Akademickie Mistrzostwa Polski - Lublin 2004

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Akademickie Mistrzostwa Polski - Lublin 2004

Postautor: MARIO » 30 sierpnia 2004, 21:31

AZS PWSZ Gorzów Wlkp. pokonał AZS Toruń 51:42.

Mecz który toczył się pod dyktando naszej drużyny był bardzo zacięty, a walka toczyła się o każdy metr boiska. W czasie meczu nie brakowało "bijatyki" - na którą niepotrzebnie pozwolili sędziowie.
Wygrana z AZS Toruń spowodowała, że szanse na złoty medal mają już tylko akademiczki z Gorzowa i Poznania.

www.azspwsz.pl

Awatar użytkownika
kosmi4
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: kosmi4 » 30 sierpnia 2004, 21:35

Jezeli macie wiecej danych z amp-ów to piszcie!!!

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 30 sierpnia 2004, 22:15

Już drugie zwycięstwo w Akademickich Mistrzostwach Polski odniósł AZS PWSZ Gorzów Wlkp. pokonując tym razem AZS Jelenia Góra 81:56. Od początku spotkania nasz zespół objął prowadzenie i zwiększał je systematycznie w ciągu meczu. Dzięki wysokiemu prowadzeniu trener w trakcie spotkania sprawdzał różne warianty taktyczne jak i personalne.
Jutro AZS PWSZ Gorzów Wlkp. zagra o pierwsze miejsce z AZS Poznań, który ma rónież dwa zwycięstwa!!! Zapowiada się więc bardzo ciekawe widowisko w którym liczymy na zwycięstwo naszego zespołu!!!

http://www.azspwsz.e-basket.pl/

Awatar użytkownika
bigd
Nowy na forum

Postautor: bigd » 31 sierpnia 2004, 16:26

AZS PWSZ Gorzów Wlkp. przegral (dwoma punktami) z AZS Poznan

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 31 sierpnia 2004, 18:53

Akademickie Mistrzostwa Polski w grach zespołowych

Podczas rozgrywanych w Lublinie Akademickich Mistrzostw Polski w grach zespołowych zakończyły rywalizację koszykarki i piłkarki ręczne. Turniej koszykarek zakończył się zwycięstwem faworyzowanego zespołu AZS Poznań prowadzonego przez Romana Habera.

Wyniki:
AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski - AZS UMK Toruń 52:42 (13:11, 13:5, 14:13,11:13)
AZS Poznań - AZS KK Jelenia Góra 93:46 (25:11, 26:12, 18:13, 24:10)
AZS UMK Toruń - AZS Poznań 64:83 (16:26, 14:23, 13:17, 21:17)
AZS KK Jelenia Góra - AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski 56:81 (17:25, 13:13, 18:16, 8:27)
AZS UMK Toruń - AZS KK Jelenia Góra 59:66 (18:15, 18:15, 14:15, 9:21)
AZS Poznań - AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski 69:67 (18:16, 18:14, 16:17, 17:20)

Końcowa klasyfikacja:
1. AZS Poznań 3 6 245-177
2. AZS PWSZ Gorzów Wielkopolski 3 5 200-167
3. AZS KK Jelenia Góra 3 4 168-233
4. AZS UMK Toruń 3 3 165-201

PAP

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 31 sierpnia 2004, 21:08

Gorzowskie koszykarki akademickimi wicemistrzyniami Polski

Tym razem jednak nasza drużyna miała o wiele poważniejsze konkurentki. Na studenckie zawody przyjechały w silnym składzie srebrne medalistki ostatnich rozgrywek ekstraklasy AZS Poznań. Właśnie spotkanie między poznaniankami, a gorzowiankami decydowało o tym kto zdobędzie złoty medal. Zwyciężyły rywalki 69:67. W samej końcówce sędziowie nie zauważyli faulu na wchodzącej pod kosz poznanianek Katarzynie Czubak. Nasze akademiczki przegrały minimalnie i jest to dobry prognostyk przed zbliżającym się sezonem ligowym - początek w połowie października - kiedy to po kilku latach przerwy Gorzów znów zagości na arenach ekstraklasy. We wcześniejszych pojedynkach w Lublinie AZS PWSZ pokonał I-ligowe drużyny AZS Toruń 52:42 oraz AZS KK Jelenia Góra 81:56.

iki Gazeta Wyborcza

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 31 sierpnia 2004, 21:31

Koszykarki AZS Poznań wygrały Akademickie Mistrzostwa Polski

W finale turnieju w Lublinie pokonały AZS Gorzów 69:67.

