PZU Polfa Pabianice - Cukierki Odra Brzeg 77:54

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

PZU Polfa Pabianice - Cukierki Odra Brzeg 77:54

Postautor: Wojteg » 06 stycznia 2006, 08:39

Słodko w PZU Polfie

Piątek, 6 stycznia 2006r.

Prawie miesiąc (bez trzech dni), a więc rekordowo długo, trwała przerwa w rozgrywkach ekstraklasy koszykarek. Jutro i w niedzielę drużyny powrócą na parkiety.

Obrazek
Czeszka Leona Krystofova (w środku, między dwiema zawodniczkami Lotosu Gdynia) zdobyła najwięcej punktów dla PZU Polfy Pabianice w poprzednim meczu z Cukierkami Odrą w Brzegu, wygranym przez drużynę trenera Tomasza Herkta 69:40. Zdobyła 18 punktów

Niepokonany na swoim boisku wicelider PZU Polfa Pabianice podejmuje jutro o godz. 18 w hali przy ul. Grota-Roweckiego zespół Cukierków Odry Brzeg. Przypomnijmy, że w pierwszej rundzie Odra uległa na swoim boisku Polfie różnicą 29 punktów (40:69), a więc nietrudno wskazać murowanego faworyta jutrzejszego meczu. Można przyjmować zakłady, że to pabianiczankom będzie jutro słodko, a Cukierkom gorzko.

W brzeskim spotkaniu najwięcej punktów zdobyły: dla Odry Joanna Chełczyńska - 14, a dla PZU Polfy Leona Krystofova - 18 i Karla - 14.

Dla zespołu trenera Tomasza Herkta "cukierkowe" spotkanie będzie łagodnym wejściem w rytm meczowy i sprawdzianem przed arcyważną dla końcowego układu sił konfrontacją z CCC Polkowice (14 stycznia o 18 w Pabianicach). CCC to druga obok Wisły drużyna, która w tym sezonie pokonała Polfę.

# Pozostałe mecze jutro: o 16 Wisła Can-Pack Kraków - AZS Poznań, o 18.30 CCC Polkowice - AZS PWSZ Sowood Gorzów i w niedzielę: o 17 Azoty Meblotap Chełm - Kolegium Karkonoskie AZS Jelenia Góra.

(mk) - Dziennik Łódzki
Ostatnio zmieniony 07 stycznia 2006, 20:21 przez Wojteg, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Re: PZU Polfa Pabianice - Cukierki Odra Brzeg

Postautor: MARIO » 06 stycznia 2006, 10:03

Wczoraj miałem przyjemność chwilkę porozmawiać z Gosią Babicką o najbliższym meczu z Polfą. Oto krótki zapis z rozmowy:

Jak przygotowania do meczu z Polfą?

Małgorzata Babicka: Myślę, że bardziej przygotowujemy się do meczu, który odbędzie się u nas w Brzegu za tydzień z Chełmem, gdyż ten zespół bardziej leży w naszym zasięgu. Nie twierdzę jednak, że nie zostawimy całego zdrowia na boisku w Pabianicach, ale z pewnością będzie nam ciężko, tym bardziej, że zagramy w osłabionym składzie.

Czym zaskoczycie rywalki?

Postaramy się zagrać szybką i żywiołową koszykówkę. Jak najwięcej gry pięć-zero, by wykorzystać nasze atuty w grze jeden na jeden. Grając wolno w każdym ataku będzie ciężko znaleźć dobre pozycje rzutowe przeciw tak mocnemu zespołowi jakim jest Polfa.

Jak oceniasz zespół Polfy Pabianice?

Jest to zespół składający się z doświadczonych zawodniczek, który ma aspiracje na medal. Myślę, że co najmniej brąz jest w zasięgu Polfy. My postaramy się nadrabiać młodością i wolą walki.

Odejście z zespołu Agnieszki Pietraszek oraz Agaty Kasprzak pewnie pokrzyżowało wam plany?

Sytuacja jest ciężka, ponieważ zostałyśmy z Martyną Koc jako jedyne dwie względnie wysokie zawodniczki. Właściwie brakuje nam co najmniej jednego mocnego centra, bo szczerze mówiąc obie jesteśmy skrzydłowymi i często przychodzi nam walczyć z o wiele większymi przeciwniczkami.

