19 kolejka FGE: AZS PWSZ Gorzów Wlkp. - Artego Bydgoszcz

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ann
Administrator

19 kolejka FGE: AZS PWSZ Gorzów Wlkp. - Artego Bydgoszcz

Postautor: ann » 21 stycznia 2011, 18:50

Sobota, 22.01.2011
godz.18:00
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Re: 19 kolejka FGE: AZS PWSZ Gorzów Wlkp. - Artego Bydgoszcz

Postautor: Endrju » 22 stycznia 2011, 20:26

krysti pisze:Czyżby Johanna Leedham opuściła już Gorzów :roll: ?

raczej juz nie zagra dla AZS-u ... w tym sezonie :roll: (kontuzja albo "kontuzja"...)

...a czasu coraz mniej...
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

akar
Żak

Postautor: akar » 22 stycznia 2011, 20:29

Endrju - co się tam u Was dzieje? Strasznie rozpaczliwy podpis!

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 22 stycznia 2011, 20:34

akar pisze:Endrju - co się tam u Was dzieje? Strasznie rozpaczliwy podpis!

Odnosnie meczu... tak się dzisiaj zastanawialem czy Artego jest takie slabe ze z tak oslabiona druzyna przegrywa, czy my mamy tak mocny polski sklad ktory potrafi wygrywac ze srodkiem tabeli (z Samantha ktorej jeszcze do pelni formy troszke brakuje).

Mam nadzieje ze to drugie, a do konca okienka transferowego jeszcze miesiac i nasi dzialacze jakas mila niespodzianke nam sprawia... bo nie wyobrazam sobie walki o medale w takim skladzie... :|
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Ruda_
Żak

Postautor: Ruda_ » 22 stycznia 2011, 20:41

Johannah Leedham opuści gorzowski AZS?

W sobotnim pojedynku gorzowskich akademiczek z Artego Bydgoszcz nie pojawiła się Johannah Leedham. Brytyjki nie było nawet w przedmeczowych składach.

W ostatnim meczu Euroligi, które akademiczki rozgrywały w Orengubru, Johannah Leedham nie pojawiła się na parkiecie z powodów zdrowotnych. W sobotnim meczu Brytyjki nie było nawet w przedmeczowych składach. - Johannah nie grała w meczu w Orenburgu z powodu urazu kolana. Koszykarka jest kontuzjowana - tłumaczył wiceprezes AZS PWSZ, Ireneusz Madej.

Jednak nie jest do końca pewne czy zawodniczkę z Wielkiej Brytanii ujrzymy jeszcze w gorzowskich barwach - Zawodniczka chce się przygotowywać do Mistrzostw Europy. Federacja Brytyjska naciska na to, aby leczyła się w Wielkiej Brytanii. Jeżeli będzie musiała wyjechać na dłużej to będziemy rozwiązywać z nią kontrakt - dodał prezes Madej.

http://www.66-400.pl

feri
Młodzik

Postautor: feri » 22 stycznia 2011, 20:52

trzeba wymyślić jakiś transfer za Jo pod kosz, a Kruszynę dać na obwód :mrgreen:

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 23 stycznia 2011, 00:17

No to AZS-owi skład coraz bardziej się sypie. :roll: Nie wiem czy w Gorzowie jest "aż tak mocny" polski skład, bo pięć kadrowiczek wzmocnionych reprezentantką Australii przynajmniej teoretycznie powinny roznieść w proch i pył solidne (ale tylko "ligowe") Polki, wsparte niezbyt wybijającymi się Amerykankami. A co ważniejsze - nie powinny przynieść Polsce takiego wstydu w konfrontacji międzynarodowej jak w środę...
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Lena
Nowy na forum

Postautor: Lena » 23 stycznia 2011, 12:02

Zgadzam sie z Paulo2907 w stu procentach. Dodajmy jeszcze ze dzieki postawie AZSu w meczu z Orenburgiem ten ostatni przeskoczył o kilka miejsc w euroligowej drabince...i to wlasnie dzieki tej postawie Wisla ma w PO Orenburg jako rywala... mogły by być Koszyce i byłoby nam zdecydowanie łatwiej ale cóż....wiemy komu dziekować 8)

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 23 stycznia 2011, 12:10

Lena pisze:Zgadzam sie z Paulo2907 w stu procentach. Dodajmy jeszcze ze dzieki postawie AZSu w meczu z Orenburgiem ten ostatni przeskoczył o kilka miejsc w euroligowej drabince...i to wlasnie dzieki tej postawie Wisla ma w PO Orenburg jako rywala... mogły by być Koszyce i byłoby nam zdecydowanie łatwiej ale cóż....wiemy komu dziekować 8)

ja nie wiem komu.. za to wiem, że nie warto się oglądać na innych tylko patrzeć na siebie i samemu sobie radzić
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 23 stycznia 2011, 12:13

jimmy pisze:
Lena pisze:Zgadzam sie z Paulo2907 w stu procentach. Dodajmy jeszcze ze dzieki postawie AZSu w meczu z Orenburgiem ten ostatni przeskoczył o kilka miejsc w euroligowej drabince...i to wlasnie dzieki tej postawie Wisla ma w PO Orenburg jako rywala... mogły by być Koszyce i byłoby nam zdecydowanie łatwiej ale cóż....wiemy komu dziekować 8)

