Turniej o Puchar Prezesa KS Odra Brzeg

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 11 września 2005, 14:44

Rafał Szeremeta pisze:(i chyba też byliście tuż po obzie)

na obóz to jedziemy prosto z turnieju w Brzegu, po po pierwszym to jesteśmy ze 2 tygodnie - w sumie to nie znam powodu gry podstawowym składem tak długo. Może coś temu przyświecało, może to był faktycznie błąd

pozdrowienia dla kibiców 1KS :)

duszek

Postautor: duszek » 11 września 2005, 17:07

dajcie wyniki z dzisiejszego dnia z kwartami i punktami poszczegolnych zawodniczek

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 11 września 2005, 17:51

Pamela pisze:Wiesz...Zdjec z Szopenem to ja mam od cholery w domu..nawet takich niecenzuralnych wiec te fotosy nie robia na mnie zadnego wrazenia Obrazek

Chociaz..Trza przyznac,ze ladniej prezentuje sie w koszulce Odry niz ŁKS-u Obrazek
No widzisz jak się pieknie wszystko ułożyło... :D Mozesz teraz spokojnie kibicować nowej drużynie, Szopen gra w ładniejszej koszulce wymarzonego klubu( dotychczas grała w tym wrednym czerwono-białym stroju brrrr.... ), będą pieniążki na zabawę ...żyć nie umierać. A co do zdjeć niecenzuralnych...czyżbyś chciała o tym pogadać? :lol:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 11 września 2005, 19:27

mix pisze:skonczylo sie babce sranie :lol: majonez jak przyjdzie sezon to zobaczymy kto z kogo bedzie robil podśmiechujki :lol:

No człowieku, ja tu z pełnym uznaniem dla klasy waszego zespołu, a ty mi tu jakieś podśmi-cośtam imputujesz :shock: :roll: :?: :idea: :!:

Awatar użytkownika
Pamela
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Pamela » 11 września 2005, 19:28

Mikey pisze:Mozesz teraz spokojnie kibicować nowej drużynie, Szopen gra w ładniejszej koszulce wymarzonego klubu( dotychczas grała w tym wrednym czerwono-białym stroju brrrr.... )

Ale ja klubowi zadnemu nie kibicuje..tylko Szopenowi-a to jest roznica.I zebym nie zostala zle zrozumiana..3mam kciuki za ŁKS,bo jest to jednak lodzka ekipa,ktora zasluguje na powrot do dawnych sukcesow,natomiast teraz spojrze na Odre przychylniejszym okiem ze wzgledu na Szopena...

Mikey pisze:będą pieniążki na zabawę ...żyć nie umierać

Co do zabawy to sie akurat myslisz..B oSzopen nie jest typem człowieka,ktory duzo szaleje w klubach i wlewa w siebie alko..no.ciezako ja zdemoralizowac..

Mikey pisze:A co do zdjeć niecenzuralnych...czyżbyś chciała o tym pogadać? :lol:

Zdecydowanie nieObrazek
Antychryst powrócił ;)
lołszyn in loco mołszyn ;) redehader ;) B&B :)
:lol: C'MoN PoKeMoN :lol: i ŻóŁwIk ;)
:mrgreen: Pimp My Pokemon :mrgreen:

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 11 września 2005, 19:33

Pamela pisze:
majoneez pisze:Pamela będzie wniebowzięta, bo na jednym zdjęciu jest "cukiereczek" :lol: :lol: :lol: owinięty w nowy papierek z numerem 14

Wiesz...Zdjec z Szopenem to ja mam od cholery w domu..nawet takich niecenzuralnych wiec te fotosy nie robia na mnie zadnego wrazenia Obrazek

Chociaz..Trza przyznac,ze ladniej prezentuje sie w koszulce Odry niz ŁKS-u Obrazek

A tak długo motywy przejścia szopena do cukierków były dlanas tajemnicą. jTeraz już wiadomo, chciał sie bardziej podobać Pameli w zielonej koszuleczce. ( a nie wystarczyło jej kupić takiego body i mieć "cukiereczka" na miejscu ? ) :lol: :lol: :wink:

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 11 września 2005, 19:49

Za kobitkami w sprawach ciuszków nie trafisz... :wink: :lol: :lol: - ale żeby dla koloru przenosić się kilaset kilometrów?... Szopen jednak mnie zadziwiła... :wink:

Ps. Trzeba było od "Świdra" niepotrzebny trykocik odkupić i po kłopocie by było...

Gość

Postautor: Gość » 11 września 2005, 20:27

Nie bądzcie śmieszni! Przecież za darmo nie chce grać żadna koszykarka.Wiadomo nie od dziś,że w Brzegu może nie za wielkie ale jak na Szopena dobre pieniadze bedą czekały co miesiąc.A jak jest w ŁKS każda zawodniczka,która grała w ŁODZI doskonale wie.CZYN SPOŁECZNY I OBIECANKI.

