Nowa koszykarka PZU Polfy Pabianice

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Nowa koszykarka PZU Polfy Pabianice

Postautor: Wojteg » 08 czerwca 2004, 22:06

W poniedziałek na treningu koszykarek PZU Polfy pojawiła się Julia Iwliejewa. Po dwóch godzinach była już zawodniczka pabianickiego klubu

Pabianiccy działacze już po pierwszych zajęciach podpisali z Iwliejewą roczny kontrakt. 23-letnia Rosjanka (185 cm wzrostu) w ubiegłym sezonie występowała w ŁKS Lotto. Zagrała w 24 meczach ligowych, zdobywając 246 punktów.

Według Jacka Stępniewskiego, prezesa klubu, powoli krystalizuje się kadra zespołu. W tym miesiącu pabianicki klub pozyskał Olgę Pantelejewą i Gabrielę Tomę z Starego Browaru Poznań. - Mam jeszcze znaleźć zmienniczkę dla Eli Trześniewskiej - mówi Dragan Popović, menedżer większości pabianickich koszykarek. Jego zdaniem do Pabianic może trafić też Alicja Perlińska, która chce rozwiązać kontrakt z ŁKS. - Alicja ma też propozycję z innych klubów, ale chce pozostać w Łodzi, żeby ukończyć studia - tłumaczy Popović.

Przypomnijmy, że PZU Polfa zatrudniła też nowego szkoleniowca Tadeusza Aleksandrowicza. Pomagał mu będzie Dariusz Raczyński, dotychczas asystent Andrzeja Nowakowskiego w ŁKS. "Gazeta" ujawniła, że Raczyński obiecał pabianickim działaczom sprowadzenie Iwliejewej i Perlińskiej. Zainteresowany jednak zaprzeczył, zarzucając nam kłamstwo. Teraz okazało się, że sam mówił nieprawdę.

Poważne wzmocnienia PZU Polfy wynikają z chęci zgłoszenia zespołu do Euroligi. Polska otrzymała dwa miejsca w europejskich rozgrywkach: pewnym kandydatem jest mistrz Polski Lotos Gdynia, a o drugie miejsce mają ubiegać się PZU Polfa i Wisła Kraków. - Jeżeli w ciągu tygodnia znajdziemy pieniądze, na pewno wystąpimy w Eurolidze - potwierdza Stępniewski.

jw (Gazeta Wyborcza)

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 08 czerwca 2004, 22:24

Z Julką, to było wiadomo - bye, tylko mniej się przewracaj pod atakowanym koszem :wink:

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 08 czerwca 2004, 22:25

W ciągu tygodnia znaleźć pieniądze? Hmmmm

Po co na siłe się pchać do Euroligi, skoro budżet niedopięty do końca, no i skład eksperymentalny!

Sądze że dobrze byłoby rok spokojnie przepracować - z drugiej jednak strony, pooglądać koszykówkę na najwyższym światowym poziomie nie zaszkodzi!

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Re: Nowa koszykarka PZU Polfy Pabianice

Postautor: majoneez » 08 czerwca 2004, 22:27

Wojteg pisze:"Gazeta" ujawniła, że Raczyński obiecał pabianickim działaczom sprowadzenie Iwliejewej i Perlińskiej. Zainteresowany jednak zaprzeczył, zarzucając nam kłamstwo. Teraz okazało się, że sam mówił nieprawdę.

Było w Łodzi na meczach "Miiiiiiiiiiiiireeeek", terz będzie "Daaaaaaaaareeek" :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 08 czerwca 2004, 23:25

Powiem krótko, niech już sobie wszyscy idą bo słuchac i patrzeć na to wszystko mi sie nie chce. [b:słowo]Zawsze[/b:słowo] trzymałem strone zawodniczek ale teraz mam ochotę patrzeć jak kibic, zostawiłem tu czas, serce i zdrowie, wiec zamiast krecić w gazetach, migac sie od odpowiedzi, prowadzic tajne rozmowy niech juz spadają byle dalej stąd wszyscy równiez ci i te którzy(e) rzekomo sie jeszcze wahają, niby jakieś sentymenty mają czy coś ... śmiechu warte !!! nie róbcie z nas idiotów koleżanki bo i tak wiadomo ze kto ma gdzie iść to i tak pójdzie i tak, zawracanie dupy z tym wyczekiwaniem, mataczeniem, kręceniem tortów. Po co te gadki szmatki jak to bardzo bym chciała zostać gdyby tylko ... itd itd itd, Z BOGIEM !!! MOJA CIERPLIWOŚĆ SIE WYCZERPAŁA-WYPISUJĘ SIE Z TEGO CYRKU W KTÓRYM NAJWIĘKSZEGO WAŁA ROBI SIE Z KIBICÓW (bo przeciez co ich to obchodzi podobno...)! Jeszcze trochę mam do siebie szacunku zeby nie nabierac sie jak pies na te zasłony dymne a potem usmiechac bo wszystko sie dobrze skończylo (czyli każdy(a) znalazł(a) nowy klub tylko jakoś kibice zostali bez swojego...). Amen.

