10 kolejka TBLK (6-7.12.2014)

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

rzymi
Oldboy

10 kolejka TBLK (6-7.12.2014)

Postautor: rzymi » 03 grudnia 2014, 09:58

Sobota, 6.12.2014
17:00 AZS Lublin - AZS Gorzów
17:00 Wisła Kraków - Artego Bydgoszcz
18:00 Ślęza Wrocław - Energa Toruń
18:00 MKK Siedlce - Basket Gdynia
Niedziela, 7.12.2014
17:00 Basket Konin - ROW Rybnik
17:45 Widzew Łódź - CCC Polkowice

+ mecz awansem z 13 kolejki (3.01.2015):
Środa, 10.12.2014
18:00 ROW Rybnik - CCC Polkowice
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Re: 10 kolejka TBLK (6-7.12.2014)

Postautor: Greebo » 03 grudnia 2014, 12:35

W Rybniku nie zagra Radwan - kontuzjowana do konca roku

http://www.basketrow.pl/aktualnosci/pokaz/62
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

bodek38
Młodzik

Postautor: bodek38 » 06 grudnia 2014, 18:55

W Gorzowie zabrać punkty Zoll i Brewer i drużyna nie istnieje a dzisiejszy mecz jest już chyba szczytem tego jak drużyna zależna jest od tych dwóch pań, Polki na zero

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 06 grudnia 2014, 19:37

A ja bym napisal ze 2,5 zawodniczki wystarczyly zeby ograc Lublin. (Jak to mowia punkt widzenia zalezy od kata patrzenia).
Przebiegu meczu nie chce mi sie komentowac bo za ciekawie gra mojego zespolu nie wygladala...
Jednak cytujac klasyka "Zwyciezcow sie nie sadzi".

PS (coraz blizej do tego "9" miejsca :mrgreen: to taka mala ironia do wszechwiedzacych Piernikow ;))
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 06 grudnia 2014, 20:50

bodek38 pisze:W Gorzowie zabrać punkty Zoll i Brewer i drużyna nie istnieje a dzisiejszy mecz jest już chyba szczytem tego jak drużyna zależna jest od tych dwóch pań, Polki na zero

Gdyby Gorzow przegral mialoby to znaczenie. W obecnej sytuacji nie ma zadnego. Mamy tak ulozony zespol, ze jak mlode cos doloza to jest to wartosc dodana, jak nie to wynik spoczywa na barkach zagranicznego trio.
Lublin zagral slabo i dzieki temu wygralismy. Takie mecze tez trzeba umiec przepchac. Za tydzien trzeba wygrac z Siedlcami i wynik pierwszej rundy, jak na posiadany sklad, bedzie zadziwiwjaco dobry:)

Kosz-ykarz
Junior

Postautor: Kosz-ykarz » 06 grudnia 2014, 22:29

Gratulacje i to SZCZERE dla AZS Gorzów. Nie ukrywam. Zaskakujecie mnie pozytywnie !
Rzadko jednak dochodzi do tego , że w zespole , w dodatku zwycięskim , punktowały raptem 3 zawodniczki. To na pewno ewenement.

Druga sprawa..co sie dzieje w Siedlcach ? Misiek - Ok kontuzja. ale co z Mukosiej , Amy Jaschke i Demirović ? Czyżby 7 porażek z rzędu także miało oznaczać rewolucję ?

W spotkaniu Wisły z Artego - podobnie jak w Toruniu - KIT zamiast HITU . a panie Lavender , Quigley o KLASE przewyższają toruńskie i bydgoskie stranieri.

Powoli nam się krystalizuje czołowa ,,8 '' . O ile drużyny 1-5 to starzy wyjadacze ;) . To od miejsc 6-10 jeszcze nie wszystko rostrzygnięte. Sleza , Lublin na tą chwile krok z przodu. Lecz Siedlce mają tylko 1 pkt straty. A jest jeszcze Widzew Lódź ktory też bedzie miał ciekawą serię u siebie meczy. I kto wie.

Ostatnie slowo o Koninie. Pozyskali sponsora. Meczy jeszcze dość sporo. Ciekawe czy zaczną gonić ,,osemkę'' , bo meczy zostało 13 a tracą 4 oczka do 8 miejsca..

Będzie ciekawie

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 07 grudnia 2014, 05:10

tak patrze na statystyki i wnioskuje, ze McBride to chyba jednak nie jest Messim koszykowki... wystarczy silniejszy rywal i szalu nie ma...nie wiem jak to wygladalo na zywo, bo meczu nie widzialam, a na zapis internetowy znow pewnie ma nie co liczyc...
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 07 grudnia 2014, 07:33

No do miana Messiego koszykówki ciut jej brakuje. Ale gdyby jej umiejętności były porównywalne z jej ego to kto wie.. Nie ma drugiej zawodniczki w naszej lidze u której zachodziłaby taka dysproporcja pomiędzy tym co potrafi a tym co jej się wydaje ze potrafi. I o ile było by to jeszcze jakoś do wytrzymania w wypadku młodej zawodniczki, o tyle w przypadki 32 letniej pani która w tej zabawie NIC nie osiągnęła jest żenujące. A faktem jest że Artego jest całkowicie od niej uzależnione, co wręcz idealnie obrazują statystyki. W 7 wygranych spotkaniach robiła zawsze eval pomiędzy 18-22 a w 3 przegranych kolejno 7, 8 i 10.

