Szansa przed AZS

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Szansa przed AZS

Postautor: Viallos » 22 października 2004, 18:30

Zarówno koszykarki ekstraklasy jak i pierwszej ligi rozegrają w ten weekend kolejne mistrzowskie spotkania. W najwyższej klasie rozgrywkowej oba wielkopolskie zespoły grać będą na wyjazdach. Poznański AZS miał bowiem w minioną środę grać na własnym parkiecie, ale z tego powodu, że zajęta była Arena spotkanie z Cukierkami/Odrą Brzeg zostało przełożone na 3 listopada.

W niedzielę akademiczki zmierzą się w Łodzi z ŁKS i powinien być to znacznie lepszy występ niż przeciwko silnej Wiśle Can-Pack w Krakowie. Łodzianki są słabsze kadrowo niż w ubiegłym sezonie. Poznanianki grały z nimi sparingowy mecz przed ligą, wygrały wyraźnie, również w niedzielę powinny zwyciężyć.Ostrovia, która w minioną środę uległa na własnym boisku zespołowi ŁKS zagra na wyjeździe z CCC Polkowice. To silny zespół, szanse na sukces ostrowianki mają raczej małe.

W pierwszej lidze w grupie A oba wielkopolskie zespoły grają na wyjeździe. A to z tego powodu, że Unia/Probasket Swarzędz ze względu na remont sali zamienia się rolą gospodarza. W tej kolejce zagra w Toruniu z Eureką i będzie to bardzo trudna próba, tym bardziej, że z powodu choroby nie trenowały Katarzyna Rezler i Katarzyna Jarkowska. Problemów nie powinien mieć natomiast poznański MUKS, który zagra w Warszawie ze słabym zespołem AZS/Uniwersytet. W grupie B obie nasze drużyny wystąpią u siebie. W Lesznie w sobotę o 16 Duda/PWSZ/Gąsior zmierzy się z KK AZS Jelenia Góra, a w Ostrowie Kasprowicznka w niedzielę o16 zagra z MKS MOS Wrocław. W obu meczach gospodynie są faworytkami.

wił Głos Wielkopolski

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 22 października 2004, 21:46

Cóż, oczywiście mogę się mylić, ale myślę, mam nadzieję , jestem przekonany, że kibicom z Wielkopolski więcej radości przysporzy mecz w Polkowicach :D :D :D

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 23 października 2004, 10:34

majoneez pisze:Cóż, oczywiście mogę się mylić, ale myślę, mam nadzieję , jestem przekonany, że kibicom z Wielkopolski więcej radości przysporzy mecz w Polkowicach :D :D :D

a mi się wydaje, że kibice ekstraklasowych drużyn z Wielkopolski niestety nie nacieszą się w tej kolejce. 8) :wink:

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 23 października 2004, 10:58

???Muszę przyznać , że w ogóle was nie rozumiem. AZS grał juz sparing z ŁKS i udowodnił swoją wyższość . To był tylko sparing ,ale pamiętajmy , że AZS ma o wiele mocniejszy sklad a ŁKS przed sezonem stracił trzy najlepsze zawodniczki........Poza tym Krupa i kumpele sa wkute wysoką porażką z Wisłą i wcale nie mają zamiaru grać po raz kolejny słabo.

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 23 października 2004, 11:41

Nie ma co porównywać sparingów z meczami o punkty. Co z tego że w sparingach AZS był lepszy? Łodzianki są teraz na fali, wygrały dwa mecze i ich nastawienie psychiczne do zawodów może spowodować że tym razem to ŁKS będzie górą. Oczywiście, może a nie musi.
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 23 października 2004, 13:26

Szymon pisze:Nie ma co porównywać sparingów z meczami o punkty. Co z tego że w sparingach AZS był lepszy? Łodzianki są teraz na fali, wygrały dwa mecze i ich nastawienie psychiczne do zawodów może spowodować że tym razem to ŁKS będzie górą. Oczywiście, może a nie musi.

Wszystko jak zwykle rozstrzygnie sportowa walka o punkty. Jestem bardzo cieakwy wyniku meczu.Żałuję ,że obowiązki uniemożliwiają mi wyjazd do Łodzi ,gdyż szykuje się ciekawe widowisko.Cóż pozostaje się zadowilić relacją live- dobre i to.

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 23 października 2004, 14:45

ŁKS nie ma najmniejszych szans z nami! Taka jest naga prawda!
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 23 października 2004, 15:16

MARAS pisze:ŁKS nie ma najmniejszych szans z nami! Taka jest naga prawda!

Oj żebyś się nie zdziwił!
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 23 października 2004, 21:28

No nie wiem zawsze mozemy Krupę wciagnąc na trybuny :lol: :lol: :lol: Z Wami z tego co juz słyszałem to juz niejedni nie mieli miec szans...
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 24 października 2004, 09:11

no rzeczywiscie, az mi sie odechcialo isc na mecz.

a co do Krupskiej - to w koncu ulubieniec łódzkich kibicow (nozownikow :D ) "Zostaw kibica Tyszkiewicz zostaw kibica" :D

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 24 października 2004, 09:46

Jasne, że AZS jest faworytem - tym lepiej, bo dziewczynom odpada jeden (kolejny) "kamień" psychologiczny. One, jak prawie zawsze w tym sezonie "nic nie muszą" a wszystko mogą... Do tego dochodzi świetna atmosfera w zespole, mobilizacja, bycie "na fali". Przyznam również, że (głównie z nieznajomości) nie doceniałem talentu, nosa, szczęścia i kwalifikacji naszego trenera - bo potrzebne jest to wszystko razem. Do tego dochodzi słaba ale stabilna sytuacja klubu w czasie przygotowań, skład znany i pełny od dawna, solidnie przepracowany okres przygotowawczy z 2 obozami – to nasze atuty – żadnej „łapanki” w ostatniej chwili.
W aspekcie doniesień o możliwych kolejnych wzmocnieniach powiem szczerze, że chyba ja jestem jednak przeciw – tak po prawdzie to nie ma sensu...
Słowem jednak wiele „+” po stronie ŁKS. Oczywiście [url]podkreślam, AZS nadal pozostaje faworytem, ale...
[/url]

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 24 października 2004, 10:50

Oczywiście ze AZS jest faworytem, i wiekszosc atutów leży po stronie poznanianek, co nie oznacza ze wypisywanie jak to dostaniemy strasznie w d... śmierdzi nie do końca uzasadnionym zarozumialstwem, zeby nie powiedziec bezczelnoscią, bo nie wiem który z forumowych adwersarzy z Poznania postawiłby fortunę na "tak oczywiste" zwyciestwo AZS.
Obrazek

Obrazek

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 24 października 2004, 11:38

Mikey pisze:(...) nie wiem który z forumowych adwersarzy z Poznania postawiłby fortunę na "tak oczywiste" zwyciestwo AZS.

Na mnie nie licz ;) :D :D :D :D
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 24 października 2004, 20:13

Szansa, szansa i po szansie... :D :wink:

Awatar użytkownika
Lisu
Kadet

Postautor: Lisu » 24 października 2004, 20:18

ŁKS Łódź - AZS Poznań 66:62

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”