Nowe oblicze srebrnej drużyny

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Seba
Oldboy

Nowe oblicze srebrnej drużyny

Postautor: Seba » 18 października 2004, 14:51

Sobota, 16 października 2004r.

Wicemistrzynie Polski skład mają zamknięty, budżetu niestety nie. Po wycofaniu się Starego Browaru, działaczom AZS-u nie udało się pozyskać strategicznego sponsora.

Obrazek

Wraz ze sponsorem odeszło kilka czołowych zawodniczek - Olga Pantelejewa, Natalia Trofimowa i Gabriela Toma. Zespół opuścił również architekt sukcesu z poprzedniego sezonu - Tomasz Herkt, który wspólnie z innym poznańskim trenerem - Wojciechem Krajewskim, pracuje z koszykarzami Astorii Bydgoszcz. A budżet? Zapięty, ale tylko w 80 procentach.

Liderka została

Nowym szkoleniowcem poznańskiego zespołu został Roman Haber, który jednocześnie pełni funkcje dyrektora klubu. Podobnie jak Herkt w ubiegłym roku, Haberowi przyszło budować zespół praktycznie od nowa. Na szczęście miał trochę ułatwione zadanie, bowiem umowę z AZS-em zdecydowała się przedłużyć Beata Krupska-Tyszkiewicz, niekwestionowany lider drużyny oraz skrzydłowa Monika Ciecierska. Ze srebrnego zespołu pozostały Natalia Mrozińska i Anna Pamuła, które wprawdzie w poprzednim sezonie nie były zawodniczkami podstawowego składu, to już w tegorocznych rozgrywkach powinny stanowić o sile poznańskiego teamu. AZS, choć bez wątpienia będzie słabszy w tym sezonie, to na pewno bardziej ,,poznański’’. Monika Sibora, Aleksandra Karpińska czy Reda Alleliunaite-Jankowska, które w przerwie letniej dołączyły do drużyny, przez wiele sezonów występowały w poznańskim klubie. Działacze AZS-u zawarli też umowę patronacką z Olimpią Poznań w sprawie współpracy. Dzięki niej do szerokiej kadry pierwszej drużyny trafiły 18-letnie Natalia Borak, Alicja Szarowska i Anna Urban.
Dość nieoczekiwanie na ostatnich treningach AZS-u pojawiła się rozgrywająca Ostrovii - Dominika Górczak. Jeśli ostrowski klub nie zostanie zgłoszony do rozgrywek PLKK, niewykluczone, że wychowanka poznańskiej Olimpii trafi do zespołu Romana Habera.

O środek, a może i wyżej

Na co stać będzie poznańskie akademiczki? Na obronę wicemistrzostwa Polski raczej nie. Lotos Gdańsk, Polfa Pabianice i Wisła Kraków na dziś organizacyjnie i personalnie przewyższają pozostałe zespoły. Zresztą w żeńskiej ekstraklasie zapowiada się długo oczekiwana zmiana warty. Wisła zmontowała prawdziwy dream team, w którym nie brakuje Amerykanek z WNBA i oraz reprezentantek Hiszpanii, Białorusi czy Serbii i Czarnogóry. Lotos stracił natomiast m.in. Natalię Wodopianową, Limor Mizrachi i Joannę Cupryś, a wciąż nie wiadomo czy Małgorzata Dydek przedłuży kontrakt z mistrzyniami Polski.

- Stać nas na środek tabeli, ale nie chcę mówić, o które konkretnie miejsce będzie walczyć. Może szóste, może wyższe - stwierdził trener Haber. Na pewno sukcesem byłoby zajęcie lokaty w czołowej czwórce, co wcale nie jest niemożliwe.