Statystki zresztą bardzo bolesne obrazują i całą grę Artego w tym sezonie. Zespoły z dołu tabeli są przez nich gromione i wówczas Bydgoszczanki rzucają z reguły blisko 100 pkt ale już z silniejszymi rywalami sytuacja się odwraca. To jest dokładnie to co mi przeszkadzało w naszej grze rok temu tylko jeszcze podniesione do którejś tam potęgi.

Ale McBride to tylko jeden problem Artego. Drugim wydaje się być Herkt, ktory ostatnio gada jakby był oderwany od rzeczywistości. Po meczu twierdził ze problemem Bydgoszczy jest to ze w 3 kwarcie nie trafiali z czystych pozycji. Fakt, było parę takich sytuacji i ogólnie rzecz biorąc w tym okresie gra Artego była żenująca (najskuteczniejszy do tego meczu zespól lidze zdobył tylko 2 pkt i to z osobistych) ale ogólniej patrząc większy kłopot maja z obrona. W tych 3 przegranych meczach ani w jednej kwarcie nie udało im się zatrzymać rywala na mniej niz 17 pkt a sami zawsze wcześniej czy później mieli okres przestoju.I w sumie trudno sie dziwić przy ich stylu gry. Jak wpada to jest fajnie, ale jak przestaje to to nie ma alternatywy. Jak nie poprawia gry w defensywie to mogą być mocno rozczarowani po sezonie.

I jeszcze jedna rzecz w związku z Herktem.. tydzień temu po meczu z Widzewem wziął na konfe Morris i tak się wypowiadał na jej temat:

- Po jej pierwszym meczu pojawiło się pytanie, czy sprowadzenie jej nie było błędem, dziś mieliśmy odpowiedź

Z tej wypowiedzi przebija ewidentnie duma.. ciekawe co powiedziałby o niej po wczorajszym występie? 3 pkt - wszystkie z osobistych w ostatniej kwarcie gdy było już po meczu 0/3 z gry, 2 straty, eval -3.. a kryta przez nią Quigley 26 pkt na 70% skuteczności. Oczywiście skreślanie jej po tym jednym meczu byłoby bezsensowne, tym bardziej ze jednak jest z drużyna dość krotko, ale równie absurdalne było chwalenie jej w ten sposób jak to zaprezentował Herkt po 1 udanym meczu i to z zespołem z dołu tabeli.

Tyle o Bydgoszczy. My zagraliśmy na swoim dobrym ostatnimi czasy poziomie, zwłaszcza w ataku. W obronie do przerwy było trochę gorzej, ale juz przyspieszenie w niej tempa w 3 kwarcie dało nadspodziewanie szybko efekt. Zobaczymy na co przelozy sie ta dyspozycja w meczu z Montpellier.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
Pawlak
Amator

Postautor: Pawlak » 07 grudnia 2014, 12:21

ann pisze: nie wiem jak to wygladalo na zywo, bo meczu nie widzialam, a na zapis internetowy znow pewnie ma nie co liczyc...

http://wislacanpack.pl/video-wisla-can- ... bydgoszcz/

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 07 grudnia 2014, 13:55

Greebo pisze:Ale McBride to tylko jeden problem Artego. Drugim wydaje się być Herkt, ktory ostatnio gada jakby był oderwany od rzeczywistości. Po meczu twierdził ze problemem Bydgoszczy jest to ze w 3 kwarcie nie trafiali z czystych pozycji. Fakt, było parę takich sytuacji i ogólnie rzecz biorąc w tym okresie gra Artego była żenująca (najskuteczniejszy do tego meczu zespól lidze zdobył tylko 2 pkt i to z osobistych) ale ogólniej patrząc większy kłopot maja z obrona. W tych 3 przegranych meczach ani w jednej kwarcie nie udało im się zatrzymać rywala na mniej niz 17 pkt a sami zawsze wcześniej czy później mieli okres przestoju.I w sumie trudno sie dziwić przy ich stylu gry. Jak wpada to jest fajnie, ale jak przestaje to to nie ma alternatywy. Jak nie poprawia gry w defensywie to mogą być mocno rozczarowani po sezonie.

