Muszę grać sto razy lepiej
Poniedziałek, 24 października 2005r.
Pięć środkowych o wzroście powyżej 190 cm znajduje się w kadrze koszykarek Lotosu. Najmłodszą z nich jest 19-letnia Magda Leciejewska. W ostatnim meczu gdynianek z AZS Poznań (80:64) trener Krzysztof Koziorowicz wystawił ją w pierwszej piątce. Grała przez 26 minut, zdobywając 8 punktów i 9 zbiórek.
- Pierwsze mecze w barwach Lotosu nie były w twoim wykonaniu tak udane.
- W dwóch poprzednich meczach ligowych w Gdyni byłam stremowana. Doping kibiców tak bardzo mnie przeraził, że nie potrafiłam zaprezentować swoich prawdziwych umiejętności. Złą passę przełamałam dopiero w wyjazdowym spotkaniu z ŁKS w Łodzi. Ze swojej gry przeciwko AZS Poznań również jestem zadowolona.
- Zagrałaś na miarę swoich aktualnych możliwości, czy stać cię na jeszcze więcej?
- Zagrałam dobrze, ale czuję że nie pokazałam jeszcze wszystkiego na co mnie stać. W kolejnych spotkaniach powinnam grać jeszcze lepiej. Wierzę, że ten najlepszy mecz dopiero przede mną.
- Przed tobą wyjazd do Bourges. Z jakimi nadziejami oczekujesz tego spotkania?
- W lidze polskiej trener daje mi dużo czasu na zaprezentowanie swoich umiejętności. Zdaję sobie sprawę, że w Eurolidze będzie o to dużo trudniej. Nie sądzę, abym we Francji zagrała w takim samym wymiarze. Wierzę jednak, że swoją szansę otrzymam i obiecuję że postaram się ją wykorzystać najlepiej, jak potrafię.
- Ile czasu dajesz sobie wywalczenie pewnego miejsca w podstawowej piątce Lotosu?
- Trudno mi na to odpowiedzieć. To będzie zależało od mojej postawy na treningach i podczas meczów na parkiecie. Jak będę grała sto razy lepiej, niż obecnie, to już na pewno będę mogła powiedzieć, że jestem podstawową zawodniczką drużyny.
Adam Suska - Dziennik Bałtycki
Wywiad z Magdą Leciejewską
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”