PUCHAR POLSKI odwołany ???

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

AZS Kamil
Nowy na forum
Kontaktowanie:

PUCHAR POLSKI odwołany ???

Postautor: AZS Kamil » 08 listopada 2004, 13:22

Witam! nie znacie mnie... jestem z gorzowa :) w klubie w moim miescie uslyszalem dzisiaj ciekawą nowinkę.... puchar ma byc odwołany !!!

nie wiem dokładnie dlaczego....

ja coś wiecie więcej... wpisujcie się...

POZDRAWIAM

Awatar użytkownika
Lisu
Kadet

Postautor: Lisu » 08 listopada 2004, 14:10

Jeżeli to prawda to pewnie dlatego że wiele klubów mysli o wycofaniu się z tych rozgrywek.

Awatar użytkownika
Wojteg
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Wojteg » 08 listopada 2004, 14:57

Puchar Polski

PLKK informuje, że nastapiła modyfikacja systemu rozgrywania II rundy
rozgrywek Pucharu Polski (tzw. fazy grupowej).
Zamiast meczów fazy grupowej zostaną rozegrane w dniach 24/25.11.2004 dwa
turnieje półfinałowe.

Gospodarzem pierwszego turnieju półfinałowego drużyn z grupy A jest
AZS PWSZ TelecomMedia Gorzów Wlkp., a gospodarzem drugiego turnieju
półfinałowego drużyn z grupy B jest PZU Polfa Pabianice.

Pary półfinałowe i terminarz turniejów półfinałowych są następujące:

Miejsce rozgrywania: Gorzów Wlkp.
24.11.2004 (środa)
1. CCC Polkowice – KS Cukierki Odra Brzeg
2. AZS PWSZ TelecomMedia Gorzów Wlkp. – AZS Poznań

25.11.2004 (czwartek)
3. Zwycięzcy meczu 1 i 2
Drużyny przegrane z meczu 1 i 2 kończą rywalizację.

Miejsce rozgrywania: Pabianice
24.11.2004 (środa)
1. Ostrovia Ostrów Wlkp. – ŁKS Łódź
2. PZU Polfa Pabianice – Meblotap AZS PWSZ Chełm

25.11.2004 (czwartek)
3. Zwycięzcy meczu 1 i 2
Drużyny przegrane z meczu 1 i 2 kończą rywalizację.

Zwycięzcy meczów z 25.11.2004r. awansują do Finału Pucharu Polski 5-6.03.2005r.

plkk.pl

Oto odpowiedz na Twoje pytanie :) :)

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 08 listopada 2004, 15:22

To było do przewidzenia :twisted: :twisted: :twisted: . Tęgim głowom z centrali zachciało się Pucharu Polski. Mogli jeszcze bardziej sezon skrócić, to byłobby więcej czasu na promocję koszykówki kobiet. Zrobiło by się jeszcze z kilka "lotos gali" i promocja gotowa! W tym całym śmiesznym pucharze powinni zrobić finał tylko i by starczyło, a w lidze powinni rozlosować pary play-off i grać o medale! :twisted:
Panowie działacze z plkk. Ruszcie wreszcie tyłki z foteli i do roboty!!!
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 08 listopada 2004, 15:43

Co za głąby z tego PLKK! Zamiast meczu i rewanżu z trzema przeciwnikami będzie być może tylko jeden mecz! I to do tego w środe i czwartek! Ludzie co oni zrobili najlepszego!
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Re: PUCHAR POLSKI odwołany ???

Postautor: MARAS » 08 listopada 2004, 15:46

AZS Kamil pisze:Witam! nie znacie mnie... jestem z gorzowa :) w klubie w moim miescie uslyszalem dzisiaj ciekawą nowinkę.... puchar ma byc odwołany !!!

POZDRAWIAM

O witam nareszcie jakiś kibic z Gorzowa się tu zalogował! Mam do ciebie Kamil pytanie istnieje u was jakiś klub kibica?

Kuba
Oldboy

Re: PUCHAR POLSKI odwołany ???

Postautor: Kuba » 08 listopada 2004, 17:09

AZS Kamil pisze:Witam! nie znacie mnie... jestem z gorzowa :) w klubie w moim miescie uslyszalem dzisiaj ciekawą nowinkę.... puchar ma byc odwołany !!!

