Półfinał FGE: Orzeł Polkowice - AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Półfinał FGE: Orzeł Polkowice - AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski
26 marca 2011 godzina 15:00
27 marca 2011 godzina 17:45
1 kwietnia 2011
2 kwietnia 2011 (jeśli konieczny)
5 kwietnia 2011 (jeśli konieczny)
27 marca 2011 godzina 17:45
1 kwietnia 2011
2 kwietnia 2011 (jeśli konieczny)
5 kwietnia 2011 (jeśli konieczny)
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
Re: Półfinał FGE: Orzeł Polkowice - AZS PWSZ Gorzów Wielkopo
za to kocham Richards
Wzięcie odpowiedzialności na siebie i skuteczny wjazd pod kosz przy 3 polkowiczankach - celny na 0,01 s do końca i dogrywka..
edit* dogrywka dla Polkowic, gratulacje, emocjonujacy mecz.. mam nadzieje, ze kontuzja Richards nie będzie poważna
edit* dogrywka dla Polkowic, gratulacje, emocjonujacy mecz.. mam nadzieje, ze kontuzja Richards nie będzie poważna
feri pisze: i dogrywka..
a w niej demolka i tylko jeden oddany celny rzut.Wygrane trzy kwarty-przegrany mecz.Skąd ja to znam?
Ostatnio zmieniony 26 marca 2011, 17:05 przez matrix, łącznie zmieniany 1 raz.
- hellraiser
- Junior
feri pisze:za to kocham RichardsWzięcie odpowiedzialności na siebie i skuteczny wjazd pod kosz przy 3 polkowiczankach - celny na 0,01 s do końca i dogrywka..
Właśnie tego nie rozumie.Dlaczego nie było rzutu za 3 z dobrej pozycji tylko wjazd między 3 zawodniczkami dający co najwyżej dogrywkę.
Nie rozumiem też czemu CCC mając piłkę i 22 sekundy do końca meczu oddał rzut już 5 sekund przed ostatnią syreną dając szanse Gorzowowi na wygranie nawet meczu.
Polska myśl szkoleniowa obu zespołów nie zachwyciła mnie w koncówce regularnego czasu
W tej parze AZS nie stoi na straconej pozycji ale musi się obudzić Skobel.
Bardzo rozczarowujący pojedynek Piekarskiej z Majewską.

hellraiser pisze:feri pisze:za to kocham RichardsWzięcie odpowiedzialności na siebie i skuteczny wjazd pod kosz przy 3 polkowiczankach - celny na 0,01 s do końca i dogrywka..
Właśnie tego nie rozumie.Dlaczego nie było rzutu za 3 z dobrej pozycji tylko wjazd między 3 zawodniczkami dający co najwyżej dogrywkę.
W 4,5 sekundy i piłce z boku trudniej znaleźć inną pozycję do rzutu za trzy, niż desperacki rzut z pola, poza tym zobacz naszą skuteczność w tym elemencie w ostatnich meczach. Dodatkowo Polkowice miały 5 fauli, przy wjeździe pod kosz była jeszcze możliwość 2+1.
Bardzo emocjonujące spotkanie, jednak wszystko chyba było ustawione
, w trakcie spotkania na stronie http://www.plkk.pl znalazłem bowiem taki wpis:
A tak na poważnie, to chyba wyszło jednak zmęczenie. Nie będę gdybał, bo wygrał zespół który zagrał do końca, ale im bliżej ostatniego gwizdka tym bardziej był widoczny brak świeżości. Chyba najbardziej po Sam, jednak i inne dziewczyny nie wyglądały najlepiej (no może poza Lyndrą
). No i te rzuty wolne.
No nic, szału nie było ale gramy dalej. Choć w mojej skromnej opinii jutro będzie gorzej. Jeżeli była jakaś szansa na wygraną w Polkowicach, to chyba tylko dzisiaj. Obym się jednak mylił.
A tak na poważnie, to chyba wyszło jednak zmęczenie. Nie będę gdybał, bo wygrał zespół który zagrał do końca, ale im bliżej ostatniego gwizdka tym bardziej był widoczny brak świeżości. Chyba najbardziej po Sam, jednak i inne dziewczyny nie wyglądały najlepiej (no może poza Lyndrą
No nic, szału nie było ale gramy dalej. Choć w mojej skromnej opinii jutro będzie gorzej. Jeżeli była jakaś szansa na wygraną w Polkowicach, to chyba tylko dzisiaj. Obym się jednak mylił.
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
Gratulacje dla Polkowic za zasłużone zwycięstwo i konsekwencję w grze
Aż dziw bierze że to spotkanie miało dogrywke - zwłaszcza że w EVALU CCC deklasuje Gorzów 99-45
Świetny mecz Musiny - dla mnie to cicha bohaterka tego spotkania. Szacunek dla ZOLL - za harówkę przez cały mecz - świetna kondycja tej dziewczyny i cały czas na szybkości grała..
AHA - po co Polkowice kontraktowały T.Smith i K.Greene - przecież to kasa w błoto... Bez nich idzie wam jeszcze lepiej...
Gorzów zagrał na maksimum swoich możliwości i tyle... Graty dla Orzełka.