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 08 czerwca 2004, 23:52

Co ty, Mikey - nie irytuj się - przecież od dawna Ci mówię, że zawodniczki są piękne, kochane, niezapomniane, fascynujące - ale ŁKS to nie one (mimo wyjątków) tylko my. Ja jestem kibicem ełksy i bez względu na to kto i o co tu będzie grał - nim pozostanę. Farmazonów mnie też nie chce się słuchać, zatem naprawdę wolę już dokonane odejścia niż jakieś chore smędzenie o tym co pisałeś. Wobec tego gorący apel: jak ktoś się zastanawia - to niech sobie przemyśli w głowie a nie na łamach prasy - a jeśli już się zastanawia - to niech się przestanie zastanawiać i odejdzie...

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 09 czerwca 2004, 11:00

No i kolejna zawodniczka Dragana trafiła do Pabianic. A już myslalem, że po ostatnim "rozstaniu" Dragan juz tu nie wroci.

Kolejny roczny kontrakt. I co po roku? Znow szukanie nowych koszykarek? Znow budowanie składu od poczatku?

I jeszcze jedno. Z tego co widze to połowa zawodniczek (jak nie wiecej) jest pod skrzydłami Dragana. Nie ma chyba w Polsce klubu, w którym nie grała by "jego" zawodniczka.

Cienko widze tą polską koszykarską rzeczywistość. A może zgłosić skargę do urzędu antymonopolowego. :lol: :lol: :lol: Bo chyba Dragan jest już monopolistą. :? :?

wierny kibic

Postautor: wierny kibic » 09 czerwca 2004, 11:55

Jeśli chodzi o Euroligę to farmazony wciska prezes Stępniewski bo już dawno zapadła decyzja, że nie będzie Euroligi w Pabianicach. Jeśli chodzi o transfery to tak jak juz kiedyś pisałem. Z calego ŁKS dobrze byłoby mieć w zespole Perlińską i tylko ją. Zdecydowanie trenerowi Raczyńskiemu i Iwliejewej ja osobiscie życzę jak najgorzej. Wolałbym, żeby został trener Taraszkiewicz i pojawiły sie jakieś inne zawodniczki niż z ŁKS.
Jesli chodzi o Dragana to niestety nie opędzimy się od niego chyba, że kiedyś zabraknie pieniędzy w klubie (czego nikomu nie życzę). Gdzie on biedaczek ma sprzedawać koszykarki jak nie tam gdzie jest kasa. Przecież to jego praca i sam ma z tego niezłą pensyjkę.
Mam tylko nadzieje, że te wszystkie zmiany zapewnią powrót srebra do Pabianic. No i może pozwolą równiez nie przegrać do zera w finale z Lotosem.
Pozdrowienia dla Katariny Polakovej, która dziś jest ostatni dzień w Polsce. We czwartek wyjeżdża do domu a później do jakiegoś nowego klubu. DZIEKI I POWODZENIA!!!

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 10 czerwca 2004, 15:03

Szczerze mówiąc to zaczynam to powoli czarno widzieć!!!! Dragan wszystkim trzęsie i nikt mu się nie chce postawić! Iwliewa według mnie nie jest zawodniczką która mogłaby skutecznie walczyć z Gdynią o złoto.
Zmienniczka dla Eli?????? Hmmm.... no to będziemy mieć czterech centrów??!!??
Wszystkie te poczynania są robione na zasadzie że bierzemy do drużyny byle kogo - byle od Dragana!!!!
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 10 czerwca 2004, 15:18

Co do Julki, zgadzam sie z wami całkowicie. W Pabianicach, przy Elce, Krystofovej, Tomie, i jeszce jednej wysokiej ( zmienniczka Trześniewskiej ) to ona sobie nie pogra - to po pierwsze. Po drugie wasz klub i tak będzie jej musiał bulić kasę. Julka jest waleczna, ambitna, nauczyła sie przy Nowakowskim gry w obronie, ale często odwala pod koszem takie numery, ze skóra cierpnie na ja... kiejś części ciała.
Teraz jeszcze jedna kwestia. Wisła mówi otwarcie o grze w Eurolidze, prezes Stępniewski też, tylko że Polska ma w tych rozgrywkach dwa miejsca, a nie sądzę żeby nagle wycofał sie z nich Lotos. Czyżby doszło zatem do wyścigu o zawodniczki między Polfą i Wisłą, łącznie z licytacją kontraktów? Jeśli tak to konsekwencje dla obydwu zespołów mogą być nieciekawe. :?

