BLK - 6 kolejka (29-30.10.2016)
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
BLK - 6 kolejka (29-30.10.2016)
Sobota, 29.10.2016
17:00 MKK Siedlce - JAS-FBG Zagłębie Sosnowiec
17:00 Artego Bydgoszcz - Widzew Łódź
17:00 Wisła Kraków - CCC Polkowice
17:00 1KS Ślęza Wrocław - Basket 90 Gdynia
18:00 AZS AJP Gorzów Wlkp. - Energa Toruń
Niedziela, 30.10.2016
18:00 AZS UMCS Lublin - TS Ostrovia Ostrów Wielkopolski
17:00 MKK Siedlce - JAS-FBG Zagłębie Sosnowiec
17:00 Artego Bydgoszcz - Widzew Łódź
17:00 Wisła Kraków - CCC Polkowice
17:00 1KS Ślęza Wrocław - Basket 90 Gdynia
18:00 AZS AJP Gorzów Wlkp. - Energa Toruń
Niedziela, 30.10.2016
18:00 AZS UMCS Lublin - TS Ostrovia Ostrów Wielkopolski
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0
Re: BLK - 6 kolejka (29-30.10.2016)
Najlepszy mecz w tym sezonie w naszym wykonaniu w połączeniu z fatalnym występem Polkowic dało nam równie łatwą co efektowną wygraną. Widać ze pomału odzyskujemy formę, zawodniczki są bardziej ruchliwe i szybsze niż to było jeszcze 2-3 tygodnie temu i od razu gra wygląda dużo lepiej. W pierwszej połowie odskoczyliśmy głownie dzięki naszym podkoszowym, w drugiej Polkowice dobiła Simmons.
A Polkowice? Po meczu z Lublinem skrytykowałem taktykę Szewczyka ale przy tym co pokazały dziś Polkowice było to mistrzostwo świata. Nie dość ze równie bez pomysłu w ataku to jeszcze kryminał w obronie. tak łatwo nie przychodziło nam zdobywanie punktów nawet z Siedlcami. Na ten moment można powiedzieć ze Polkowice maja kilka fajnych "nazwisk" ale nie mają zespołu. I nie jestem pewien czy miec będą, bo w dalszym ciągu nie mogę zrozumieć co mieli na mysli działacze budując przecież pewnie dosc drogi skład w ten a nie inny sposób. .
A Polkowice? Po meczu z Lublinem skrytykowałem taktykę Szewczyka ale przy tym co pokazały dziś Polkowice było to mistrzostwo świata. Nie dość ze równie bez pomysłu w ataku to jeszcze kryminał w obronie. tak łatwo nie przychodziło nam zdobywanie punktów nawet z Siedlcami. Na ten moment można powiedzieć ze Polkowice maja kilka fajnych "nazwisk" ale nie mają zespołu. I nie jestem pewien czy miec będą, bo w dalszym ciągu nie mogę zrozumieć co mieli na mysli działacze budując przecież pewnie dosc drogi skład w ten a nie inny sposób. .
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
Siedlce wygrały dzisiaj po raz pierwszy w sezonie i tym samym jedyną drużyną bez zwycięstwa pozostaje Basket 90 Gdynia.
PGE MKK Siedlce 79:64 JAS-FBG Zagłębie Sosnowiec.
PGE MKK Siedlce 79:64 JAS-FBG Zagłębie Sosnowiec.
No Gdynia zostanie samodzielna czerwoną latarnią ale ten wynik w Siedlcach to akurat dla niej bardzo dobra wiadomość. Gdyby Sosnowiec wygrał miałby już 4 wygrane więcej, a to mogłoby być ciężkie do odrobienia.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...
Nie chce mi się nawet pisać. Nie mam kompletnie pojęcia co tu się dzieje.
Najwyrazniej zaraz zaczynamy grać mecze o wejście do ósemki.
