Euroliga - 4 kolejka

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Euroliga - 4 kolejka

Postautor: Greebo » 17 listopada 2010, 10:38

Nikt się nie kwapi wiec ja założe:

Wtorek, 16.11.2010
16:15 VICI Aistes Kowno - ZVVZ USK Prague 72-83
Środa, 17.11.2010
15:00 UMMC Ekaterinburg - MKB Euroleasing Sopron
15:00 Nadezhda Orenburg - Beretta-Famila Schio
16:00 Sparta&K M. R. Vidnoje - Tarbes GB
18:00 Good Angels Kosice - Pécs 2010
18:00 Wisła Kraków - TTT Riga
18:00 Gospic Croatia - Rivas Ecópolis
18:00 Frisco Sika Brno - Bourges Basket
18:45 Ros Casares Valencia - AZS Gorzów Wlkp.
19:00 Fenerbahce Stambuł - Lotos Gdynia
20:00 USO Mondeville - Cras Basket Taranto
20:30 Halcon Avenida Salamanca - Galatasaray MP Stambuł

Tydzien temu my mieliśmy swój najcięższy mecz w RS, Gdynia i Gorzów najłatwiejsze (oczywiscie wszystko "na papierze"). Teraz jest na odwrót. Lotos i AZS jadą do europejskich potentatów, w Fenerbahce straszna S5, w Walencji 12 bardzo mocnych pań. Wygrana któregoś z Polskich zespołów bedzie megasensacja. Natomiast kibice obu zespołów powinni patrzeć mocno na mecze swoich grupowych rywali. Spotkania Gospic-Rivas, i Orenburg -Schio moga miec dla nich kluczowe znaczenie.

My mamy europejskiego kopciuszka. Ryga powalczyła co prawda Pecsu, ale potem 2 razy dostała baty u siebie. My po dwóch porażkach nie mamy wyboru, musimy wygrać i to tak wysoko jak się da. Jakiekolwiek problemy w tym meczu będą bardzo zle o nas świadczyły, bez względu na kontuzje , urazy itd. Mama nadzieję ze w tym meczu obrona będzie funkcjonować od pierwszej minuty, a nie dopiero w drugiej połowie spotkania co ostatnio stało sie norma: w meczach z Pecsem, Taranto i Gorzowem traciliśmy do przerwy po ok 40 pkt, by w drugiej połowie ta liczbe ograniczyć do 20-kilku, (a i tak spory procent tych start notowaliśmy w ostatniej minucie każdego ze spotkań)
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
zancia_a
Kadet

Re: Euroliga - 4 kolejka

Postautor: zancia_a » 17 listopada 2010, 17:21

Ma ktoś może jakiegoś linka żebym można było oglądać mecz z Walencji?
Kozak w necie - pizda w świecie!
Obrazek

Gość-1147
Młodzik

Postautor: Gość-1147 » 17 listopada 2010, 18:03

zancia_a pisze:Ma ktoś może jakiegoś linka żebym można było oglądać mecz z Walencji?
Podobno ten link:
http://tv.id.lv/tv/sports/eurosport2.htm

Jednak, na moim komputerze, kilka prób wejścia w link zakończyło się niepowodzeniem.

Awatar użytkownika
zancia_a
Kadet

Postautor: zancia_a » 17 listopada 2010, 18:15

Dzięki, mi narazie lecą jakieś reklamy więc mam nadzieję, że będzie działać ;)
Kozak w necie - pizda w świecie!
Obrazek

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 17 listopada 2010, 19:51

Na razie Fene - Lotos 60:39... to wynik do przerwy.
Wbrew pozorom Lotos nie gra źle, ale Raczyński postanowił przegrać ten mecz - bohaterką z naszej strony jesgt Tomiałowicz, która dwoi się i troi, aby wspomóc Turczynki - jak rozgrywa (!!!) to gubi piłkę, jak broni (raczej "broni") to tak, aby Penny Taylor (16 pkt) lub Taurasi (22 pkt) miała czystą pozycję do rzutu za trzy, wreszcie w ataku wystawia piłki w ręce rywalek do kontrataku na pusty kosz. W Fene mega kaszani Vajda. Ivana tak sobie.
Z naszej strony punktowo walczą tylko Mieloszyńska i Wright, która niestety chce się ścigać z Taurasi (16 pkt) i robiłaby to całkiem nieźle, gdyby nie dwa grzyby sam na sam z koszem i próba samodzielnej gry wobec całego Fene.

