Widzew Łódź wycofuje się z rozgrywek

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Widzew Łódź wycofuje się z rozgrywek

Postautor: simon » 30 września 2004, 19:51

koszykówki kobiet Widzewa Łódź. Nie jest to zatem oficjalna informacja, ale tak na 98% jest w/g mnie faktem. Jak się potwierdzi, to zmienię tytuł...

Niestety, nie przepadałem, nie lubiłem, nie doceniałem - ale wielka szkoda... :cry:
Ostatnio zmieniony 30 września 2004, 21:46 przez simon, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Re: Dziś słyszałem o rozwiązaniu sekcji...

Postautor: MARIO » 30 września 2004, 21:20

Widzew Łódź wycofuje się z rozgrywek 1 ligi... powód - problemy finansowe klubu. To już oficjalna informacja... przykre :(

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Re: Dziś słyszałem o rozwiązaniu sekcji...

Postautor: Mikey » 30 września 2004, 21:38

MARIO pisze:Widzew Łódź wycofuje się z rozgrywek 1 ligi... powód - problemy finansowe klubu. To już oficjalna informacja... przykre :(
Przykre tymbardziej ze ta kara powinna spotkac ich kolegów kopaczy. Tymczasem sekcja największych oszustów polskiego sportu przetrwała a biedne dziewczyny muszą skończyc przygode z koszykówką
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 30 września 2004, 22:06

no coz, za nimi akurat plakac nie bede :D jeszcze tylko kopacze :D

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 30 września 2004, 22:21

pietroc pisze:no coz, za nimi akurat plakac nie bede :D jeszcze tylko kopacze :D
eee dziewczyn szkoda toż one mają mało wspólnego z tą hołotą ż... (jak mówi Jarek Papis-notabene jesteśmy z Toba Jarek) i co one winne ze taki gówniany klub
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 30 września 2004, 22:24

Jedna czy druga bardziej uzdolniona dziewczyna pewnie zacznie u nas trenować, ale ciężko sie spodziewać z ich strony czegoś więcej niż aktywnego udziału w treningach właśnie. Mimo wszystko szkoda że w tym sezonie zabraknie w Łodzi piewszszoligowej sekcji, przede wszystkim ze względu na zawodniczki nie reprezentujące pozomu estrklasy a chcące nadal uprawiać koszykówkę.

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 30 września 2004, 22:31

Ech i co teraz z Moniką Rajkowską?? Może załapie się chociaż do rezerwy łks-u? Szkoda ,żeby przerywała karier,e , bo to utalentowana zawodniczka- która umiejętnie prowadzona przez trenera ,może wiele osiągnąć -poza tym co tu dużo gadać - jej walory estetyczne , również są nie do pogardzenia :D

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 01 października 2004, 10:21

Przykra sytuacja ale niestety prawdziwa! :( :(
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Postautor: MARIO » 01 października 2004, 12:43

Saletra pisze:Ech i co teraz z Moniką Rajkowską?? Może załapie się chociaż do rezerwy łks-u? Szkoda ,żeby przerywała karier,e , bo to utalentowana zawodniczka- która umiejętnie prowadzona przez trenera ,może wiele osiągnąć -poza tym co tu dużo gadać - jej walory estetyczne , również są nie do pogardzenia :D

Monika ?? Hmmm.. sądziłem, że Ania :roll: Z tego co wiem Ania Rajkowska już przymierza się do ŁKSu Łódź. Wiele dziewczyn zrezygnuje jednak z koszykówki...

