Mecz Gwiazd Ford Germaz Ekstraklasy
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Mecz Gwiazd Ford Germaz Ekstraklasy
Mecz Gwiazd: Znamy uczestniczki konkursu rzutów za trzy
autor: Agnieszka Głowacka | 2012-02-07, 10:36 | źródło: inf. własna
Poznaliśmy sześć uczestniczek konkursu rzutów za trzy punkty, który odbędzie się przy okazji Meczu Gwiazd Ford Germaz Ekstraklasy!
Wśród uczestniczek będzie można zobaczyć po dwie zawodniczki Reprezentacji Polski, drużyny Gwiazd oraz Lotosu Gdynia.
W konkursie udział wezmą:
Reprezentacja:
1. Elżbieta Mowlik
2. Agnieszka Skobel
Gwiazdy:
1. Nicole Powell
2. Laurie Koehn
Lotos Gdynia:
1. Jolene Anderson
2. Ivana Jalcova
Konkurs rozegrany zostanie w przerwie Meczu Gwiazd i będzie jedną z wielu atrakcji, które organizatorzy przygotowują dla kibiców.
autor: Agnieszka Głowacka | 2012-02-07, 10:36 | źródło: inf. własna
Poznaliśmy sześć uczestniczek konkursu rzutów za trzy punkty, który odbędzie się przy okazji Meczu Gwiazd Ford Germaz Ekstraklasy!
Wśród uczestniczek będzie można zobaczyć po dwie zawodniczki Reprezentacji Polski, drużyny Gwiazd oraz Lotosu Gdynia.
W konkursie udział wezmą:
Reprezentacja:
1. Elżbieta Mowlik
2. Agnieszka Skobel
Gwiazdy:
1. Nicole Powell
2. Laurie Koehn
Lotos Gdynia:
1. Jolene Anderson
2. Ivana Jalcova
Konkurs rozegrany zostanie w przerwie Meczu Gwiazd i będzie jedną z wielu atrakcji, które organizatorzy przygotowują dla kibiców.
Re: Mecz Gwiazd Ford Germaz Ekstraklasy
W składzie gwiazd chorą Lyndrę Weaver zastąpi Jolene Anderson.
przemoe pisze:W składzie gwiazd chorą Lyndrę Weaver zastąpi Jolene Anderson.
a skąd masz taką informację?
znalazłem na forum Wisły i plkk
Już w sobotę mecz Gwiazd w Gdyni
Data dodania: 9 lutego 2012 21:08
Już w najbliższą sobotę 11 lutego 2012 r. o godz. 17.00 w hali Sportowo-Widowiskowej w Gdyni zostanie rozegrany pokazowy mecz w którym zmierzą się Reprezentacja Polski z drużyną Gwiazd Ford Germaz Ekstraklasy. Bardzo liczną grupę zawodniczek w obydwu rywlizujących zespołach będą stanowić Wiślaczki. Wciąż nie wiadomo, czy w meczu z zespole Gwiazd wystąpi Nicole Powell, która podczas ostatniego spotkania ligowego pomiędzy Wisłą Can-Pack i bydgoskim Artego nabawiła się kontuzji. Powołana do Reprezentacji Polski Katarzyna Krężel, przybędzie do Gdyni, jednak ze względu na ostatni etap rehabilitacji po kontuzji stawu skokowego, który aktualnie przechodzi, jej wystep w meczu jest mało prawdopodobny. Przypomnijmy składy drużyn:
Skład drużyny Gwiazd Ford Germaz Ekstraklasy:
Pierwsza piątka wybrana przez kibiców:
Erin Phillips (Wisła Can-Pack Kraków)
Sharnee Zoll (CCC Polkowice)
Nicole Powell (Wisła Can-Pack Kraków)
Valeriya Musina (CCC Polkowice)
Milka Bjelica (Wisła Can-Pack Kraków)
Zawodniczki wybrane przez trenerów:
Lyndra Weaver (KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp.)