Najwyrazniej zaraz zaczynamy grać mecze o wejście do ósemki.
duza szana ze od srody w Gdyni Szewczyk ktory w poniedzialek ma prosic o rozwiazanie kontraktu w Lublinie - takie plotki słyszałem
CCC dzis pokazało ze obok Gdyni moze byc najbardziej przereklamowana druzyna w lidze
sklad zbudowany zupelnie bez glowy o ile w Eurolidze bedzie jeszcze dalo sie to ogarnac to w lidze to nie ma sensu...zaraz oprocz wiadomego problemu pojawia sie inne klopoty zwiazane z brakiem minut dla graczy zagranicznych,
CCC dzis pokazało ze obok Gdyni moze byc najbardziej przereklamowana druzyna w lidze
sklad zbudowany zupelnie bez glowy o ile w Eurolidze bedzie jeszcze dalo sie to ogarnac to w lidze to nie ma sensu...zaraz oprocz wiadomego problemu pojawia sie inne klopoty zwiazane z brakiem minut dla graczy zagranicznych,
Polkowice w obronie słabo, w ataku niby bez szału, ale jednak swoje rzuciły. Na słabszy zespół by wystarczyło. Generalnie były wolniejsze, u nas drażniło mnie pozwalanie rywalowi na oddawanie 3 pkt. rzutów z czystych pozycji, to do poprawy.
Przy okazji kamyczek do ogródka krakowskich kibiców i działaczy, nie wykorzystano meczu w Arenie na mocną promocję spotkania z Polkowicami, bardzo przecież ważnego. Efekt? Wstyd, nie frekwencja.
Przy okazji kamyczek do ogródka krakowskich kibiców i działaczy, nie wykorzystano meczu w Arenie na mocną promocję spotkania z Polkowicami, bardzo przecież ważnego. Efekt? Wstyd, nie frekwencja.
Fakt, Polkowice trafiły dużo "trójek", ale tylko na początku trzeciej kwarty pojawiły się wątpliwości co do wyższości Wisły, gdy na moment zbliżyły się na ok. 10 pkt. Odpowiedź była bardzo dobra, a później obrona nieco się rozluźniła, ale skoro przewaga była pewna i cały czas w granicach 20 pkt lub wyższa, to trudno mieć o to pretensje. Można narzekać na to, że rywalki za dużo trafiły z dystansu, za to za 2 pkt grzybiły niesamowicie. Poza tym kluczowe okazały się zbiórki - w tym sezonie jeszcze wiślaczki nie były tak wyraźnie lepsze od rywalek, u których - mimo braku Harrison - ma kto zbierać (co zresztą udowodniła w środę Rezan).
Jakby próbować coś przewidzieć po wczorajszym meczu w Krakowie to Czeczuro nie miałby szans na dotrwanie do końca tego sezonu. Wiadomo, że miał wczoraj zespół zmęczony 2 dogrywkami i mało zgrany, ale zupełnie dziwne było to, że mając tyle zagranicznych był moment gry grał na 3 Polki, czy też dziwne było wpuszczenie Mayombo dopiero w 4 kwarcie oraz 0 minut Harrison (jest niezgrana z zespołem, ale może choć coś ustałaby w obronie w odróżnieniu od zmęczonej Rezan).
Po wczorajszym meczu zrozumiałam czemu Turner im tyle narzucała w środę w eurolidze. Obrona to jest u nich pojęcie abstrakcyjne.
CCC wygląda też bardzo nieciekawie na rozegraniu (ale też na 1ce to wielkich talentów tam nie ma), a do tego kapitan Musina jak to Musina "prawdziwa dama bawi się sama".
Po wczorajszym meczu zrozumiałam czemu Turner im tyle narzucała w środę w eurolidze. Obrona to jest u nich pojęcie abstrakcyjne.
CCC wygląda też bardzo nieciekawie na rozegraniu (ale też na 1ce to wielkich talentów tam nie ma), a do tego kapitan Musina jak to Musina "prawdziwa dama bawi się sama".
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
Sezon sie rozkreca. W hicie kolejki emocji niewiele ale Polkowice w dalszej czesci sezonu moga byc bardziej konkurencyjne dla Wisly. Gorzow rowniez zaskakujaco gladko z Toruniem. 53 zbiorki w tym 24 w ataku
Jak widac centymetry to nie wszystko. I obecność McBride niewiele by tu dala.