Aż dziw bierze że to spotkanie miało dogrywke - zwłaszcza że w EVALU CCC deklasuje Gorzów 99-45
Świetny mecz Musiny - dla mnie to cicha bohaterka tego spotkania. Szacunek dla ZOLL - za harówkę przez cały mecz - świetna kondycja tej dziewczyny i cały czas na szybkości grała..
AHA - po co Polkowice kontraktowały T.Smith i K.Greene - przecież to kasa w błoto... Bez nich idzie wam jeszcze lepiej...
Gorzów zagrał na maksimum swoich możliwości i tyle... Graty dla Orzełka.
i miszczowski klub juz przegrywa!
Meczyk taki sobie.
Meczyk taki sobie.
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)
hermes46 pisze:i miszczowski klub juz przegrywa!![]()
Meczyk taki sobie.
A nasza forumowa dziadzia już się spina
Gratulacje dla Polkowic.Ale za to niedziela........
Nawet jeśli wszyscy już w ciebie zwątpili, pokaż że się mylili
gratulacje dla naszych dziewczyn, za to, że nie podłamały się i urządziły w dogrywce niezłą demolkę! Pytanie tylko po co nam było te dodatkowe 5 minut? niepotrzebny przestój w 4 kwarcie, 5 (sł. PIĘĆ) z rzędu niewykorzystanych akcji w ataku i zrobiło się niepotrzebnie 'na styku'.
i prośba do sztabu gorzowskiego - dajcie jakieś leki na uspokojenie Kangurzycy, bo to jak chamsko momentami grała woła o pomstę do nieba. wszystko "ładnie" się na niej odbiło, kiedy po kolejnym furiackim ataku (uprzedzę komentarze - NIE, to nie była zwykła próba taktycznego faula w końcówce. to był bandycki naskok na Musinę.) złapała kontuzję kolana. powrotu do zdrowia mimo wszystko życzę, bo wolę wygrać rywalizację półfinałową z pełnym Gorzowem, niż potem wysłuchiwać, jakie to mieliśmy szczęście, bo Sam nie było itd...
Jutro nowy dzień i pewnie zupełnie inny mecz!
i prośba do sztabu gorzowskiego - dajcie jakieś leki na uspokojenie Kangurzycy, bo to jak chamsko momentami grała woła o pomstę do nieba. wszystko "ładnie" się na niej odbiło, kiedy po kolejnym furiackim ataku (uprzedzę komentarze - NIE, to nie była zwykła próba taktycznego faula w końcówce. to był bandycki naskok na Musinę.) złapała kontuzję kolana. powrotu do zdrowia mimo wszystko życzę, bo wolę wygrać rywalizację półfinałową z pełnym Gorzowem, niż potem wysłuchiwać, jakie to mieliśmy szczęście, bo Sam nie było itd...
Kuba pisze:gratulacje dla naszych dziewczyn, za to, że nie podłamały się i urządziły w dogrywce niezłą demolkę! Pytanie tylko po co nam było te dodatkowe 5 minut? niepotrzebny przestój w 4 kwarcie, 5 (sł. PIĘĆ) z rzędu niewykorzystanych akcji w ataku i zrobiło się niepotrzebnie 'na styku'.
I oczywiście wcześniejszych fauli na Sam(np. kolanko od Carter) twoje oczy i mózg nie zakodowały.Przecież w tym meczu tylko Gorzów faulował
Nawet jeśli wszyscy już w ciebie zwątpili, pokaż że się mylili
-
Koszykarz (Toruń)
- Kadet
Odnośnie Richards - i tej jej próby na Musinę - i tej kontuzji za chwilę - przeszła mi myśl ,, a masz za swoje ''
Także mam takie samo odczucie jak ty Kuba .
Poza tym blok Majewskiej na Żurowskiej - ESENCJA koszykówki po prostu
Także mam takie samo odczucie jak ty Kuba .
Poza tym blok Majewskiej na Żurowskiej - ESENCJA koszykówki po prostu
desix, błagam, czytaj ze zrozumieniem... albo przynajmniej nie wmawiaj wszystkim, ze powiedziałem cos, czego nie bylo. gdzie ja tu mowie o faulach w całym meczu? jedna konkretna sytuacja i tyle.
dwóch głębszych oddechów przed następnym "Wyślij" życzę
dwóch głębszych oddechów przed następnym "Wyślij" życzę
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
Ludzie dajcie sobie na wstrzymanie już co? a jak zwykle najwięcej maja do powiedzenia kibice z Torunia. Idzcie może na swoje podwórko i tam rzucajcie kamieniami. Zaraz macie mega ważne derby..pewnie lepsze to niż jakbyście przegrali dogrywkę w półfinale z Polkowicami co nie??
-
piotrek2100
- Amator
Ma za swoje bo takiego chamstwa i złości w oczach jak u Richards przy faulowaniu Musiny jeszcze na koszykarskich parkietach nie widziałem... poza tym to jak ona urządza pyskówkę na parkiecie to żanda koszykarka na tyle sobie nie pozwala (chociaż może Leuchanka) - no w końcu razem grały więc jedna o drugiej się tego nauczyła, tylko pytanie zostaję która od której?????? 
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”