Omanić: "Chcę zdobyć mistrzostwo z Wisłą"

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

brzydki
Młodzik

Omanić: "Chcę zdobyć mistrzostwo z Wisłą"

Postautor: brzydki » 25 czerwca 2005, 17:26

Przebywający w Krakowie nowy trener koszykarek Wisły Can-Pack Kraków - Elmedin Omanić z Bośni i Hercegowiny poinformował, że jego celem jest zdobycie mistrzostwa Polski i Pucharu Polski. Nową zawodniczką w krakowskim zespole będzie Amerykanka Kara Braxton z Detroit Shock, grająca na pozycji środkowej.

- Zdecydowałem się na pracę szkoleniową z Wisłą, bo chciałem coś zmienić w mojej karierze trenerskiej i podjąć się nowego wyzwania - powiedział na konferencji prasowej Elmedin Omanić. - Z krakowiankami mam szansę pokazać się w europejskich pucharach. Naszym celem będzie zdobycie mistrzostwa Polski i Pucharu Polski. A także zajście jak najwyżej w europejskich pucharach. Zamierzam zmienić styl gry drużyny. Podstawą będzie bardzo dobra gra w defensywie i wychodzenie z niej z szybkim atakiem.

Nie wiadomo jeszcze, czy Wisła wystąpi w nowym sezonie w Eurolidze. Zadecyduje o tym w najbliższy poniedziałek kongres europejskiej federacji koszykówki, który przyzna jedną "dziką kartę" jednej z trzech drużyn: z Polski, Rosji i Czech. Z polskiej federacji zgłoszona została właśnie Wisła. Jeśli krakowianki nie dostaną "dzikiej karty" w Eurolidze, wtedy wystąpią w rozgrywkach niższej rangi - w Pucharze FIBA.

- Jeśli zagramy w Pucharze FIBA, to naszym zadaniem będzie zdobycie tego pucharu, co zapewniłoby nam miejsce w Eurolidze w kolejnym sezonie - dodał kierownik sekcji koszykarek Wisły Piotr Dunin-Suligostowski.

Wisła mierzy więc wysoko w nowym sezonie. Aby ten cel osiągnąć musi skompletować silny zespół. Odeszły Amerykanki Shannon Johnson oraz Iciss Tillis. Na ich miejsce przyjdą dwie nowe koszykarki z WNBA. Nazwisko jednej jest już znane. Będzie to Kara Braxton z Detroit Shock. Ma 22 lata, 198 cm wzrostu i gra na pozycji centra. Nie wiadomo jeszcze, która z Amerykanek wystąpi na pozycji rozgrywającej. Prowadzone są rozmowy z trzema zawodniczkami.

Elmedin Omanić prowadził ostatnio zespół Zeleznicara, z którym zdobył mistrzostwo Bośni i Hercegowiny. Był również trenerem reprezentacji tego kraju. Nowy szkoleniowiec Wisły rozpocznie pracę w Krakowie 1 sierpnia.

Źródło wiadomości: PAP

Gość

Postautor: Gość » 25 czerwca 2005, 21:46

zaczyna sie robić bardzo ciekawie :D

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 25 czerwca 2005, 22:10

zapomniałam sie zalogować :wink:
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 27 czerwca 2005, 00:56

To może być naprawdę hit transferowy naszej ligi. Patrząc po statach w tym sezonie Kary widać, że ma sporą łatwość zdobywania punktów - w tak mocnej i wyrównanej drużynie, jaką jest Detroit Shock, mimo spędzania na parkiecie jedynie około 13 minut w meczu nowa centerka Wisły rzuca aż 7,3 punktów i notuje 3 zbiórki. Są to lepsze staty (przynajmniej jeśli chodzi o średnią punktów na mecz i zbiórek na minutę ;) ) niż o wiele bardziej znanej pierwszej centerki Detroit - Ruith Riley (odpowiednio prawie 27 minut, 6,8 punkta i 4,9 zbiórki). Ciekawe tylko jak uda się Amerykance wkomponować w krakowskie warunki... to dla młodej zawodniczki chyba pierwszy taki wyjazd... i do tego do "zimnego" kraju ;)))
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 27 czerwca 2005, 14:55

HURRAAAA...Ciesze się ze sprowadzono kolejną zawodniczkę z mojego ulubionego zespołu Detroit (żeński jak i męski).I podobno jeszcze większa zadymiara od Nolan i Powell. :P :P (no ale inne tam nie grają)
I za to kochamy BAD GIRLS