Jelena Maksimovic (Energa Toruń)
Rebbecca Harris (KK ROW Rybnik)
Geraldine Robert (Lotos Gdynia)
Aneika Henry (Lotos Gdynia)
Zawodniczki wybrane przez Zarząd PLKK:
Inna Kochubei (KS Odra Brzeg)
Laurie Koehn (Matizol Lider Pruszków)
Trener Drużyny Gwiazd: Jose Hernandez (Wisła Can-Pack Kraków)
Asystent Trenera Drużyny Gwiazd: Javier Fort Puente (Lotos Gdynia)
Trener Odnowy Biologicznej Drużyny Gwiazd: Michał Krupiński (Lotos Gdynia)
Dyrektor Drużyny Gwiazd: Bolesław Garnczarczyk (KS Odra Brzeg)
Skład reprezentacji Polski na Mecz Gwiazd :
Rozgrywające: Paulina Pawlak (Wisła Can-Pack Kraków), Weronika Idczak (Energa Toruń), Alicja Bednarek (Matizol Lider Pruszków)
Rzucające: Agnieszka Skobel (KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp.), Magdalena Ziętara (Lotos Gdynia), Elżbieta Mowlik (Artego Bydgoszcz)
Niskie skrzydłowe: Agnieszka Bibrzycka (CCC Polkowice), Agnieszka Szott (Artego Bydgoszcz), Katarzyna Krężel (Wisła Can-Pack Kraków)
Wysokie skrzydłowe: Magdalena Leciejewska (Wisła Can-Pack Kraków), Martyna Koc (Artego Bydgoszcz)
Środkowe: Aleksandra Chomać (Matizol Lider Pruszków), Ewelina Kobryn (Wisła Can-Pack Kraków), Agnieszka Majewska (CCC Polkowice)
I trener: Jacek Winnicki
Asystenci trenera: Dariusz Raczyński i Krzysztof Szewczyk
Trener przygotowania motorycznego: Piotr Madeński
Kierownik reprezentacji: Mirosław Nosowicz
Masażysta: Konrad Waszczykowski
Data dodania: 9 lutego 2012 21:08
Już w najbliższą sobotę 11 lutego 2012 r. o godz. 17.00 w hali Sportowo-Widowiskowej w Gdyni zostanie rozegrany pokazowy mecz w którym zmierzą się Reprezentacja Polski z drużyną Gwiazd Ford Germaz Ekstraklasy. Bardzo liczną grupę zawodniczek w obydwu rywlizujących zespołach będą stanowić Wiślaczki. Wciąż nie wiadomo, czy w meczu z zespole Gwiazd wystąpi Nicole Powell, która podczas ostatniego spotkania ligowego pomiędzy Wisłą Can-Pack i bydgoskim Artego nabawiła się kontuzji. Powołana do Reprezentacji Polski Katarzyna Krężel, przybędzie do Gdyni, jednak ze względu na ostatni etap rehabilitacji po kontuzji stawu skokowego, który aktualnie przechodzi, jej wystep w meczu jest mało prawdopodobny. Przypomnijmy składy drużyn:
Skład drużyny Gwiazd Ford Germaz Ekstraklasy:
Pierwsza piątka wybrana przez kibiców:
Erin Phillips (Wisła Can-Pack Kraków)
Sharnee Zoll (CCC Polkowice)
Nicole Powell (Wisła Can-Pack Kraków)
Valeriya Musina (CCC Polkowice)
Milka Bjelica (Wisła Can-Pack Kraków)
Zawodniczki wybrane przez trenerów:
Lyndra Weaver (KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp.)