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 02 października 2004, 02:16

Naprawdę WIELKA szkoda, że kolejna sekcja upada :( I znowu jakoś przemija to bez żadnej reakcji jakichkolwiek władz - czy to koszykarskich czy miejskich. Smutne... Bardzo żal koszykarek tego klubu, który od wielu lat przecież działał w naszym koszykarskim światku... raz lepiej, raz gorzej. Kibicom ŁKSu przypomnę (ale na pewno pamiętają lepiej), że zdarzało się, że ich drużynę zasilały w przeszłości młode zawodniczki z Widzewa, wspominając choćby Joannę Pietrusiak, która o ile mnie skleroza nie dopadła przeszła do ŁKSu w glorii królowej strzelczyń drugiej ligi (coś koło roku 1994 bodajże). Kariery nie zrobiła, ale w oko wpaść mi zdążyła ... hehehe:) A z Widzewem łaczy się też nie tak dawna historia Olimpii - na ich sali nasz zespół w 2002 roku świętował wywalczenie awansu do ekstraklasy, rozpoczynając mecz od wyniku bodajże 21:0 ;)
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 02 października 2004, 08:24

Kto pomoże koszykarkom Widzewa?

Zadzwoniła do naszej redakcji zrozpaczona matka koszykarki MUKS Widzew pani Joanna Kopacka z pytaniem kto pomoże I-ligowej drużynie. Zespół nie wyjechał na pierwszy mecz, bo po prostu zabrakło pieniędzy. Bieda w drużynie aż piszczy i znikąd nie widać ratunku.

Pani Joanna pyta: - Czy to jest tylko problem trenera zespołu, grających dziewcząt i ich rodziców? Czy władz miasta kompletnie to nie interesuje, że rozpada się kolejny zespół, w którym gra łódzka młodzież?

Miasto zrobiło gest w stronę ŁKS, przekazując na koszykarską sekcję 325 tysięcy złotych. Czy nie mogłoby się zdobyć na podobny gest w stosunku do Widzewa? Tu chodzi o znacznie mniejsze pieniądze. Żeby drużyna mogła grać w I lidze, wystarczyłoby 15 tysięcy złotych.

(p) - Express Ilustrowany

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Postautor: MARIO » 02 października 2004, 10:48

majoneez pisze:Kto pomoże koszykarkom Widzewa?

Zadzwoniła do naszej redakcji zrozpaczona matka koszykarki MUKS Widzew pani Joanna Kopacka z pytaniem kto pomoże I-ligowej drużynie. Zespół nie wyjechał na pierwszy mecz, bo po prostu zabrakło pieniędzy. Bieda w drużynie aż piszczy i znikąd nie widać ratunku.

Pani Joanna pyta: - Czy to jest tylko problem trenera zespołu, grających dziewcząt i ich rodziców? Czy władz miasta kompletnie to nie interesuje, że rozpada się kolejny zespół, w którym gra łódzka młodzież?

Miasto zrobiło gest w stronę ŁKS, przekazując na koszykarską sekcję 325 tysięcy złotych. Czy nie mogłoby się zdobyć na podobny gest w stosunku do Widzewa? Tu chodzi o znacznie mniejsze pieniądze. Żeby drużyna mogła grać w I lidze, wystarczyłoby 15 tysięcy złotych.

(p) - Express Ilustrowany

Kopacka ?? Pierwsze słyszę o takiej zawodniczce w Widzewie... A może chodzi o Monikę Kopeć (raczej o Jej mamę?) ale jak zwykle dziennikarze eh... mają swoje remixy nazwisk.

Waldi
Kadet

Postautor: Waldi » 02 października 2004, 11:18

A może by tak, co jest ostatnio w modzie, koszykarki przeszły pod skrzydła jakiejś uczelni? :roll:

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 02 października 2004, 12:21

Waldi pisze:A może by tak, co jest ostatnio w modzie, koszykarki przeszły pod skrzydła jakiejś uczelni? :roll:
pomysł dobry, słuszny i rozwiązujący sprawę - jestem "za" - próba, nie strzelba...

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 02 października 2004, 12:44

simon pisze:
Waldi pisze:A może by tak, co jest ostatnio w modzie, koszykarki przeszły pod skrzydła jakiejś uczelni? :roll:
pomysł dobry, słuszny i rozwiązujący sprawę - jestem "za" - próba, nie strzelba...
To może pod Politechnikę bo wołałbym nie firmować mimo wszystko widzewa :D
Obrazek

Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”