-
ChrisLbn
[quote="tommiiii"]duza szana ze od srody w Gdyni Szewczyk ktory w poniedzialek ma prosic o rozwiazanie kontraktu w Lublinie - takie plotki słyszałem
Podstawowe pytanie, jakie są zapisy kontraktu z klubem w sytuacji, gdy trener chciałby go rozwiązać na własną prośbę. Jeżeli nie ma w kontrakcie żadnych konkretnych zapisów w tej kwestii, to moim zdaniem klub mógłby się na to zgodzić, ale jedynie pod warunkiem zapłaty sowitej rekompensaty finansowej ze strony Gdyni. W przeciwnym razie władze lubelskiego klubu nie powinny się na to zgodzić.
Podstawowe pytanie, jakie są zapisy kontraktu z klubem w sytuacji, gdy trener chciałby go rozwiązać na własną prośbę. Jeżeli nie ma w kontrakcie żadnych konkretnych zapisów w tej kwestii, to moim zdaniem klub mógłby się na to zgodzić, ale jedynie pod warunkiem zapłaty sowitej rekompensaty finansowej ze strony Gdyni. W przeciwnym razie władze lubelskiego klubu nie powinny się na to zgodzić.
Nie wnikając, czy faktycznie dojdzie do odejścia Szewczyka z Lublina (bo to póki co niepotwierdzona pogłoska), to w takich przypadkach klub może pójść na rękę podwładnego i uwzględniając jego prośbę rozwiązać umowę za porozumieniem stron. Nie potrzeba jakichś specjalnych zapisów. Pytanie tylko, czy faktycznie klubowi opłacałaby się taka ugodowa opcja, bez wnoszenia o odszkodowanie, ale to już zależy np. od tego, czy klub został postawiony przed faktem dokonanym albo czy coś już wcześniej było na rzeczy.
bart_81 pisze:Sezon sie rozkreca. W hicie kolejki emocji niewiele ale Polkowice w dalszej czesci sezonu moga byc bardziej konkurencyjne dla Wisly. Gorzow rowniez zaskakujaco gladko z Toruniem. 53 zbiorki w tym 24 w atakuJak widac centymetry to nie wszystko. I obecność McBride niewiele by tu dala.
Pewnie, ze nie, ale te kilka asyst i "oczek" więcej na pewno. Pani Dźwigalska też by nie poszalała, a tak rządziła i dzieliła. Zwycięstwo Gorzowa zasłużone oczywiście. Poczekajmy na "czwóreczkę" z USA w Toruniu, która pogra pod koszem z Kelley. Rewanż w Toruniu wcale nie musi być powtórką z Gorzowa
matrix pisze:bart_81 pisze:Sezon sie rozkreca. W hicie kolejki emocji niewiele ale Polkowice w dalszej czesci sezonu moga byc bardziej konkurencyjne dla Wisly. Gorzow rowniez zaskakujaco gladko z Toruniem. 53 zbiorki w tym 24 w atakuJak widac centymetry to nie wszystko. I obecność McBride niewiele by tu dala.
Pewnie, ze nie, ale te kilka asyst i "oczek" więcej na pewno. Pani Dźwigalska też by nie poszalała, a tak rządziła i dzieliła. Zwycięstwo Gorzowa zasłużone oczywiście. Poczekajmy na "czwóreczkę" z USA w Toruniu, która pogra pod koszem z Kelley. Rewanż w Toruniu wcale nie musi być powtórką z Gorzowa
Hm..To kiedy Nicky Anosike dołączy do toruńskiego zespołu?
- bart_81
- Senior
- Kontaktowanie:
matrix pisze:bart_81 pisze:Sezon sie rozkreca. W hicie kolejki emocji niewiele ale Polkowice w dalszej czesci sezonu moga byc bardziej konkurencyjne dla Wisly. Gorzow rowniez zaskakujaco gladko z Toruniem. 53 zbiorki w tym 24 w atakuJak widac centymetry to nie wszystko. I obecność McBride niewiele by tu dala.
Pani Dźwigalska szalała przy Gajdzie...co i tak jest zaskoczeniem, ale ta druga ewidentnie się uwstecznia z każdym rokiem. McBride rywalizowałaby z Seekamp, żeby było sprawiedliwie. Swoją drogą jak ta "czwórka" już do Was dotrze to ciekawe czy pożegnacie Ivashchankę, bo moim zdaniem utrzymywanie zawodniczki zagranicznej, która gra po 20 min i robi w tym czasie po 3 pkt i 2 zb mija się z celem. No ale to nie moje zmartwienie.
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”