Jelena Maksimovic (Energa Toruń)
Rebbecca Harris (KK ROW Rybnik)
Geraldine Robert (Lotos Gdynia)
Aneika Henry (Lotos Gdynia)
Zawodniczki wybrane przez Zarząd PLKK:
Inna Kochubei (KS Odra Brzeg)
Laurie Koehn (Matizol Lider Pruszków)
Trener Drużyny Gwiazd: Jose Hernandez (Wisła Can-Pack Kraków)
Asystent Trenera Drużyny Gwiazd: Javier Fort Puente (Lotos Gdynia)
Trener Odnowy Biologicznej Drużyny Gwiazd: Michał Krupiński (Lotos Gdynia)
Dyrektor Drużyny Gwiazd: Bolesław Garnczarczyk (KS Odra Brzeg)
Skład reprezentacji Polski na Mecz Gwiazd :
Rozgrywające: Paulina Pawlak (Wisła Can-Pack Kraków), Weronika Idczak (Energa Toruń), Alicja Bednarek (Matizol Lider Pruszków)
Rzucające: Agnieszka Skobel (KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp.), Magdalena Ziętara (Lotos Gdynia), Elżbieta Mowlik (Artego Bydgoszcz)
Niskie skrzydłowe: Agnieszka Bibrzycka (CCC Polkowice), Agnieszka Szott (Artego Bydgoszcz), Katarzyna Krężel (Wisła Can-Pack Kraków)
Wysokie skrzydłowe: Magdalena Leciejewska (Wisła Can-Pack Kraków), Martyna Koc (Artego Bydgoszcz)
Środkowe: Aleksandra Chomać (Matizol Lider Pruszków), Ewelina Kobryn (Wisła Can-Pack Kraków), Agnieszka Majewska (CCC Polkowice)
I trener: Jacek Winnicki
Asystenci trenera: Dariusz Raczyński i Krzysztof Szewczyk
Trener przygotowania motorycznego: Piotr Madeński
Kierownik reprezentacji: Mirosław Nosowicz
Masażysta: Konrad Waszczykowski
gremlin pisze:przemoe pisze:W składzie gwiazd chorą Lyndrę Weaver zastąpi Jolene Anderson.
a skąd masz taką informację?
z oficjałki Lotosu.
Agnieszka Skobel: Postaram się jak najlepiej wykonać swoje zadanie i nie zawieść
autor: Dawid Lis | 2012-02-09, 20:53 | źródło: inf. własna
Oceń: Lubię Nie lubię Anuluj (0) skomentuj (0) | Drukuj
Gorzowskie Akademiczki będą miały także swoje przedstawicielki w sobotę w Gdyni podczas Meczu Gwiazd. Jedną z nich jest Agnieszka Skobel, która w ostatnich pojedynkach zasługuje na miano gwiazdy AZS-u. Skobel wystąpi także w turnieju rzutów za trzy.
Agnieszka Skobel w tym sezonie prezentuje się bardzo dobrze. Gra równo i rzadko zdarzają jej się wpadki. Zauważył to także Jacek Winnicki, selekcjoner reprezentacji Polski. - Oczywiście, że jestem dumna. Cieszę się, że u kolejnego trenera reprezentacji trafiam do zespołu - powiedziała na temat powołania Skobel. Zawodniczka AZS-u nie miała jeszcze okazji pracować z trenerem Winnickim. - Nie znam jeszcze trenera Winnickiego, to będzie moje pierwsze spotkanie z nim. Zobaczymy jakie będzie miał założenia. Może od początku będzie chciał budować już coś na przyszłość - dodała Akademiczka.
Skobel często oddaje rzuty zza linii 6,75 metra. Część z nich zazwyczaj znajduje drogę do kosza. To pewnie jeden z powodów dla których podopieczna Dariusza Maciejewskiego wraz z Elżbietą Mowlik będzie reprezentować Polskę podczas konkursu rzutów za trzy. - Dowiedziałam się o tym przez SMS-a. Nie wiedziałam o tym, nie czytałam w Internecie. Cieszę się. Nie wiem czy to trener wybierał i mi aż na tyle zaufał. Nie jestem aż taka pewna tych rzutów, ale skoro trener na mnie postawił to postaram się jak najlepiej wykonać swoje zadanie i nie zawieść - zapowiedziała koszykarka KSSSE AZS PWSZ.
