Śmierć kibica Wisły Kraków

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

kwassek
Młodzik
Kontaktowanie:

Śmierć kibica Wisły Kraków

Postautor: kwassek » 09 maja 2011, 15:41

Dziś rano dotarła do nas bardzo przykra wiadomość, w wyniku wypadku zginął nasz kolega Bartosz z Olkusza. Miał 29 lat, Wisła była jedną z ważniejszych rzeczy w jego życiu, regularnie bywał na meczach wyjazdowych piłkarzy jak również koszykarek, zawsze można go było spotkać ma meczach w hali przy R22 oraz podczas spotkań Wisły Krakbet. Jeszcze wczoraj widzieliśmy go uśmiecheniętego na trybunach stadionu przy Traugutta.

Spoczywaj w pokoju.

http://www.skwk.pl

Z głębokim smutkiem informujemy o śmierci naszego Kolegi z Olkusza, kibica Wisły Kraków, Bartka Pałki.

Do zdarzenia doszło w niedzielny wieczór na obwodnicy Trójmiasta, kiedy to ok. godz. 21.00 Bartek został potrącony przez samochód.

Co smutniejsze obchodził on tego dnia 29. urodziny, które świętował w Maxie wspólnie z LGFT.

Rano obudziła nas tragiczna wiadomość.
Łączymy się w bólu z rodziną Ś.P. Bartka, a także z naszymi Przyjaciółmi z Olkusza.

Obrazek

Długo zastanawiałem się nad umieszczeniem na forum tego tematu - jednakże wielu spośród Was napewno znało Bartka... Był on użytkownikiem tego forum - AKAKIUSZ. Proszę moderatorów o nie kasowanie tematu gdyż poinformujemy w nim o dacie pogrzebu.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Re: Śmierć kibica Wisły Kraków

Postautor: Greebo » 09 maja 2011, 19:42

Ja też pozwolę sobie napisać tutaj parę osobistych uwag o Bartku-Akakiuszu..

Są takie zdarzenia które powodują ze w ciągu ułamka sekundy życie ulega przewartościowaniu, że to co jeszcze moment wcześniej miało wagę ogromną przestaje się liczyć zupełnie.. Takim zdarzeniem był dziś dla mnie sms informujący o śmierci Bartka.. Natychmiastowo na znaczeniu straciły jeszcze świeże i radosne dla mnie jako Wiślaka newsy.. wspomnienie wczorajszej wygranej nad Lechia, czy transfer Dabovic.. Specjalnie wspominam właśnie o tych sprawach bo i dla Niego były one ogromnie istotne, bo tak jak napisano powyżej sprawy Wiślackie stanowiły nieodzowną część jego życia..

4 lata temu zgadał do mnie na priva na tym forum z pytaniem czy przypadkiem nie wybieram sie na mecz do Polkowic, i czy nie znalazłoby się i dla niego miejsce w aucie.. Znalazło sie wtedy, znajdywało sie wielokrotnie i później. Przemierzyliśmy za Wisła pół Polski i dużą część europy, od Gdyni po Brzeg i od Koszyc po Walencje.. Od euroligowego Final Four do 2-ligowych spotkań koszykarzy w Niepołomicach czy siatkarek w Proszowicach.. Meczów na R22 już nie zliczę .. były ich setki (tak, nie przesadzam..)

Po raz ostatni widziałem go 3 tygodnie temu gdy podwoziłem go do domu bo powrocie z jakże dla nas szczęśliwych Polkowic.. Spotkać po raz kolejny mieliśmy się w najbliższą sobotę, tym razem na meczu futsalistów, licząc że i oni rzutem na taśmę sięgną po mistrzowską koronę.. Do tego spotkanie juz nie dojdzie, nigdy też już nie pojedziemy razem na żaden wyjazd choć planów bliższych i dalszych było już sporo. Bartek nie dotrze już na zbliżające sie na ME Katowic, nie dane mu będzie oglądać na żywo występów Polskich sportowców na arenach IO w Londynie, a nie też ewentualnego udziału naszych koszykarek w "wymarzonym" F8 eurolgii.. mam tylko nadzieję że tam gdzie obecnie jest, ma ogromny telebim i sprawnego pilota, dzięki któremu nie będzie musiał już się martwić co wybrać: wyjazd do Gdyni czy mecz z Jagiellonią na R22, spotkanie siatkarek czy mecz futsalu..
Ostatnio zmieniony 09 maja 2011, 19:46 przez Greebo, łącznie zmieniany 1 raz.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 09 maja 2011, 19:51

Na ziemi podobno nie ma psutych miejsc, ale na hali w przyszłym sezonie na pewno jedno będzie puste, w 1 rzędzie, blisko linii środkowej, naprzeciwko sektoru vip...przynajmniej dla mnie, pewnie dla nas.
4 lata wspólnych wyjazdów, dobrze ponad 100 godzin w przeróżnego rodzaju środkach transportu, tysiące kilometrów; Walencja, Praga, Brno, Sopron, Koszyce, kilka razy Gdynia, itd.itp.... tego się nie da podsumować, opisać słowami... została masa wspomnień, ostatnie z Polkowic, po meczu nr 4 Ewka dała Bartkowi swój dres, a w dresie Bartek znalazł klucz... :-)
Wiślak "pełną gębą" (że użyję słów prezesa Miętty) bez lansu, patosu, niepotrzebnych gestów, czy słów nad wyraz.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
Pablo_Picasso
Nowy na forum

Postautor: Pablo_Picasso » 09 maja 2011, 20:34

[*] Niestety widziałem :(

wislakosz.pl
Młodzik

Postautor: wislakosz.pl » 10 maja 2011, 12:34

Pogrzeb ŚP. Bartosza Pałki odbędzie się w piątek 13 maja 2011 o godz. 14 na Cmentarzu Miejskim w Olkuszu.

bimbam86
Amator

Postautor: bimbam86 » 11 maja 2011, 23:26

moze ktos napisac na jakiej ulicy znajduje sie cmentarz?

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”