Awatar użytkownika
Pamela
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Pamela » 11 września 2005, 20:38

majoneez pisze:jTeraz już wiadomo, chciał sie bardziej podobać Pameli w zielonej koszuleczce. ( a nie wystarczyło jej kupić takiego body i mieć "cukiereczka" na miejscu ? ) :lol: :lol: :wink:

Po 1-Szopen nic nie robi dla kogos tylko dla siebie
Po 2-Znamy sie na tyle dlugo wiec nie jest az tak istotne w czym sie prezentuje-byle by tylko byla zadowolona.A skoro uznala,ze trykot ŁKS-u jej uwiera i trza zmienic koszulke to ...
Antychryst powrócił ;)

lołszyn in loco mołszyn ;) redehader ;) B&B :)

:lol: C'MoN PoKeMoN :lol: i ŻóŁwIk ;)

:mrgreen: Pimp My Pokemon :mrgreen:

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 11 września 2005, 20:52

Anonymous pisze:Nie bądzcie śmieszni! Przecież za darmo nie chce grać żadna koszykarka.Wiadomo nie od dziś,że w Brzegu może nie za wielkie ale jak na Szopena dobre pieniadze bedą czekały co miesiąc.A jak jest w ŁKS każda zawodniczka,która grała w ŁODZI doskonale wie.CZYN SPOŁECZNY I OBIECANKI.
Ożesz.... :shock: Opowiedz nam coś jeszcze, bo ja jestem w szoku :shock: Jak to w ŁKSie nie płacą???? Matko Boska Częstochowska... Skoro tak to ja zmieniam barwy. TAK BYĆ NIE MOŻE!!!! SKANDAL!!! Od jutra kibicuję Jeleniej Górze!
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 11 września 2005, 20:54

Pamela czy mi sie zdawało czy koleżanki się wczoraj zbulwersowały :lol: ?
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 11 września 2005, 21:21

Rafał Szeremeta pisze:Nie wiem czy ŁKS tak obawiał się Ślęzy :) , ale wasz II trener (pana Trześniewskiego nie było) postanowił grac w meczu z nami praktycznie 6-7 swoich najlepszych zawodniczek niemal przez cały mecz. Myśleliśmy, że z kim, jak z kim, ale z takim zespołem jak Ślęza,w dodatku grającym bez swoich trzech najlepszych i najskuteczniejszych zawodniczek, trener ŁKS da wiekszą szansę swoim rezerwoym i sprawdzi ich przydatnosć do gry w lidze. Okazało się, że najważniejszą dla niego sprawą, była jak najwyższa wygrana i bicie indywidualnych rekordów...

Drogi Rafale, miło cię znowu spotkać w nowych okolicznoscich przyrody :wink: Pozwól jednak że przy tej okazji nie do końca zgodzę się z twoją opinią. Otóż, które zawodniczki z obecnego składu ŁKS są przydatne do gry wiadomo bez większych watpliwości, natomiast w ostanim czasie doszły do nas 4 koszykaki mające decydować o sile zespołu ( Głaszcz, dwie czechosłowaczki i duża ruska :wink: ) zatem bardzo ważne jest dla nas zgranie zespołu i gra nowym podstawowym składem jak długo się da. Myśle też Rafale, że dla Ślęzy również pozyteczniej jest sie potykać w sparingach z sileniejszymi rywalami, żeby potem w meczach ligowych odosić kozryści z takiego ogrania. Przecież po to jedziecie na mocne turnieje prawda? :wink:

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 11 września 2005, 21:30

Pamela pisze:
majoneez pisze:jTeraz już wiadomo, chciał sie bardziej podobać Pameli w zielonej koszuleczce. ( a nie wystarczyło jej kupić takiego body i mieć "cukiereczka" na miejscu ? ) :lol: :lol: :wink:

Po 1-Szopen nic nie robi dla kogos tylko dla siebie
Po 2-Znamy sie na tyle dlugo wiec nie jest az tak istotne w czym sie prezentuje-byle by tylko byla zadowolona.A skoro uznala,ze trykot ŁKS-u jej uwiera i trza zmienic koszulke to ...

Pamiętam Pamelo, że jednym z koronnych argumentów decyzji "cukiereczka" było podnoszenie poziomu sportowego. Teraz to rozumiem, bo przy naszym dzisiejszym składzie cięzko byłoby jej znaleźć sie jej pierwszej piątce ŁKS :lol: :wink:

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 11 września 2005, 21:35

Anonymous pisze:Nie bądzcie śmieszni! Przecież za darmo nie chce grać żadna koszykarka.Wiadomo nie od dziś,że w Brzegu może nie za wielkie ale jak na Szopena dobre pieniadze bedą czekały co miesiąc.A jak jest w ŁKS każda zawodniczka,która grała w ŁODZI doskonale wie.CZYN SPOŁECZNY I OBIECANKI.

