TRANSFERY, plotki, informacje sezon 2019/20
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Re: TRANSFERY, plotki, informacje sezon 2019/20
Stefan Svitek oficjalnie trenerem Wisly : http://wislacanpack.pl/stefan-svitek-tr ... ly-krakow/
1963, 1964, 1965, 1966, 1968, 1969, 1970, 1971, 1975, 1976, 1977, 1979, 1980, 1981, 1984, 1985, 1988, 2006, 2007, 2008, 2011, 2012, 2014, 2015, 2016... CDN.
-
reaktywacja
- Junior
Wychodzi na to, że trener będzie zdecydowanie najsilniejszym punktem Wisły w tym sezonie.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
-
Kosz-ykarz
- Junior
to trener Svittek chcial Trzeciak w Wisle ? przeciez w Enerdze , zwlaszcza pod koniec sezonu raczej nie palali do siebie sympatia a Trzeciak byla bardzo czesto rugana przez Svittka , zreszta nie tylko one bo chocby Skobel tak samo.
A do kogo Stefan pałał sympatią? Przecież nie do Diawakany...
Stefan pewnie chciał Trzeciak w Wiśle. Chciał, bo wiedział jaki ma budżet (a przynajmniej jaki miał być budżet, bo jak wiemy tu coś poszło nie tak...) i jakie cele ("trochę" inne niż Toruń rok temu).
ps. na TT Grzegorz Wójtowicz napisał, że kadra Wisły zostanie uzupełniona przez Bożenę Puter i Aleksandrę Owcę. Obie są idealne na "podwyższenie bloku" ;-) a poważnie...biedny i źle zbilansowany skład. Szkoda że w klubie w takiej, a nie innej kolejności podpisywali kontrakty... jakby umowa Żurowskiej trafiła na biurko prezesa przed umową Meskonyte to żyłoby się lepiej wszystkim (no może poza Meskonyte), a finansowo byłoby pewnie to samo.
Stefan pewnie chciał Trzeciak w Wiśle. Chciał, bo wiedział jaki ma budżet (a przynajmniej jaki miał być budżet, bo jak wiemy tu coś poszło nie tak...) i jakie cele ("trochę" inne niż Toruń rok temu).
ps. na TT Grzegorz Wójtowicz napisał, że kadra Wisły zostanie uzupełniona przez Bożenę Puter i Aleksandrę Owcę. Obie są idealne na "podwyższenie bloku" ;-) a poważnie...biedny i źle zbilansowany skład. Szkoda że w klubie w takiej, a nie innej kolejności podpisywali kontrakty... jakby umowa Żurowskiej trafiła na biurko prezesa przed umową Meskonyte to żyłoby się lepiej wszystkim (no może poza Meskonyte), a finansowo byłoby pewnie to samo.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."
reaktywacja pisze:Wychodzi na to, że trener będzie zdecydowanie najsilniejszym punktem Wisły w tym sezonie.
Na to wygląda, natomiast patrząc na naszą obecną sytuację to chyba wolałbym aby trenerem pozostał Eliasz, a w zamian za Svitka pojawiła sie jakaś podkoszowa. Oczywiście pamiętam co pisałem o Eliaszu, i nie mam rozdwojenia jaźni. Po prostu nasza sytuacja jest diametralnie inna niż to na co liczyłem. Sportowych celów trudno stawiać, podstawowym jest przetrwanie, a to zależy głownie od spraw organizacyjnych a nie tych na parkiecie. Eliasz moglby teraz rzeczywiście pracować bez stresu, i może wtedy pokazałby ze jednak ma jakiś potencjał.
A tak mamy teoretycznie klasowego trenera, całkiem przyzwoity obwód (myślę ze porównywalny np z Lublinem) i absolutna pustkę pod koszem. Tam jest tylko młoda, anonimowa Estonka po uczelni, i bardzo, ale to bardzo na siłe Vaughn. Ciężko o gorzej zbilansowany zespół, przez co trudno nas wyżej cenić niż którakolwiek inną drużynę w lidze (w ocenie Torunia trzeba się wstrzymać do momenty gdy pani Krysia nie pokaże kogo przekonała obietnicami na piękne jutro). Pewnie będziemy grac szybko i agresywnie na obwodzie, licząc na punkty po kontrach, bo co innego nam pozostaje?
Ale to i tak mniejszy problem, wiekszym jest to że trudno w tym momencie dostrzec jakieś światełko w tunelu,zwłaszcza patrząc na naszego prezesa. Bo moze to i szczytne jest gdy na tt stara sie pomoc kibicowi Wisły by ten z Gorlic dotarł na mecz, ale szkoda że nie stara się tam szukać pomocy dla koszykarek. W pierwszej kolejności jest obecnie prezesem jednego duzej, jednej z największych w Polsce, organizacji sportowych, mających naprawdę olbrzymi problemy, a nie działaczem organizacji charytatywnej. Nie czas żałować róż gdy płoną lasy.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
-
ChrisLbn
Wojciech Eljasz-Radzikowski ma zostać asystentem Svitka. W sztabie szkoleniowym Wisły zabraknie natomiast Jordi Aragonesa.
