9 kolejka FGE - temat zbiorczy

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

rzymi
Oldboy

9 kolejka FGE - temat zbiorczy

Postautor: rzymi » 30 października 2012, 17:57

Sobota, 3.11.2012
18:00 Energa Toruń - Wisła Kraków
18:00 Lider Pruszków - AZS PWSZ Gorzów
18:00 Widzew Łódź - PTK Pabianice
KK ROW Rybnik - AZS OPTeam Rzeszów
Niedziela, 4.11.2012
17:45 CCC Polkowice - Centrum Wzgórze Gdynia

pauzuje: Artego Bydgoszcz
ObrazekObrazek

bodek38
Młodzik

Re: 9 kolejka FGE - temat zbiorczy

Postautor: bodek38 » 30 października 2012, 18:10

wg PLKK mecz z Rzeszowem jest dopiero 9.11 a za dwa dni z Pabianicami ROW ma grać tylko czy zagra?????

cysiu1978
Nowy na forum

Postautor: cysiu1978 » 31 października 2012, 15:29

rzymi pisze:Sobota, 3.11.2012
18:00 Energa Toruń - Wisła Kraków
18:00 Lider Pruszków - AZS PWSZ Gorzów
18:00 Widzew Łódź - PTK Pabianice
KK ROW Rybnik - AZS OPTeam Rzeszów
Niedziela, 4.11.2012
17:45 CCC Polkowice - Centrum Wzgórze Gdynia

pauzuje: Artego Bydgoszcz

PRUSZKÓW wygra Z GORZOWEM dotyczy to sie rowniez druzyn WISŁY czy CCC szkoda ze ARTEGO ma pauze.

szunaj67
Nowy na forum

Postautor: szunaj67 » 31 października 2012, 20:11

Wisła i CCC też wygrają z Gorzowem czy o co chodzi???
Dlaczego szkoda że pauzuje Artego???

PO CO TAKIE POSTY???

shineonball
Żak

Postautor: shineonball » 31 października 2012, 20:24

CCC już wygrało, 56-91 w ostatniej kolejce, na wyjeździe w Gorzowie.

cysiu1978
Nowy na forum

Postautor: cysiu1978 » 31 października 2012, 21:29

szunaj67 pisze:Wisła i CCC też wygrają z Gorzowem czy o co chodzi???
Dlaczego szkoda że pauzuje Artego???

PO CO TAKIE POSTY???

to moje typy na najblizsza kolejke a co do ARTEGO bardzo lubie ogladac zwycieskie mecze tej druzyny

Septymiusz
Młodzik

Postautor: Septymiusz » 03 listopada 2012, 11:40

Bardzo się cieszę, że właśnie dziś w Toruniu zadebiutuje Tina Charles, bo rzadko ma się okazję oglądać gwiazdy światowego formatu na żywo. Poza tym zwycięstwo będzie wtedy lepiej smakowało, a tak serio to wobec obecności Charles, Horti, Stampalij czy nawet Czarneckiej przewaga Wisły pod koszem względem Katarzynek aż przeraża. Już kiedyś w Toruniu był podobny mecz gdzie Gorzów miał ogromną przewagę na desce zebrał chyba ok. 50 piłek a torunianki i tak wygrały.
Pierwszy raz w tym sezonie Energa nie będzie faworytem spotkania, ale wydaje mi się, że dziewczyny dobrze to odbiorą zagrają to na co pozwoli Wisła i nie będzie trzeba się smucić faktem, że porażka może być bardzo dotkliwa.

zibiz
Żak

Postautor: zibiz » 03 listopada 2012, 19:49

Mecz Wisły z Toruniem wydawał się w pewnym momencie, że będzie nudny. Dzięki Wiślaczkom, które wzorowały się na piłkarzach Katarzynki prawie odrobiły straty. Po bardzo dobrym środowym meczu Dory, dzisiaj słabiutko. Natomiast Petra miała chyba rozmowę mobilizującą i zagrała bardzo dobre zawody (najlepiej punktującą i double-double). Kolejny dobry mecz Pauliny. Gwiazda zza Wielkiej Wody biorąc wszelkie okoliczności dobrze zagrała. Miała trochę za dużo niepotrzebnych rzutów z dystansu i przez to bardzo słabe statystyki. Dobrze jednak, że już jest z nami.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 03 listopada 2012, 19:56

Meczu nie oglądałem, wiec oceniać gry nie mam jak :) napisze tylko ze ciesze się ze nasze dowiozły wygrana do końca. Przed meczem przyjąłbym w ciemno i jednopunktowy sukces :)

Teraz szybko do Krakowa, potem trochę odpocząć, i jazda do Brna po pierwsza wygrana w Eurolidze.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