Pierwsza piątka zespołu Gwiazd to zawodniczki Wisły oraz CCC. Ostatnio z powodu kontuzji odpoczywała Erin Phillips, jednak wróciła już ona na parkiet. W środę natomiast kontuzję odniosła Nicole Powell i jej występ w Meczu Gwiazd stoi pod znakiem zapytania. Co na temat takiego wyjściowego zestawienia rywalek myśli Skobel? - Myślę, że zasłużenie. W tej chwili to są dwa najlepsze zespoły w naszej lidze. Są to najmocniejsze zawodniczki w tej chwili - zaznaczyła zawodniczka gorzowskiego zespołu.
Oprócz Agnieszki Skobel w sobotę zagra także Lyndra Weaver, druga z zawodniczek AZS-u Gorzów, którą do ekipy Gwiazd wybrali trenerzy Jose Hernandez oraz Javier Puente. Czy według reprezentantki Polki Weaver zasłużyła na występ w Meczu Gwiazd? - Jest tyle gwiazd w naszej lidze zagranicznych, więc wybór zawsze jest ciężki. W meczu z Rybnikiem Lyndra z dobrej strony się pokazała i może też ten mecz zaważył - oceniła. Czy Skobel łatwo broni się przeciwko Amerykance? - Lyndra jest ode mnie silniejsza, ale musimy walczyć. Lyndra jest innym typem zawodnika niż ja. Gra bardziej siłowo i dużo mnie to siło kosztuje - zakończyła Agnieszka Skobel.
autor: Dawid Lis | 2012-02-09, 20:53 | źródło: inf. własna
Oceń: Lubię Nie lubię Anuluj (0) skomentuj (0) | Drukuj
Gorzowskie Akademiczki będą miały także swoje przedstawicielki w sobotę w Gdyni podczas Meczu Gwiazd. Jedną z nich jest Agnieszka Skobel, która w ostatnich pojedynkach zasługuje na miano gwiazdy AZS-u. Skobel wystąpi także w turnieju rzutów za trzy.
Agnieszka Skobel w tym sezonie prezentuje się bardzo dobrze. Gra równo i rzadko zdarzają jej się wpadki. Zauważył to także Jacek Winnicki, selekcjoner reprezentacji Polski. - Oczywiście, że jestem dumna. Cieszę się, że u kolejnego trenera reprezentacji trafiam do zespołu - powiedziała na temat powołania Skobel. Zawodniczka AZS-u nie miała jeszcze okazji pracować z trenerem Winnickim. - Nie znam jeszcze trenera Winnickiego, to będzie moje pierwsze spotkanie z nim. Zobaczymy jakie będzie miał założenia. Może od początku będzie chciał budować już coś na przyszłość - dodała Akademiczka.
Skobel często oddaje rzuty zza linii 6,75 metra. Część z nich zazwyczaj znajduje drogę do kosza. To pewnie jeden z powodów dla których podopieczna Dariusza Maciejewskiego wraz z Elżbietą Mowlik będzie reprezentować Polskę podczas konkursu rzutów za trzy. - Dowiedziałam się o tym przez SMS-a. Nie wiedziałam o tym, nie czytałam w Internecie. Cieszę się. Nie wiem czy to trener wybierał i mi aż na tyle zaufał. Nie jestem aż taka pewna tych rzutów, ale skoro trener na mnie postawił to postaram się jak najlepiej wykonać swoje zadanie i nie zawieść - zapowiedziała koszykarka KSSSE AZS PWSZ.
Pierwsza piątka zespołu Gwiazd to zawodniczki Wisły oraz CCC. Ostatnio z powodu kontuzji odpoczywała Erin Phillips, jednak wróciła już ona na parkiet. W środę natomiast kontuzję odniosła Nicole Powell i jej występ w Meczu Gwiazd stoi pod znakiem zapytania. Co na temat takiego wyjściowego zestawienia rywalek myśli Skobel? - Myślę, że zasłużenie. W tej chwili to są dwa najlepsze zespoły w naszej lidze. Są to najmocniejsze zawodniczki w tej chwili - zaznaczyła zawodniczka gorzowskiego zespołu.