ja nie wiem komu.. za to wiem, że nie warto się oglądać na innych tylko patrzeć na siebie i samemu sobie radzić

dokładnie tak jak mówi jimmy!
trzeba grać swoje, a nie doszukiwać się jakiejś spiskowej teorii dziejów o podłożeniu się Gorzowa. Orenburg jest jak najbardziej do przejścia!!! trzeba było nie wtopić 3 meczy w RS, a nie teraz płakać.
sory za offtopa, ale nie lubię takiego gadania po prostu.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 23 stycznia 2011, 12:15

Czyli że niby Gorzów wiedząc o swoim ciężkim losie postanowił jeszcze zrobić 'pod górkę' Wiśle? Bez sensu teoria.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 23 stycznia 2011, 12:46

Tez uważam za absurd twierdzenia ze Gorzow się podłożył Orenburgowi byśmy my mieli ciężej.. aby Orenburg był za Praga to AZS nie mógłby u nich rozegrać więcej niz ok 14 punktami, co patrząc na skald jakim dysponował było po prostu nierealne. Rosjanki wiedziały o co graja i zrobiły swoje i tyle.

A odjecie Leedham byłoby bardzo duza strata dla AZS-u. Młodymi zawodniczkami da sie walczyć ze średniakami ligi, w pojedynczych meczach może nawet z czołówka (zwłaszcza przy własnej publiczności) ale na dłuższą metę to jednak pozytywnych skutków przynieść nie może. Btw - te wersje o jej kontuzji i stanowisku Brytyjczyków brzmią jak opowieści o urazie Leuchanki.. (jest zawodową zawodniczką, ma podpisany kontrakt w klubie wiec narodowa federacja moze jedynie łaskawie prosić o jakieś ułatwienia a nie żądać leczenia u siebie..)
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Gość-1147
Młodzik

Postautor: Gość-1147 » 23 stycznia 2011, 13:36

.
Retransmisję tego meczu można będzie obejrzeć dzisiaj w TVP-3 Gorzów, po prognozie pogody (prognoza o godz. 18:45).

--------------------------
330
.

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 23 stycznia 2011, 13:47

.........prosze o usunięcie
Ostatnio zmieniony 24 stycznia 2011, 01:31 przez Saletra, łącznie zmieniany 1 raz.

feri
Młodzik

Postautor: feri » 23 stycznia 2011, 14:57

paulo2907 pisze:Nie wiem czy w Gorzowie jest "aż tak mocny" polski skład, bo pięć kadrowiczek wzmocnionych reprezentantką Australii przynajmniej teoretycznie powinny roznieść w proch i pył solidne (ale tylko "ligowe") Polki, wsparte niezbyt wybijającymi się Amerykankami.

Reprezentantka Australii nie była wczoraj wzmocnieniem. Sam powinna chyba jeszcze odpoczywać, bo ewidentnie było widać jetlag.
Co do Polek to fantastyczny mecz rozegrała Kaczmarczyk (grała wczoraj często jako środkowa) a na obwodzie... Piekarska miała 4/4 (jak nie 5/5 bo raz zaliczono 2 pkt.) za trzy! :) Osobiście widzę też wielki potencjał w Skoblito. Ona czasem gra na jakiejś "blokadzie" i nie może się znaleźć, a czasem.. jak wczoraj - Messi żeńskiego basketu :) Natomiast jeden z jej wczorajszych przechwytów - jak interwencja Van der Sara na bramce ManU :) Wiem, że przerysowuję i to tylko Bydgoszcz, ale podsumowując -niech ustabilizuje formę i będą z niej ludzie.

Wczorajszy mecz nie był łatwy z kilku powodów. W walce na parkiecie był ogień... Szott chciała się pokazać w swojej rodzinnej miejscowości i swojemu "ulubionemu" trenerowi :) więc dochodziło do różnych ciekawych sytuacji. Co chwilę któraś akademiczka leżała na parkiecie sprawdzając stan uzębienia i liczbę gałek ocznych, aż w końcu Pysia usłyszała od jednej z naszych "spadaj" :) Bydgoszczanki "poczuły też krew" nieobecnej duchem Richards i często agresywnie próbowały przechwytu. Raz po takiej akcji jeszcze na połowie gospodyń, Richards i Sibora zaczepiły się łokciami i spektakularnie padły na parkiet niczym w zapasach i już myślałem, że walka będzie miała miejsce także po gwizdku, na szczęście pojawili się tam rozjemcy :) Chyba cała Bydgoszcz chciała wczoraj za wszelką cenę wykorzystać rozpad naszego zespołu i zmęczenie fizyczne/psychiczne po wizycie w Azji. Bo kiedy jak nie teraz? Na nasze szczęście - nie udało im się, choć faktycznie niektóre Bydgoszczanki zagrały bardzo dobry mecz i mogły z czystym sumieniem wyjechać z Gorzowa.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”