MEBLOTAP AZS PWSZ Chełm - TS WISŁA CAN-PACK Kraków 41-102

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 20 października 2004, 18:04

(2-20;16-25;18-21;5-36)

chmm..... trafiłem w typerkach :?
Ostatnio zmieniony 20 października 2004, 18:14 przez simon, łącznie zmieniany 1 raz.

Waldi
Kadet

Postautor: Waldi » 20 października 2004, 18:12

Awatar użytkownika
qiero
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: qiero » 20 października 2004, 18:12

ojojoj... straszna rzeź... ciekawe, czy dzisiaj Chełm był taki słaby, czy Wisła ma tak dużą moc?

Gość

Postautor: Gość » 20 października 2004, 18:59

qiero pisze:ojojoj... straszna rzeź... ciekawe, czy dzisiaj Chełm był taki słaby, czy Wisła ma tak dużą moc?

Chełm taki słaby. Wisła nic wielkiego nie grała. Aż żal było oglądać, a poziom meczu - tragedia (liga TKKF, z całym szacunkiem dla dziewczyn grajacych w TKKF) :(

Awatar użytkownika
natalia
Młodzik
Kontaktowanie:

Racja!

Postautor: natalia » 20 października 2004, 20:06

Anonymous pisze:
qiero pisze:ojojoj... straszna rzeź... ciekawe, czy dzisiaj Chełm był taki słaby, czy Wisła ma tak dużą moc?

Chełm taki słaby. Wisła nic wielkiego nie grała. Aż żal było oglądać, a poziom meczu - tragedia (liga TKKF, z całym szacunkiem dla dziewczyn grajacych w TKKF) :(
MAsz racje! Dzisiejszy poziom koszykarek z Chelma byl tragiczny! Chociaz jestem kibicem tego zespolu to niestety musze przyznac ze to co dzisiaj ogladalam bylo poprostu smieszne! Wisla wcale nie jest taka dobra! Z Lotosem napewno nie wygra! Nie ma szans! Ta Amerykanka tez nic szczegolnego nie pokazala! Pierwsza kwarta(2:20) bez komentarza! Same straty! Tak samo z IV! Bledy,niecelne rzuty itp! II i III byly bardziej udane! Tak gdyby graly caly mecz byloby naprawde dobrze! No niesety nie udalo sie! Nie sadze ze z takim skladem Meblotap dostanie sie do play-off! Nie ma szans! Jeszcze mecz z Cukierkami pokaze czy sa w stanie wygrac z rywalami na swoim poziomie! Bo Wisla nie byla:(
Obrazek
Obrazek
Natalia Marczanka- najlepsza rozgrywająca w PLKK :)

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 20 października 2004, 20:14

No według mnie to i mozna byc słabym, mogą nie wyjść zawody ale przegrać róznicą 60 punktów??? To coś zbyt wiele jak na mój rozum? I niestety potwierdza ten wynik moją tezę o wyraźnym podziale ligi na potentatów i maruderów. I niezbyt dobrze to rokuje na przyszłość :( .
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 20 października 2004, 20:22

szczególnie kwarty 2-20 i 5-36 troszkę poza zasięgiem mojego rozumku...
dać sobie rzucić 36 pkt w 10 minut, wynik imponujący i z... całym szacunkiem dla Wisły - taka sprawa nie może wynikać z jej walorów tylko (głównie) z beznadziejnej gry rywala...
przy różnicy klasy - ba, 2 klas - nadal to wynik "nie normalny"

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 20 października 2004, 20:22

Szymon pisze:(...) I niezbyt dobrze to rokuje na przyszłość :( .

Niestety... jak widać zresztą od kilku już lat nastepuje stały spadek wymaganego do wystepowania w danej klasie rozgrywkowej poziomu. Niestety tendencja ta powoduje systematyczny wzrost różnicy między tymi najlepszymi, a końcówką tabeli. Stąd też takie wyniki jak ten. Wspomniane różnice najdobitniej uwidaczniają się w przypadku zespołów z pierwszej ligi, w której conajmniej trzy, cztery drużyny zdecydowanie odbiegają poziomem od przyzwoitości i powinny występować w drugiej lidze.
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 20 października 2004, 20:30

Zwycięstwo Wisły różnicą 61 punktów!
PAP 20:40

Wyjazdowe zwycięstwo Wisły Can Pack Kraków nad Meblotapem AZS Chełm różnicą 61 punktów to wydarzenie 2. kolejki ekstraklasy koszykarek. Bezproblemową wygraną odniósł też mistrz Polski Lotos Gdynia pokonując beniaminka AZS PWSZ TelecomMedia Gorzów Wlkp. 80:58.

