Ilona Mądra w MUKS-ie Poznań

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

kula
Amator
Kontaktowanie:

Ilona Mądra w MUKS-ie Poznań

Postautor: kula » 06 lipca 2005, 21:24

Weteranka ligowych parkietów, wielokrotna reprezentantka Polski, mistrzyni Europy z 1999 roku Ilona Mądra podpisała roczną umowę z pierwszoligowym poznańskim MUKS-em. Zawodniczka będzie nie tylko występowała na parkiecie, ale również szkolić będzie zawodniczki z zespołu z ul. Cegielskiego. Przypomnimy, iż popularna "Dzidka" przez ostatnie dwa sezony reprezentowała barwy spadkowicza z Torell Basket Ligi Ostrovii Ostrów Wielkopolski. Będąć bezapelacyjnie najlepszą zawodniczką w/w zespołu.

Łukasz Kula Klin
www.sportowefakty.pl

Waldi
Kadet

Postautor: Waldi » 06 lipca 2005, 22:30

No i Ilona wystraszyła się Marasa i nie zdecydowała się na grę w AZS :wink: :lol:
Ostatnio zmieniony 06 lipca 2005, 22:46 przez Waldi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 06 lipca 2005, 22:33

ale jaja... - myślałem że PLKK (zatem AZS) będzie dla Dzidki zupełnie naturalnym pracodawcą - nie dogadali się? czy wogóle nie było tematu?

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 06 lipca 2005, 22:58

Myslem, że chodziło jej o spokojniejszy zywot pod kuniec kariery ( choć życzę Ionie wielu lat na parkietach, to myślę ze ona sobie tego nie winszuje) :wink:

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 06 lipca 2005, 23:22

No cóż - nie będę ukrywał, że tez miałem spore nadzieje, że wybór Dzidki będzie inny, bardzo długo wydawało się, że już przesądzone, że ta wspaniała koszykarka wzmocni kadrę trenerską Olimpii i być może również przekaże trochę swojej wielkiej wiedzy naszym zawodniczkom na parkiecie. Dzidka jakiś czas temu zadecydowała jednak ostatecznie inaczej i trzeba w pełni ten wybór uszanować. Podczas naszej sobotniej imprezy - meczu kibiców Olimpii i Włókniarza Pabianice z koszykarkami - podziękowaliśmy uroczyście Dzidce za te wszystkie lata występów w czerwono-biało-niebieskich barwach i życzyliśmy z całego serca powodzenia we wszystkim, co czekać ją będzie w przyszłości. Przy tej okazji Legenda Poznania zaskoczyła mnie po raz już nie wiem który pewną obietnicą ;) Zdaję sobie sprawę, że jej zrealizowanie będzie dla Dzidki w MUKSie niezmiernie trudne, sama nawet nie wie jeszcze jak bardzo... mam tylko nadzieję, że nigdy się tam nie zmieni!!! Nie, nie... nie mam takiej nadziei... ja to WIEM! :)

POWODZENIA DZIDA!... i jeszcze raz dziękuję! (:*)

Ps. Kula mam nadzieję, że tylko i wyłącznie tutaj popęłniłeś błąd w nazwisku jedynej Poznanianki, która wywalczyła Mistrzostwo Europy? GRRRRRR... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Poprawiłem...
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 07 lipca 2005, 08:30

:wink:

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 07 lipca 2005, 19:15

mati pisze::wink:

Ale żeś się rozwinął :lol: Nie poznaję kolegi... normalnie taki gadatliwy ;) hihi

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 07 lipca 2005, 19:35

Brak mu "kubeczków" :!: :lol: :lol: :lol: :lol:
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 07 lipca 2005, 19:48

odbijce młodzieńcy :D

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 07 lipca 2005, 21:39

mati pisze:odbijce młodzieńcy :D

napij sie herbatki dla rozluźnienia :wink: :wink: :wink: :wink:

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 07 lipca 2005, 22:01

Zwykła herbatka nie pomoże. Najlepsza na rozluźnienie jest tylko i wyłacznie "HERBATKA PABIANICKA" :!: :lol:
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 07 lipca 2005, 22:58

Jakby się ktoś pytał, to temat "herbatek" ma niestety wiele wspólnego z MUKSem i zarzut pisania nie na temat kompletnie odpada :lol: 8)

A Mati po takiej herbatce, to by już chyba o własnych siłach na tym gdyńskim parapecie się nie utrzymał ;) No ale wymiękł i ostatnio nie testował... buuuuuu... :D

Drax
Żak

Postautor: Drax » 08 lipca 2005, 07:42

majoneez pisze:Myslem, że chodziło jej o spokojniejszy zywot pod kuniec kariery .... :wink:

Ja też. Nie wiem co takiego ma MUKS a czego nie ma AZS lub Olimpia, ale ten wybór to kompletna dolina. Jeśli ktoś uważa że jest jeszcze w stanie pracować i dogadywać się z Jabolem to winszuję.

Przychodzi mi do głowy jeszcze inny powód, ale zmilczę, bo niektórzy mogliby dostać palpitacji albo wylewu..... :?

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 08 lipca 2005, 07:48

Drax pisze:
majoneez pisze:Myslem, że chodziło jej o spokojniejszy zywot pod kuniec kariery .... :wink:

Ja też. Nie wiem co takiego ma MUKS a czego nie ma AZS lub Olimpia, ale ten wybór to kompletna dolina. Jeśli ktoś uważa że jest jeszcze w stanie pracować i dogadywać się z Jabolem to winszuję.

Przychodzi mi do głowy jeszcze inny powód, ale zmilczę, bo niektórzy mogliby dostać palpitacji albo wylewu..... :?

Hehe jak się okazuje z dogadywaniem z popularnym Jabolem wcale nie jest tak źle. Chociaż osobiście nigdy bym nie chciał z nim współpracować, jego niekontrolowane wybuchy gniewu są już nudne. Ponadto Jabol ma manię prześladowczą,wszędzie wietrzy spisek, tym niemneij wyniki ma naprawdę "zacne" :) Ilona natomiast zna Jabola od lat i zna jego krewikie i nieokiełznane usposobienie a przy podpisywaniu kontraktu prezes napomknął jej ,że z Jabolostwem może być ciężko, co Ilona skwitowała uśmiechem i stwierdzeniem, że zna Jabola i że sobie poradzi.

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 08 lipca 2005, 13:35

Ponoć "Jabol" został dość zdecydowanie poproszony przez rodziców o pozbawienie przyjemności obcowania w przyszłym sezonie ze swoimi metodami wychowaczymi i kulturą osobistą przez ograniczenie się jedynie do spraw organizacyjnych... nie wiem szczerze mówiąc na ile to plotki, ale może teraz przynajmniej jeśli chodzi o same mecze i podejście do tych młodych dziewczyn będzie normalniej (mam też nadzieję, że już nikt śmiercią sędziemu po meczu juniorek grozić nie będzie... informować kibiców, że ten mecz kupił i mogą iść do domu również). Oby, bo od dawna dziwię się rodzicom, jak mogą się godzić na takie patologiczne (delikatnie mówiąc) podejście do swoich młodziutkich pociech :?

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”