Cała Polska z Tomkiem!!!

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Seba
Oldboy

Cała Polska z Tomkiem!!!

Postautor: Seba » 04 grudnia 2004, 00:43

Pewnie większość zaglądających tu kibiców basketu wie już doskonale o wielkiej tragedii, która dotknęła zawodnika Czarnych Słupsk - Tomasza Rosparę :( Co prawda treść artukułu poniżej nie jest związana z koszykówką żeńską, ale jest bardzo ważna i myślę, że również na naszym Forum powinno się to ogłoszenie znależć:

" Cała Polska z Tomkiem 03.12.2004 / 10:37

Trwa dramat Tomasza Rospary. U skrzydłowego Czarnych wykryto rozwarstwienie tętniaka aorty. Kibice z całej Polski solidaryzują się z Tomkiem, który walczy o życie.

26-letni koszykarz przyszedł na czwartkowy trening i poskarżył się na pieczenie w klatce piersiowej i bóle w okolicy serca w nocy. Natychmiast udał się wraz z klubowym lekarzem Czarnych do szpitala w Słupsku i przeszedł serię specjalistycznych badań, które wykazały tętniaka aorty.

W czwartkowy wieczór rozpoczęła się operacja, która ma przywrócić sprawność aorty, poprzez wszczepienie zdrowego fragmentu. Operacja zakończyła się po pierwszej w nocy i była udana. Teraz lekarze czekają, jak organizm Tomka zareaguje na przeszczep. Najbliższe godziny będa decydujące.

To ogromny dramat dla tego niezwykle sympatycznego zawodnika. Rospara jest wychowankiem Startu Łódź a potem grał w Prokomie Trefl Sopot, Legii Warszawa, Polonii Warszawa, Gipsarze Stali Ostrów, Astorii Bydgoszcz i Czarnych Słupsk. Jeśli uda się Rosparze wygrać z chorobą to i tak jego powrót do czynnego uprawiania sportu wydaję się być niemożliwy.

W związku z licznymi sygnałami od kibiców koszykówki z całej Polski chcielibyśmy poinformować o akcji pomocy dla walczącego o życie koszykarza. Kluby kibica z wielu miast zapowiedziały wywieszenie podczas najbliższej ligowej kolejki transparentów o treści „Cała Polska z Tomkiem Rosparą! xxxx życzy powrotu do zdrowia!” gdzie zamiast xxxx będzie nazwa miasta, w którym ten transparent będzie wywieszony.

Chcemy przekazać jak najwięcej zdjęć z tymi transparentami Tomaszowi tak, aby wiedział że w tych trudnych chwilach cała koszykarska Polska walczy razem z nim.

W związku z tym wszystkich, którzy zabierają na mecze aparaty fotograficzne, prosimy o sfotografowanie tych transparentów i przesłanie zdjęć na nasz adres redakcyjny – redakcja@erabasket.pl. Czekamy też na wszystkie głosy wsparcia dla zawodnika, które przekażemy mu jak najszybciej.

Do włączenia się w akcję zapraszamy wszystkie media.

Tomek, trzymaj się!

http://www.ebl.pl "
Ostatnio zmieniony 05 grudnia 2004, 21:29 przez Seba, łącznie zmieniany 1 raz.
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
thomas72
Młodzik

wyzdrowieje !!!

Postautor: thomas72 » 04 grudnia 2004, 22:19

:!: :!: :!: przykro mi :!: :!: :!: ale na naszym meczu nie było tego hasła :cry: ale jakoże tomek jest moim imiennikiem i gra w moją ulubioną dyscyplinę,a na dodatek ja pracuję w słuzbie zdrowia, to ja oraz cała moja rodzina jestesmy z nim.
3m sie tomasz :!: :!: :!:
Obrazek

Seba
Oldboy

Postautor: Seba » 04 grudnia 2004, 22:30

:( No właśnie - jako, że o akcji dowiedziałem się w nocy dopiero, też raczej na jutro, na 12 nie zdążymy zrobić żadnej flagi :( A szkoda, bo to piękna i bardzo potrzebna zawodnikowi akcja. Taka tragedia może się przytrafić przecież każdemu uprawiającemu koszykówkę człowiekowi, nawet nam - amatorom :( Wiem, że ponoć w Gdyni ma jutro wisieć "flaga wsparcia", więc również kibice żeńskiego basketu nie pozostaną obojętni...

Wracaj do zdrowia Tomek!!!
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 04 grudnia 2004, 23:15

Tomek daje radę !!!

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”