POZDRAWIAM

a mnie się wydaje, że się znamy ;-).....

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 08 listopada 2004, 19:27

Kto to jest Kuba?
Stary czy młody kibic? Skąd go znasz?

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 08 listopada 2004, 20:22

MARAS pisze:Kto to jest Kuba?
Stary czy młody kibic? Skąd go znasz?

Ksiązke piszesz?
Kamil jest zapewne starszy od Ciebie...

Awatar użytkownika
MirU <poznań>
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: MirU <poznań> » 08 listopada 2004, 21:24

No nie!!!! :twisted: nie będzie meczu w Poznaniu w środę :twisted: :twisted: :twisted:

P.S

Kuba nie ładuje ci się jedna grafika!Zmień to bo jak to wygląda... :D

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 09 listopada 2004, 08:50

MARAS pisze:Co za głąby z tego PLKK! Zamiast meczu i rewanżu z trzema przeciwnikami będzie być może tylko jeden mecz! I to do tego w środe i czwartek! Ludzie co oni zrobili najlepszego!

Jak chodzi o Ostrovię to zrobili bardzo dobrze i tutaj jestem za nimi. Lepiej pojechać na turniej niż jak wiadomo rozgrywać i jeździć na mecze. Przy sytuacji mojego klubu cieszę się, że wybrali taką opcje. No niestety koszt zorganizowania takiego meczu to są koszty w tysiącach złotych. A już o wyjazdach nie wspomnę. W każdym razie ja się cieszę, że nie trzebe będzie tracić kasy. Bo jakby nie zmienili tego na ten turniej do już miałem pisać na stronce, że Ostrovia do PP nie przystąpi! :roll:

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 09 listopada 2004, 08:53

MirU <poznań> pisze:Kuba nie ładuje ci się jedna grafika!Zmień to bo jak to wygląda... :D

w takim razie masz coś nie tak, bo u mnie każda grafika jest sprawna, ani też nie dostałem żadnych innych "skarg" w tej sprawie od innych forumowiczów

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 09 listopada 2004, 16:09

Meblotap zagra w Pucharze Polski

mp 08-11-2004 , ostatnia aktualizacja 08-11-2004 20:59

Koszykarki Meblotapu AZS jednak zagrają w Pucharze Polski. Polska Liga Koszykówki Kobiet zmieniła w ostatniej chwili system rozgrywek. Teraz mniej absorbuje startujące zespoły i chełmianki mogą go pogodzić z grą w lidze

Według starego systemu pierwsze mecze fazy grupowej miały się odbyć już jutro. Przypomnijmy, że Meblotap znalazł się w jednej grupie z Polfą Pabianice, ŁKS Łódź i Ostrovią Ostrów Wielkopolski. W drugiej grupie grają CCC Polkowice, Cukierki Odra Brzeg, AZS Gorzów Wielkopolski i AZS Poznań. Przewidziano rozgrywki systemem każdy z każdym, mecz i rewanż, czyli każdy miał do rozegrania sześć spotkań. Mecze pucharowe zaplanowane były na 10, 17 i 24 listopada, 1 grudnia oraz 23 i 26 lutego. Do final four awansować mieli zwycięzcy grup, Lotos Gdańsk i Wisła Kraków; jako zespoły grające w Eurolidze trafiają tam bez eliminacji.

Szefowie i trenerzy Meblotapu stanowczo twierdzili, że zespół nie może sobie pozwolić - ze względów finansowych i szkoleniowych - na udział w tych rozgrywkach. Drużyna nie miała w tym roku żadnego okresu przygotowawczego i potrzebuje trochę czasu na spokojny trening, a gra w cyklu sobota - środa to wyklucza. PLKK nie chciała się zgodzić na wycofanie zespołu z rozgrywek, wymagała znalezienia zastępstwa, ale chętnych nie było. Chełmski klub mimo wszystko był zdecydowany nie przystępować do gry w Pucharze. Jak się jednak okazało, inne zespoły, choć nie są w tak trudnej sytuacji jak Meblotap, także protestowały.