Oprócz Agnieszki Skobel w sobotę zagra także Lyndra Weaver, druga z zawodniczek AZS-u Gorzów, którą do ekipy Gwiazd wybrali trenerzy Jose Hernandez oraz Javier Puente. Czy według reprezentantki Polki Weaver zasłużyła na występ w Meczu Gwiazd? - Jest tyle gwiazd w naszej lidze zagranicznych, więc wybór zawsze jest ciężki. W meczu z Rybnikiem Lyndra z dobrej strony się pokazała i może też ten mecz zaważył - oceniła. Czy Skobel łatwo broni się przeciwko Amerykance? - Lyndra jest ode mnie silniejsza, ale musimy walczyć. Lyndra jest innym typem zawodnika niż ja. Gra bardziej siłowo i dużo mnie to siło kosztuje - zakończyła Agnieszka Skobel.
Historia meczów Gwiazd PLKK:
2003: Drużyna Gwiazd - Lotos Gdynia 81:80
2004: Drużyna Gwiazd - Lotos Gdynia 90:100
2005: Drużyna Gwiazd - Lotos Gdynia 61:62
2006: Drużyna Gwiazd - Wisła Can-Pack Kraków 85:85
2008: Drużyna Gwiazd - Wisła Can-Pack Kraków 79:83
2010: Drużyna Gwiazd - Reprezentacja Polski 95:75
2011: Drużyna Gwiazd – Reprezentacja Polski 90:87
jak będzie w tym roku? przekonamy sie już jutro.
Życzyłbym sobie zwycięstwa Polek.
2003: Drużyna Gwiazd - Lotos Gdynia 81:80
2004: Drużyna Gwiazd - Lotos Gdynia 90:100
2005: Drużyna Gwiazd - Lotos Gdynia 61:62
2006: Drużyna Gwiazd - Wisła Can-Pack Kraków 85:85
2008: Drużyna Gwiazd - Wisła Can-Pack Kraków 79:83
2010: Drużyna Gwiazd - Reprezentacja Polski 95:75
2011: Drużyna Gwiazd – Reprezentacja Polski 90:87
jak będzie w tym roku? przekonamy sie już jutro.
Życzyłbym sobie zwycięstwa Polek.
O ktorej jest transmisja internetowa Meczu Gwiazd? Bo na stronie TVP Sport pisze, że o 18 a w programie internetowym że o 16:45 
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...
http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)
http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)
Kuba pisze:16:45.
Jeśli ktoś ma link do transmisji internetowej to bylbym wdzieczny
Nie ma tej transmisji na stronie inetrenetowej TVP Sport. Figuruje tam godzina 18 a mecz już sie zaczal
edit: w relacji statystycznej Pałka zmieniła chyba imię na Aleksandrę....
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...
-
reaktywacja
- Junior
Jak na mecz gwiazd to trochę słabo, bo dziewczyny zagrały na poważnie. Ślimak jednak wyraźnie chciał zrobić przegląd powołanych kadrowiczek i to mu się udało. Jak na sparing mecz na wysokim poziomie, choć wyraźnie luźno przez gwiazdy potraktowany. Szkoda, że Hernandez trzymał na ławie Powell przez cały mecz. Za to Erin jeszcze mocno surowa po kontuzji, co i tak wystarczyło by pokazać kilka niezłych akcji. Oczywiście Biba jest tylko jedna.
W naszej kadrze - Bednarek udowodniła, że znalazła się w niej przez przypadek, blado wypadł debiut Ziętary, która chyba spaliła się psychicznie, za to nadspodziewanie dobrze zaprezentowała się Martyna Koc. Zdania o kadrze nie zmieniam - mamy dwie zawodniczki z europejskiego topu - Bibę i Ewelinę, potem długo, długo nic, potem nieźle rokującą Skobel, ale najwyższy czas potwierdzić to w meczach reprezentacji, potem kilka przeciętnych zawodniczek, które mogą być wartościowe w zgranym zespole. Wszystkiego raptem 7-8 dziewczyn.