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 10 czerwca 2004, 15:23

majoneez pisze:Co do Julki, zgadzam sie z wami całkowicie. W Pabianicach, przy Elce, Krystofovej, Tomie, i jeszce jednej wysokiej ( zmienniczka Trześniewskiej ) to ona sobie nie pogra - to po pierwsze. Po drugie wasz klub i tak będzie jej musiał bulić kasę. Julka jest waleczna, ambitna, nauczyła sie przy Nowakowskim gry w obronie, ale często odwala pod koszem takie numery, ze skóra cierpnie na ja... kiejś części ciała.
Teraz jeszcze jedna kwestia. Wisła mówi otwarcie o grze w Eurolidze, prezes Stępniewski też, tylko że Polska ma w tych rozgrywkach dwa miejsca, a nie sądzę żeby nagle wycofał sie z nich Lotos. Czyżby doszło zatem do wyścigu o zawodniczki między Polfą i Wisłą, łącznie z licytacją kontraktów? Jeśli tak to konsekwencje dla obydwu zespołów mogą być nieciekawe. :?

Nie, nie z tą Euroliga to lipa jest. Słyszałem ostatnio wersję że będziemy grać w Pucharze Europy.

Obrazek

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 10 czerwca 2004, 15:35

Tam też są niemałe koszty, choć nie takie jak w Eurolidze. Jednym słowem trzeba mieć 10 zawodniczek na równym poziomie, plus dwie przyzwoite zmienniczki żeby pogodzić ligę z pucharami. Mimo wszystko może się okazać, że konkurujecie o koszykarki właśnie z Wisłą, nie jest tych przyzwoitych na polskim rynku zbyt wiele, wiec łatwo doprowadzić do wzajemnego podbijania kontraktów ( No ale z drugiej strony, jak ja bym chciał żeby to ŁKS miał takie "kłopoty" ) :wink:

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 11 czerwca 2004, 09:50

majoneez pisze:Tam też są niemałe koszty, choć nie takie jak w Eurolidze. Jednym słowem trzeba mieć 10 zawodniczek na równym poziomie, plus dwie przyzwoite zmienniczki żeby pogodzić ligę z pucharami. Mimo wszystko może się okazać, że konkurujecie o koszykarki właśnie z Wisłą, nie jest tych przyzwoitych na polskim rynku zbyt wiele, wiec łatwo doprowadzić do wzajemnego podbijania kontraktów ( No ale z drugiej strony, jak ja bym chciał żeby to ŁKS miał takie "kłopoty" ) :wink:

I to prawda może być!!! Tylko nie wiem po co??? Czy nie lepiej rozejrzeć się za wzmocnieniami za granicą i ściągnąć nowe, nieznane w Polsce zawodniczki???? No tak ale wtedy Dragan nie nabijałby sobie sakwy!!!! A przecież trzeba pomóc jugolowi!!!!

Co do startu w pucharach to jestem zdecydowanie przeciw!!!! Nie należy marnować kasy!!!! Najpierw trzeba zdobyć "nasze podwórko" a potem dopiero wojować na arenie międzynarodowej!!!!

Obrazek

WRÓG DRAGANA

Postautor: WRÓG DRAGANA » 11 czerwca 2004, 09:58

Wojteg pisze:No i kolejna zawodniczka Dragana trafiła do Pabianic. A już myslalem, że po ostatnim "rozstaniu" Dragan juz tu nie wroci.

Kolejny roczny kontrakt. I co po roku? Znow szukanie nowych koszykarek? Znow budowanie składu od poczatku?

I jeszcze jedno. Z tego co widze to połowa zawodniczek (jak nie wiecej) jest pod skrzydłami Dragana. Nie ma chyba w Polsce klubu, w którym nie grała by "jego" zawodniczka.

Cienko widze tą polską koszykarską rzeczywistość. A może zgłosić skargę do urzędu antymonopolowego. :lol: :lol: :lol: Bo chyba Dragan jest już monopolistą. :? :?

W Gdyni go mają w dupie.Krawczyk pijak bo pijak ale przynajmniej zlewa sobie Dragana.
TRZEBA POWIEDZIEC STOP I POSZUKAĆ ZAWODNICZEK ZA GRANICĄ NP.MŁODYCH ROSJANEK.

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 11 czerwca 2004, 10:02

WRÓG DRAGANA pisze:
Wojteg pisze:No i kolejna zawodniczka Dragana trafiła do Pabianic. A już myslalem, że po ostatnim "rozstaniu" Dragan juz tu nie wroci.

W Gdyni go mają w dupie.Krawczyk pijak bo pijak ale przynajmniej zlewa sobie Dragana.
TRZEBA POWIEDZIEC STOP I POSZUKAĆ ZAWODNICZEK ZA GRANICĄ NP.MŁODYCH ROSJANEK.

Nie mów hop. Podobno już niedługo Dragan ma wejść również na gdyńskie podwórko!!!!?

Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”