I jeszcze jedna rzecz w związku z Herktem.. tydzień temu po meczu z Widzewem wziął na konfe Morris i tak się wypowiadał na jej temat:

- Po jej pierwszym meczu pojawiło się pytanie, czy sprowadzenie jej nie było błędem, dziś mieliśmy odpowiedź

Z tej wypowiedzi przebija ewidentnie duma.. ciekawe co powiedziałby o niej po wczorajszym występie? 3 pkt - wszystkie z osobistych w ostatniej kwarcie gdy było już po meczu 0/3 z gry, 2 straty, eval -3.. a kryta przez nią Quigley 26 pkt na 70% skuteczności. Oczywiście skreślanie jej po tym jednym meczu byłoby bezsensowne, tym bardziej ze jednak jest z drużyna dość krotko, ale równie absurdalne było chwalenie jej w ten sposób jak to zaprezentował Herkt po 1 udanym meczu i to z zespołem z dołu tabeli.

Tyle o Bydgoszczy. My zagraliśmy na swoim dobrym ostatnimi czasy poziomie, zwłaszcza w ataku. W obronie do przerwy było trochę gorzej, ale juz przyspieszenie w niej tempa w 3 kwarcie dało nadspodziewanie szybko efekt. Zobaczymy na co przelozy sie ta dyspozycja w meczu z Montpellier.

ale jak pisałem o Herkcie to mówiono o mnie, że mam kompleks Bydgoszczy 8) Tak Herkta na pewno...McBride do repry bym absolutnie nie brał, bo zrobi "rozpierdziuchę" przynajmniej na parkiecie. W Lublinie grały tylko 3 koszykarki AZS PWSZ?
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Awatar użytkownika
bart_81
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: bart_81 » 07 grudnia 2014, 19:09

matrix pisze:
Greebo pisze:Ale McBride to tylko jeden problem Artego. Drugim wydaje się być Herkt, ktory ostatnio gada jakby był oderwany od rzeczywistości. Po meczu twierdził ze problemem Bydgoszczy jest to ze w 3 kwarcie nie trafiali z czystych pozycji. Fakt, było parę takich sytuacji i ogólnie rzecz biorąc w tym okresie gra Artego była żenująca (najskuteczniejszy do tego meczu zespól lidze zdobył tylko 2 pkt i to z osobistych) ale ogólniej patrząc większy kłopot maja z obrona. W tych 3 przegranych meczach ani w jednej kwarcie nie udało im się zatrzymać rywala na mniej niz 17 pkt a sami zawsze wcześniej czy później mieli okres przestoju.I w sumie trudno sie dziwić przy ich stylu gry. Jak wpada to jest fajnie, ale jak przestaje to to nie ma alternatywy. Jak nie poprawia gry w defensywie to mogą być mocno rozczarowani po sezonie.

ale jak pisałem o Herkcie to mówiono o mnie, że mam kompleks Bydgoszczy 8) Tak Herkta na pewno...McBride do repry bym absolutnie nie brał, bo zrobi "rozpierdziuchę" przynajmniej na parkiecie. W Lublinie grały tylko 3 koszykarki AZS PWSZ?

No widzisz matrix. Takie Siedlce, ktore przed sezonem wielu stawialo przed Gorzowem, nie poradzily sobie tydzien temu w Lublinie w pelnym skladzie a nam wystarczyly 3 zawodniczki...

Barti
Żak

Postautor: Barti » 07 grudnia 2014, 19:47

A jaki hardcore w Łodzi :shock:

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 07 grudnia 2014, 20:05

No i widzicie......gloryfikowane za pewną wygraną z Energą CCC wtopiło kolejny mecz. Nie słyszę, jakoś piejącego z zachwytu nad czapami Pałeczki nadwornego bajkopisarza z Dolnego Śląska...
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 07 grudnia 2014, 20:12

No i druga z rzędu "miła" niespodzianka ze strony Polkowic. Mila dla nas, Torunia, Bydgoszczy, Gorzowa.. jak nie zawalimy za tydzień to ligę będziemy mieć ustawioną na półmetku.

A jeszcze co do meczu naszego z Bydgoszczą wczoraj to cytat ze Svitka

pierwsza połowa była bardzo zacięta. Gra toczyła się "punkt za punkt". Nie jest to jednak typ koszykówki jaką chcemy grać, to jest styl drużyny z Bydgoszczy. Naszym pomysłem było to, aby w obronie grać jeszcze bardziej twardo, zbierać o wiele więcej piłek i wykorzystywać sytuacje do zdobywania punktów oraz nie pozwalać gościom na trafianie spod kosza.

Jak milo mi to czytać :)

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 07 grudnia 2014, 20:25

W pisaniu bredni i bajek niedościgniony jestes jednak Ty.

Gratulacje dla Widzewa - dla nas cudem było doprowadzenie do dogrywki, a przegrywamy na własne życzenie. Sezon miał byc i jest ciężki. Idziemy dalej, w srode 6(sł. Szósty) wyjazd pod rzad, a za tydzień Wisła. Ale nikt nie twierdził że będzie lekko...

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”