Marzena Głaszcz przechodzi z PZU Polfy do ŁKS
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Marzena Głaszcz przechodzi z PZU Polfy do ŁKS
Działacze sekcji koszykarskiej ŁKS budują silną drużynę. Dziś kontrakt podpisze była reprezentantka Polski Marzena Głaszcz.
Dla 35-letniej rozgrywającej będzie to dopiero trzeci klub w karierze. Głaszcz urodziła się w Zgierzu, ale jest wychowanką Widzewa, skąd trafiła do pabianickiego klubu. Występowała w nim przez 15 lat. W tym czasie zdobyła dwa złote, sześć srebrnych i trzy brązowe medale mistrzostw Polski. Z reprezentacją Polski uczestniczyła mistrzostwach Europy w i świata.
Do tej pory Głaszcz odrzucała propozycje z innych klubów, ale po tym, jak do PZU Polfy przyszedł trener Tomasz Herkt, straciła szansę na grę w podstawowym składzie i przyjęła ofertę ŁKS. - Myślę, że miałem w tym także swój mały udział - śmieje się Mirosław Trześniewski, trener ŁKS.
Wcześniej z klubem z al. Unii roczny kontrakt podpisała Słowaczka Katarina Hrickova, a jej rodaczka - Kamila Kazimierova - pojedzie z ełkaesiankami na obóz.
Od lipca koszykarki ŁKS będzie sponsorować niemiecki koncern Bosch. - Na razie mamy zapewnione pieniądze do końca roku - zdradza Trześniewski. - Dlatego w nowym sezonie będziemy chcieli zawalczyć o miejsce tuż za podium.
jw Gazeta Wyborcza
Dla 35-letniej rozgrywającej będzie to dopiero trzeci klub w karierze. Głaszcz urodziła się w Zgierzu, ale jest wychowanką Widzewa, skąd trafiła do pabianickiego klubu. Występowała w nim przez 15 lat. W tym czasie zdobyła dwa złote, sześć srebrnych i trzy brązowe medale mistrzostw Polski. Z reprezentacją Polski uczestniczyła mistrzostwach Europy w i świata.
Do tej pory Głaszcz odrzucała propozycje z innych klubów, ale po tym, jak do PZU Polfy przyszedł trener Tomasz Herkt, straciła szansę na grę w podstawowym składzie i przyjęła ofertę ŁKS. - Myślę, że miałem w tym także swój mały udział - śmieje się Mirosław Trześniewski, trener ŁKS.
Wcześniej z klubem z al. Unii roczny kontrakt podpisała Słowaczka Katarina Hrickova, a jej rodaczka - Kamila Kazimierova - pojedzie z ełkaesiankami na obóz.
Od lipca koszykarki ŁKS będzie sponsorować niemiecki koncern Bosch. - Na razie mamy zapewnione pieniądze do końca roku - zdradza Trześniewski. - Dlatego w nowym sezonie będziemy chcieli zawalczyć o miejsce tuż za podium.
jw Gazeta Wyborcza
- Szymon
- Oldboy
- Kontaktowanie:
Re: Marzena Głaszcz przechodzi z PZU Polfy do ŁKS
Hersi pisze:
... Do tej pory Głaszcz odrzucała propozycje z innych klubów, ale po tym, jak do PZU Polfy przyszedł trener Tomasz Herkt, straciła szansę na grę w podstawowym składzie
Ekkkhhhhh.........
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

- pietroc
- Kadet
- Kontaktowanie:
Re: Marzena Głaszcz przechodzi z PZU Polfy do ŁKS
Hersi pisze:Dlatego w nowym sezonie będziemy chcieli zawalczyć o miejsce tuż za podium.
Panie Jurku, a jeszcze pare dni temu pisal pan o Eurolidze
-
Gość
- Mikey
- Senior
- Kontaktowanie:
Ja myślę ze czym prędzej powinienes podążyć do Marzeny i uprzedzić ją o tym, biedna Jarzynka pewnie nieświadoma tego co robi, nie czekaj biegnij, moze ją jeszcze uratujesz !!Anonymous pisze:Ciekawe jak długo będzie grała za darmo?W ŁKS jak co roku przed sezonem wielkie plany póżniej życie wszystko weryfikuje!!!!!!!
Ostatnio zmieniony 06 lipca 2005, 07:46 przez Mikey, łącznie zmieniany 1 raz.

-
misiek_pabianice
- Młodzik
- Kontaktowanie:
-
misiek_pabianice
- Młodzik
- Kontaktowanie:
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”