Makowska w Brzegu, Arażny zrezygnowała

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Makowska w Brzegu, Arażny zrezygnowała

Postautor: Hersi » 26 lipca 2005, 06:25

Na wczorajszym, pierwszym po przerwie letniej treningu koszykarek ŁKS, zjawiły się tylko cztery zawodniczki: z podstawowego składu była jedynie Milena Owczarek, której towarzyszyły 3 juniorki: Joanna Kozińska, Agata Wankiewicz oraz Katarzyna Skwarka. Zajęcia ograniczyły się do biegania wokół boiska głównego przy al. Unii.

Mirosław Trześniewski, I trener: – Dopiero jutro dojadą dwie koszykarki ze Słowacji. Jedną z nich jest Katarzyna Harcikova, a przydatność drugiej do naszej drużyny będziemy jeszcze sprawdzać.

• A kiedy dojadą Litwinki?

– O Litwinkach nic nie wiem, wiem natomiast, że po zgrupowaniu w Sarbinowie przyjedzie na pewno wysoka, bardzo nam potrzebna, koszykarka z Rosji. Teraz chodzi nam głównie o pozyskanie dobrego centra.

• A co z pozostałymi pańskimi podopiecznymi?

– Z gry w ŁKS definitywnie zrezygnowała Agnieszka Makowska, która postanowiła przenieść się do zespołu Cukierków z Brzegu. Z kolei Magdalena Arażny, poinformowała nas, że rozstaje się z czynnym uprawianiem wyczynowej koszykówki. Studiuje dziennikarstwo i chce pracować w tym zawodzie. Marzena Głaszcz, która przebywa obecnie na wczasach nad polskim morzem, dojedzie bezpośrednio 1 sierpnia na zgrupowanie w Sarbinowie. Na jutrzejszym treningu powinny być już obecne pozostałe nasze koszykarki, łącznie z Birute Dominauskaite.

(m. st.) - Express Ilustrowany

Obrazek

Agnieszka Makowska w nowym sezonie będzie bronić barw drużyny Cukierki Odra Brzeg

Awatar użytkownika
Pamela
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Pamela » 26 lipca 2005, 10:55

No i ofi zostało powiedziane gdzie Szopen zagra.Z powodów sportowych jestem happy,że sie wybiła i przeszła do Odry,natomiast z powodów osobistych żal,że odchodzi.Heh.. :oops:
Antychryst powrócił ;)
lołszyn in loco mołszyn ;) redehader ;) B&B :)
:lol: C'MoN PoKeMoN :lol: i ŻóŁwIk ;)
:mrgreen: Pimp My Pokemon :mrgreen:

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 26 lipca 2005, 11:05

Pamela pisze:No i ofi zostało powiedziane gdzie Szopen zagra.Z powodów sportowych jestem happy,że sie wybiła i przeszła do Odry,natomiast z powodów osobistych żal,że odchodzi.Heh.. :oops:

No to gratuluje i Tobie i Szopenowi zrealizowania swych wysokich, sportowych ambicji...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 26 lipca 2005, 12:08

Faktycznie, przejście z szóstego do siódmego zespołu to niezwykły sportowy awans... :lol: Po co zamydlasz oczy Pamela nie możesz prosto z mostu powiedziec po co Szopen poszedł do Brzegu?
A co do Magdy ... chyba słuszny krok :wink:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Pamela
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Pamela » 26 lipca 2005, 12:09

Wiesz co..Odra jest tylko...Nic nie powiem bo dostane opr,ze sie wygadalam..Ale nie zaprzeczysz,ze grajac w Odrze wiecej skorzysta-zarowno jesli chodzi o $,a takze o doskonalenie umiejetnosci (bo sorry,ale w lodzkiej ekipie nie ma od kogo).Moze Odra nie jest super zajeb ekipa,ale zbudowala ciekawy,wyrownany i perspektywiczny zespol.Zreszta..kilka lat w ŁKS-ie jej wystarczy.Miala powody zeby odejsc-nie tylko te o ktorych wiecie.
Antychryst powrócił ;)

