliby oni i reprezentacja. A tak to wykupuja co zdolniejsze z innych klubow a te czesto grzeja lawe.

A tak to wykupuja co zdolniejsze z innych klubow a te czesto grzeja lawe.[/quote]

tu cie absolutnie popieram

Awatar użytkownika
cesare
Żak

Postautor: cesare » 22 grudnia 2008, 19:41

Marco pisze:
cesare pisze:

faworyci byli są i będą, czyli wg ciebie, jeśli taki ŁKS zremisuje na Reymonta to Lech Poznań nie będzie faworytem przed potyczką z ŁKSem? :) w takim razie wszystkie kluby musialyby dysponować takim samym potencjałem, takimi samymi budżetami i mielibyśmy hit kolejki Piast Gliwice - Polonia Bytom oraz Wisła-Lech, Legia-Odra :)

tak właśnie wynik niespodzianek, jak nie bedzie murowanych faworytów to nie będzie niespodzianek i liga będzie mniej ciekawsza,

Hehe... dokładnie...
Mówisz Marco ze pojedynczy remis nic nie zmienia ??... moze w koncówce sezonu własnie np. tych 2 straconych punktów z Łodzią... brakować do Majstra.

nie ciesz się tak

bo niby co zmienia pojedynczy remis w układzie sił Wisła-ŁKS? skoro i tak sezon zakończymy wyżej od nich? może braknie punktów ale nie o to tutaj chodzi jak dany wynik wpłynie na los jednej drużyny tylko jak wynik druzyny A nad drużyną B wpłynie na przyszłość jednocześnie drużyn AB,a nie na relację z drużyną C

heh przeczytaj dobrze i ze zrozumieniem co napisałem .. nie napisałem, że Lech, Legia, Polonia W i inne drużyny z czołówki nie będą faworytami w potyczkach z outsiderami .. tylko, że nie będą murowanymi faworytami czyt. dalej pewniakami do zwycięstwa :D

heh nikt tu nie mówi o układzie sił piłkarskiej Wisły i ŁKSu ..
napisałeś że nie chodzi tu o stratę tychże 2 pkt .. więc o co chodzi ?? czy nie gra się po to aby zdobyć mistrzostwo ?? a mistrzostwo zdobywa się przeważnie w meczach z tymi "słabszymi" ..
a może asekuracyjnie piszesz tak bowiem boisz się powtórki z sezonu 2006/07 :) ?
w końcu obecna Wisła to już nie ta Wisła której bała się cała piłkarska Polska :)

ps. czekam na posiłki K. Guzika :D w usuwaniu niewygodnych postów :D
Ostatnio zmieniony 22 grudnia 2008, 19:46 przez cesare, łącznie zmieniany 1 raz.

koszykarz

Postautor: koszykarz » 22 grudnia 2008, 19:44

w finale i tak na 100 % będą Lotos i Wisła - .....

chyba tylko w Gorzowie wciąż myśla inaczej...

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 22 grudnia 2008, 19:50

koszykarz pisze:w finale i tak na 100 % będą Lotos i Wisła - .....

nie na 100 ale na 1000 :D
Ostatnio zmieniony 22 grudnia 2008, 19:52 przez Endrju, łącznie zmieniany 1 raz.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
cesare
Żak

Postautor: cesare » 22 grudnia 2008, 19:51

koszykarz pisze:w finale i tak na 100 % będą Lotos i Wisła - .....

czemu tylko w Gorzowie ? to rozumiem, że szczytem marzeń innych drużyn czyt. Polkowic, Torunia, Rybnika i reszty jest grać .. aby tylko grać .. :|
absurd i nonsens .. nie po to zawodnik wychodzi na ring by mu mordę sklepali ..

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 22 grudnia 2008, 20:02

cesare pisze:
heh przeczytaj dobrze i ze zrozumieniem co napisałem .. nie napisałem, że Lech, Legia, Polonia W i inne drużyny z czołówki nie będą faworytami w potyczkach z outsiderami .. tylko, że nie będą murowanymi faworytami czyt. dalej pewniakami do zwycięstwa :D

a to jestem ciekawy co wyznacza granicę między faworytem ,a murowanym faworytem :), nawet po takim meczu ŁKSu z Wisłą, Lech będzie murowanym faworytem bo po analizie eksperci dojdą do wniosku, że nawet sukces na Reymonta stawia ŁKS w gronie murowanego przegranego w konfrontacji z Lechem, analizując potencjał druzyny bo Lech Wiśle nie równy i na odwrót, więc

heh nikt tu nie mówi o układzie sił piłkarskiej Wisły i ŁKSu ..
napisałeś że nie chodzi tu o stratę tychże 2 pkt .. więc o co chodzi ?? czy nie gra się po to aby zdobyć mistrzostwo ?? a mistrzostwo zdobywa się przeważnie w meczach z tymi "słabszymi" ..

