TRANSFERY, plotki, informacje sezon 2019/20
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: TRANSFERY, plotki, informacje sezon 2019/20
Potwierdzenie transferu Chorwatki - Klaudii PERISY z Widzewa Łódż do tureckiego Bellona Kayseri Basketbol:
https://www.eurobasket.com/Turkey/news/ ... sa?Women=1
https://www.eurobasket.com/Turkey/news/ ... sa?Women=1
-
ChrisLbn
Dušan Medvecký (nowy trener KP Brno) potwierdza nieoficjalnie w poniższej wypowiedzi informację o tym, że to faktycznie Svitek będzie trenerem Wisły.
"Vždy jsem sice říkal, že basket je jenom jeden, ale trénování ženské složky mě doposud míjelo. Nečekaná nabídka z KP Brno mě však velice zaujala, protože jde v posledních letech o klub z těch nejvyšších pater tabulky ŽBL a jako hráč jsem vždy měl rád také atmosféru evropských pohárů. Po osobní schůzce s managementem KP v Olomouci jsem již měl jasno, že tento zásadní krok trenérské kariéry udělám...", doplnil již do Brna se přesunuvší Medvecký a jako dobrý příklad uvedl jeho trenérského kolegu Svitka, se kterým se dobře znají a mimo jiné se potkají také v již dohodnutém přípravném zápase proti Wisle Krakov na turnaji v Ružomberku".
http://www.kpbrnobasket.cz/index.php?st ... 80&archiv=
"Vždy jsem sice říkal, že basket je jenom jeden, ale trénování ženské složky mě doposud míjelo. Nečekaná nabídka z KP Brno mě však velice zaujala, protože jde v posledních letech o klub z těch nejvyšších pater tabulky ŽBL a jako hráč jsem vždy měl rád také atmosféru evropských pohárů. Po osobní schůzce s managementem KP v Olomouci jsem již měl jasno, že tento zásadní krok trenérské kariéry udělám...", doplnil již do Brna se přesunuvší Medvecký a jako dobrý příklad uvedl jeho trenérského kolegu Svitka, se kterým se dobře znají a mimo jiné se potkají také v již dohodnutém přípravném zápase proti Wisle Krakov na turnaji v Ružomberku".
http://www.kpbrnobasket.cz/index.php?st ... 80&archiv=
-
reaktywacja
- Junior
Niestety Amalia Rembiszewska ponownie wczołgała się do składu Basketu. :(
z FB klubu:
"Amalia Rembiszewska zdecydowała się pozostać z nami kolejny rok!
W barwach naszego zespołu rozegrała już 77 spotkań i zdobyła 293 punkty. Będzie to już jej 5 sezon spędzony w Gdyni!
"Cieszę się, że zostaje w Gdyni i po raz kolejny będę mogła reprezentować barwy klubu. Czuję się tutaj bardzo dobrze.
W nadchodzącym sezonie na pewno w każdym meczu będziemy walczyć o wygraną i o to by kibicie gdyńskiej koszykówki mogli jak najczęściej cieszyć się z nami ze zwycięstw."
My sobie tego również życzymy"
z FB klubu:
"Amalia Rembiszewska zdecydowała się pozostać z nami kolejny rok!
W barwach naszego zespołu rozegrała już 77 spotkań i zdobyła 293 punkty. Będzie to już jej 5 sezon spędzony w Gdyni!
"Cieszę się, że zostaje w Gdyni i po raz kolejny będę mogła reprezentować barwy klubu. Czuję się tutaj bardzo dobrze.
W nadchodzącym sezonie na pewno w każdym meczu będziemy walczyć o wygraną i o to by kibicie gdyńskiej koszykówki mogli jak najczęściej cieszyć się z nami ze zwycięstw."
My sobie tego również życzymy"
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
Gdzie zagra DARIA STELMACH?
Toruń z warunkową licencja :)
W życiu bym się nie spodziewał takiego obrotu sprawy...