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 27 czerwca 2005, 15:15

Ciekawym co powie Nolan gdy Braxton zapyta o krakowskich kibiców :lol: :lol: :lol:
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 27 czerwca 2005, 15:29

widze , że sponsor dał troche kasy i 2 miejsce macie pewne :wink:
ale nic więcej ale z tego co widze Lotosowi będzie trudniej :?
hellraiser pisze:HURRAAAA...Ciesze się ze sprowadzono kolejną zawodniczkę z mojego ulubionego zespołu Detroit (żeński jak i męski).I podobno jeszcze większa zadymiara od Nolan i Powell. :P :P (no ale inne tam nie grają)

większej zadymy niz zrobiła Powell nie zrobi
bo Nolan nic złego nie zrobiła ;)
Marco TS pisze:Ciekawym co powie Nolan gdy Braxton zapyta o krakowskich kibiców :lol: :lol: :lol:

no nic innego nie może powiedzieć jak to , że fajnie przywitali zespół Lotosu :wink: :?
http://www.lechiarugby.pl !!

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination :lol:

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 27 czerwca 2005, 15:32

KIBIC pisze:widze , że sponsor dał troche kasy i 2 miejsce macie pewne :wink:
ale nic więcej ale z tego co widze Lotosowi będzie trudniej :?
hellraiser pisze:HURRAAAA...Ciesze się ze sprowadzono kolejną zawodniczkę z mojego ulubionego zespołu Detroit (żeński jak i męski).I podobno jeszcze większa zadymiara od Nolan i Powell. :P :P (no ale inne tam nie grają)

większej zadymy niz zrobiła Powell nie zrobi
bo Nolan nic złego nie zrobiła ;)
Marco TS pisze:Ciekawym co powie Nolan gdy Braxton zapyta o krakowskich kibiców :lol: :lol: :lol:

no nic innego nie może powiedzieć jak to , że fajnie przywitali zespół Lotosu :wink: :?

jak Nolan takie rzeczy naopowiada to strach :lol: myslec co powie Powell :lol: :lol:
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 27 czerwca 2005, 15:40

Dobra starczy juz pisania o Tweety i Powell
http://www.lechiarugby.pl !!

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination :lol:

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 27 czerwca 2005, 15:48

KIBIC pisze:Dobra starczy juz pisania o Tweety i Powell

e no cos TY. Ja chetnie dowiedzialbym sie co obie zawodniczki maja do powiedzenia Braxton na nasz temat. :lol:
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 27 czerwca 2005, 16:11

Marco TS pisze:

e no cos TY. Ja chetnie dowiedzialbym sie co obie zawodniczki maja do powiedzenia Braxton na nasz temat. :lol:

ja Baxton na pierwszym treningu przypadkowo (powtarzam przypadkowo) zdzieli (oczywiście w ferworze walki) Skerovic .TO WTEDY SIĘ DOMYŚLISZ CO JEJ POWIEDZIAŁA.

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 27 czerwca 2005, 16:54

hellraiser pisze:
Marco TS pisze:

ja Baxton na pierwszym treningu przypadkowo (powtarzam przypadkowo) zdzieli (oczywiście w ferworze walki) Skerovic .TO WTEDY SIĘ DOMYŚLISZ CO JEJ POWIEDZIAŁA.

jakbys niezauwazyl to mowie ze rozmawiamy o kibicach, a nie koszykarkach
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 27 czerwca 2005, 17:11

ale macie temat..jakby Powell i Nolan nagadały o Wiśle Karze głupot to by napewno do nas nie przyjechała :lol: ja myśle , że one zachwalały jej Kraków 8)
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 28 czerwca 2005, 13:42

Marco TS pisze:
hellraiser pisze:
Marco TS pisze:

Ok Powiedziała że Wisła ma najlepszych kibiców .
A na pytanie o śr frekwencje mieliśmy dialog:
-50
-%???
-nie osób

A tak poważnie nic strasznego nie powiedziała.

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 28 czerwca 2005, 17:00

hellraiser pisze:
Marco TS pisze:
hellraiser pisze:
Marco TS pisze:

Ok Powiedziała że Wisła ma najlepszych kibiców .
A na pytanie o śr frekwencje mieliśmy dialog:
-50
-%???
-nie osób

A tak poważnie nic strasznego nie powiedziała.

a na pytanie
jacy sa? fanatyczni?
-Tak
-jak bardzo?
-lepiej nie mowic :lol:
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”