TBLK- 6 kolejka (24-25.10.2015)
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
TBLK- 6 kolejka (24-25.10.2015)
Sobota, 24.10.2015
16:00 MUKS Poznań - MKS Polkowice
17:00 AZS UMCS Lublin - Ślęza Wrocław
17:00 Artego Bydgoszcz - Widzew Łódź
18:00 Energa Toruń - Basket Gdynia
18:00 AZS PWSZ Gorzów Wlkp. - JAS-FBG Zagłębie Sosnowiec
Niedziela, 25.10.2015
17:00 Wisła Kraków - MKK Siedlce
16:00 MUKS Poznań - MKS Polkowice
17:00 AZS UMCS Lublin - Ślęza Wrocław
17:00 Artego Bydgoszcz - Widzew Łódź
18:00 Energa Toruń - Basket Gdynia
18:00 AZS PWSZ Gorzów Wlkp. - JAS-FBG Zagłębie Sosnowiec
Niedziela, 25.10.2015
17:00 Wisła Kraków - MKK Siedlce
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
Re: TBLK- 6 kolejka (24-25.10.2015)
Brawa dla Gdyni. Liga będzie ciekawsza :)
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
a Gorzów( bez dwóch zawodniczek z S 5:Goodrich i Cain !) wygrał z Sosnowcem. Szacun:)
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
więcej bo bodajże 43 miała chyba Laurie Kohen z Rybnika
a nie przypadkiem Rebecca Harris?
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
No trzeba przyznać że ten sezon o niebo lepszy od poprzedniego co pokazują w zasadzie wszystkie dotychczasowe kolejki.
Gorzów wygrał mecz jedną Kanadyjką i ambicją swojej młodzieży. Miło patrzeć jak te dziewczyny walczą w obronie i wymuszają tyle strat czołowych graczy przeciwnika:) Magda Szajtauer jak do tej pory pokazuje że warto było podziękować Piekarskiej i dawać szanse jej i siostrom Jaworskim, które też raz jedna raz druga pozytywnie sie prezentują. Uff można powiedzieć, bo porażka w tym meczu już bardzo mocno skomplikowałaby naszą sytuację, a tak jesteśmy ciągle w grze o ósemkę. Brawo AZS! tak walczącą drużynę chcemy oglądać.
Gorzów wygrał mecz jedną Kanadyjką i ambicją swojej młodzieży. Miło patrzeć jak te dziewczyny walczą w obronie i wymuszają tyle strat czołowych graczy przeciwnika:) Magda Szajtauer jak do tej pory pokazuje że warto było podziękować Piekarskiej i dawać szanse jej i siostrom Jaworskim, które też raz jedna raz druga pozytywnie sie prezentują. Uff można powiedzieć, bo porażka w tym meczu już bardzo mocno skomplikowałaby naszą sytuację, a tak jesteśmy ciągle w grze o ósemkę. Brawo AZS! tak walczącą drużynę chcemy oglądać.
krysti pisze: Ktoś wie co z Angel Goodrich? Czyżby jakaś kolejna kontuzja czy choroba?
Goodrich coś z kolanem, Cain zadrutowany palec. Jak się okaże, że Goodrich będzie miała jakąś dłuższą przerwę to ja czarno to widzę... Tym bardziej że za tydzień czeka nas męczarnia w Polkowicach.
O dzisiejszym meczu trudno napisać, że przyjemnie się go oglądało. Zwycięstwo wyszarpnięte. Duży optymizm wzbudzają we mnie młode, ale bez wsparcia zagranicznych zawodniczek meczu nie wygrają. Umiejętności są, chęci są, ale niestety podczas obecności zagranicznych na niewiele to się zdaje, bo Darek nie daje im tyle czasu na ile zasługują.
Zawsze unikam komentowania sędziowania ale dzisiaj nie jestem w stanie się powstrzymać. Faule z kosmosu, błędy których nie było... Nigdy nie widziałam żeby zawodniczka na której rzekomo był faul była tym faktem zdziwiona. Dzisiaj nie było sędziowania-była komedia.
Zawsze unikam komentowania sędziowania ale dzisiaj nie jestem w stanie się powstrzymać. Faule z kosmosu, błędy których nie było... Nigdy nie widziałam żeby zawodniczka na której rzekomo był faul była tym faktem zdziwiona. Dzisiaj nie było sędziowania-była komedia.
