Przed meczem Pabianice - Ostrów

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Przed meczem Pabianice - Ostrów

Postautor: Szymon » 02 listopada 2004, 19:29

Koszykarki PZU Polfa Pabianice odrabiają zaległości

Jerzy Walczyk 02-11-2004 , ostatnia aktualizacja 02-11-2004 16:52

Jeżeli PZU Polfa Pabianice wygra zaległe spotkanie z Ostrovią różnicą 36 punktów, zostanie liderem tabeli

Podopieczne trenera Tadeusza Aleksandrowicza nie mają zbyt wiele czasu na odpoczynek. W niedzielę rozegrały spotkanie w Brzegu z Odrą, a dziś zagrają we własnej hali z Ostrovią.

Do tej pory pabianiczanki nie przegrały jeszcze meczu w lidze. Ich rywalki mają fatalny bilans - zanotowały same porażki. Drużyna z Ostrowa nie powinna więc być trudny rywalem dla gospodyń. Na każdej pozycji PZU Polfa ma o klasę lepszą zawodniczkę, dlatego Ilonie Mądrej i jej koleżankom trudno będzie sprawić niespodziankę.

Dobry mecz rozegrały w Brzegu Elżbieta Trześniewska i Olga Pantelejewa. Coraz lepiej w defensywie spisuje się Gabriela Toma, a o miano pierwszej rozgrywającej rywalizują doświadczona Marzena Głaszcz oraz Alicja Perlińska.

Aleksandrowicz traktuje spotkanie z Ostrovia jako okazję do zgrania zespołu. Dlatego należy się spodziewać, że pabianicki szkoleniowiec - podobnie jak w Brzegu - pozwoli zagrać wszystkim zawodniczkom

źródło: Gazeta Wyborcza
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 02 listopada 2004, 20:02

Hmmm moze jak znajde czas, to z nudów wpadne looknąć na ten meczyk, ale nie wiem, zastanawiam sie, ja wiem... :roll: moooże...
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 02 listopada 2004, 20:05

Co wymiękasz??? Najpierw wyzywasz mnie na pojedynek a teraz nie wiesz czy przyjedziesz? :wink: :D

Obrazek

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 02 listopada 2004, 20:16

Szymon pisze:Co wymiękasz??? Najpierw wyzywasz mnie na pojedynek a teraz nie wiesz czy przyjedziesz? :wink: :D
Phi no pojedynek to zawsze i wszedzie, na sprzęt czy na gołe piąchy? Ale będzie, na własnym terenie Szymon...to mnie podbuduje przed derbami w piątek. UAAAAGHHHRRRRR!!! Boisz sie juz? :wink:
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 02 listopada 2004, 20:22

Co do sprzętu to jako przyjezdnemu dam prawo wyboru :wink: :D Jeszcze się nie boję i nie wiem czy dotrwasz do tych derby :wink: :D :D

Obrazek

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 02 listopada 2004, 20:24

Szymon pisze:Co do sprzętu to jako przyjezdnemu dam prawo wyboru :wink: :D Jeszcze się nie boję i nie wiem czy dotrwasz do tych derby :wink: :D :D
No więc co do sprzętu: na kufle czy na butelki?
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 02 listopada 2004, 20:29

Wszystko mi jedno. W obsługiwaniu tego rodzaju sprzetu jestem prawdziwym wirtuozem :lol: . Wybieraj Ty!!!!!

Obrazek

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 02 listopada 2004, 20:32

Szymon pisze:Wszystko mi jedno. W obsługiwaniu tego rodzaju sprzetu jestem prawdziwym wirtuozem :lol: . Wybieraj Ty!!!!!