Wczoraj władze ligi zmieniły system rozgrywek, które teraz nie zabierają tak wiele czasu. Każda grupa rozegra dwudniowy turniej w środę i czwartek 24 i 25 listopada - nasz odbędzie się w Pabianicach. Pierwszego dnia Meblotap zmierzy się z Polfą, a Ostrovia z ŁKS. Zespoły pokonane kończą udział w Pucharze, a zwycięzcy nazajutrz grają ze sobą. Kto wygra - awansuje do finału Pucharu Polski. Meblotapowi turniej pucharowy wypada pomiędzy spotkaniami ligowymi w Chełmie z Lotosem i Polfą w Pabianicach.

Druga grupa rozegra swoje mecze w Gorzowie.

- Po tych zmianach dla zawodniczek i klubu, który musi skoncentrować się na lidze, udział w Pucharze nie stanowi nadmiernego obciążenia. Nic nie stoi na przeszkodzie, żebyśmy wystartowali w Pabianicach - mówi sekretarz AZS Lublin Robert Żołnierowicz.

źródło: Gazeta Wyborcza

Obrazek

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 09 listopada 2004, 16:16

Puchar Polski koszykarek w innej formule

grand 08-11-2004 , ostatnia aktualizacja 08-11-2004 19:36

Koszykarki z Poznania i Ostrowa Wlkp. w środę powinny rozpocząć zmagania w Pucharze Polski. Nie rozpoczną, bo w niedzielę PLKK... zmieniła system rozgrywek

W Pucharze Polski może wystąpić każdy zespół, który się zgłosi i wpłaci do kasy organizującej te rozgrywki PLKK 1 tys. zł. Poza klubami ekstraklasy, które teoretycznie muszą w nim grać, do zmagań przystąpiła tylko I-ligowa Piątka Tczew. W dwóch meczach z Polfą Pabianice drużyna ta zdobyła 81 pkt, a straciła - aż 240!

Polfa dołączyła więc do grona siedmiu innych drużyn z ekstraklasy, które od razu znalazły się w fazie grupowej (z gry na tym etapie zostały zwolnione rywalizujące w Eurolidze Lotos Gdynia i Wisła Kraków - od razu trafiły do Final Four). PLKK planowała, by rozgrywki odbyły się w dwóch czterozespołowych grupach - systemem mecz i rewanż. Działacze Ostrovii Ostrów Wlkp., Meblotapu Chełm i ŁKS Łódź zapowiedzieli, że w tej sytuacji zrezygnują z gier. W efekcie w grupie B pozostałaby... tylko Polfa. - W takiej sytuacji doszliśmy do wniosku, że lepiej, aby wszystkie drużyny miały okazję do sportowej rywalizacji i na wniosek klubów zmieniliśmy system. Lepiej późno niż wcale - mówi pełnomocnik zarządu PLKK Grzegorz Ziemblicki. - To prawidłowa decyzja. Nie tylko my jesteśmy w trudnej sytuacji i liczymy każdy grosz. Zapewniam jednak, że na turniej do Pabianic na pewno pojedziemy - mówi prezes Ostrovii Włodzimierz Szymanowski. - Kluby nie mają pieniędzy, nie dziwię się, że nie chcą grać w takich rozgrywkach. W naszej grupie też były drużyny niezadowolone - dodaje dyrektor i trener AZS Poznań Roman Haber.

W tej sytuacji o awansie do Final Four zadecydują turnieje, które 24 i 25 listopada odbędą się w Gorzowie Wlkp. i Pabianicach. W tym pierwszym w półfinałach AZS Gorzów zagra z AZS Poznań, a CCC Polkowice z Cukierkami Odra Brzeg. W drugim ŁKS Łódź zmierzy się z Ostrovią Ostrów Wlkp., a Polfa Pabianice - z Meblotapem-AZS Chełm. Zwycięzcy zagrają o awans do turnieju finałowego.

źródło: Gazeta Wyborcza

Obrazek

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 09 listopada 2004, 23:48

Śmieszna sprawa - gdyby nie zmiana regulaminu, z tych poronionych rozgrywek wycofałyby się raczej dwie drużyny (Ostrovia i Chełm), co jeszzce bardziej skompromitowałoby ekipę rządzącą polskimi ligami :D Tonący brzytwy się chwyta... tylko, że ta brzytwa nadal strasznie zardzewiała ;) Swoją drogą jestem ciekaw co te "mądre głowy" wymyślą, żeby uratować resztki sensu rozgrywek pierwszej ligi i ukończyć ją w komplecie - ligi, z której, jak głosi słynny poliszynszyl (hehe), chyba NIKT nie chce awansować.
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”