W zespole wkrótce pojawi się nowa koszykarka, która być może odciąży Was od gry pod koszem. Jaki będzie miał wpływ na Waszą grę ten transfer?

Nie mam pojęcia, bo nie znam tej zawodniczki. Mogę mieć jedynie nadzieję, że wspomoże nas w zbiórkach i w zdobywaniu punktów spod kosza. Dobrze by było, gdyby była mocnym obrońcą, bo w tej chwili w naszej lidze jest wiele świetnych centrów, których bardzo ciężko zatrzymać.
..you got to lose, to know how to win..

Awatar użytkownika
Manic
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Manic » 07 stycznia 2006, 03:59

Oj bedzie cieżko nawet bardzo ciężko.Oby dziewczyny pokazaly że w koszykówke grać potrafia ;)
Można przeżyć życie w sposób tak pełny, iż pod koniec jesteś gotów na śmierć, gdyż nie zostaje ci nic innego do roboty ;)

Michał
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Michał » 07 stycznia 2006, 18:12

Mam nadzieje że odra bez wysokich zawodniczek pokaże że ma aspiracje na wyżesz miejsca...i niech zagra jak najlepiej potrafi mam nadzieje że bedzie to przpiekne widowisko....:D:D:D:D

Piotro
Młodzik

Postautor: Piotro » 07 stycznia 2006, 18:17

Manic pisze:Oj bedzie cieżko nawet bardzo ciężko.Oby dziewczyny pokazaly że w koszykówke grać potrafia ;)

mysle ze o to nie ma co sie obawiac bo juz nie raz to pokazywaly... gorzej bedzie jednak z tym koncowym wynikiem jednak ja jestem dobrej mysli :wink: a moim zdaniem brak Agnieszki Pietraszek wcale takim oslabieniem nie bedzie.... :twisted: bedzie dobrze :!:
Obrazek

Awatar użytkownika
natalia
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: natalia » 07 stycznia 2006, 18:19

POlfa- Cukierki 14: 16 po I kwarcie
Obrazek
Obrazek
Natalia Marczanka- najlepsza rozgrywająca w PLKK :)

Michał
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Michał » 07 stycznia 2006, 18:20

natalia pisze:POlfa- Cukierki 14: 16 po I kwarcie
i bardzo dobrze..czekam na wynik końcowy...

Piotro
Młodzik

Postautor: Piotro » 07 stycznia 2006, 18:23

wiedzialem ze Odra pojedzie z Polfą tak dalej :!: :!: do boju do boju...
Obrazek

Gość

Postautor: Gość » 07 stycznia 2006, 18:38

26-30 dla odry :D :D :D :D :D

Awatar użytkownika
Matii
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Matii » 07 stycznia 2006, 18:40

6 trojek brzegu
...jest jak jest, nie jak powinno być...

...scena po scenie nasze życie jest jak spektakl
choć nam aktorom być to może trochę nie w smak

Wojtek
Żak

Postautor: Wojtek » 07 stycznia 2006, 18:46

Anonymous pisze:26-30 dla odry :D :D :D :D :D

Czy to jest wynik do przerwy??

Michał
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Michał » 07 stycznia 2006, 18:47

To jest to......czy odra sprawi niespodzianke ?? tego dowiemy sie za parenaście minutek :D:D:D

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 07 stycznia 2006, 18:48

Spokojnie. poczekajcie do końca meczu :D .
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!

Piotro
Młodzik

Postautor: Piotro » 07 stycznia 2006, 18:49

Matii pisze:6 trojek brzegu

jeszcze czyje jesli moglbys napisac bylbym baaardzo wdzieczny :wink: a Odra jak zawsze nieprzewidywalna i grozna dla kazdego :twisted:
Obrazek

Michał
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Michał » 07 stycznia 2006, 18:53

Piotro pisze:
Matii pisze:6 trojek brzegu

jeszcze czyje jesli moglbys napisac bylbym baaardzo wdzieczny :wink: a Odra jak zawsze nieprzewidywalna i grozna dla kazdego :twisted:
nie ważne kto ważne że punkty są.....:D:D:D:D:D:D:D

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”