Pani sędzina, panowie sędziowie, czy po trochu?:)
Pytam, bo Paulina w poprzedniej kolejce sędziowała we Wrocku i wymiatała;)
ann pisze:Zawsze unikam komentowania sędziowania ale dzisiaj nie jestem w stanie się powstrzymać. Faule z kosmosu, błędy których nie było... Nigdy nie widziałam żeby zawodniczka na której rzekomo był faul była tym faktem zdziwiona. Dzisiaj nie było sędziowania-była komedia.
Pani sędzina, panowie sędziowie, czy po trochu?:)
Pytam, bo Paulina w poprzedniej kolejce sędziowała we Wrocku i wymiatała;)
Każdy po trochu:) A faul techniczny za "idź sobie" Pieczyraka do sędziego to mistrzostwo świata:P
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
Ruda_ pisze:krysti pisze: Ktoś wie co z Angel Goodrich? Czyżby jakaś kolejna kontuzja czy choroba?
Goodrich coś z kolanem, Cain zadrutowany palec. Jak się okaże, że Goodrich będzie miała jakąś dłuższą przerwę to ja czarno to widzę... Tym bardziej że za tydzień czeka nas męczarnia w Polkowicach.
O dzisiejszym meczu trudno napisać, że przyjemnie się go oglądało. Zwycięstwo wyszarpnięte. Duży optymizm wzbudzają we mnie młode, ale bez wsparcia zagranicznych zawodniczek meczu nie wygrają. Umiejętności są, chęci są, ale niestety podczas obecności zagranicznych na niewiele to się zdaje, bo Darek nie daje im tyle czasu na ile zasługują.
Akurat w Polkowicach to czy z Goodrich czy bez niej to szans wielkich i tak nie ma. Byleby jak piszesz nie była to poważniejsza kontuzja bo wtedy du...zbita.
Maciejewski o Cain:
Jeżeli chodzi o Kelley, to wszystko jest jasne: kilka tygodni przerwy. Zobaczymy, ile dokładnie. Wariant pesymistyczny jest taki, że potrwa to do nowego roku.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
Nasza środkowa jest już po operacji palca, zostaje w Polsce, ma wrócić do gry za parę tygodni. Okazało się, że kolano przeciążyła także Angel Goodrich i gorzowski fizjoterapetura Radek Kownacki zgłosił sztabowi szkoleniowemu, że rozgrywającą z USA choć na jeden mecz trzeba oszczędzić...
-
reaktywacja
- Junior
Czekam na komentarze meczu Energi z Basketem ze strony toruńskich forumowiczów. Szczególnie tych, którzy kilka tygodni temu twierdzili, że Basket będzie walczył o utrzymanie w lidze i których z tego miejsca serdecznie pozdrawiam. 
14 koron:
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
1996, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2010, 2020, 2021, 2025...
- To jest mój zespół, moje koleżanki, moje miasto, moi kibice. Moje miejsce jest na boisku i zagrałabym nawet bez oka - Tamika Catchings.
reaktywacja pisze:Czekam na komentarze meczu Energi z Basketem ze strony toruńskich forumowiczów. Szczególnie tych, którzy kilka tygodni temu twierdzili, że Basket będzie walczył o utrzymanie w lidze i których z tego miejsca serdecznie pozdrawiam.
Fajnie, że Gdynia wygrywa i się nieco odradza po tej ohydnej padaczce, którą prezentowała przez ostatnie sezony, gdzie nawet w zeszłym sezonie mając duże szanse na utrzymanie, zaczęła wszystko w durny i bezsensowny sposob przegrywać, mimo iż z rywalami którymi przegrywała w koncowce, wczesniej radziła sobie bez problemu.
Biba to oczywiście miodzio i jedyne Polka, która wiec to to jest kosz, wie jak zdobywać punkty i ma na niego ciąg. Cała reszta naszych rodaczek (no może z wjątkiem Kobryn) to niestety jak mają budować akcje w ofensywie to je paraliż nie wiadomo jaki ogarnia....