A do powołanych dodałbym Kaczmarczyk, Walich, Gajdę zamiast Bednarek (i to tylko wobec dramatu na rozegraniu, chociaż wydaje się, że Pawlak i Idczak mogą być spokojne) i "zagraniczne" - Żurowską i Gulak lub Piekarską, bo dramatycznie potrzebujemy wysokich. Chomać mecz wybitnie nie wyszedł, ale to na pewno nie jest gracz na poziomie pierwszej rezerwowej wysokiej w reprezentacji.
No i żeby marzyć o jakichkolwiek sukcesach trzeba mieć rozgrywającą. Mam więc propozycję - naturalizujmy Sharnee Zoll! Wtedy ta ekipa może się liczyć w walce z europejską czołówką.
W naszej kadrze - Bednarek udowodniła, że znalazła się w niej przez przypadek, blado wypadł debiut Ziętary, która chyba spaliła się psychicznie, za to nadspodziewanie dobrze zaprezentowała się Martyna Koc. Zdania o kadrze nie zmieniam - mamy dwie zawodniczki z europejskiego topu - Bibę i Ewelinę, potem długo, długo nic, potem nieźle rokującą Skobel, ale najwyższy czas potwierdzić to w meczach reprezentacji, potem kilka przeciętnych zawodniczek, które mogą być wartościowe w zgranym zespole. Wszystkiego raptem 7-8 dziewczyn.
A do powołanych dodałbym Kaczmarczyk, Walich, Gajdę zamiast Bednarek (i to tylko wobec dramatu na rozegraniu, chociaż wydaje się, że Pawlak i Idczak mogą być spokojne) i "zagraniczne" - Żurowską i Gulak lub Piekarską, bo dramatycznie potrzebujemy wysokich. Chomać mecz wybitnie nie wyszedł, ale to na pewno nie jest gracz na poziomie pierwszej rezerwowej wysokiej w reprezentacji.
No i żeby marzyć o jakichkolwiek sukcesach trzeba mieć rozgrywającą. Mam więc propozycję - naturalizujmy Sharnee Zoll! Wtedy ta ekipa może się liczyć w walce z europejską czołówką.
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
reaktywacja pisze:Szkoda, że Hernandez trzymał na ławie Powell przez cały mecz.
Nicole ma kontuzję odcinka szyjnego kręgosłupa. Mimo to chciała wyjśc na chwilę na parkiet.
taka mała refleksja.....wobec przepisu o jednej Polce na parkiecie za gwiazdy uważamy różnego sortu zawodniczki zagraniczne, a rodzime koszykarki grzeją ławeczkę choć też mogłyby tymi gwiazdami zostać. Zaprzeczeniem jest tu Ziętara (jedyna nowa twarz w tym towarzystwie)-spisująca się w PLKK bardzo dobrze,ale dlaczego? bo ona w lidze GRA i klubowy coach nie boi się na nią stawiać. Trener Winnicki sam dobrze wie, że tak POLSKI nie zbudujemy (na hurra na pewno i z 13 miejsca nie przeskoczymy od razu do pierwszej szóstki) i teraz w maju będzie czas na kolejne przemyślenia. 
Wybór dziewczyn do kadry nie jest trudny, bo wystarczy tylko spojrzeć ile dana koszykarka spędza w swoim klubie minut na parkiecie.
PS. Jedno z nielicznych słusznych przemyśleń pana Łabędzia: REPREZENTACJA SIĘ NAM STARZEJE! No, ale kto postawi na taką Owczarzak czy Idziorek, które GRAJĄ w przedostatnim zespole ligi? Ile mamy nastolatek grających na takim poligonie, jakim jest Euroliga?