Zobaczymy jak się skończy, ale mecz pełen pieknych i bardzo efektownych meczów z obu stron (choć głównie dzięki kosmitce Taurasi). Ciekawe jak się skończy, ale 120:80 bardzo prawdopodobne.
Ostatnio zmieniony 17 listopada 2010, 20:30 przez reaktywacja, łącznie zmieniany 1 raz.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

kael12
Nowy na forum

Postautor: kael12 » 17 listopada 2010, 19:58

można link do transmisji Lotosu :)

Ruda_
Żak

Postautor: Ruda_ » 17 listopada 2010, 20:25

Gorzów przegrał 60-53

friel
Kadet

Postautor: friel » 17 listopada 2010, 20:31

Ten wynik wstydu nie przynosi wręcz przeciwnie jest to dobry wynik i można wiązać nadzieję że u siebie się odegramy Hiszpankom na prawdę mecz był bardzo dobry
Gdyby troszkę lepiej siedziały rzuty za 3 cieszylibyśmy się teraz z mega sensacji
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 17 listopada 2010, 20:35

Muszę powiedzieć że jestem dumny z AZSu za walkę jaka pokazały w meczu z wicemistrzem Euroligi i to w jego hali. Ważne też że mimo bilansu 1-3 mamy dobry bilans koszy - to może mieć znaczenie w końcowym rozrachunku. Teraz trzeba koniecznie wygrać z Orenburgiem za tydzień. Na pewno jest on do ogrania, ale też łatwo nie będzie.

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 17 listopada 2010, 20:39

Sorry kael, nie zobaczyłem Twojej prośby - było na fbonline.com, ale już się skończyło.

Bardzo fajny dla oka mecz. Głównie dlatego, że gdynianki tego widowiska nie popsuły i do końca meczu pokazywały radosny, ofensywny basket. Tak oczywiście nie można z Fene wygrać, ale wynik 107:84 odpowiada przebiegowi gry. Nasze bardzo ciekawy mecz, oczywiście streetballowy, ale dość skuteczny (zwłaszcza jak weźmie się pod uwagę, że przeciwko Taurasi, Taylor, Matović).
Niepokoi, że nie grała Babkina... :roll:

Sam mecz bardzo ładny - Fene gra bardzo podobnie jak Phoenix (większość akcji trwa 10-12 sekund, obrona nie istnieje, liczy się efektowne skończenie akcji w ataku) - ale z drugiej strony bardzo jestem ciekaw jak ta ekipa sprawdzi się w pojedynku z UMMC, bo to jeden z kilku może ekip, które w ogóle mogą wierzyć w nawiązanie walki z Fene.

A Rotberger właśnie w Fefe TV. powiedział ładny komplement Lotosowi - że obie ekipy zagrały na poziomie WNBA i stąd tak wysoki wynik. W sumie ma racje - bo ta gra trochę tak wyglądała. Brawo młode, że nie pękły i pokazały się (Kaczmarska, Jujka, Sosnowska, Misiuk, nawet Olivka w drugiej połowie przestała pomagać Fene).
Generalnie całkiem udane zawody.
Ostatnio zmieniony 17 listopada 2010, 20:43 przez reaktywacja, łącznie zmieniany 1 raz.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...

- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 17 listopada 2010, 20:43

Gratulacje dla Gorzowa. Minimalna porażka w Walencji to wynik robiący dużo wieksze wrazenie niz wygrana z Brnem. za tydzień mecz o byc albo nie byc z Orenburgiem. Lotos planowo, zarówno pod względem wysokości wygranej Fener, ilości punktów w meczu jak i udanego występu Wright (w koncu z Phoenix lubi grac jak z nikim innym ;)) I podobnie jak Gorzów ma za tydzien mecz o zycie, tyle ze porażka nie przekresli jeszcze szans, o ile nie będzie zbyt wysoka.