Marcin PAWLICKI - Gazeta Poznańska

http://poznan.naszemiasto.pl/sport/411425.html
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 18 października 2004, 14:57

Malutkie sprostowanie - Dominika Górczak, choć najbardziej spektakularna eksplozja jej talentu nastąpiła w sezonie 2001/2002 właśnie w Olimpii, nie jest wychowanką tego klubu. Wcześniej zdobywała mistrzostwo Polski juniorek w barwach (o ile nie pokręcę nazwy) SKS "13" Poznań i występowała w ekstraklasowym ś.p. quayu.

Gość

Postautor: Gość » 18 października 2004, 16:49

o ile mi wiadomo byl to klub UKS 7 Poznan :)

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 18 października 2004, 16:55

Anonymous pisze:o ile mi wiadomo byl to klub UKS 7 Poznan :)

:D :D :D Ooooo - właśnie ... dzwoniło, ale nie w tym kościele ;) A serio - pewnie objawy temperatury niestety :( W każdym razie WIELKIE DZIĘKI za poprawienie makabrycznej pomyłki!

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 18 października 2004, 18:27

Zapraszamy na stronkę klubu kibica gdzie zobaczycie to zdjęcie oraz wiele innych! www.azspoznan.prv.pl
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 18 października 2004, 20:28

MARAS pisze:Zapraszamy na stronkę klubu kibica gdzie zobaczycie to zdjęcie oraz wiele innych! www.azspoznan.prv.pl

:lol: :lol: :lol: no zobaczyłem...... wiele krzyżyków :lol: . I mam dwie sprawy Maras.
1. Dlaczego na Waszej stronce nie ma żednego linku na to forum (na żadne inne zresztą też)???
2. I jestem zawiedziony że taki kibic jak ty nie jest szefem klubu kibica. Przegrałeś wybory czy jak??? :wink: :D :D :D
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 18 października 2004, 20:41

Szymon pisze:
MARAS pisze:Zapraszamy na stronkę klubu kibica gdzie zobaczycie to zdjęcie oraz wiele innych! www.azspoznan.prv.pl

:lol: :lol: :lol: no zobaczyłem...... wiele krzyżyków :lol: . I mam dwie sprawy Maras.
1. Dlaczego na Waszej stronce nie ma żednego linku na to forum (na żadne inne zresztą też)???
2. I jestem zawiedziony że taki kibic jak ty nie jest szefem klubu kibica. Przegrałeś wybory czy jak??? :wink: :D :D :D

coś tu nie gra
zdaje się, że MARAS kiedyś wspominał, że to on prowadzi doping na meczach. oczywiście funkcja prowadzącego nie musi się wiązać z szefostwem, ale chyba tak byc powinno ;-)

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 18 października 2004, 21:34

Najlepszy jest śpiewnik :D Właśnie przestałem się kulać ze śmiechu ... nie dosyć, że żadna oryginalna, praktycznie żadna nie jest śpiewana, to na dodatek większość nie ma sensu i się nie rymuje :D

Mały przykład "tfurczości" :

Czy wygrywasz, czy nie
Ja i tak kocham Cię,
W moim sercu jest AZS
I na dobre i na złe.
Lalalalalalala

* * * * * * * * * *

Nie Polfa,
ani żadna Łódź,
ani Lotos Gdynia,
na całe gardło,
krzyczmy wraz,
mistrzem Polski AZS!
Lalalalalalalalalala

Jezuuuuu.... zgroza...

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 18 października 2004, 21:45

Seba pisze:Najlepszy jest śpiewnik :D Właśnie przestałem się kulać ze śmiechu ... nie dosyć, że żadna oryginalna, praktycznie żadna nie jest śpiewana, to na dodatek większość nie ma sensu i się nie rymuje :D

Czy wygrywasz, czy nie
Ja i tak kocham Cię,
W moim sercu jest AZS
I na dobre i na złe.
Lalalalalalala

* * * * * * * * * *

Nie Polfa,
ani żadna Łódź,
ani Lotos Gdynia,
na całe gardło,
krzyczmy wraz,
mistrzem Polski AZS!
Lalalalalalalalalala

Jezuuuuu.... zgroza...

czepiacie się ... ;) hehe 8)

AZS KOSZ,
AZS KOSZ,
AZS KOSZ
Kosz kosz kosz kosz kosz,
Jak tak dalej będziesz grał
to zwycięstwo będziesz miał.

