Wystartują w lidze

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Wystartują w lidze

Postautor: Viallos » 01 września 2004, 14:46

Kibice żeńskiej koszykówki w Chełmie i regionie mogą odetchnąć z ulgą. Zespół AZS PWSZ Meblotap przystąpi do rozgrywek kobiecej ekstraklasy, które rozpoczną się w połowie października.

Wczoraj w Lublinie po meczu Akademickich Mistrzostw Polski, w którym o złoty medal AZS Poznań pokonał AZS Gorzów Wielkopolski doszło do spotkania pomiędzy Robertem Żołnierowiczem, dyrektorem AZS Lublin, klubu mającego miejsce w ekstraklasie, a Waldemarem Gębskim, prezesem Meblotapu SA, sponsora, który od wielu lat wspiera akademicki zespół i bez którego pomocy już dawno drużyna przestałaby istnieć.
- Nowa propozycja współpracy może nie została przyjęta owacyjnie, ale została zaakceptowana. Trzeba było dokonać przebudżetowania i to się udało - mówi Waldemar Gębski, prezes Meblotapu SA.
- W ciągu dwóch, trzech dni przedstawimy umowę o współpracy. Zasadniczo nie różni się ona od tego, co uzgodniliśmy wcześniej.
Na pewno dla zawodniczek i trenera ciekawiej zapowiada się druga część sezonu, w której wielkość środków od sponsora będzie uzależniona od miejsca w tabeli -mówi Robert Żołnierowicz.
Do podpisania umowy ma dojść najpóźniej w piątek. W sobotę lub na początku przyszłego tygodnia w Lublinie miałyby zjawić się pierwsze zawodniczki i trener, aby podpisać kontrakty. Szkoleniowcem AZS PWSZ Meblotap nie będzie na pewno Anatolij Bujalski, który prowadził zespół w poprzednim sezonie, i wcale nie chodzi o jego wygórowane żądania finansowe. - Rozmawiałem tuż po spotkaniu z prezesem Gębskim z trenerem i okazało się, że do końca września prowadzi zajęcia z reprezentacją Białorusi. Jego przyjazd do Polski jest wykluczony. W tej sytuacji nie wyobrażam sobie, aby Bujalski rozpoczął przygotowania do sezonu dopiero dwa tygodnie przed rozpoczęciem ligi -mówi R. Żołnierowicz.
Dyrektor AZS rozmawiał także z kilkoma zawodniczkami, które miałyby występować w drużynie, Joanną Czarnecką, Magdaleną Rzeźnik z Wisły Kraków oraz Beatą Predehl. - Są otwarte na propozycje. Penetrujemy także rynek zagraniczny. Liga ma przecież formułę open - dodaje Żołnierowicz.

BAS Kurier Lubelski

Adam
Żak

Postautor: Adam » 01 września 2004, 14:59

A Ali Perlińskiej już nie chcą? :cry:

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 01 września 2004, 15:01

Adam pisze:A Ali Perlińskiej już nie chcą? :cry:

Ala wydała im się mniej perspektywiczna od Betty :)

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 01 września 2004, 15:09

:lol: :lol: :lol: :lol: biedna... i gdzie ona teraz zagra... :wink:

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 01 września 2004, 17:38

"Mileną Wlodarską" tez juz chyba nie zainteresowani :D

Zyzia
Żak

Postautor: Zyzia » 01 września 2004, 19:06

Raczej nie ponieważ postawili na rutynę,przecież młodzież jest taka nieobliczalna.

Adam
Żak

Postautor: Adam » 01 września 2004, 19:56

Zyzia pisze:

Raczej nie ponieważ postawili na rutynę,przecież młodzież jest taka nieobliczalna.

:shock:

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 01 września 2004, 20:21

O Grenadzie też mówiono, że jest nie do zdobycia :lol: :wink:

Zyzia
Żak

Postautor: Zyzia » 01 września 2004, 20:59

A ja mam jedno bardzo proste pytanie :
Czy Alicja Perlińska ma podpisany kontrakt na ten sezon z ŁKS?
Bo jeżeli nie to sprawa jest jak najbardziej otwarta.I sądzę,że choć info prasowe jest dość niewiarygodne,to nie wykluczone że całkiem możliwe ,tym bardziej że w Chełmie planowany jes bardzo stabilny i realny budżet.I jestem przekonany że sytuacja z poprzedniego sezonu dotycząca zobowiązań wobec zawodniczek nie powtórzy się.Gwarantem tego jest osoba rektora Zająca oraz prezesa Gębskiego

