Od 1 sierpnia koszykarki PZU Polfy rozpoczną przygotowania do kolejnego ligowego meczu pod kierunkiem nowego szkoleniowca Tomasza Herkta.
– Nowy okres przygotowawczy rozpocznę z zespołem od 1 sierpnia – powiedział trener Herkt. – Natomiast w tej chwili uczestniczę w pracach organizacyjnych, tzn. szukanie zawodniczek i budowanie składu.
• Ile nowych zawodniczek widzi pan w składzie PZU Polfy?
– W pabianickiej drużynie jest dość dobra sytuacja. Wiele zawodniczek ma ważne kontrakty lub zdecydowała sią pozostać w drużynie. Mam na myśli Olgę Pantelejewą, Gabrielę Tomę, Leo Krystofovą, Emilię Lamparską. Pozytywnie zostały wczoraj sfinalizowane rozmowy z Beatą Krupską-Tyszkiewicz. Jesteśmy w kontakcie z Karlą da Costą. W tej sytuacji pozostaje nam uzupełnić skład środkową oraz poszukać dobrej zawodniczki na pozycję nr 3. Wtedy będziemy mieli już skład zamknięty w zakresie podstawowych koszykarek. Nie ukrywam, że rozglądamy się także za zdolną młodzieżą.
• Na pozycji środkowej widziałby pan zagraniczną koszykarkę.
– Tak, bo w naszej damskiej koszykówce są tylko Małgosia Dydek i Ela Trześniewska. Jesteśmy w kontakcie z menedżerami i trenerami ze Stanów Zjednoczonych. Spływają oferty, ale na razie nie znaleźliśmy zawodniczki spełniającej nasze oczekiwania. Albo cena jest zbyt wysoka, albo koszykarka nie posiada dostatecznych umiejętności. Musimy ostrożnie podchodzić do propozycji, wszystkie dokładnie rozpatrzyć, żebyśmy pozyskali tę zawodniczkę, która dużo wniesie do gry.
• Czy pana asystentem będzie Leszek Marzec?
– Jest jednym z kandydatów, ale na razie, podobnie jak w wypadku nowych koszykarek, nie ma sensu podawać konkretnych nazwisk.
• Czy buduje pan drużynę mając na uwadze walkę PZU Polfy o mistrzostwo Polski w drugim roku pana pracy?
– Tak, bo koszykarki, które pozostały w drużynie, plus mocny center, powinny zagwarantować realizację naszych celów. Zespół i koszykarki muszą rozwijać się poprzez pracę i taki jest mój cel. Istnieje możliwość wymiany zawodniczki, ale traktuję to jako ostateczność.
Dwa dni temu operację więzadeł kolana przeszła Alicja Perlińska. Lekarze twierdzą, że wszystko przebiegło bez komplikacji.
(mm) - Express Ilustrowany
Środkowa PZU Polfy przyjedzie zza oceanu?
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
- Mytek
- Junior
- Kontaktowanie:
Re: Środkowa PZU Polfy przyjedzie zza oceanu?
Hersi pisze:(...)
– W pabianickiej drużynie jest dość dobra sytuacja. Wiele zawodniczek ma ważne kontrakty lub zdecydowała sią pozostać w drużynie. Mam na myśli Olgę Pantelejewą, Gabrielę Tomę, Leo Krystofovą, Emilię Lamparską. Pozytywnie zostały wczoraj sfinalizowane rozmowy z Beatą Krupską-Tyszkiewicz. Jesteśmy w kontakcie z Karlą da Costą. W tej sytuacji pozostaje nam uzupełnić skład środkową oraz poszukać dobrej zawodniczki na pozycję nr 3. Wtedy będziemy mieli już skład zamknięty w zakresie podstawowych koszykarek. Nie ukrywam, że rozglądamy się także za zdolną młodzieżą.
(...)
no to chyba juz "po ptokach"....niestety...
-
gosc
Re: Środkowa PZU Polfy przyjedzie zza oceanu?
Proponuje Jameelah TrimbleHersi pisze:• Na pozycji środkowej widziałby pan zagraniczną koszykarkę.
– Tak, bo w naszej damskiej koszykówce są tylko Małgosia Dydek i Ela Trześniewska. Jesteśmy w kontakcie z menedżerami i trenerami ze Stanów Zjednoczonych. Spływają oferty, ale na razie nie znaleźliśmy zawodniczki spełniającej nasze oczekiwania. Albo cena jest zbyt wysoka, albo koszykarka nie posiada dostatecznych umiejętności. Musimy ostrożnie podchodzić do propozycji, wszystkie dokładnie rozpatrzyć, żebyśmy pozyskali tę zawodniczkę, która dużo wniesie do gry.
(mm) - Express Ilustrowany
Natalia Marczanka- najlepsza rozgrywająca w PLKK
- Szymon
- Oldboy
- Kontaktowanie:
Viallos pisze:Szymon pisze:No i śmieszą mnie teksty o rozglądaniu się za zdolną młodzieżą. Ekkkhhh....
My sie tylko rozgladamy a inni ta mlodziez kupuja!
Hmmm.... według mnie to "rozglądanie" naszych działaczy za zdolną młodzieżą też jakieś nietypowe jest
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

- Belfer
- Żak
Szymon tylko niech im ktoś k...a powie, żeby najpierw podnieśli żaluzje, bo nic nie zobaczą
)
PS: Jeszcze dwa tygodnie i wakacje ....!!!!!!!
PS: Jeszcze dwa tygodnie i wakacje ....!!!!!!!
"...moja wiara to wszystko co mam... WŁÓKNIARZ..."
O bracia wilcy! Brońcie się nim wszyscy wyginiecie!
...NARODOWE SIŁY ZBROJNE...
Kosovo je Srbija
Wileńszczyzna = Polska
O bracia wilcy! Brońcie się nim wszyscy wyginiecie!
...NARODOWE SIŁY ZBROJNE...
Kosovo je Srbija
Wileńszczyzna = Polska
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”