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 26 lipca 2005, 12:22

No, nareszcie jakiś post z "Brzegiem" w tytule, który jak narazie nie jest przeniesiony z zajadłością i pianą na facjacie do Hyde Parku. :D :D :D

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 26 lipca 2005, 12:25

Don Igłata pisze:No, nareszcie jakiś post z "Brzegiem" w tytule, który jak narazie nie jest przeniesiony z zajadłością i pianą na facjacie do Hyde Parku. :D :D :D

???? Hmmm... coś Ci się pokręciło... pianę to póki co widzę na facjatach wielu osób z Brzegu. Temat został przeniesiony do Hyde Parku, bo nie miał NIC wspólnego nie tylko z Aktualnościami, ale i w praktyce z koszykówką.. i tyle..

Co do tematu tego akurat wątku - szkoda, że następna koszykarka kończy karierę :? Moim zdaniem problem dawno można było w prosty sposób rozwiązać - Liga Rezerw... bardzo podobnie zaczyna wyglądać sprawa z kształtem 1 ligi obecnie. Co raz więcej zespołów ekstraklasy zgłasza drugie drużyny do rozgrywek, by tam ogrywać swoje młode nadzieje. Myślę, że to dobry pomysł, by poszerzać skład i liczbę osób, które dostają szansę pokazania swoich umiejętności, by walczyć o pierwszy zespół w ekstraklasie.

Zadawałem już to pytanie, ale nie dostałem odpowiedzi - czy ŁKS lub Włókniarz Pabianice mają zamiar wystawić zespoły rezerw w 1 lidze?
Ostatnio zmieniony 26 lipca 2005, 12:29 przez Seba, łącznie zmieniany 1 raz.
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 26 lipca 2005, 12:26

Pamela pisze:Wiesz co..Odra jest tylko...Nic nie powiem bo dostane opr,ze sie wygadalam..Ale nie zaprzeczysz,ze grajac w Odrze wiecej skorzysta-zarowno jesli chodzi o $,a takze o doskonalenie umiejetnosci (bo sorry,ale w lodzkiej ekipie nie ma od kogo).Moze Odra nie jest super zajeb ekipa,ale zbudowala ciekawy,wyrownany i perspektywiczny zespol.Zreszta..kilka lat w ŁKS-ie jej wystarczy.Miala powody zeby odejsc-nie tylko te o ktorych wiecie.
No fakt w Odrze będzie się uczyła od najlepszych... :? A i trener z najwyzszej półki... Wybacz Pamela ale argumenty o jakimś wielkim podnoszeniu umiejetnosci są śmieszne lub conajmniej kontrowersyjne, a co do kasy no cóż... oby w Brzegu miała ją na czas i pewnie bedzie i tutaj nie mam watpliwości czemu odeszła. Cała reszta to nawijanie makaronu na uszy. Gdyby poszła do Lotosu, Wisły czy CCC to rzeczywiście można byłoby mówić o najlepszych trenerach jak Nowakowski, Kozioł, zawodniczkach z którymi gra na treningach podniesie jej umiejętności, wyższym poziomie koszykówki itd. Ale akurat przejście z ŁKS do Odry to zamiana trabanta na malucha. A co do innych powodów dla których miała odejść a o których my nie wiemy to mam nadzieje ze takowe są bo gadka o awansie sportowym mało kogo przekonuje :D Mimo wszystko życzę Szopenowi powodzenia w nowym klubie moze będzie choć raz miała zadowoloną minę a nie tak wiecznie skwaśniałą jak tutaj w Łodzi :?
Obrazek

Obrazek

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 26 lipca 2005, 12:37

Seba pisze:Zadawałem już to pytanie, ale nie dostałem odpowiedzi - czy ŁKS lub Włókniarz Pabianice mają zamiar wystawić zespoły rezerw w 1 lidze?

Hmm z tego co czytałem to z okręgu łódzkiego wystartują w I lidze Widzew Łódź i MKS Kutno. Innych drużyn z tego okręgu nie widziałem.