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 01 września 2004, 21:23

Zyzia pisze:A ja mam jedno bardzo proste pytanie :
Bo jeżeli nie to sprawa jest jak najbardziej otwarta.I sądzę,że choć info prasowe jest dość niewiarygodne,to nie wykluczone że całkiem możliwe ,tym bardziej że w Chełmie planowany jes bardzo stabilny i realny budżet.I jestem przekonany że sytuacja z poprzedniego sezonu dotycząca zobowiązań wobec zawodniczek nie powtórzy się.Gwarantem tego jest osoba rektora Zająca oraz prezesa Gębskiego

lol :)

1. Ala chce mieszkac w Łodzi wiec zostaje jej Wlokniarz
2. Gdyby Ala chciala stad wyjezdzac to wbralaby z calym szacunkiem lepszy klub
3. chyba by wolala zostac w ŁKSie niz isc do Chelma - takie same problemy a mimo wszystko chyba jest jakos z ŁKSem zwiazana, nie sadzisz ?

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 01 września 2004, 21:24

Tyle już o tym pisaliśmy. Jasne że ma, jakby nie miała to już by prawdopodobnie grała u nas. Przeczytaj co po sparingu Polfa - ŁKS powiedział dyrektor klubu.

Zyzia
Żak

Postautor: Zyzia » 01 września 2004, 21:44

Viallos pisze:

Tyle już o tym pisaliśmy. Jasne że ma, jakby nie miała to już by prawdopodobnie grała u nas. Przeczytaj co po sparingu Polfa - ŁKS powiedział dyrektor klubu.

Oczywiście że czytałem i z tej wypowiedzi jasno wynika, że może grać w Polfie,ŁKS jak i w Meblotapie.

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 01 września 2004, 22:07

Krótko mówiąc: Ala będzie grała w Polfie, chyba... że "nie będzie grała".
W tej chwili jednak ma ważny kontrakt z ŁKS. Niewątpliwie trudne i być może kosztowne zerwanie owego przy jednoczesnej szczerej niechęci do opuszczania Łodzi nie zwiastuje rychłego wzmocnienia kogokolwiek nie z czołówki STBL, do tego kogokolwiek nie z regonu łódzkiego.
Mając wzgląd na odrzucenie ofert wszystkich pozostałych klubów (poza Meblotapem) powiedzmy... szanse na taki kontrakt są nikłe - powiedzmy 0,001%.
Biorąc jednak pod uwagę kultową kreację Jimma Careya w głupim i głupszym (oświadczyny na końcu) można zawsze z radością wykrzyknąć, że to znaczy iż SĄ SZANSE!!!

Zyzia
Żak

Postautor: Zyzia » 01 września 2004, 22:30

simon pisze:Krótko mówiąc: Ala będzie grała w Polfie, chyba... że "nie będzie grała".
W tej chwili jednak ma ważny kontrakt z ŁKS. Niewątpliwie trudne i być może kosztowne zerwanie owego przy jednoczesnej szczerej niechęci do opuszczania Łodzi nie zwiastuje rychłego wzmocnienia kogokolwiek nie z czołówki STBL, do tego kogokolwiek nie z regonu łódzkiego.
Mając wzgląd na odrzucenie ofert wszystkich pozostałych klubów (poza Meblotapem) powiedzmy... szanse na taki kontrakt są nikłe - powiedzmy 0,001%.
Biorąc jednak pod uwagę kultową kreację Jimma Careya w głupim i głupszym (oświadczyny na końcu) można zawsze z radością wykrzyknąć, że to znaczy iż SĄ SZANSE!!!

Z twojej dość przekonującej kalkulacji wynika, że w 99,999% będzie grała w Polfie. :( Może masz rację.

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 01 września 2004, 22:37

Zyzia pisze:
simon pisze:Krótko mówiąc: Ala będzie grała w Polfie, chyba... że "nie będzie grała".

Z twojej dość przekonującej kalkulacji wynika, że w 99,999% będzie grała w Polfie. :( Może masz rację.
chyba tak - znaczy będzie grała w Polfie...
swoją drogą to nawet jeśliby powiedzmy... przejawiała chęć zasilenia Meblotapu to (ja) myślę, że nie byłoby to dla Was szczególnie dobre rozwiązanie... Ala, jak powiedziałem jest ze stajni Dragana - znaczy... jest droga. Kasy Meblotap jeśliby nawet miał sporo, to chyba nie na tyle, żeby sprawić sobie wyrównany skład na poziomie Perlińskiej... Konstruowanie składu jest skuteczne jeśli jest on w miarę wyrównany - oczywiście "osnuty" na 2-3 gwiazdkach najlepiej - ale nie koniecznie.

ps.Jak słusznie powiedział nasz prezes po kolejnej porażce piłkarzy: "o utrzymanie to można grać za znacznie mniejsze pieniądze" - i ma racje.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”