My zrobiliśmy to co bylo naszym obowiazkiem. Trafiliśmy na frajerów i ich pojechaliśmy bardzo pewnie. Świetny mecz Erin, b.dobry pozostałych (no mzoe poza skutecznością Janell z gry i Ewki z osobistych). W rewanżu trzeba będzie zrobić po raz wtóry to samo, ale poki co duzo cięższy mecz, który koniecznie trzeba wygrac, choćby i 1 punktem by dalej byc w grze o przyzwoite rozstawienie przed PO.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 17 listopada 2010, 21:03

O meczu Wisła - Ryga w sumie nie ma co pisać.
W ramach "złośliwego czepiania się" zawodniczki, która prawie zaliczyła t-d (czego jej oczywiście gratuluję, mimo tego, że rywal marny) napiszę tylko, że fajnie by było jakby Jelavić dostrzegała na boisku niejaką Krężel Katarzynę, która gdy Andja jest na boisku stoi i macha, albo macha i stoi... kilka podań do Kasi i byłoby na pewno d-d :P
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Fanatyk
Żak

Postautor: Fanatyk » 17 listopada 2010, 21:18

Jeżeli chodzi o AZS to naprawdę fajny mecz w naszym wykonaniu. Dziewczyny godnie zaprezentowały się na oczach Europy z honorem przegrywając w Walencji. Zabrakło tylko troche punktów Samanthy i za dużo było strat. Dzisiaj bardzo dobra jak dla mnie Lauchanka i Green nie tylko pod względem zdobytych punktów. Nie można też powiedzieć, że rywalki zdominowały nas zyskując przewagę ponad 10pkt w pewnym momencie, Walencja poprostu mozolnie budowała swoją przewagę. Ale brawo za ambicje !

reaktywacja
Junior

Postautor: reaktywacja » 17 listopada 2010, 23:06

Apropos innych wyników.

Jak się spodziewałem czas cudów się skończył.
W grupie Wisły Mondeville musiało wygrać, aby liczyć się w walce o czołowe lokaty, co też uczyniło. Bardzo ciekawie zapowiada się mecz Wisły z Good Angels - Dupree i Houston już się rozhasały, a Candice na pewno zechce udowodnić swoją przydatność w meczu ze swoim poprzednim klubem.

W grupie B Lotos zagra pierwszy z kluczowych meczów w grupie. W spotkaniu w Madrycie faworyte nie będzie, ale powalczyć o zwycięstwo może. Tu będzie mecz UMMC - Fene, który Jeki powinny rozstrzygnąć na swoją korzyść.

W grupie C Spartak powoli wychodzi z szoku po Taurasi - rok i 2 lata temu ona wygrywała przegrane mecze Spartakowi - teraz frajerskie porażki z dwoma najsłabszymi zespołami grupy mogą odbić się czkwaką, choć nie muszą. Ciekawe będzie jak w tę ekipe wkomponuje się Sue Bird, pewnie zapewni jej niezbędny spokój, bo Prince notuje rewelacyjne statystyki, ale zespół 2 razy przegrał - z Taurasi to się nie zdarzało... Tu też mecz na szczycie Spartak - Halcon, w którym stawiam na Hiszpanki.

W grupie D Brno nie potrafiło pomimo inicjatywy utrzymać wyniku z Bourges, co redukuje niemal do minimum szanse Czeszek na wyjście z grupy. Zwycięstwo Nadezhdy z Włoszkami jest z kolei bardzo niekorzystne dla Gorzowa, bo w Gorzowie Rosjanki zagrają o przyzwoite rozstawienie w PO. Ewentualna porażka wyklucza pretensje do dobrego miejsca. A Tina Charles tak nie kaszani dwa razy pod rząd w Euro jak z Familą... Pytanie tylko dlaczego nie zagrała Suzie Beckham...
14 koron:

friel
Kadet

Postautor: friel » 17 listopada 2010, 23:38

Zastanawia mnie czemu trenejro w Ojro gra mało Skoblem i Piekarkiem musi coś ruszyć głową bo z Orenburgiem trzeba właśnie szeroką ławką wygrać
Brąz ///Srebro///Srebro///Złoty-brąz!!!

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”