Co słychać w Cukierkach Odrze Brzeg?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Co słychać w Cukierkach Odrze Brzeg?

Postautor: Wojteg » 25 maja 2006, 07:11

Cukierki kompletują skład

Brzeskie Cukierki podpisały już pierwsze kontrakty na przyszły sezon. Teraz działacze skupiają się przede wszystkim na poszukiwaniu centra.

Pierwszymi zawodniczkami, które podpisały kontrakty z brzeskim klubem, są rozgrywające Olena Proszczenko i Małgorzata Rzeźnik. Bardzo realne są również występy Małgorzaty Babickiej, która była odkryciem ubiegłego sezonu, oraz Martyny Koc. - Obie są naszymi zawodniczkami, więc w jakimś stopniu od nas zależy, jaka będzie ich najbliższa przyszłość - tłumaczy prezes Cukierków Czesław Grzeczyn.

Dużym osłabieniem natomiast może się okazać odejście Joanny Chełczyńskiej. Zawodniczka pochodzi z Torunia i po awansie zespołu z tego miasta do ekstraligi należy się spodziewać, że wróci do swojego miasta.

Według prezesa Greczyna głównym minusem zespołu w minionym sezonie był brak klasycznego centra. - W innych klubach zawodniczka na tej pozycji zdobywała kilkanaście punktów w meczu - przyznaje prezes. Dlatego głównie centra poszukują Cukierki. Pojawił się pomysł ponownego zatrudnienia Agaty Kasprzak. Na pewno pojedzie na obóz przygotowawczy z brzeską drużyną. Zabraknie natomiast miejsca w składzie dla Eleny Chebotovej. - Grała u nas krótko i nie jestem z niej zadowolony. Już dziś mogę powiedzieć, że zrezygnowaliśmy ze współpracy z nią - dodaje Greczyn, zapewniając, że ma na oku trzy kandydatki na pozycje centra. - Jednak nie tylko Cukierki są nimi zainteresowane, więc nie zdradzę nazwisk - mówi.

Wiele w kompletowaniu składu zależy od sponsorów. Przedsiębiorstwo Wyrobów Cukierniczych Odra zadeklarowało już wsparcie. Podobnie jak w poprzednim sezonie da 600 tys. zł, co ma stanowić 70 proc. budżetu klubu.

Z nadziejami patrzy się w Brzegu na młode koszykarki: Justynę Daniel i Agatę Bachryj. - Na pewno będziemy starać się uzupełniać skład naszymi wychowankami. Jest grupa juniorek, które za kilka lat powinny stanowić trzon drużyny - mówi prezes.

Jan Piotrowski (Gazeta Wyborcza)

Wojtek
Żak

Re: Co słychać w Cukierkach Odrze Brzeg?

Postautor: Wojtek » 25 maja 2006, 09:08

Wojteg pisze:
Małgorzata Rzeźnik.

Czy to jest krewna Magdy, która w zeszłym sezonie grała u nas czy poprostu błąd redaktora?? :lol:

Awatar użytkownika
MIREq
Żak

Postautor: MIREq » 25 maja 2006, 11:35

Pcheła do Torunia :roll: ? To się wszystko jeszcze okaże.
\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/\o/

Awatar użytkownika
Mlody
Żak

Postautor: Mlody » 25 maja 2006, 15:29

MIREq pisze:Pcheła do Torunia :roll: ? To się wszystko jeszcze okaże.

nic sie nie okaze ja wiem swoje zostajeeeee hahahaha
Jakie zalożenie masz??Proste Walczyć i Wygrywać!!!!!!!!!

Wojtek
Żak

Postautor: Wojtek » 07 czerwca 2006, 22:26

Chełczyńska zostaje w Cukierkach

Skład brzeskiej drużyny już zaczyna się krystalizować. Wiadomo, kto odejdzie, jednak trwają jeszcze poszukiwania kilku zawodniczek.

Joanna Chełczyńska zdecydowała się pozostać na czwarty sezon w Brzegu. Czołowa koszykarka Cukierków rozważała odejście do beniaminka z Torunia. - Powiedzmy, że zaproponowaliśmy lepsze warunki - krótko tłumaczył prezes Cukierków Czesław Greczyn. Prócz Chełczyńskiej, Oleny Proszczenko i Magdaleny Rzeźnik, które wcześniej podpisały kontrakty, w klubie pozostaną też Małgorzata Babicka, Agnieszka Makowska i Martyna Koc.

Cukierki natomiast żegnają się z młodymi zawodniczkami, które miały stanowić przyszłość brzeskiego basketu. Odejdzie Małgorzata Morka, Justyna Daniel i, prawdopodobnie, Agata Bachryj. W przypadku Morki, uznano, że zawiodła w poprzednim sezonie i nie przedłużono z nią kontraktu. Agata Bachryj prawdopodobnie rozpocznie studia we Wrocławiu i wtedy być może ściągnie ją któryś z dolnośląskich klubów. - Natomiast Justyna Daniel, po tym jak zagrała w reprezentacji kraju juniorek, dostała propozycję zza granicy i prawdopodobnie z niej skorzysta - tłumaczy Greczyn.