"Oczywiście, że taka wygrana cieszy, ale prawdziwym testem dla zespołu będą dwa najbliższe spotkania z Lotosem w Gdyni i w Pabianicach z Polfą" - powiedział PAP prezes Wisły, w przeszłości trener Ludwik Miętta-Mikołajewicz. - Tak wysokie zwycięstwo nie jest dla mnie zaskoczeniem, bo kiedy prowadziłem Wisłę zdarzały się podobne wyniki, nie tylko w lidze, ale także europejskich pucharach" - dodał prezes Wisły.

Przewaga wiślaczek aspirujących do detronizacji Lotosu nie podlegała dyskusji. Krakowianki wygrały walkę pod tablicami 47:23. Grały zespołowo o czym świadczy liczba asyst - 22 podania.

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 20 października 2004, 20:58

Meblotap Chełm - Wisła Can-Pack Kraków 41:102

Michał Pielak, Wak 20-10-2004 , ostatnia aktualizacja 20-10-2004 21:44

O co będzie walczyła w tym sezonie Wisła? Musi o mistrzostwo, bo jaką ma wartość w nowym składzie, pokazała w środę w starciu z ligowym słabeuszem. Zwyciężyła aż 61 punktami, a przez większą część meczu grały rezerwowe koszykarki Wisły.

O miażdżącej przewadze wiślaczek świadczy fakt, że pierwsze punkty dla gospodyń Ludmiła Zdziesińska zdobyła w 8. min gry przy stanie 18:0. Jeszcze lepiej wypadły wiślaczki w ostatnich dziesięciu minutach - wygrały aż 36:5!

- Nie mogliśmy nie przegrać. Szukałem w meczowych statystykach czegoś pozytywnego, ale nie znalazłem - ocenił zasmucony trener Meblotapu Todor Mołłow. - Mieliśmy szlifować zagrywki, lecz nie byliśmy w stanie tego zrobić. Różnica klas przytłoczyła moje zawodniczki - dodał.

W krakowskim zespole dobrze spisała się najskuteczniejsza (rzuciła setny punkt w meczu) Dorota Gburczyk, która miała także osiem zbiórek, cztery przechwyty i dwa bloki. Niewiele ustępowała jej Maryna Kress. Białorusinka trzykrotnie trafiła za trzy punkty (stuprocentowa skuteczność). Najlepszą zmianę z ławki rezerwowych dała Iva Perovanović (16 pkt, 12 zb.), grająca 25 minut.

Godna uwagi była tylko trzecia kwarta wygrana przez Wisłę ledwie trzema punktami. - Źle się gra w roli zdecydowanego faworyta. Wtedy trudno się zmobilizować przez cały mecz - tłumaczył trener Wisły Can-Pack Arkadiusz Koniecki.

- To nasza bolączka - przyznała Gburczyk. - Trener nas ochrzanił i szybko się zmobilizowaliśmy - dodała.

Nawet doświadczona Agnieszka Pazur z Meblotapu miała zatrważającą skuteczność rzutów za dwa punkty (trafiła 2 z 11 rzutów - 18 proc.!). - Starałyśmy się nie przegrać więcej niż 30 punktami - tłumaczyła. Z szalejącą na parkiecie Wisłą ta sztuka się nie udała. Od 35. min na boisku grały już tylko chełmskie juniorki.

- Nasze zespoły grają o zupełnie inne cele. Meblotap został skompletowany w ostatniej chwili i ma zdecydowanie mniejszy potencjał od nas, ale w konfrontacji z zespołami zbliżonymi do niego klasą może być groźny. Ma utalentowane zawodniczki ofensywne - podkreślał Koniecki, ale myślami był już przy niedzielnym pojedynku z Lotosem, najpoważniejszym rywala krakowianek w walce o mistrzostwo Polski. - Ćwiczyliśmy silną obronę strefową z myślą o czekającym nas meczu z Lotosem - powiedział krakowski trener. Z tego też powodu kilka podstawowych koszykarek przy wysokim prowadzeniu Koniecki oszczędzał podstawowe zawodniczki. Shannon Johnson (zdobyła 2 pkt) grała tylko 12 minut.