ArekP-ce
Amator

Postautor: ArekP-ce » 03 listopada 2012, 20:56

Widzew Łódź - Włókniarz Pabianice 82:57
To co nas wyróżnia...
...TO PASJA !!!

hermes46
Kadet

Postautor: hermes46 » 03 listopada 2012, 22:32

mecz z Wisłą miał dac odpowiedz co Energa soba reprezentuje? Po 20 minutach stało sie jasne ze 26 punkty to juz przepasc niestety. Tu szczególnie trzeba "podziekowac" trenerowi Edo za 2 kwarte i gre bez klasycznej 5. Zreszta poza Koc w Toruniu takiej nie ma bo Milicia to drewno maksymalne. W drugiej polowie wyluzowane Wislaczki na zbyt duzo pozwolily Toruniankom stad nerwowa końcówka.

Na koniec czas pozegnac sie z paroma nierobami w Toruniu. Ja rozumie że dziewczyny lecza kontuzje (blokujac miejsce innym), bo szczególnie w tym sporcie o urazy stosunkowo łatwo. ale ten szpital uwazam za przesade. Albo p. Krawiec gra albo zegnamy ja. Tak samo z pania Spers
kwassek pisze:...Chyba że naprawde jesteście tak krótkowzroczni jeżdżac na te wyjazdy gdzie biją Wam brawo (jak dla mnie to troche wiocha cieszyć się że biją mi brawo bo gdzieś przyjechałem... no ale chuj nie moja sprawa jakie kto w życiu ma kibicowskie priorytety)

Koszykarz (Toruń)
Kadet

Postautor: Koszykarz (Toruń) » 04 listopada 2012, 08:36

co do Spears - mialybyc 3 tygodnie pauzy , za chwile bedzie 1,5 miesiaca.........
Proponuje telefon Bridgette Mitchell za Spears

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 04 listopada 2012, 09:40

hermes46 pisze: Albo p. Krawiec gra albo zegnamy ja. Tak samo z pania Spers

Zgadzam się, ale w przypadku Moniki to i tak jest bez znaczenia. Tak. Bi Mitchell nie znalazła jeszcze klubu, a jak usłyszałem, że Spears ma wrócić w lutym to padłem ze śmiechu. Centrami w Enerdze są pani Michael i Koc, które są silnymi skrzydłowymi. I wszystko w temacie. Cveta równa do Hajdany i tyle. 8)

PS.Katarzynki odrabiały straty, bo pani Krysia zaczarowała ich kosz. Nie mogła tego zrobić w pierwszej połowie? :lol:
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Septymiusz
Młodzik

Postautor: Septymiusz » 04 listopada 2012, 10:51

Co do meczu w Toruniu to widać, że Wisła na pierwsze 20 minut wyszła bardzo zdeterminowana i skoncentrowana. Spowodowane to było zapewne chęcią "odkucia się" za środową wpadkę w Eurolidze. Właściwie po pierwszych 20 minutach wydawało się, że jest po meczu, ale Katarzynki w drugiej połowie pokazały pazur i nawet nie trafiając ani razu w meczu za 3 punkty podjęły walkę i wyszły z tego meczu z twarzą.
Zdecydowanie rolę liderki w ekipie z Torunia przejęła Nicole Michael i szkoda, że nie ma jako partnerki w pierwszej piątce typowego centra, gdyż Nicole to typowa 4, która lubi grać przodem do kosza jeden na jeden, rzucić z pół dystansu czy za 3. Dobry mecz w końcu zagrała Martyna Koc i Paulina Misiek, która grała wczoraj bardzo sprytnie, nieszablonowo, ale dość skutecznie.
Niestety kiedy w meczu nie wpada ani jedna trójka nie ma szans, żeby nawiązać walkę i mieć jakąkolwiek szanse na sukces, kiedy rywalki trafiają zza łuku ze skutecznością 50%.
Tina Charles jak na koszykarkę która dopiero co wysiadła z samolotu zaprezentowała się poprawnie. Chociaż jak już ktoś wspomniał wcześniej nie potrzebnie zbyt często odpalała nieprzygotowane rzuty z pół dystansu, a do tego miała też dwa proste pudła spod kosza.

Awatar użytkownika
Shavo
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Shavo » 04 listopada 2012, 12:34

Pauza w grze Spears potrwa jeszcze jakiś czas, nawet trzy miesiące. Koszykarkę czeka operacja.
Koszykówka jest jak religia-wiele osób ją praktykuje,ale nikt do końca jej nie rozumie...

http://www.wnba-basketball.com/ - jedyny polski serwis poświęcony WNBA (informacje o Ewelinie Kobryn, historia oraz kluby WNBA, ciekawostki i wiele innych)

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”