Niejasna jest sytuacja Ewy Nierzwickiej, która w przyszłym roku zdaje maturę i w związku z tym nie będzie mogła uczestniczyć w treningach tak często, jak to potrzebne. - Na miejscu tych dziewczyn pojawią się nasze juniorki. Myślę w tym momencie o Karolinie Kozerze i Agnieszce Mykicie. Oczywiście czas pokaże, czy będą grały na odpowiednim poziomie - mówi prezes.

Źródło: www.gazeta.pl

Awatar użytkownika
MIREq
Żak

Postautor: MIREq » 08 czerwca 2006, 13:27

Wojtek pisze:Niejasna jest sytuacja Ewy Nierzwickiej, która w przyszłym roku zdaje maturę i w związku z tym nie będzie mogła uczestniczyć w treningach tak często, jak to potrzebne. - Na miejscu tych dziewczyn pojawią się nasze juniorki. Myślę w tym momencie o Karolinie Kozerze i Agnieszce Mykicie. Oczywiście czas pokaże, czy będą grały na odpowiednim poziomie - mówi prezes.

Ewa w tym roku już pisała mature, więc powodem jej absencji pewnie bedą studia jak w przypadku Agaty Bachryj!! Ale jeszcze czas pokaże jak bedzie!!

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 08 czerwca 2006, 13:29

Czy ktoś wie gdzie wybiera się Małgorzata Morka... ja tylko mogę przypuszczać, zobaczymy czy moje przypuszczenia okażą się trafne ;)

Bułuś :)
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: Bułuś :) » 08 czerwca 2006, 15:40

Wojtek pisze:Chełczyńska zostaje w Cukierkach
Niejasna jest sytuacja Ewy Nierzwickiej, która w przyszłym roku zdaje maturę i w związku z tym nie będzie mogła uczestniczyć w treningach tak często, jak to potrzebne. - Na miejscu tych dziewczyn pojawią się nasze juniorki. Myślę w tym momencie o Karolinie Kozerze i Agnieszce Mykicie. Oczywiście czas pokaże, czy będą grały na odpowiednim poziomie - mówi prezes.
Źródło: www.gazeta.pl

Mykita i Kozera w kadrez oderki ?? to LICZE POWODZENIA OBYDWU :d:d:d pOWODZENIA aGNIESZKA I kAROLINA :d:d

Awatar użytkownika
MIREq
Żak

Postautor: MIREq » 08 czerwca 2006, 16:19

Ale ta wypowiedź jest zapewne z wyprzedzeniem! Chodzi tu o przyszłe lata 3-4! Teraz dziewczymy bedą ewentualnie podpatrywac starsze koleżanki (jak to brzmi :lol: )Ale równiez trzymam kciuki za wycowanki!

Awatar użytkownika
steve_bramkarz
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: steve_bramkarz » 08 czerwca 2006, 22:51

MIREq pisze:Ale ta wypowiedź jest zapewne z wyprzedzeniem! Chodzi tu o przyszłe lata 3-4! Teraz dziewczymy bedą ewentualnie podpatrywac starsze koleżanki (jak to brzmi :lol: )Ale równiez trzymam kciuki za wycowanki!

Szczerze mówiąc nie oszukujmy się nasze dziewczyny z Brzegu nie bedą miały szans zagrać w drużynie seniorek w ekstraklasie. Jedynie jakby Odra spadła to wtedy możemy wychować fajne dziewczyny. Nie będzie już takiej zawodniczki jak Gabriela Mróz - Czerkawska.
...w.w.j.d.?...

Awatar użytkownika
MIREq
Żak

Postautor: MIREq » 09 czerwca 2006, 08:00

Troche wiary :wink:

kacz
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: kacz » 21 czerwca 2006, 12:46

odra mana przyszly rok 3 miejsce i pchela nie odchodzi !!

Awatar użytkownika
ziutek_pabianice
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: ziutek_pabianice » 21 czerwca 2006, 14:09

3 :?: Czy nie za wysoko :?: Chyba, że Stal zagra świetnie :D

Awatar użytkownika
Gwynbleidd
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Gwynbleidd » 21 czerwca 2006, 14:16

ziutek_pabianice pisze:3 :?: Czy nie za wysoko :?: Chyba, że Stal zagra świetnie :D

Co ty wypisujesz bardzo dobrze trzecie,a nawet drugie bo pierwsze obstawiama nas.
Z Wyrazami Szczerej Niewdzięcznosci,Za To Ze Byłem Z Wami. A Teraz Jesteście Przeciwko MNIE!!!Obrazek

Awatar użytkownika
ziutek_pabianice
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: ziutek_pabianice » 21 czerwca 2006, 14:29

Gwynbleidd pisze:
ziutek_pabianice pisze:3 :?: Czy nie za wysoko :?: Chyba, że Stal zagra świetnie :D

Co ty wypisujesz bardzo dobrze trzecie,a nawet drugie bo pierwsze obstawiama nas.

Oczywiście optymisto Gwynbleiddzie :)

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”