Awatar użytkownika
Pamela
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Pamela » 26 lipca 2005, 12:39

No i teraz musze wszystko rozbijac na czasteczki pierwsze....Mikey..Pamietasz co bylo mowione na poczatku sezonu-byly dwie wersje:1-optymistyczna i 2-psymistyczna.Wersja 1-przychodzi sponsor,rzuca w uj kasy i Trzechu sciaga mocne zawodniczki.No to jesli by tak bylo to jak sadzisz,czy Szopen wygralaby z nimi rywalizacje,czy siedzialaby wiekszosc czasu na lawie? Wariant2-zostaje to co zostaje,nie ma kasy,klub ledwo dyszy i nie wszystkim chce sie zapierd po boisku za pileczka.Szopen sama nie wygralaby meczu,a na niektore gwiazdy w ŁKS-ie liczyc nie mozna.Dodam,ze juniorki to melodnia przyszlosci-dopiero.I teraz dochodzimy do sedna.Wobec wariantu i 1 i 2 przejscie do Odry bylo dobrym posunieciem.Specjalnie wybrala klub,ktory od dluzszego czasu sie nia interesowal i w ktorym bedzie grac.A zeby sie rozwijac to jednak musi spedzac okreslona liczbe minut na parkiecie.Oczywistym jest,ze gdyby przeszla do silniejszej ekipy to nie mialaby zagwarantowanej gry,a na lawie juz sie nasiedziala.Dlatego lepiej pograc w slabszym zespole by pozniej przejsc do silniejszej ekipy zeby grac a nie siedziec..proste,nie.Moze sie wydawac,ze Szopen zrobila zle,ze jest bee i w ogole,ale jak mowie nic nie dzieje sie bez przyczyny i to co robi jest w pelni przemyslane.

No i sie rozpisalam..az musze zajarac :lol:
Antychryst powrócił ;)

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 26 lipca 2005, 12:51

Coś mi się wydaje, że nie wiecie, albo nie chcecie wiedzieć, że w Brzegu przez kilka lat pracował wybitny trener Algirdas Paulauskas. Teraz od lat kadra Litwy i Telekomas Wilno. Trener ten corocznie bywa w Brzegu ... i to nie raz. Jest zaprzyjaźniony z obecnym trenerem Krzysztofem Kubiakiem (mam na myśli rodziny). Śmiało i bez obrazy dla nikogo obecnego trenera można nazwać uczniem Algirdasa. Tajemnicą poliszynela jest też , że myśl trenerska i wiedza Litwina wspomagają drużynę brzeską do dziś.
Co do kasy zaś, to w Brzegu jej nie ma. Za to podpisywane są realne kontrakty z których klub się wywiązuje. Spłacane jest też zadłużenie i jak dobrze pójdzie, to w tym roku na zero!!!
Może dlatego kluby(i ich przedstawiciele i sympatycy), które podpisywały astronomiczne kontrakty z góry wiedząc, że z nich się nie wywiążą z niechęcią patrzą w stronę Brzegu. Ukłony!

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 26 lipca 2005, 12:53

no nie wierze :shock: czyzby gwiazdeczka wreszcie przestala robic fochy i przedstawia wszystkim te sama wersje ???

coz, sportowo by sie w ŁKSie na pewno przydala, ale ja za nia plakac nie bede bo mam dosc wiecznie obrazonych i niezadowolonych ludzi.

