Rozmowa z Tangelą Smith

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Rozmowa z Tangelą Smith

Postautor: Viallos » 05 listopada 2004, 18:06

5 listopada - Tangela Smith wczoraj przyleciała do Krakowa, dziś zaś oglądała swoje trenujące koleżanki. Nowa zawodniczka Wisły Can-Pack przybyła dziś do hali TS Wisła razem ze swą siostrą Anią.

Jak to się stało, że trafiłaś do Polski?

- W Polsce byłam do tej pory tylko raz, grałam w meczu reprezentacji USA z Polską i drużyną z Gdyni. Pracę w Wiśle znalazł mi mój agent, który wiedział, że tworzy się tu mocna drużyna i zadzwonił do mnie.

Po sezonie w WNBA nie mogłaś od razu przyjechać. Dlaczego?

- Byłam kontuzjowana. Czułam ból w kolanie i lekarze nakazali mi odpoczynek. Dlatego nie trenowałam i przyjechałam później.

Słyszeliśmy o Twoich świetnych występach w play-offs...

- Było rzeczywiście dobrze, pokonałyśmy Los Angeles, zagrałam w tych meczach bardzo agresywnie. W następnej rundzie przegrałyśmy już z Seattle.

Przed przylotem do Polski kontaktowałaś się z Pee-Wee, prawda?

- Tak, chciałam, żeby powiedziała mi czy jej się tu podoba i czy wszystko jest OK. Mówiła, że miasto jest bardzo ładne, a drużyna mocna.

W jakich krajach grałaś do tej pory?

- Grałam we Włoszech, dwa lata w Hiszpanii, Izraelu, Turcji a nawet w Korei. W Azji grałam dwa lata.

Oglądałaś dziś swoje koleżanki na treningu, jak Ci się podoba ich gra?

- Wyglądają na dobrą drużynę. Będę mocno walczyć i z całych sił postaram się dopasować do jego gry.

(rs) www.wislacanpack.pl

Awatar użytkownika
MirU <poznań>
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: MirU <poznań> » 05 listopada 2004, 23:41

Mam nadzieję że w końcu ktoś przerwie tą już nudną passę ciągłego zdobywania mistrza polski przez Lotos Gdynia.Wiem że skład Lotosu jest mocny ale teraz gdynianki mają konkurencję - drużyny które mogą im zagrozić a mianowicię Polfa Pabianice i Wisła Kraków. Głównym motorem napedowym Polfy jest Olga Pantalejewa oraz Gabriela Toma, które odeszły z AZS-u Poznań!Wisła natomiast stawia na zagraniczne koszykarki.Życzę im powodzenia w pokonywaniu Lotosu!

Awatar użytkownika
Kowalik
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Kowalik » 06 listopada 2004, 09:41

MirU <poznań> pisze:Mam nadzieję że w końcu ktoś przerwie tą już nudną passę ciągłego zdobywania mistrza polski przez Lotos Gdynia.Wiem że skład Lotosu jest mocny ale teraz gdynianki mają konkurencję - drużyny które mogą im zagrozić a mianowicię Polfa Pabianice i Wisła Kraków. Głównym motorem napedowym Polfy jest Olga Pantalejewa oraz Gabriela Toma, które odeszły z AZS-u Poznań!Wisła natomiast stawia na zagraniczne koszykarki.Życzę im powodzenia w pokonywaniu Lotosu!

Miru, przy całym szacunku dla umiejętności Gabi nie jest motorem napedowym we Włókniarzu. Panti tez miała już lepsze sezony.
JESTEM DUMNY, ŻE KIBICUJE TEJ DRUŻYNIE !!!

gostekk

Postautor: gostekk » 08 listopada 2004, 11:40

Kowalik pisze:
MirU <poznań> pisze:Mam nadzieję że w końcu ktoś przerwie tą już nudną passę ciągłego zdobywania mistrza polski przez Lotos Gdynia.Wiem że skład Lotosu jest mocny ale teraz gdynianki mają konkurencję - drużyny które mogą im zagrozić a mianowicię Polfa Pabianice i Wisła Kraków. Głównym motorem napedowym Polfy jest Olga Pantalejewa oraz Gabriela Toma, które odeszły z AZS-u Poznań!Wisła natomiast stawia na zagraniczne koszykarki.Życzę im powodzenia w pokonywaniu Lotosu!

Miru, przy całym szacunku dla umiejętności Gabi nie jest motorem napedowym we Włókniarzu. Panti tez miała już lepsze sezony.

Może i miała ale teraz jest naprawdę mocnym punktem i przychylałbym się do stwierdzenia, że jest motorem napędowym.

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 08 listopada 2004, 15:32

gostekk pisze:
Może i miała ale teraz jest naprawdę mocnym punktem i przychylałbym się do stwierdzenia, że jest motorem napędowym.

Bez przesady. Owszem jest ważnym ogniwem w drużynie ale nie główną postacią. Nasz zespół jest wyrównany i w tym według mnie jego siła. Motorem napedowym to jest np. Johnson w Wiśle.
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

gostekk

Postautor: gostekk » 09 listopada 2004, 08:06

Chodziło mi oczywiście o Panti

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 09 listopada 2004, 15:02

A myślisz że mi o kogo chodziło? Pewnie że o Pantelejewą.
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”