:shock: :shock: :shock: :evil: a te biedne 12 dziewcząt z aktualnej kadry (w tym 1/2 JUŻ W ŁKS GRAŁA) tego nie wiedzą... :cry:

Zyzia
Żak

Postautor: Zyzia » 11 września 2005, 22:05

KOSZYKARKI MEBLOTAPU AZS CHEŁM JUŻ SPARUJĄ ALE O FORMIE NA RAZIE TRUDNO JEST ROZMAWIAĆ

Przygotowujące się do rozgrywek ekstraklasy koszykarki Meblotapu AZS Chełm wzięły w miniony weekend udział w turnieju o puchar prezesa miejscowej Odry w Brzegu.

Z trzech spotkań podopieczne trenera Sławomira Depty wygrały jedno – pokonały 81:66 pierwszoligową Ślęzę Wrocław. W pozostałych meczach chełmianki uległy występującym w ekstraklasie zespołom nieznacznie, gospodyniom dopiero po dogrywce 63:66, a beniaminkowi rozgrywek AZS KK Jelenia Góra 61:62.
– To były nasze pierwsze gry i przyznam, że ich wyniki mnie zupełnie nie interesowały. Trenujemy zbyt krótko (od red. – od 1 września), żeby oceniać zespół jako zespół. Chciałem zobaczyć, jaką wartość w grze przedstawiają poszczególne zawodniczki i dzisiaj już wiem. Mam jasny obraz, nad czym musimy dalej pracować. Nie da się ukryć, że jest sporo do zrobienia. Szczególnie musimy poprawić indywidualnie grę w ataku i obronie – mówi Sławomir Depta, trener koszykarek Meblotapu AZS.
W pierwszym meczu turnieju Meblotap uległ dopiero po dogrywce Cukierkom Odrze Brzeg 63:66 (22:12, 12:19, 3:12, 13:7 i d. 13:16), w drugim przegrał jednym punktem z AZS KK Jelenia Góra 61:62 (15:18, 13:12, 14:15, 19:17), a trzecim pokonał Ślęzę Wrocław 81:66 (15:18, 28:15, 16:17, 22:16).
Punkty w turnieju dla Meblotapu AZS zdobyły: Kristina Hołowczyc 42 (17 z Odrą Brzeg, 13 z AZS KK, 12 ze Ślęzą Wrocław), Maryna Sazonenko 45 (15, 11, 19), Karolina Żurkowska 25 (9, 12, 4), Joanna Górzyńska 19 (4, 8, 7), Małgorzata Chomicka 21 (3, 4, 14), Dorota Piątkowska 21 (2, 5, 14), Ludmiła Zdziesińska 21 (2, 8, 11) oraz Renata Piestrzyńska 11, która zagrała tylko w dwóch meczach, przy czym w spotkaniu z AZS KK zaledwie trzydzieści sekund.
– Uspokajam kibiców, Renata nie grała ze Ślęzą, bo jest trochę przeciążona. Bardzo ciężko trenuje, nie oszczędza się i stąd niewielki uraz, zapalenie stawu skokowego, jaki jej się przytrafił. Dlatego grała tak krótko przeciwko AZS, a w meczu ze Ślęzą odpoczywała – mówi trener Sławomir Depta.
W Brzegu w zespole Meblotapu AZS Chełm zabrakło Białorusinki Natalii Marczanki. Najlepsza zawodniczka chełmskiej drużyny w ubiegłym sezonie otrzymała powołanie do reprezentacji Białorusi i obecnie przygotowuje się wraz z koleżankami z kadry do spotkań z Norwegią (Oslo 17.09), Maltą (Homel 20.09) i Bośnią i Hercegowiną (Homel 23.09). Po tym ostatnim meczu Białorusinka dołączy do chełmskiej drużyny.
– Szkoda, że tak późno, ale lepiej późno niż wcale. Na razie mam tylko dziewięć zawodniczek na treningach i to nasze największe utrapienie. Nie możemy przećwiczyć pewnych elementów, wariantów gry pięć na pięć. Może coś jednak się uda w najbliższym czasie zrobić i pozyskamy jakąś koszykarkę – dodaje trener Depta.
Przez najbliższe półtora tygodnia Meblotap trenować będzie w chełmskiej hali. 23 września zespół wyjedzie do Pabianic na 14. Memoriał Małgorzaty Kozery-Gliszczyńskiej. W turnieju oprócz Meblotapu zagrają koszykarki PZU Polfy Pabianice, ŁKS Łódź i Lotosu Gdynia.

Krzysztof Basiński - Kurier Lubelski

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”