Natomiast widzę jeden problem: emerytki w Gdyni zakończą sezon albo przejdą do innych zespołow, co zatem z tego zespołu zostanie? Co Gdynia daja sobie na przyszłe sezony? Widzę tylko dwie zawodniczki: Podgórną i Jakubik, ale jeśli one będą grać po 5-15 minut w meczu, niekiedy ocierajac się o 20, to jaki tego wszystkiego jest sens? Po tej ilości minut nie będę "ograne" na przyszły sezon. Aby stosować stopniowe odmładzanie skłądu i czynić z młodych zawodniczek postacie pierwszoplanowe należy w poprzedzającym sezonie dać im pograc po 30 minut w meczu. Wtedy jesli z Gdyni odejdą emerytki to Basket będzie miał już dwie ograne zawodniczki do pierwszej piatki i w oparciu o nie będzie mógł konstruować skład.
A tak? To odejdą emerytki i Biba i co? Cały skład do wymiany a Jakubik i Podgórna nie będą stanowić alternatywy bo będą za mało ograne i bać się będą pierwszoplanowej roli w zespole.
Także bez ładu i bez składu to wszystko. Warto by chyba podziękować Troinie, Suknarowskiej, Kotnis, Grabowskiej, obydwu Amerykankom. Zamiast nich wpuścić juniorki, niech podpatrują Bibę i Skerovic. Zamiast dwoch Amerykanek kupić jedną lepszą, albo już nie kupować wcale i zbierać kasę na przyszły sezon.
Przynajmniej młode sie ograją i bedzie z tego jakiś pozytek.
Tak czy tak gratulacje zwyciestwa, bilans 4-2 jest dobry i pewnie do play-off Gdynia wejdzie. Na pewno jest szansa aby powalczyć o 5-6 miejsce.
Trzeba jednak budować skład z głową, bo nie licząc dwóch wyjatków tegoroczny jest wyjątkwo bzdurny i przyznam że naprawdę trzeba się wysilić aby tak "bez głowy" go zbudować. Trzeba MYŚLEĆ, patrzeć jakoś szerzej na przyszły sezon, a nie tylko na bieżący. I nie ma tłumaczyć się tym, że sponsor czegoś tam wymaga bo oprócz Bogusia innego chyba nie ma....
Nie ma więc noża na gardle także meandry budowania tegorocznego zespołu to chyba sam prezes tylko zna..... Ciężko przyznać, że wie co robi.
Ktoś wie, czemu nie grała Majewska?
W Krakowie taki mecz na poprawę humorów po 3 porażka z rzędu i przed środowym laniem, niestety nie pozwalający wyciągać jakichkolwiek wniosków na temat naszych zawodniczek. Ot, pobiegały , po rzucały, wygrały.
Siedlce zaprezentowały sie zdecydowanie najgorzej ze wszystkich drużyn ligowych które w tym sezonie gościły na R22, a przecież nie przyjeżdżała do nas poki co ligowa czołówka. I nawet nie mam na mysli indywidualnych umiejętności zawodniczek - bo np taka Malone pokazała w pojedynczych akcjach ze dobrze wykorzystywana mogłaby byc sporym problemem dla rywalek, ile o organizacje gry, zwłaszcza obronie. Tak chaotycznej bieganiny juz dawno nie widziałem. Jesli tak będzie wyglądać i gra obronna naszej kadry pod wodzą Mołłowa to biorąc pod uwagę ograniczone możliwość w ataku czekają nas lata nie smutne jak ostatnio a tragiczne.
Siedlce zaprezentowały sie zdecydowanie najgorzej ze wszystkich drużyn ligowych które w tym sezonie gościły na R22, a przecież nie przyjeżdżała do nas poki co ligowa czołówka. I nawet nie mam na mysli indywidualnych umiejętności zawodniczek - bo np taka Malone pokazała w pojedynczych akcjach ze dobrze wykorzystywana mogłaby byc sporym problemem dla rywalek, ile o organizacje gry, zwłaszcza obronie. Tak chaotycznej bieganiny juz dawno nie widziałem. Jesli tak będzie wyglądać i gra obronna naszej kadry pod wodzą Mołłowa to biorąc pod uwagę ograniczone możliwość w ataku czekają nas lata nie smutne jak ostatnio a tragiczne.
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”