Koszykarki chelmskiego Meblotapu AZS nie mają wytchnienia. Juz jutro rozegrają trzeci mecz ekstraklasy, ponownie na wlasnym parkiecie (godz. 17), tym razem z Cukierkami Odra Brzeg.
Koszykarki chelmskiego Meblotapu AZS nie mają wytchnienia. Juz jutro rozegrają trzeci mecz ekstraklasy, ponownie na wlasnym parkiecie (godz. 17), tym razem z Cukierkami Odra Brzeg. W przyjezdnej druzynie wystepuje dobra znajoma chelmsko-lubelskich akademiczek – Olena Proszczenko.
Po środowym srogim laniu od krakowskiej Wisly w Meblotapie zapanowalo przygnebienie, ale dobrze byloby, aby nasze akademiczki szybko otrząsnely sie po ostatnim meczu. Cukierki to zespól z „nizszej pólki” i na pewno jest szansa na nawiązanie walki.
Musimy szybko zapomniec o Wiśle, zwlaszcza ze od początku wiedzialyśmy, ze znacznie wazniejszy jest sobotni mecz – mówi Daria Cybulak, najlepsza zawodniczka Meblotapu w konfrontacji z krakowiankami. – Oczywiście bylyśmy podlamane, zwlaszcza pierwszą kwartą, w której nawet z dobrych opozycji nie potrafilyśmy trafic do kosza. Klasa rywalek nie moze usprawiedliwiac wszystkiego. Teraz bardzo mi zalezy na zwyciestwie nad Cukierkami. Wiem, ze stac nas na to. Przynajmniej ja dam z siebie wszystko.
Niestety, wszystkie rywalki chelmskiej druzyny mają przewage w postaci zgrania. Zaden zespól ekstraklasy nie byl budowany tak póLno, jak Meblotap AZS. A przeciez to jeszcze nie koniec zmian w skladzie. Byc moze przed spotkaniem z Cukierkami sklad uzupelni rozgrywająca z Bialorusi Natalia Marczenko. Akademiczki wciąz czekają na przyjazd amerykanskiej centerki, ale ta byc moze dolączy do druzyny dopiero w przyszlym tygodniu. W tej sytuacji niezwykle trudno prognozowac, jak zaprezentuje sie zespól w kolejnym meczu. Na razie gra opiera sie na indywidualnych akcjach, które nie mogą byc receptą na sukces.
– Wiem, jakie popelnilam bledy i obiecalam sobie, ze juz ich nie powiele – stwierdzila Agnieszka Pazur. – W sobote spodziewam sie twardej walki, ale nawet nie jekne. Bardzo chcemy sie przelamac.
Cukierki rozegraly dotychczas dwa mecze i tak jak Meblotap, obydwa przegraly. Jednak rozmiary porazek nie byly duze, zwlaszcza z Lotosem Gdynia. Zespól z Brzegu ulegl w Gdyni mistrzyniom Polski tylko 63:70. Z kolei w Lodzi przegral z LKS 69:77. W tym ostatnim meczu najskuteczniejsza w Cukierkach byla bialoruska rozgrywająca Nadzieja Drozd (19 pkt). Czternaście punktów zdobyla najwyzsza w ekipie z Brzegu Agnieszka Pietraszek (189 cm), która dodala jeszcze 9 zbiórek. Z 12 pkt spotkanie skonczyla Joanna Chelczynska, najbardziej doświadczona, 31-letnia skrzydlowa. W ostatnim meczu w skladzie zabraklo leczącej kontuzje Oleny Proszczenko. Byla zawodniczka lubelskiego AZS i chelmskiego Meblotapu zamierza jednak przyjechac do Chelma i powrócic na parkiet.
(tor) Dziennik Wschodni
Bez wytchnienia
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Przyjechala!
Natalia Marczenko juz przyjechala! Jest bardzo utalentowana zawodniczka! To ona najprawdopodobniej bedzie prowadzic gre w meblotapie! Amerykanka tez przyjedzie niedlugo!:D A i z Cukierkami Meblotap dzisiaj wygra napewno!!!!!!!!! 
Natalia Marczanka- najlepsza rozgrywająca w PLKK
- Mikey
- Senior
- Kontaktowanie:
Re: Przyjechala!
Poczekamy zobaczymy, ja bym nie był taki pewny, Odra wcale nie jest taka słaba.natalia pisze: A i z Cukierkami Meblotap dzisiaj wygra napewno!!!!!!!!!

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”