Korzeniewska w ŁKS

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Korzeniewska w ŁKS

Postautor: simon » 02 czerwca 2005, 08:09

2005-06-02 07:36:00 - koszykówka - (mk) - Dziennik Łódzki
Korzeniewska w ŁKS
Obie drużyny z naszego województwa, występujące w ekstraklasie koszykarek, zmieniają swoje oblicze. Jak już informowaliśmy, najpoważniejsze zmiany w PZU Polfie Pabianice to odejście Elżbiety Trześniewskiej do Polkowic oraz pozyskanie na 2 lata trenera Tomasza Herkta i reprezentacyjnej rozgrywającej, 35-letniej Beaty Krupskiej-Tyszkiewicz. Nie będą grały w przyszłym sezonie w Polfie Marzena Głaszcz i Agnieszka Jaroszewicz.

Zmiany zapowiadają się również w ŁKS. Do zespołu trenera Mirosława Trześniewskiego przeszła wczoraj 24-letnia ukraińska rozgrywająca Julia Korzeniewska, która w ostatnich sezonach była rezerwową w Polfie. Najprawdopodobniej 20 czerwca przyjadą na testy do ŁKS trzy zawodniczki zagraniczne (z Ukrainy, Serbii i Słowacji). Kierownictwo sekcji przeprowadziło rozmowę z Agnieszką Makowską, dając utalentowanej skrzydłowej wybór, czy pozostanie w ŁKS, czy przejdzie od Odry Brzeg.

Bliski rozwiązania jest kluczowy problem ŁKS: pozyskanie strategicznego sponsora. Z pomocą klubowi przyszedł m.in. wiceprezydent Marek Michalik i negocjacje ŁKS z jedną z renomowanych firm zachodnich rokują pomyślne zakończenie.

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 02 czerwca 2005, 08:13

hmm ciekawe, bo mój kolega rozmawiał z Julką i powiedziała mu, że będzie grała w Rosji. No, może zmieniła plany.

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 02 czerwca 2005, 08:34

Ciekawe faktycznie... Kierunek migracji Łódź-Pabianice co prawda standartowy, Trener też ten, który ją już raz sprowadził - choć sam gracz niezbyt jak dla mnie wartościowy, to oczywiście w ŁKS będzie (byłaby) dobrym wzmocnieniem - zwłaszcza w aspekcie braku Arażny. Zresztą majątku za nią nie wydamy jak sądzę.
Wiesz Hersi jak to jest - dostała powołanie na kadrę "z powietrza", (raczej nie za to jak grają, tylko gdzie grają) dokładnie tak jak 2 Julka - podczas gdy faktycznie (co najmniej) nie bardzo na nie zasługuje(ą). Po tym jednak, kto by głowy "wysoko" nie podniósł... Może i chciałaby grać w Rosji, ale gdzie? raczej nisko, nisko wyceluje - gdzie kaski (już) jak na lekarstwo. Tu się zadomowiła przez ostatni okres i jeśli pieniądze w ełksie się znajdą to sądzę, że będzie chciała przyjść. Kto nie zmienia zresztą zdania, wraz ze zmianą okoliczności. Tak myślę – nie wiem czy słusznie – niech oczywiście trafi do jak najlepszego klubu (bo z całym szacunkiem, ale nam raczej jej brak wiele nie zaszkodzi, a pozyskanie nie bardzo pomoże). Nie wykluczałbym jednak tego scenariusza po (jak piszesz) wcześniejszej rozmowie.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”