ty o czarnym ja o białym, ja nie doczytałeś,

to ja zapytam wprost, co zwycięstwo Gorzowa nad Wisłą dwukrotne zmieniło w układzie sił Wisła-Gorzów? nie w kontekście ligi jako całości tylko i wyłącznie tych dwóch drużyn?

a może asekuracyjnie piszesz tak bowiem boisz się powtórki z sezonu 2006/07 :) ?
w końcu obecna Wisła to już nie ta Wisła której bała się cała piłkarska Polska :)

taaa niczego się nie boję jak tylko jakiegoś tam sezonu 2006/2007 przez całą moją obecność na kkforum jeszcze nie wiesz, że jeśli chodzi o wynikami sportowe to trafiłeś pod zły adres? dla mnie wynik jest tylko dodatkiem,

żebyś miał jaśniejszy obraz o czym mówię: teraz częściej bywam na siatkówce 1 ligi Wisły gdy niemal wszystko przegrywają niż jak walczyły o awans do LSK. widzisz tu logikę i sens? rozumiesz to? więc z asekuranctwem i obawami o wynik mi to nie wyskakuj - taka prośba bo to jest dla mnie drugo- jak nie trzeciorzędna sprawa jeśli chodzi o Wisłę w kontekście wszystkich dyscyplin w jakich bierze udział.

Zakończę stwierdzeniem, że Gorzów Lotos i Wisła to 3 równorzędne zespoły by położyć kres tej dyskusji.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 22 grudnia 2008, 20:19

Marco pisze:
to ja zapytam wprost, co zwycięstwo Gorzowa nad Wisłą dwukrotne zmieniło w układzie sił Wisła-Gorzów? nie w kontekście ligi jako całości tylko i wyłącznie tych dwóch drużyn?

Duzo zmienilo ;)
1. Gdy do konca sezonu Wisla i AZS wygraja wszystkie mecze...
AZS zajmuje 1 miejsce po sezonie zasadniczym
Lotos 2-gie
Wisła 3-cie
2. Przy równej ilosci punktów AZS startuje do play-offów z 2 miejsca... i w półfinale ma przewage własnego parkietu...
... wiem wiem... zaraz ktoś powie że "Sroka pisał ze nie ma juz czegos takiego jak przewaga własnego parkietu"...
ale AZS u siebie rzadko, ale to bardzo rzadko przegrywa... i jest jedyna druzyna, ktora nie przegrała w tym sezonie na własnym parkiecie.

Wiec szanse oceniam na 35-40:60-65 :)... a pisanie ze Lotos -Wisła bedzie na 100% osmiesza tylko wypowiadajacego te słowa :D

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 22 grudnia 2008, 20:22

Odnosząc się jeszcze raz do pojęcia wpadki, bo widzę, że wywołałem wczorajszym postem małe zamieszanie... Określenie to oznacza dla mnie porażkę z drużyną dużo niżej notowaną w tabeli i tutaj doskonałymi przykładami są właśnie mecze Wisła - Energa z poprzedniego sezonu czy Lotos - AZS KK z obecnego. Sytuacja, w której drużynie zupełnie nic się nie klei, gra totalną padlinę, a przeciwnikowi przy okazji trafia się bardzo dobry dzień. Określanie jako wpadka meczów Gorzowa w Polkowicach czy Toruniu to nieporozumienie. Nie wiem - możliwe, że zagraliście słabo, ale graliście (jak zauważył Greebo) na wyjeździe z drużyną o zbliżonym potencjale i porażka była jakby wkalkulowana w ryzyko. Czego nie da się powiedzieć o przytaczanych wcześniej przegranych wiślaczek czy gdynianek. To zasadnicza różnica. Na marginesie - według gorzowskich dziennikarzy i kibiców już co najmniej piąty raz w tym sezonie AZS zagrał słabo, poniżej oczekiwań, nie miał swojego dnia - nawet w wygranych meczach z Wisłą i Lotosem dyspozycja zostawiała niemało do życzenia. To ja się aż boję pomyśleć, kiedy nadejdzie ta właściwa dyspozycja. :)
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 22 grudnia 2008, 20:32

paulo2907 pisze: Czego nie da się powiedzieć o przytaczanych wcześniej przegranych wiślaczek czy gdynianek. To zasadnicza różnica. Na marginesie - według gorzowskich dziennikarzy i kibiców już co najmniej piąty raz w tym sezonie AZS zagrał słabo, poniżej oczekiwań, nie miał swojego dnia - nawet w wygranych meczach z Wisłą i Lotosem dyspozycja zostawiała niemało do życzenia. To ja się aż boję pomyśleć, kiedy nadejdzie ta właściwa dyspozycja. :)

1. O którym meczu Wisły mówisz ?? :D :D

2. Jak przyjdzie właściwa dyspozycja to będzie "płacz i zgrzytanie zębów" :lol: :lol: :lol:
(oczywiscie to ironia... zeby nie bylo... :lol: :lol: :lol: )

Awatar użytkownika
fearless
Kadet

Postautor: fearless » 22 grudnia 2008, 20:35

Miło, że Toruń wygrał - cieszy dobra postawa Moni w obronie, bo w Krakowie, to dopiero w końcówce miała kilka przechwytów. Aż dziwnie słabo grała.