W najważniejszym akademickim turnieju w kraju - rywalizacji koszykarek - wystąpiły tylko cztery zespoły. Zgodnie z wcześniejszymi przewidywaniami w finale zmierzyły się dwie ekipy, które w połowie października rozpoczną sezon w ekstraklasie - AZS z Gorzowa Wlkp. i Poznania. Gorzowianki przygotowania rozgrywek ligowych rozpoczęły wcześniej niż AZS Poznań, na dodatek w Lublinie występowały w najsilniejszym składzie. W ekipie trenera Romana Habera brakowało za to Aleksandry Karpińskiej i Redy Aleliunaite-Jankowskiej.

Poznanianki, które w okresie przygotowawczym nie miały jeszcze żadnego treningu taktycznego, w pierwszej połowie przeważały. Ich maksymalna przewaga wynosiła 9 pkt - po przerwie zaczęła jednak topnieć. Problemy akademiczek z Poznania zaczęły się w ostatniej kwarcie, gdy po faulach parkiet musiały opuścić obie środkowe: Natalia Mrozińska i Joanna Jarkowska. - Musieliśmy więc kończyć prawie samymi niskimi zawodniczkami - mówił drugi trener poznanianek Piotr Neyder. Tuż przed końcem za 3 pkt trafiła Agnieszka Szott - był więc remis 67:67. W kolejnej akcji sfaulowana została jednak Beata Krupska-Tyszkiewicz - po chwili trafiła dwa rzuty wolne i poznanianki wygrały 69:67.

- Do 13 września będziemy trenować w Poznaniu, może też zagramy jakieś sparingi. Później pojedziemy na obóz do Wałcza - mówi o najbliższych planach zespołu trener Roman Haber.

Sezon ligowy rozpocznie się 16 października.

AZS Poznań - AZS Gorzów Wlkp. 69:67

Kwarty: 18:16, 18:14, 16:17, 17:20.

Poznań: Ciecierska 19, Krupska-Tyszkiewicz 17, Jarkowska 12, Sibora 7, Mrozińska 5 oraz Lorek 13, Malendowicz 0

grand Gazeta Wyborcza

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 31 sierpnia 2004, 22:06

Ja akurat nie byłem na AMP, choć żałuję , ale słyszałem od naocznych obserwatorów, że wszystkie spotkania były zacięte, ale poziom niestety słaby, a nawet mierny. Jednak to dopiero początek sezonu, więc jest jeszcze czas na szlifowanie formy.

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 31 sierpnia 2004, 22:11

Hersi pisze:Ja akurat nie byłem na AMP, choć żałuję , ale słyszałem od naocznych obserwatorów, że wszystkie spotkania byłe zacięte, ale poziom niestety słaby, a nawet mierny. Jednak to dopiero początek sezonu, więc jest jeszcze czas na szlifowanie formy.

Poznań wydaje się i chyba będzie dużo słabszy niż w zeszłym sezonie. A swoją drogą czy Reda jest już pewną zawodniczką AZSu. Pamiętam ją za czasów Quaya i była niezbyt dobrą zawodniczką a od tego czasu za dużo (wcale?) nie grała i prawdopodobnie jest teraz jeszcze słabsza.

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 31 sierpnia 2004, 22:46

Viallos pisze:
Hersi pisze:Ja akurat nie byłem na AMP, choć żałuję , ale słyszałem od naocznych obserwatorów, że wszystkie spotkania byłe zacięte, ale poziom niestety słaby, a nawet mierny. Jednak to dopiero początek sezonu, więc jest jeszcze czas na szlifowanie formy.

