SMS w ekstraklasie?
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
SMS w ekstraklasie?
Jeszcze nic (chyba?) oficjalnie o tym nie słychać, aczkolwiek docierają do mnie takowe informacje, że SMS Łomianki najbliższy sezon zagra w ekstraklasie. Już raz było głośno o tym, że uczennice z SMSu będą grać w elicie i pojawiały się różne spekulacje dotyczące bytu tej drużyny wśród najlepszych w Polsce. Jestem ciekaw jaki teraz będzie finał tych informacji.
..you got to lose, to know how to win..
-
Don Igłata
- Młodzik
Hersi pisze:A ja tam popieram 12 ekip w esktraklasie, skoro porównywalną Hiszpanię stać na 14, to czemu nas tylko na 10?
Ja też zawsze popierałem 12 drużyn w ekstraklasie, ale powinny tam grać drużyny, które nawiążą w miarę wyrównaną walkę z innymi zespołami. Nie ma co ukrywać, że w obecnym składzie SMS zbierałby ciężkie baty, a przecież nie o to chodzi, bo przecież nikomu by to nie służyło.
Myślę, że najbliżej ekstraklasy są Leszno i Toruń.
Swoją drogą ciekawe dlaczego PLKK chce zwiększenia ligi skoro do tej pory robili wszystko aby zmniejszyć ekstraklasę.
Hersi pisze:A ja tam popieram 12 ekip w esktraklasie, skoro porównywalną Hiszpanię stać na 14, to czemu nas tylko na 10?
Tylko, że mecze kończoące się różnicą kilkudziesięciu punktów sa nikomu niepotrzebne, przynajmniej według mnie. Niech dziewczyny sobie wywalczą awans same.
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!
Teoretycznie masz rację. Tylko, że po pierwsze: niektóre drużyny mające problemy finansowe (a to nie jest jakaś niespotykana u nas kwestia) będą musiały jeżdzić więcej, a po drugie: ile osób przychodzi na takie mecze gdy wiadomo ze ktos wygra różnicą np 40 punktów??
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!
- mati
- Kadet
- Kontaktowanie:
Wiesz Kowal. Idąc takim tokiem myślenia możemy zrobić ligę zamkniętą dla elity, która wylegitymuje się budżetem minimum 1mln zł.
Problemy finansowe to mają wszystkie druzyny w lidze. Sęk w tym, że u jednych to wielkie a u drugich mniejsze problemiki. I ja osobiście wolę więcej meczy mojej drużyny. Co z tego, że były baty? Najważniejsza była gra, ogrywanie sie młodych i radość po każdorazowym rozpracowaniu obrony znacznie silniejszego rywala.
Jestem przeciwny również tzw. dzikim kartą. Uważam, że nie są to dobre rozwiązania. Patrząc na inne, biedniejsze kluby kiedy dziewczyny walczą, starają się...w koncówce coś nie wyjdzie a taki jeden bo ma wiecej pieniędzy kupi sobie miejsce w lidze- to bez sensu.
pozdro
Problemy finansowe to mają wszystkie druzyny w lidze. Sęk w tym, że u jednych to wielkie a u drugich mniejsze problemiki. I ja osobiście wolę więcej meczy mojej drużyny. Co z tego, że były baty? Najważniejsza była gra, ogrywanie sie młodych i radość po każdorazowym rozpracowaniu obrony znacznie silniejszego rywala.
Jestem przeciwny również tzw. dzikim kartą. Uważam, że nie są to dobre rozwiązania. Patrząc na inne, biedniejsze kluby kiedy dziewczyny walczą, starają się...w koncówce coś nie wyjdzie a taki jeden bo ma wiecej pieniędzy kupi sobie miejsce w lidze- to bez sensu.
pozdro
- Mytek
- Junior
- Kontaktowanie:
cos w tym jest co napisal Mati, ale jesli mialbym zobaczyc w tym sezonie SMS w eklasie to swietnie, bo nalezy im sie chocby za baaardzo wyrownany final z Jelenią
i nawet gdyby SMS spadl po tym sezonie znow do I ligi, to i tak odbyloby sie to z korzyscia dla samych zawodniczek, przeciez dla nich sama gra(mniejsza o wyniki punktowe) juz wiele mozglaby wniesc, dziewczyny by sie podszkoliły
a tak wogole jesli juz PLKK nie ma kasy to proponuje od razu dwa zespoly sposrod trójki: SmS, Leszno, Toruń. Przynajmniej bedzie 12 zespolow i nikt nie bedzie musil pauzować
PS: to Jabol mialby 100000??

a tak wogole jesli juz PLKK nie ma kasy to proponuje od razu dwa zespoly sposrod trójki: SmS, Leszno, Toruń. Przynajmniej bedzie 12 zespolow i nikt nie bedzie musil pauzować
PS: to Jabol mialby 100000??
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”