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 26 lipca 2005, 12:55

Pamela pisze:No i teraz musze wszystko rozbijac na czasteczki pierwsze....Mikey..Pamietasz co bylo mowione na poczatku sezonu-byly dwie wersje:1-optymistyczna i 2-psymistyczna.Wersja 1-przychodzi sponsor,rzuca w uj kasy i Trzechu sciaga mocne zawodniczki.No to jesli by tak bylo to jak sadzisz,czy Szopen wygralaby z nimi rywalizacje,czy siedzialaby wiekszosc czasu na lawie? Wariant2-zostaje to co zostaje,nie ma kasy,klub ledwo dyszy i nie wszystkim chce sie zapierd po boisku za pileczka.Szopen sama nie wygralaby meczu,a na niektore gwiazdy w ŁKS-ie liczyc nie mozna.Dodam,ze juniorki to melodnia przyszlosci-dopiero.I teraz dochodzimy do sedna.Wobec wariantu i 1 i 2 przejscie do Odry bylo dobrym posunieciem.Specjalnie wybrala klub,ktory od dluzszego czasu sie nia interesowal i w ktorym bedzie grac.A zeby sie rozwijac to jednak musi spedzac okreslona liczbe minut na parkiecie.Oczywistym jest,ze gdyby przeszla do silniejszej ekipy to nie mialaby zagwarantowanej gry,a na lawie juz sie nasiedziala.Dlatego lepiej pograc w slabszym zespole by pozniej przejsc do silniejszej ekipy zeby grac a nie siedziec..proste,nie.Moze sie wydawac,ze Szopen zrobila zle,ze jest bee i w ogole,ale jak mowie nic nie dzieje sie bez przyczyny i to co robi jest w pelni przemyslane.

No i sie rozpisalam..az musze zajarac :lol:

No proszę! Kobieta, a wywód całkiem logiczny!

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 26 lipca 2005, 13:00

A czy ktoś mówi, że Szopen jest beee?

Chodzi tylko o to, żeby nie twierdzić iż: "całe szczęście że ojciec wódkę pije, bo dzięki pustym bytelką dzieci przynajmniej pieniądze na chleb mają"...

Poszła do Brzegu rozwijać się? - dobra. W Łodzi z zawodniczki która przy grze w tylko w miare wyrównanym składzie zasługiwała góra na nr.7 przeobraziła się w... reprezentantkę (Koniecki normalny to nie jest mimo wszystko...). Mało osiągnęła? A te niekochane zaległości z wypłatami niech traktuje jako... najlepszą inwestycje w życiu - bo tylko dzięki finansowym kłopotom ełksy jest w tym miejscu w jakim jest, a nie w tym jakie jej się należy... Właściwie powinna zrezygnować z kasy, traktując to jako daninę niebiosom - bo za tak mały szmal nawet najlepszy menago nie zrobiłby z niej reprezentantki (chm... powiedzmy dosadniej - pierwszopiątkowej zawodniczki zespołu z miejsc 1-8 )

Tak jak napisałem, miała w lidze swoje "pięć minut", a słowo "rozwój" spokojnie może wykreślić ze słownika tych używanych do opisu swej kariery...

Bardzo lubię i szanuję Odrę, ale może pokusisz się o przykład jednej zawodniczki, której tropem ma wizję Szopen podążać? :lol: :lol: :lol: :lol:

DonIgłata - doceniam opisywanego przez Ciebie trenera, jak i aktualnie pracujących w Brzegu ludzi. Lubię tak Wasze miasto jak i klub no i kibiców głównie. W sporcie jednak "myśl trenerską" doceniać należy głównie nie pod kątem ładnych nazwisk, ale wyników. Przy tym ostatnim, zajęte w zeszłym sezonie miejsce wskazuje jednak na (bez)myśl trenerską mimo wszystko, zwłaszcza porównując skłądy i potencjały zespołów...
Ostatnio zmieniony 26 lipca 2005, 13:07 przez simon, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Pamela
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Pamela » 26 lipca 2005, 13:04

pietroc pisze:no nie wierze :shock: czyzby gwiazdeczka wreszcie przestala robic fochy i przedstawia wszystkim te sama wersje ???

coz, sportowo by sie w ŁKSie na pewno przydala, ale ja za nia plakac nie bede bo mam dosc wiecznie obrazonych i niezadowolonych ludzi.

ale zes teraz pierd :? Szopen nie jest zadna niezadowolona gwiazdeczka,ktora strzela fochy-ale owszem w ŁKS-ie sa-chyba ze przez tyle lat znajomosci cos mi umknelo.Jezeli musisz wiedziec to trener od jakiegos czasu wiedzial,ze odchodzi,a Szopen nie ma obowiazku komukolwiek innemu mowic o swoich planach.
Antychryst powrócił ;)

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”