Męczą trochę te rozmowy na temat tego, czego przewidzieć do końca nie można. Zobaczymy jak się sytuacja potoczy. Wszystko rzeczywiście wskazuje, że Gorzów będzie mieć nową zawodniczkę, skoro Crawford odeszła. W tym leży jakaś szansa, by znowu zaskoczyć resztę zespołów. Uderzyła mnie jedna rzecz w wypowiedziach. Mam osobiście dużo sympatii do Zohnovej. Jeśli chodzi o rzut oraz grę jeden na jeden w ataku - naprawdę miło się ją ogląda. Sam jestem ciekawy jak dziewczyna będzie grać w nowym roku - bo tu będzie już pewna weryfikacja. Nie będzie to już nieznana dla wszystkich młoda Czeszka, ale groźny strzelec. Na pewno jednak fajnie, że dziewczyna znalazła się w naszej lidze.

Jak dobrze, że jest ta przerwa w rozgrywkach. Niech się dziewczyny wszelkie pokurują, by rok 2009 zacząć w najsilniejszych składach. Ku naszej radości w oglądaniu spotkań.

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 22 grudnia 2008, 20:41

Endrju pisze:
Duzo zmienilo ;)

po raz kolejny nie dostaję odpowiedzi na zadane pytanie,

pytałem co zmieniło się w relacji Wisła-Gorzów ,a nie co się zmieni....
1. Gdy(.....)

a co jeśli nie będzie tego "GDY"? to będzie po staremu? bez żadnych zmian?

no i na tym zakończę dalszą polemikę :)
Ostatnio zmieniony 22 grudnia 2008, 20:43 przez Marco, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 22 grudnia 2008, 20:41

fearless pisze:Miło, że Toruń wygrał - cieszy dobra postawa Moni w obronie, bo w Krakowie, to dopiero w końcówce miała kilka przechwytów. Aż dziwnie słabo grała.

Męczą trochę te rozmowy na temat tego, czego przewidzieć do końca nie można. Zobaczymy jak się sytuacja potoczy. Wszystko rzeczywiście wskazuje, że Gorzów będzie mieć nową zawodniczkę, skoro Crawford odeszła. W tym leży jakaś szansa, by znowu zaskoczyć resztę zespołów. Uderzyła mnie jedna rzecz w wypowiedziach. Mam osobiście dużo sympatii do Zohnovej. Jeśli chodzi o rzut oraz grę jeden na jeden w ataku - naprawdę miło się ją ogląda. Sam jestem ciekawy jak dziewczyna będzie grać w nowym roku - bo tu będzie już pewna weryfikacja. Nie będzie to już nieznana dla wszystkich młoda Czeszka, ale groźny strzelec. Na pewno jednak fajnie, że dziewczyna znalazła się w naszej lidze.

Jak dobrze, że jest ta przerwa w rozgrywkach. Niech się dziewczyny wszelkie pokurują, by rok 2009 zacząć w najsilniejszych składach. Ku naszej radości w oglądaniu spotkań.

Dokładnie miesiąc przerwy przyda się wszystkim.

Co do transferów AZS-u... (dlatego pisze ze gadka Koszykarza jest smieszna odnosnie 100% szans na final)...

Gdyż tak jak napisał fearless za Crowford ktoś przyjdzie... juz nie licze na kolejna zawodniczke za Zalesiak...
... ale AZS ma w planach zakontraktowanie zawodniczki na 3 miesiace z bardzo wysokiej półki... ( a 200tys zl na 3 miesiace niech wam da do myslenia jaka to moze byc zawodniczka)...

Wiec przy dobrze wkomponowanych zawodniczkach droga do finalu moze być sprawą otwartą.. :)
Ostatnio zmieniony 22 grudnia 2008, 20:43 przez Endrju, łącznie zmieniany 1 raz.

rodgers-kibic z torunia
Kadet

Postautor: rodgers-kibic z torunia » 22 grudnia 2008, 20:42

ale sie temat rozwinął..

co by tu nie mówić, dziewczyny z Torunia spisaly się bardzo dobrze.Wg.mnie zwycięstwo było zasłużone.
Za to wśród gorzowianek bardzo podobała mi sie gra Breitreiner.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”