Kasia Hrickova - Kibice ŁKS to prawdziwi fani...

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Kasia Hrickova - Kibice ŁKS to prawdziwi fani...

Postautor: simon » 15 listopada 2005, 22:14

http://www.lkskosz.liga.pl/news.php?id=875
Kasia Hrickova – …Kibice ŁKS to prawdziwi fani…
Tylko u nas wywiad z bohaterką ostatniego meczu z AZS Poznań - zapraszamy do lektury.

- Zdążyłas się już zadomowić w Łodzi? Jak podoba Ci się nasze miasto?
- Podoba mi się, przyzwyczaiłam się już do Łodzi, mieszkam niedaleko hali, na piechotę mam 10 minut

- Jak postrzegasz drużynę ŁKS? Z kim w drużynie najlepiej rozumiesz się na parkiecie?
- Myślę ze mamy duże możliwości, ale nie potrafimy pokazać tego w grze. Trudno wybrac mi jedną zawodniczkę, najlepiej chyba jednak rozumiem się z Kamilą Kazimierową. Z innymi zawodniczkami musimy się lepiej zgrać.

Obrazek

- Jak oceniasz swoją dotychczasową gre, czy grasz na miarę swoich możliwości?
- Myśle ze gram zarówno lepsze jak i słabsze spotkania. Zadowolona jestem ze swojego ostatniego meczu, choć popełniłam tam trochę błędów. Mam nadziej ze będzie ich coraz mniej.

- Nad jakim elementem gry chciałabyś u siebie najwięcej popracować? Jakie są Twoje plusy i minusy.
- Pracowac musze nad wszystkim! Uważam ze jestem dobra w grze jeden na jeden, szczególnie zaś musze popracowac nad rzutami z półdystansu i dystansu – aby wiecej było ich celnych

- Czy mogłabyś porównac poziom lig zagranicznych w których grałaś?
- Grałam na Słowacji, nastepnie w Czechach. W Czechach jest wyższy poziom niż na Słowacji, w Polsce wyższy niż w Czechach. W Czechach są tylko dwa mocne zespoły, potem jest długa przerwa i reszta drużyn jest wyrównana. W Polsce natomiast pierwsza i nawet czwarta drużyna grają bardzo wyrównane mecze.

- Na które miejsce stać ŁKS?
- Nie mogę na to pytanie odpowiedzieć, bo nie poznałam jeszcze wszystkich zespołów. Grałyśmy na razie z tymi silnymi zespołami, natomiast w pierwszym meczu (red. z Chełmem) nie miałyśmy szczęścia. Miałyśmy go natomiast w ostatnim meczu.

- Czy któraś zawodniczka w polskiej lidze zrobiła na Tobie wrażenie?
- Agnieszka Bibrzycka ma nieograniczone możliwości

- Co możesz powiedziec o kibicach w Polsce, na Słowacji, w Czechach?
- Na Słowacji mało kto się interesuje koszykówką kobiet, w Czechach jest ich więcej ale w Polsce najwięcej, na ŁKSie są najlepsi –tacy prawdziwi fani (red. Kasia nie widziała jeszcze na co stać kibiców ŁKS jak chociażby w zeszłym sezonie na meczu z Gorzowem Wlkp.-warto więc powtórzyć ten manewr).

- Czy widzisz różnice w pracy na treningach między poprzednim klubem a ŁKSem?
- W poprzednim klubie miałyśmy bardzo młody zespół. Średnia wieku wynosiła 18-20 lat, byłam jedną z dwóch najstarszych zawodniczek. Tu są starsze zawodniczki trenują więc na wyższym poziomie. Trening jest bardziej profesjonalny.

- Poza meczami i treningami jak spędzasz czas w Łodzi? Rozrywka, kina, dyskoteki?
- Nie, raczej nie. Czas spędzam przede wszystkim ze swoim chłopakiem, który przyjechał do Łodzi i mieszka tu razem ze mną. Nie czuję się wiec samotna i nie nudze się.

Obrazek

- Dziękujemy za wywiad i życzymy dalszych sukcesów w ŁKS.

Rozmawiali Mikey i simon

Pozdrowienia dla kibiców:
http://www.lkskosz.liga.pl/kas.MOV

.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”