Kwarty: 2:20, 16:25, 18:21, 5:36.

Meblotap: Cybulak 16 (1 x 3), Pazur (1) i Zdziesińska (1) po 7, Murray 2, Mirkov 1 oraz Sazonenko 6 (1), Szewczuk 2, Figiel, Gozdur i Paluszek po 0.

Wisła: Gburczyk 18 (1), Kress 17 (3), Czepiec 8, Trafimowa 6, Johnson 2 oraz Perovanović 16, Krawiec 10, Skerović 9 (1), Kenig i Radwan (2) po 8.

Sędziowali: Wacław Woźniewski i Zdzisław Wojciechowski. Widzów 400.

http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,35800,2348930.html
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 20 października 2004, 22:10

Sory a gdzie się podziały te 1000-1500 kibiców? Jak dwa lata temu gdy pisaliśmy ze z biegiem czasu ta liczba się drastycznie zmniejszy to kibice z Chłma mówili ze gdzie ze jak? No i co? Wyniki sie skończyły i kibicow jakoś mniej. Warto się tak było wtedy zaprzysięgać, ze u Was bedzie inaczej?
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Zbych
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Zbych » 21 października 2004, 05:10

No to mamy pierwszego kandydata do spadku w tym sezonie.

Gość

Postautor: Gość » 21 października 2004, 06:19

Mikey pisze:Sory a gdzie się podziały te 1000-1500 kibiców? Jak dwa lata temu gdy pisaliśmy ze z biegiem czasu ta liczba się drastycznie zmniejszy to kibice z Chłma mówili ze gdzie ze jak? No i co? Wyniki sie skończyły i kibicow jakoś mniej. Warto się tak było wtedy zaprzysięgać, ze u Was bedzie inaczej?

I tak więcej przychodzi kibiców niż u was :lol:

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 21 października 2004, 07:45

Anonymous pisze:
Mikey pisze:Sory a gdzie się podziały te 1000-1500 kibiców? Jak dwa lata temu gdy pisaliśmy ze z biegiem czasu ta liczba się drastycznie zmniejszy to kibice z Chłma mówili ze gdzie ze jak? No i co? Wyniki sie skończyły i kibicow jakoś mniej. Warto się tak było wtedy zaprzysięgać, ze u Was bedzie inaczej?

Tak tak oczywiście, już ja widziałem w zeszłym sezonie tych waszych "kibiców"-huhu a jaki doping :D :D :D Nie odwracaj kota ogonem, było wielkie szczekanie ze macie najlepszych ludzi w Polsce, wystarczyło oslabienie składu i została 1/4. A po tym co pokazaliscie wczoraj jak przyjdzie 200 to będzie sukces. Po "wielkich fanach" Meblotapu zostały wspomnienia. Czar prysł, marzenia sie skończyły to i nie chce sie chodzić :lol: Ot własnie tak wygląda ta najlepsza publika w kraju 8)
Obrazek

Obrazek

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 21 października 2004, 07:55

Mikey pisze:
Anonymous pisze:

Tak tak oczywiście, już ja widziałem w zeszłym sezonie tych waszych "kibiców"-huhu a jaki doping :D :D :D Nie odwracaj kota ogonem, było wielkie szczekanie ze macie najlepszych ludzi w Polsce, wystarczyło oslabienie składu i została 1/4. A po tym co pokazaliscie wczoraj jak przyjdzie 200 to będzie sukces. Po "wielkich fanach" Meblotapu zostały wspomnienia. Czar prysł, marzenia sie skończyły to i nie chce sie chodzić :lol: Ot własnie tak wygląda ta najlepsza publika w kraju 8)

W sobotę i tak będzie więcej kibiców na naszym meczu niż na Waszym z Poznaniem. Jestem co do tego przekonany. A zresztą zobaczymy ilu kibiców z Łodzi zawita do nas w środę. Czyżby znowu było zero?

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”