Ja wybiorę - walczcie na... CYSTERNY :D :D :D Zamawiam zdjęcia! :)
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 02 listopada 2004, 20:33

Szymon pisze:Wszystko mi jedno. W obsługiwaniu tego rodzaju sprzetu jestem prawdziwym wirtuozem :lol: . Wybieraj Ty!!!!!
To na skrzynki!!! Tylko jesli chodzi o ten pojedynek to dopiero na derbach 13 listopada bo jutro musze być ładny i schludny gdyż wracac będe do Łodzi za uprzejmością pewnych (pewnej) osób 8)
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 02 listopada 2004, 20:34

Seba pisze:

Ja wybiorę - walczcie na... CYSTERNY :D :D :D Zamawiam zdjęcia! :)
oooo będą masz to jak w banku :D
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 02 listopada 2004, 20:37

Mikey pisze:
To na skrzynki!!! Tylko jesli chodzi o ten pojedynek to dopiero na derbach 13 listopada bo jutro musze być ładny i schludny gdyż wracac będe do Łodzi za uprzejmością pewnych (pewnej) osób 8)

Nic z tego. 13 nie walcze :D . Wybierz inny termin albo najlepiej inny transport jutro :wink: :lol:

Obrazek

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 02 listopada 2004, 21:52

Ciekawe ile punktow przewagi uzyska Włókniarz na końcu meczu!
Widziałem że w meczu z Brzegiem fajnie grała Panti!
A Gabi jak wam sie podoba??????
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 02 listopada 2004, 22:28

MARAS pisze:Ciekawe ile punktow przewagi uzyska Włókniarz na końcu meczu!
Widziałem że w meczu z Brzegiem fajnie grała Panti!
A Gabi jak wam sie podoba??????
Gabi mało, choć ją lubię 8)
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 03 listopada 2004, 09:08

Łatwy sukces pabianiczanek?

Środa, 3 listopada 2004r.

Dzisiaj o godz. 18 koszykarki PZU Polfy rozegrają w Pabianicach zaległy mecz ekstraklasy.

Obrazek
Kluczem do sukcesów Polfy jest defensywa. Broni Elżbieta Trześniewska.

Ich rywalem będzie ostatnia w tabeli Ostrovia Ostrów Wielkopolski. Przeciwniczki Polfy nie wygrały jak dotąd żadnego spotkania i trudno przypuszczać, by powiodło im się to właśnie w Pabianicach.

Najbardziej znaną zawodniczką Ostrovii jest doświadczona była reprezentantka Polski Ilona Mądra. Grała ona przed laty w Pabianicach i z pewnością będzie chciała przypomnieć się tamtejszym kibicom. Nie wydaje się jednak, by była w stanie sprawić większe kłopoty gospodyniom.

Polfa jest najlepiej broniącym zespołem Torrell Basket Ligi (zaledwie 256 straconych punktów). Nawet biorąc pod uwagę, że drużyna Tadeusza Aleksandrowicza rozegrała mniej meczów od większości klubów, to niezłe osiągnięcie.

Z kolei Ostrovia ma najsłabszy atak w lidze (tylko 227 pkt). To również podkreśla różnicę klas dzieląca te zespoły. Przypominamy, że 13 listopada Polfa zmierzy się na własnym parkiecie z ŁKS.

(bart) - Express Ilustrowany

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 03 listopada 2004, 09:10

Koszykarki Ostrovii rozegrają na wyjeździe zaległy mecz z Polfą. Trudno przypuszczać, by w Pabianicach mogły pokusić się o niespodziankę. Raczej będą starały się uniknąć wysokiej porażki. – Cóż ja mogę powiedzieć o meczu z tak silnym rywalem – zastanawia się Mirosław Orczyk, szkoleniowiec Ostrovii. – Zrobimy wszystko, by jak najlepiej zaprezentować się na parkiecie w Pabianicach, ale o zwycięstwie trudno mi nawet marzyć. Trener Ostrovii nie ukrywa, że spotkanie z Polfą będzie swego rodzaju przygotowaniem do pojedynku z Meblotapem Chełm. Przynajmniej teoretycznie jest to drużyna, z którą ostrowianki będę mogły walczyć jak równy z równym. – Z drużyną Meblotapu zmierzymy się we własnej hali 13 listopada i chcemy do tego spotkania przygotować się jak najlepiej. Mam nadzieję, że będę już mógł skorzystać z usług Urszuli Bieli, która wznowiła treningi po przerwie spowodowanej kontuzją – dodał trener Orczyk.

LIC, BIN - Gazeta Poznańska

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”