Poznań wydaje się i chyba będzie dużo słabszy niż w zeszłym sezonie. A swoją drogą czy Reda jest już pewną zawodniczką AZSu. Pamiętam ją za czasów Quaya i była niezbyt dobrą zawodniczką a od tego czasu za dużo (wcale?) nie grała i prawdopodobnie jest teraz jeszcze słabsza.

po odejsciu z AZS-u Reda grała jakiś czas w lidze brazylijskiej jednak stosunkowo niewiele , warto jednka wspomnieć ,że znalazła sie w kadrze Litwy na ME 2001 ,kiedy Litwinki pozbawily nas polfinalow- i nie siedziala ciagle na lawie ,nastepnie grala pol sezonu w quay 2 lata temu -lecz nie wysilala sie zbytnio bo quay jej nie placil - w mojej ocenie jest to zawodniczka doskonala w defensywie-potrafi szaczelnie bronic i zalozyc pare czap w meczu-niestety jej poczynania ofensywne nie sa imponujace - ma nienajlepszy rzut i specjalnie sie do ofensywy nie przyklada moze sie jednak okazac duzym wzmocnieniem o ile Haber ja odpowiednio wykorzysta - co do meczy rozgrywanych na turnieju w lublinie tow AZS-ie nie graly Karpina i wlasnie Reda

Waldi
Kadet

Postautor: Waldi » 31 sierpnia 2004, 22:59

Naszła mnie taka refleksja, że w Akademickich MP (jak sama nazwa wskazuje) powinny jednak grać wyłącznie studentki. Myślę, że wtedy zgłosiłoby się do rozgrywek dużo więcej zespołów.

Zyzia
Żak

Postautor: Zyzia » 31 sierpnia 2004, 23:22

Złoto dla Poznania
Zgodnie z przewidywaniami koszykarki AZS Poznań wywalczyły złoty medal w rozgrywanych w Lublinie Akademickich Mistrzostwach Polski. W decydującym o tytule spotkaniu poznanianki, drugi zespół poprzedniego sezonu w ekstraklasie, pokonały beniaminka rozgrywek AZS PWSZ Wielkopolski 69:67 (18:16, 18:14, 16:17, 17:20).
Najwięcej punktów dla AZS Poznań zdobyły: Monika Ciecierska 17 i Beata Krupska-Tyszkiewicz 15, dla AZS Gorzów Agnieszka Szott 21.
Trzecie miejsce w mistrzostwach po zwycięstwie 66:59 nad AZS UMK Toruń zajął pierwszoligowy AZS KK Jelenia Góra.
Najskuteczniejszą zawodniczką AMP okazała się Agnieszka Szott, która zdobyła 59 punktów, kolejne miejsca w klasyfikacji snajperek zajęły Jolanta Sowińska z AZS Toruń 49 i Joanna Jarkowska z Poznania 47.
AMP w zespołowych grach spor-towych (oprócz koszykówki także siatkówka i piłka ręczna) zakończą się jutro.
BAS-Kurier Lubelski

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Postautor: MARIO » 01 września 2004, 22:04

Waldi pisze:Naszła mnie taka refleksja, że w Akademickich MP (jak sama nazwa wskazuje) powinny jednak grać wyłącznie studentki. Myślę, że wtedy zgłosiłoby się do rozgrywek dużo więcej zespołów.

Miałem podobne przemyślenia - Akademickie MP a studentek jak na lekarstwo... Nie żebym miał coś do Beaty Krupskiej-Tyszkiewicz czy Moniki Ciecierskiej... :roll:

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Re: Akademickie Mistrzostwa Polski - Lublin 2004

Postautor: MARAS » 02 września 2004, 15:34

MARIO pisze:AZS PWSZ Gorzów Wlkp. pokonał AZS Toruń 51:42.

Mecz który toczył się pod dyktando naszej drużyny był bardzo zacięty, a walka toczyła się o każdy metr boiska.

www.azspwsz.pl

Jaka to twoja drużyna Mario przecieżty kibicujesz Odrze!
Żądam wyjaśnień!
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Re: Akademickie Mistrzostwa Polski - Lublin 2004

Postautor: Mikey » 02 września 2004, 15:46

MARAS pisze:
MARIO pisze:AZS PWSZ Gorzów Wlkp. pokonał AZS Toruń 51:42.

Mecz który toczył się pod dyktando naszej drużyny był bardzo zacięty, a walka toczyła się o każdy metr boiska.

www.azspwsz.pl

Jaka to twoja drużyna Mario przecieżty kibicujesz Odrze!
Żądam wyjaśnień!
Maras... bozesz Ty mój czy zauważyłeś skąd Mario wziął tą informację? Przeciez nawet cytując Go skopiowałeś źródło...
Obrazek
Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”