CCC - AZS Gorzów 61-64

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

CCC - AZS Gorzów 61-64

Postautor: Viallos » 27 października 2004, 17:03

do przerwy:
Marczewska 11
Żurowska , Kaszewska po 6

Niespodzianka w Polkowicach.

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 27 października 2004, 19:00

o jaaaa... zaniemówiłem dziś po raz drugi :D BRAWO Gorzowianki!
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Postautor: MARIO » 27 października 2004, 19:07

O jaaaaa - niespodzianka to mało powiedziane !!! Brawo AZS !!! A nie mówiłem przed sezonem, że ta drużyna napsuje niejednemu team'owi krwi 8) Brawo Aga, brawo Justa, brawo Gorzowianki !!!
..you got to lose, to know how to win..

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 27 października 2004, 19:08

A to ci niespodzianka dopiero! Kto by pomyślał!Początek sezonu TBL obfituje w nieszablonowe rozwiązania- to dobrze ,liga bedzie ciekawa.

Waldi
Kadet

Postautor: Waldi » 27 października 2004, 19:17

:shock: Takiego wyniku to chyba nikt nie obstawiał :o

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 27 października 2004, 19:34

Do przerwy Kuba przysłał mi wynik - po meczu musiałem sam dzwonić - był bardzo zdziwiony, chyba nie wierzył w to co mi mówi.

Awatar użytkownika
MARIO
Kadet

Postautor: MARIO » 27 października 2004, 19:46

Viallos pisze:Do przerwy Kuba przysłał mi wynik - po meczu musiałem sam dzwonić - był bardzo zdziwiony, chyba nie wierzył w to co mi mówi.

No chłopak musiał mocno przeżyć taką gorycz porażki - zapewne jeszcze siedzi na sali i patrzy na tablicę wyników przecierając oczy ze zdziwienia :lol:

Kuba ------> :shock: :roll:
..you got to lose, to know how to win..

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 27 października 2004, 19:48

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 27 października 2004, 20:26

O ten medal dla Polkowic będzie w tym roku potwornie ciężko :?
Obrazek
Obrazek

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 27 października 2004, 20:34

Cu Clux Clan Polkowice poległ :lol:
A przed sezonem mieli wygrać wszystko w lidze :cry:

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 27 października 2004, 21:03

oj, ja bym za wcześnie nikogo nie przekreślał i nikogo nie "koronował" (noo.... może oprócz simona w lidze typerów :wink: :wink: :lol: :lol: )
CCC istotnie dało.... wiadomo czego, z całym szacunkiem (oczywiście wielkie gratulacje) dla akademiczek nazwiska i kaska była po stronie polkowiczanek zdecydowanie. Jeszcze raz potwierdza się na szczęście, że to nie nazwiska grają - tylko zespoły, a w sporcie wszystko jest możliwe.

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 27 października 2004, 21:24

MARIO pisze:
Viallos pisze:Do przerwy Kuba przysłał mi wynik - po meczu musiałem sam dzwonić - był bardzo zdziwiony, chyba nie wierzył w to co mi mówi.

No chłopak musiał mocno przeżyć taką gorycz porażki - zapewne jeszcze siedzi na sali i patrzy na tablicę wyników przecierając oczy ze zdziwienia :lol:

Kuba ------> :shock: :roll:

nie mialem czasu, aby siedziec w hali ;-) godzine po meczu kosza grał Górnik. też porażka, ale juz zakładana z góry;-)