Występująca w ubiegłym sezonie w barwach Energii Toruń, czeska centerka Renata BREZINOVA w nowym sezonie zagra w ekstraklasie węgierskiej, w zespole Cegledi EKK.
Nie będzie to jedyna była zawodniczka klubu z Torunia, która w sezonie 2019/2020 grać będzie w tym węgierskim klubie. Wcześniej kontrakt z Cegledi podpisała Angelika STANKIEWICZ.
Nie będzie to jedyna była zawodniczka klubu z Torunia, która w sezonie 2019/2020 grać będzie w tym węgierskim klubie. Wcześniej kontrakt z Cegledi podpisała Angelika STANKIEWICZ.
Grająca na pozycjach 1/2 Patrycja KLATT z I ligowego MUKS Poznań nową zawodniczką Ślęzy Wrocław:
Więcej informacji: http://koszykowka.slezawroclaw.pl/patry ... y-wroclaw/
-
Kosz-ykarz
- Junior
przemoe pisze:W życiu bym się nie spodziewał takiego obrotu sprawy...
toc od 12 lat dostaja to teraz ciebie to zaskoczylo ? a wlADZE ligi tylko potwierdzily że są totalnie amatorskie .
ja oczywiscie sie ciesze ze moj klub zagra ale totalnie nie pochwalam dopuszczania gdzie w tle sa dlugi itp
ALE u koszykarzy STELMET na kredyt zdobywal Mistrzostwa Polski wiec to nie jest tak ze tylo u pań . Amatorstwo wladz ligi totalne
matrix pisze:Gdzie zagra DARIA STELMACH?
Na pewno nie w Gorzowie :(
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
Ruda_ pisze:matrix pisze:Gdzie zagra DARIA STELMACH?
I wcale mnie to nie dziwi. W ciągu kilku lat postęp w zasadzie żaden.
-
Kosz-ykarz
- Junior
bart_81 pisze:Ruda_ pisze:matrix pisze:Gdzie zagra DARIA STELMACH?
I wcale mnie to nie dziwi. W ciągu kilku lat postęp w zasadzie żaden.
zawsze takie gadanie a ja to widze inaczej, jak brak kasy i sponsorow to granie swoimi , wychowankami i podkreslanie tego a JAK jest juz wiecej kasy to wychowanki idą w odstawke , wczesniej Jaworskie , Szajtaiuer i inne , teraz Stelmach , teraz sa kolejne mlode jak Keller ale za 2-3 lata czeka ja to samo co poprzedniczki
tak po prostu to wyglada
no w czym Stelmach , perspoektywiczniejsza , jest gorsza od Czubak-Dzwigalskiej... no ale to ich - wasz problem
Kosz-ykarz pisze:przemoe pisze:W życiu bym się nie spodziewał takiego obrotu sprawy...
toc od 12 lat dostaja to teraz ciebie to zaskoczylo ? a wlADZE ligi tylko potwierdzily że są totalnie amatorskie .
ja oczywiscie sie ciesze ze moj klub zagra ale totalnie nie pochwalam dopuszczania gdzie w tle sa dlugi itp
ALE u koszykarzy STELMET na kredyt zdobywal Mistrzostwa Polski wiec to nie jest tak ze tylo u pań . Amatorstwo wladz ligi totalne
Czy nikt już nie umie czytać ze zrozumieniem bez emotów i wyraźnego IRONIA ALERT?
Z Szakirowa dopinany kontrakt. 5 nowych polek w zespole (2 w poprzednim sezonie graly w ekstraklasie, 3 w pierwszej lidze).
-
ChrisLbn
basket75 pisze:Grająca na pozycjach 1/2 Patrycja KLATT z I ligowego MUKS Poznań nową zawodniczką Ślęzy Wrocław:
Jeśli mnie pamięć nie myli, to jej mama - Renata Klatt też występowała na parkietach ekstraklasy - było to na przełomie lat 80 i 90. I jeśli dobrze pamiętam, to grała wówczas w barwach poznańskiego Lecha, a obecnie pełni chyba funkcję dyrektora klubu MUKS Poznań.
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”