Przed meczem: PZU Polfa - Cukierki Odra

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Przed meczem: PZU Polfa - Cukierki Odra

Postautor: Wojteg » 21 stycznia 2005, 08:07

Wreszcie wygrana pabianiczanek?

Piątek, 21 stycznia 2005r.

W ekstraklasie koszykarek zdecydowanie większe szanse na odniesienie zwycięstwa ma PZU Polfa.

Obrazek
Pojedynek rozgrywających: Olgi Pantelejewej (Polfa, z prawej) z Mileną Owczarek (ŁKS). Fot. Kamil Jóźwiak

Pabianiczanki zmierzą się bowiem na własnym parkiecie z Cukierkami Odrą Brzeg (jutro o godz. 18). W pierwszej rundzie Polfa pokonała rywalki 95:76.

W Pabianicach nie panuje zbyt dobra atmosfera po kilku ostatnich porażkach. Na razie nie doszło do żadnych nerwowych ruchów, ale koszykarki powinny zdawać sobie sprawę, że nie będzie to trwało wiecznie.

Na szczęście poprawia się sytuacja kadrowa zespołu trenera Tadeusza Aleksandrowicza. W meczu w Krakowie z Wisłą wystąpiła już Agnieszka Jaroszewicz, a od kilku dni z koleżankami trenuje inna rekonwalescentka Marzena Głaszcz. Wręcz nie wyobrażamy sobie, żeby Polfa nie wygrała, ale doświadczenia z przeszłości nakazują pewną ostrożność.

(bart) - Express Ilustrowany

gostekk

Postautor: gostekk » 21 stycznia 2005, 08:42

Ktoś nie wtajemniczony w kosz żeński gotów pomyśleć, że ta z prawej to naprawdę jest Panti :D :D :D

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 21 stycznia 2005, 08:48

gostekk pisze:Ktoś nie wtajemniczony w kosz żeński gotów pomyśleć, że ta z prawej to naprawdę jest Panti :D :D :D

To nie widziałeś ostatnio Panti :?: :?: Przeciez ona obcięła i przefarbowała włosy :wink: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 21 stycznia 2005, 08:49

Tak, zwłaszcza że z prawej jest koszykarka ŁKSu i jak dobrze widzę, nie jest to Milena Owczarek. Zawodniczka Polfy to tesh nie Panti...
Hm... znajomość koszykarek tego dziennikarza jest przerażająca i porażająca...
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

Awatar użytkownika
Matii
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Matii » 21 stycznia 2005, 10:49

Z lewej to nie jest przypadkiem Yulia Korzeniewska :?: :?: :?: a z prawej Arazny :?: :?: :?:

Nie będzie żle

Postautor: Nie będzie żle » 21 stycznia 2005, 12:47

Polfa-Cukierki 86-58 gdzieś tyle.Polfa się przełamie w tym meczu.

gostekk

Postautor: gostekk » 21 stycznia 2005, 13:13

Wojteg pisze:
gostekk pisze:Ktoś nie wtajemniczony w kosz żeński gotów pomyśleć, że ta z prawej to naprawdę jest Panti :D :D :D

To nie widziałeś ostatnio Panti :?: :?: Przeciez ona obcięła i przefarbowała włosy :wink: :lol: :lol:

Powiem ci, że faktycznie nie widziałem ostatnio Panti. Jak ostatnio na nia patrzyłem to była jakby trochę inna.
A co do meczu to jestem przekonany, że wygrają Pabianiczanki. Na ławce rezerwowych ma pojawić się (poraz pierwszy od początku kontuzji) Sylwia. Napewno będzie gorąco kibicować i wspierać koleżanki.

Awatar użytkownika
Zbych
Żak
Kontaktowanie:

Re: Przed meczem: PZU Polfa - Cukierki Odra

Postautor: Zbych » 21 stycznia 2005, 13:45

Wojteg pisze:Wreszcie wygrana pabianiczanek?