:lol: :lol:

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 19 października 2004, 14:32

Kuba pisze:czepiacie się ... ;) hehe 8)

AZS KOSZ,
AZS KOSZ,
AZS KOSZ
Kosz kosz kosz kosz kosz,
Jak tak dalej będziesz grał
to zwycięstwo będziesz miał.

:lol: :lol:

No to akurat pewien sens ma i z tej "piosenki" to bym się nie śmiał.
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 19 października 2004, 17:18

Seba pisze:Najlepszy jest śpiewnik :D Właśnie przestałem się kulać ze śmiechu ... nie dosyć, że żadna oryginalna, praktycznie żadna nie jest śpiewana, to na dodatek większość nie ma sensu i się nie rymuje :D

Czy wygrywasz, czy nie
Ja i tak kocham Cię,
W moim sercu jest AZS
I na dobre i na złe.
Lalalalalalala

* * * * * * * * * *

Nie Polfa,
ani żadna Łódź,
ani Lotos Gdynia,
na całe gardło,
krzyczmy wraz,
mistrzem Polski AZS!
Lalalalalalalalalala

Jezuuuuu.... zgroza...

"Ani zadna Łódź" ja p... kto te słowa wymyślał, Maras powiedz ze to nie ty :!:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 19 października 2004, 17:37

Nie powiem :) śpiewnik "w dechę" :lol: :lol: - ale poza tym szczerze popieram wszelkie oddolne inicjatywy takie jak choćby ta stronka - to o wiele lepsze niż załóżmy jakaś "sponsorowana" inicjatywa z mgr Kulczykami czy czternastoma banerami reklamowymi na czele...
Stronka „do śmichu” co prawda, ale inicjatywę popieram – brawo, jeśli komuś w ogóle ją robić chce się (a u nas trudno o kogoś, komu chce się cokolkiek) i... cóż – jeszcze większe brawa dla... stałych czytelników...
:wink: :lol:

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 19 października 2004, 21:06

Ja nie mówiłem że jestem szefem w klubie kibica! Szefem jest Łukasz Zarzycki! Ja jestem jego dobrym kumplem! Żadnych wyborów nie przegrałem!

ODEZWIJ CIE SIĘ JAK CHCECIE POGADAĆ NA MOJE GG:
POGADAMY SE NA ŻYWO:
7019333
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 20 października 2004, 07:59

MARAS pisze:Ja nie mówiłem że jestem szefem w klubie kibica! Szefem jest Łukasz Zarzycki! Ja jestem jego dobrym kumplem! Żadnych wyborów nie przegrałem!

ODEZWIJ CIE SIĘ JAK CHCECIE POGADAĆ NA MOJE GG:
POGADAMY SE NA ŻYWO:
7019333
"na żywo" to możemy pogadać w sobotę, z Łodzi. Spoko, daj znać na prv lub gg czy przyjedziesz to się spoko umówimy i może... pogadamy sobie "po forumowicku" Obrazek

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 20 października 2004, 08:09

kurde Maras, jak ja cie lubie !!! to dzieki tobie wstajac z rana od razu mam zajebisty humor. wystarczy pare twoich postow, rzut oka na spiewnik... :D:D:D Radze wszystkim wyprobowac !!! Pomaga !!!

simon pisze: "na żywo" to możemy pogadać w sobotę, z Łodzi. Spoko, daj znać na prv lub gg czy przyjedziesz to się spoko umówimy i może... pogadamy sobie "po forumowicku"

jesli juz to w niedziele :D

ps. a teraz wsyzscy !!!:

Let’s go AZS let’s go!

Nie Polfa,
ani żadna Łódź,
ani Lotos Gdynia,
na całe gardło,
krzyczmy wraz,
mistrzem Polski AZS!
Lalalalalalalalalala

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”