Wybór dziewczyn do kadry nie jest trudny, bo wystarczy tylko spojrzeć ile dana koszykarka spędza w swoim klubie minut na parkiecie.
PS. Jedno z nielicznych słusznych przemyśleń pana Łabędzia: REPREZENTACJA SIĘ NAM STARZEJE! No, ale kto postawi na taką Owczarzak czy Idziorek, które GRAJĄ w przedostatnim zespole ligi? Ile mamy nastolatek grających na takim poligonie, jakim jest Euroliga?
Proponuje byś sobie zainwestował w jakiś zespół, awansowała z nim do Euroligi, a potem wykupił muks i dął tam pograć młodym zawodniczkom. Potem możesz se pier.. bzdury jak powyżej.
Sprawa jest prosta - zawodniczka x najpierw musi coś umieć by moc być chociaż "ogrywaną". To że jest młoda to żaden argument, bo niestety dośc sie napatrzyłem na nasz narybek występujący choćby na zapleczu ekstraklasy. Tam już są niejednokrotnie problemy z koordynacją ruchową, o kozłowaniu już nie mówiąc.
PS. Przepis mówiący o tym ze na parkiecie ma być min 1 zawodniczka, przecież nie zabrania nigdzie by było ich więcej. Więc gdyby Polki prezentowały ta samą jakość co zawodniczki zagraniczne zarabiające tyle samo co one, to gwarantuje Ci żeby grały. Jak im się nie podoba rola rezerwowych w Wiśle czy Polkowicach to przecież nikt ich tam na siłe nie trzyma. Moga iść do klubów niżej notowanych i tam grac dużo więcej. Ale oczywiscie tego -w większości nie zrobią - bo to wiązałoby się z utratą sporej części zarobków. A gdy w grę wchodzą pieniążki to gdzieś nagle ta sportowa ambicja niknie.
Sprawa jest prosta - zawodniczka x najpierw musi coś umieć by moc być chociaż "ogrywaną". To że jest młoda to żaden argument, bo niestety dośc sie napatrzyłem na nasz narybek występujący choćby na zapleczu ekstraklasy. Tam już są niejednokrotnie problemy z koordynacją ruchową, o kozłowaniu już nie mówiąc.
PS. Przepis mówiący o tym ze na parkiecie ma być min 1 zawodniczka, przecież nie zabrania nigdzie by było ich więcej. Więc gdyby Polki prezentowały ta samą jakość co zawodniczki zagraniczne zarabiające tyle samo co one, to gwarantuje Ci żeby grały. Jak im się nie podoba rola rezerwowych w Wiśle czy Polkowicach to przecież nikt ich tam na siłe nie trzyma. Moga iść do klubów niżej notowanych i tam grac dużo więcej. Ale oczywiscie tego -w większości nie zrobią - bo to wiązałoby się z utratą sporej części zarobków. A gdy w grę wchodzą pieniążki to gdzieś nagle ta sportowa ambicja niknie.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
Greebo pisze:Proponuje byś sobie zainwestował w jakiś zespół, awansowała z nim do Euroligi, a potem wykupił muks i dął tam pograć młodym zawodniczkom. Potem możesz se pier.. bzdury jak powyżej.
najwidoczniej nie zrozumiałeś o co chodzi. Pisałem tylko i wyłącznie o rozwoju zawodniczki poprzez granie, a nie siedzenie na ławie. Nikt nikomu nie zabroni? Nie bądź śmieszny. Trenerów ligowych (czemu się nie dziwię) obliguje wynik. Przedstawić Ci listę pań z zagranicy, które nie wiadomo po co w PLKK się pojawiły? Zacznę od tej pani z Litwy w KK ROW
No tak "kozioł ofiarny" wywalony, wróciła Biba i wszystko ok.
PS. Pokaż mi drugą kobiecą ligę w Polsce, gdzie występuje taaka liczba "stranieri" W swoim PS. trafnie to wszystko określiłeś.
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”