Jeżeli my zagramy tak jak z Lotosem, a Polfa tak jak z ... ostatnio :wink: :lol: to możecie się szykować na spore zmiany w klubie :!:

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 21 stycznia 2005, 14:10

gostekk pisze:A co do meczu to jestem przekonany, że wygrają Pabianiczanki. Na ławce rezerwowych ma pojawić się (poraz pierwszy od początku kontuzji) Sylwia. Napewno będzie gorąco kibicować i wspierać koleżanki.

No jeśli na ławce usiądzie sama Pani Kapitan to o wynik jestem spokojny :)

Pabianiczanki DO BOJU :!: :!:

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 21 stycznia 2005, 20:48

Ważny mecz koszykarek PZU Polfy Pabianice

Tylko pięć kolejek zostało do zakończenia pierwszego etapu rozgrywek ekstraklasy koszykarek. ŁKS i PZU Polfa nie mogą być pewne, czy utrzymają dotychczasowe miejsca w tabeli

Walczące o drugą pozycję przed play off pabianiczanki podejmować będą dzisiaj Odrą Brzeg (początek o godz. 18). Na pewno zwycięstwo znacznie przybliżyłoby podopieczne trenera Tadeusza Aleksandrowicza do celu. PZU Polfa jest faworytem, bo w pierwszej rundzie wygrała w Brzegu aż 95:76. Według pabianickiego trenera drużyna kryzys ma już za sobą. - W starciu z Odrą naszym atutem powinna być przewaga wzrostu - twierdzi Aleksandrowicz.

Do absencji Sylwii Wlaźlak i Renaty Piestrzyńskiej kibice zdążyli się przyzwyczaić. Na szczęście dwie pozostałe kontuzjowane zawodniczki - Agnieszka Jaroszewicz i Marzena Głaszcz - będą do dyspozycji szkoleniowca. Na razie na nieobecności Głaszcz skorzystała Alicja Perlińska, która coraz dłużej przebywa na boisku. W ostatnim meczu z Wisłą zaliczyła nawet 30 minutowy występ.

O wygranej gospodyń tym razem zdecydują jednak wysokie zawodniczki: Elżbieta Trześniewska i Leona Krystofova oraz Olga Pantelejewa, która jest najskuteczniejszą zawodniczką zespołu.

Odra zajmuje siódme miejsce w tabeli. W 13 kolejkach odniosła pięć zwycięstw, ale tydzień temu sprawiła wiele kłopotów Lotosowi Gdynia, który wygrał tylko 98:89. Świadczy o tym, że dla pabianiczanek spotkanie z Odrą nie będzie spacerkiem.

Jerzy Walczyk (Gazeta Wyborcza)

Adam
Żak

Postautor: Adam » 22 stycznia 2005, 02:14

Zobaczymy czy starczy po dobrym meczu z Gdynią motywacji na ostatnio słabe Pabianice... :wink:

MuFa
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: MuFa » 22 stycznia 2005, 11:56

Przynajmiej druzyna bedzie dobrze umotywowana. Z tego co wiem do Pabianic wybiera sie okolo 50 osob tak wiec chyba bedziemy grac jednak u siebie niz na wyjezdzie. Szkoda ze nie moge jechac :evil: :evil: :evil: Trzymam kciuki i licze na zwyciestwo. :D

Awatar użytkownika
KOZIOL
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: KOZIOL » 22 stycznia 2005, 16:06

Sorki czy moglby ktos mi wyslac sms z wynikiem zaraz po meczu Polfa-Cukry. Nie bedzie mnie w chacie i nie zniose braku info.

Z gory dzieki!

moj nr. 506 526 639

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 22 stycznia 2005, 16:26

KOZIOL pisze:Sorki czy moglby ktos mi wyslac sms z wynikiem zaraz po meczu Polfa-Cukry. Nie bedzie mnie w chacie i nie zniose braku info.

Z gory dzieki!

moj nr. 506 526 639

Loooozik :) Mówisz - masz!
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
KOZIOL
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: KOZIOL » 23 stycznia 2005, 12:41

Dzieki SEBA za sms. szkoda ze nie byl weselszy!

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”