https://www.polsatsport.pl/wiadomosc/20 ... dyscyplina
https://www.polsatsport.pl/wiadomosc/20 ... dyscyplina
ChrisLbn pisze:basket75 pisze:Grająca na pozycjach 1/2 Patrycja KLATT z I ligowego MUKS Poznań nową zawodniczką Ślęzy Wrocław:
Więcej informacji: http://koszykowka.slezawroclaw.pl/patry ... y-wroclaw/
Jeśli mnie pamięć nie myli, to jej mama - Renata Klatt też występowała na parkietach ekstraklasy - było to na przełomie lat 80 i 90. I jeśli dobrze pamiętam, to grała wówczas w barwach poznańskiego Lecha, a obecnie pełni chyba funkcję dyrektora klubu MUKS Poznań.
Zgadza się. A Patrycja raczej będzie uzupełnieniem składu Ślęzy...chociaż wszystko jest możliwe...
-
Kosz-ykarz
- Junior
do Artego mozna dodać Edyte Faleńczyk , ktora powraca po 3 latach do Bydgoszczy.
Natomiast z tego co wiadomo to Ola Pawlak chyba w Poznaniu a nie Lodzi , jesli ktos moze to poprawic ;)
Natomiast z tego co wiadomo to Ola Pawlak chyba w Poznaniu a nie Lodzi , jesli ktos moze to poprawic ;)
Daria STELMACHERS na 200 procent w Toruniu
-
reaktywacja
- Junior
Jowita Ossowska wraca do Trójmiasta i zagra w Politechnice Gdańsk (ciekawy transfer, który i zawodniczce i klubowi powinien wyjść na dobre):
https://sport.trojmiasto.pl/Politechnik ... 37095.html
https://sport.trojmiasto.pl/Politechnik ... 37095.html
14 koron:
-
Kosz-ykarz
- Junior
SZakirowa oficjalnie w Toruniu , asystentem PIotr Najder . wkrotce wiecej info
-
anonimowax3
- Nowy na forum
49-letnia Elena Szakirowa nową trenerką Katarzynek.
W poprzednim sezonie pracowała w IVENTA Kursk.
W poprzednim sezonie pracowała w IVENTA Kursk.
-
Kosz-ykarz
- Junior
licencja warunkowa , ledwo ledwo a tu takie nazwisko . a przeciez ona kawal dobrej roboty zrobila w Inwenta Kursk . zobaczymy jaki sklad bedzie miec w Toruniu
Nie jest to wysokosztowa trenerka. Podobnie jak i cały zespół Inventy Kursk, który prowadziła (a i tak władze pożałowały kasy na ten zespół i przestał istnieć).
Szkoda, że Szakirova wcześniej nie została trenerką Torunia, to może do tego klubu trafiłaby jedna lub dwie dobre, młode Rosjanki...(za śmieszne pieniądze)
Szkoda, że Szakirova wcześniej nie została trenerką Torunia, to może do tego klubu trafiłaby jedna lub dwie dobre, młode Rosjanki...(za śmieszne pieniądze)
-
Kosz-ykarz
- Junior
racja , po cichutku licze jednak ze ona kogos od siebie sprowadzi , wszak rynek tamtejszy zna a i cieszy sie ona autorytetem wsrod mlodych zawodniczek z pewnoscia
szybciej nie mogla trafic no bo byla trenerka Inwenty i mysle ze gdyby zespol rosyjski nadal istnial to nie byloby JEJ tematu.,
Niewatpliwie wartosc dodana Katarzynek ale wiadomo ze w Toruniu trener nie ma lekko i wszystko uzaleznione bedzie od warunkow pracy , a takze jaki bedzie miec budzet na zawodniczki zagraniczne chocby .Nie mam nic przeciwko by Katarzynki graly podobnie szybki basket jak Inwenta , ale do tego trzeba by dosc mlodych zawodniczek , wiec jesli to jest styl Szakirowej to mozna sie spodziewac mlodych zagranicznych , na dorobku . To też ryzyko ale parcia na wynik nie bedzie tym razem a mysle ze spokojnie play off bedzie mozna wyciagnąć . Wiec nieduzo gorzej niz bylo a na pewno 2 krotnie taniej lub wiecej..
szybciej nie mogla trafic no bo byla trenerka Inwenty i mysle ze gdyby zespol rosyjski nadal istnial to nie byloby JEJ tematu.,
Niewatpliwie wartosc dodana Katarzynek ale wiadomo ze w Toruniu trener nie ma lekko i wszystko uzaleznione bedzie od warunkow pracy , a takze jaki bedzie miec budzet na zawodniczki zagraniczne chocby .Nie mam nic przeciwko by Katarzynki graly podobnie szybki basket jak Inwenta , ale do tego trzeba by dosc mlodych zawodniczek , wiec jesli to jest styl Szakirowej to mozna sie spodziewac mlodych zagranicznych , na dorobku . To też ryzyko ale parcia na wynik nie bedzie tym razem a mysle ze spokojnie play off bedzie mozna wyciagnąć . Wiec nieduzo gorzej niz bylo a na pewno 2 krotnie taniej lub wiecej..
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”