co to meczu: katastrofa!!!!!Gorzów zagrał mądrze i skutecznie w obronie, a nasze jakby chciały same zdobywac punkty. To co mówił Nowakowski po meczu: "trzba przypomniec, ze w koszykówkę gra sie w pięciu a nie sam ten, kto ma piłkę" wygrana jak najbardziej zasłuzona. teraz wyjazd do Krakowa i zapene będzie podobnie, choć Siwa mówiła, że ten mecz MUSI wpłynąc na nie mobilizująco i będą chciały pokazać w Krakowie, że naprawde są dobrym zespołem. Gratulacje dla AZSu, szkoda kolejnych straconych pkt i to we własnej hali :(
słabszy dzień Edzi Koryzny, jednak niedyspozycja jednej zawodniczki nie moze wpłynąc na formę takiego zespołu jak CCC. Wynik trzymała Marczewska. Nie wiem co ja bym zrobiłz Jasnowską, która w kluczowych momentach nie trafiała sam na sam z koszem!!!! Kłosińska wykonywała kawał dobrej roboty w obronie, ale w ataku słabiutko. brakowało mi jej odważnych wejść pod kosz.
jeszcze raz gratulacje dla koszykarek z Gorzowa!

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 27 października 2004, 22:30

Kuba, spokojnie. Mecz w Krakowie macie do wygrania. Wisła naprawdę nie jest aż taka mocna. Owszem narobiła trochę szumu w pierwszych dwóch meczach. No ale przeciw komu? Słaby Poznań i Chełm. Najważniejsze by Wasze koszykarki na ten mecz wyszły z podniesionymi głowami i wolą zwycięstwa. Powodzenia.
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 27 października 2004, 22:39

Ja jednak bym tak sie nie wyluzowywał Szymon. Wisła jest bardzo mocna. Moim zdaniem CCC bedzie musialo wznieść się na wyżyny zeby nawiazać wyrównana walke i ewentualnie walczyc o zwycięstwo. Pamiętaj ze CCC jest jednak słabsze od Was
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 27 października 2004, 22:48

Miał być spacerek, skończyło się wstydliwą porażką. Mierzące w walkę o medale polkowickie koszykarki uległy u siebie 61:64 beniaminkowi z Gorzowa.

Podopieczne Andrzeja Nowakowskiego były zdecydowanymi faworytkami meczu z AZS-em Gorzów. Z zespołem tym wygrały wszystkie mecze przedsezonowe i niewiele wskazywało, aby ta passa została przerwana.

W początkowych minutach polkowiczanki zdecydowanie przeważały. Grały szybko w ataku, agresywnie w obronie i już po czterech minutach prowadziły 13:4. Wydawało, że spotkanie już do końca będzie miało wybitnie jednostronny przebieg. Tak się jednak nie stało. W drugiej kwarcie trener zespołu gości Dariusz Maciejewski nakazał swoim koszykarkom obronę na całym boisku. Niemal od razu przyniosło to efekt. Polkowiczanki zaczęły się gubić, miały kłopot z wyprowadzeniem piłki i powoli oddawały inicjatywę koszykarkom z Gorzowa. Bardzo słabo w zespole CCC spisywała się Edyta Koryzna, która do przerwy aż pięć razy traciła piłkę. Jedynym pozytywem w drużynie Andrzeja Nowakowskiego była postawa Anny Marczewskiej, która momentami sama walczyła z drużyną gości. Spotkanie zakończyła z dorobkiem 25 punktów i 8 zbiórek. Sama jednak meczu nie zdołała wygrać.

Losy pojedynku rozstrzygnęły się w końcówce. W 38. minucie po punktach Anny Marczewskiej był jeszcze remis 55:55. Ostatni w tym meczu. Drużynę z Polkowic pogrążyła bowiem Barbara Kaszewska, która w ostatniej minucie popisała się dwoma celnymi trafieniami za trzy punkty. Polkowiczanki strat już nie odrobiły.

CCC Polkowice - AZS Gorzów 61:64. Kwarty: 22:12, 11:18, 14:19, 14:15.

CCC: Marczewska 25, Koryzna 9, Kłosińska 7 (1), Pałka 5, Nowacka 2 oraz Jasnowska 7 (1), Żytomirska 4, Waligórska 2, Stempniewicz 0.

AZS: Szott 14, Kaszewska 11 (2), Żurowska 10, Suwary 8, Żyłczyńska 4 (1) oraz Pawłowska 8 (1), Czubak 5, Semerda 2, Anaejionu 4, Mroczek 0.

Grzegorz Szczepaniak Gazeta Wyborcza

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”